iudex 25.08.15 14:22
« Re: Soutěž
Emel: a akejže národnosti boli tie kravky? Lebo je evidentné, že si to nefotil doma v Čechách.
wl: veď som to práve dal ako príklad toho, ako som to chcel zrealizovať (a nedokázal). Ono odfotiť takto Mliečnu dráhu vyžaduje nielen kvalitné nástroje, ale aj know-how a vhodné prostredie/podmienky. Na odfotenie takto hviezdnej oblohy by som musel byť ďaleko od civilizácie (svetelný smog sa šíri prekvapivo ďaleko od miest); expozícia býva tak 15-30 sekúnd, čo zase človek nevydrží nepohnute stáť, tiež si to vyžaduje aj ovládať postproces na vyššej úrovni. Ja som bol kúsok za dedinou, plus obloha nebola ideálne, tiež sa už ukazoval rastúci mesiac atp. Ale som rád, že som aspoň niečo cvakol. -
woody-alien 25.08.15 13:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Soutěž
Tak je pravda, že většina zvěře působí mírumilovně, ale ta první vlevo kouká na Škodovku jak Me_Myself_and_I. >:D
Možná je to i lepší, tohle okázalé poflakování se po silnicích. Mně teď (v neděli) docela vyplašila srnka, která se objevila úplně nečekaně mezi baráky v jedné obci. Nic se nestalo, ale než skočila do silnice, tak jsem o ní vůbec nevěděl. -
Emel 25.08.15 13:50
« Re: Re: Re: Re: Soutěž
Manželka převzala řízení, abych mohl vystoupit s foťákem. Divá zvěř je na místních silnicích běžným úkazem a člověk si zvykne, stejně jako si zvykne na obousměrný provoz po v zásadě jednoproudé silnici (včetně náklaďáků se dřevem).
Fotka by se dala nazvat "krávy a slepice", aby se udělala radost místním antifans :-) -
woody-alien 25.08.15 13:46
« Re: Re: Re: Soutěž
Emel: Souhlasím, ta přihlášená je určitě zajímavější. Ta druhá je "jen" pěkná. Ale docela by mě zajímal "příběh z natáčení". Zajímavá situace. V Octě zřejmě sedí řidič (nebo jen spolujezdec zašlápl brzdu ?), kolem divá zvěř a v protisměru (pokud se nepletu) už přijíždí auto. Vyběhls z auta to vyfotit a riskoval podráždění zvěře, kteréžto případné následky by zjevně byly horší než moje nedávné střetnutí s větvemi >:-[] nebo si snad zvěř uchlácholil dopředu sedativy, nebo si ponechal nebohého řidiče v Octě osudu a sám fotil z dobře chráněného doprovodné Defenderu ? ;-) -
iudex 25.08.15 10:56
« Re: Přihlašování do soutěže
Len dvaja prihlásení? Tak dúfam, že sa ešte pár ľudí pridá (woody prisľúbil natuty), nech sa to nemusí zrušiť.
Btw. predplatil som si na pol roka Speed, tak som zvedavý, či to je taký skvelý časopis, ako ho Thomasino ospevuje.
P.S: Jedna fotka s podobnou ideou ako moja súťažná, akurát autorom lepšie zrealizovaná: [odkaz] -
Brandon Walsh 24.08.15 10:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vrtěti Fordem
UPDATE Ak bude vozidlo opravené, nemalo by už vykazovať žiadne vady.
Súčasná závada spočíva v obvodoch riadiacej jednotky pohonného ústrojenstva, ktorá Vám nebude opravovaná ale vymenená za novú.
a toto je potrebné komunikovať s bratislavou, bol som v poprade tri krát osobne a počúval iba výhovorky, dúfam, že mi ho ako bonus umyje nejaký brigádnik handrou na kolesá -
Brandon Walsh 24.08.15 09:48
« Re: Re: Re: Re: Vrtěti Fordem
iudex neodisiel motor, pomaly sa to zacina hybat po staznosti ako na cely servis tak technika
V prvom rade nás mrzí, že Vaše vozidlo vykazuje poruchu a rovnako aj negatívna skúsenosť s autorizovaným dílerom Ford Autonova.
Povaha tejto poruchy, ako i príčinný diel je neštandardná a preto bol k Vášmu vozidlu vyslaný aj technik z našej centrály. Žiaľ bohu diel, ktorý vykazuje závadu nie je bežne dostupný na centrálnom sklade pre Slovensko a rovnako nie je dostupný ani v Európskom sklade. Z tohto titulu je doba nevyhnutná na opravu Vášho vozidla dlhšia ako zvyčajne.
Podľa dostupných informácií od kolegov z odd. ND bude diel u dílera v Stredu, t.j. 26/08 a ten bezodkladne bude pokračovať na oprave Vášho vozidla. -
šmoula nešika 23.08.15 11:50
« Re: Re: Vrtěti Fordem
BW: To seš chudák. :-( Mámě taky teď přestala prát jinak zachovalá pračka. Naštěstí když přijel opravář, vzpomněla si na vysypané uhlíky pod pračkou, takže to nakonec přežila (pračka i máma). :-) Tak přeji, ať jsi brzy zase mobilní.

tomu rozumím, ale fakt tam skoro nic nevidím, po tom mírném zesvětlení se to sice nepatrně zlepšilo, ale pořád je to (na první pohled) černé jak boty. ;-)