Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Emel 26.08.15 09:53
« Re: Re: Hlasování
woody: je vidět, že sis dal práci... ne na první pohled, ale na ten druhý je ta fotka dotažená.
Krátké ohnisko je kontroverzní, hodně deformuje a musí se s tím na auta (i na lidi) opatrně. Pokud ale chceš kombinovat krajinku (větrník) s autem, tak není moc na výběr... a souhlas, vyšlo to :-) -
Emel 26.08.15 09:46
« Re: Re: Hlasování
Souhlasím s označením chlápka jako troublemakera. Pokud jsi četl vyjádření Renocar, tak to zní zase úplně jinak a pravda bude nejspíš uprostřed.
Je mrzuté pokud se nové auto porouchá po 48km a je dvakrát mrzuté, pokud se závadu podaří odstranit až napodruhé. Navíc je to bohužel u nových aut často tak, že závady přijdou a samy zmizí a těžko se to řeší. Z pohledu zákazníka bych byl možná naštvaný z nedostatečné komunikace, ale rozhodně bych v takové situaci nečekal ani slevu ve statisících, ani nové auto nebo vrácení peněz, to je podle mě utopie. -
iudex 26.08.15 09:36
« Re: Hlasování
Už som zistil, kde som spravil chybu s fotkou: upravoval a prihlasoval som ju v noci, keď mi svietil iba monitor compu a teda fotka sa mi zdala dostatočne jasná a svetlá (ja na mojom notebooku rozoznám aj kúsok evidenčného čísla). Za svetla, notabene keď svieti slnko je to naozaj tmavé a ťažšie viditeľné. Takže poučenie z krízového vývoja: nahlasovať fotku cez deň. >:-[]
Cov: no to poteší, kúpiš si nové (ešte k tomu prémiové) auto a nedôjdeš s ním ani domov. Plus prístup automobilky, taký typický český/slovenský, keď nastane problém. Na druhej strane aj ten týpek vyzerá byť dobrý troublemaker, jednoducho sa zaťal a nechcel pristúpiť na žiadny kompromis. Podľa mojich skúseností to na súde bude mať ťažké, na 90% neuspeje. -
woody-alien 26.08.15 09:32
« Re: Hlasování
Emel: Včera jsem tomu věnoval skoro 3 hodiny a musím říct, že jsem měl štěstí na počasí. Obloha byla všude vyloženě fotogenická, protože se střídalo zataženo se sluncem a bylo hodně mraků. Ono je to dobře vidět na tý sranda fotce s AAAPES, kde obloha je zamračená a Golf přitom zalitej sluncem. Na tý soutěžní fotce se mi líbí kromě mraků ještě dvě věci - zvolené ohnisko a úhel záběru jednak Golfa "připláclo" k zemi a druhak působí hodně třídvéřově. -
Emel 26.08.15 09:17
« Hlasování
woody - hezky zvládnutá fotka, líbí se mi ty mraky i jejich odraz na karoserii... i dojem prostoru daný širokoúhlým objektivem. Širokáč obvykle není na focení aut ideální, ale tady mi to zkreslení ani nevadí...
iudex - kdo říká, že na fotce musí být nutně něco vidět :-) ? Ale ne, já tam něco vidím... úplně ideálně to nevyšlo, ale na druhou stranu, fotka má nutit k druhému pohledu a zaujmout... a to se povedlo, chvíli jsem to viděl i na první místo, ale nakonec mě "řemeslná kvalita" woodyho fotky přesvědčila.
vranis - jo, zelený rámeček není špatný... ale pak jsou tam rušivé elementy, hlavně sloup od pergoly... a i tu suchou větev jsi mohl odstranit. Ale zase je to nejhezčí auto (aspoň myslím, u iudexe si člověk nemůže být jistý :-) ) -
woody-alien 25.08.15 22:00
« Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Ukončuji přihlašování do Fotosoutěže za Červenec/Srpen 2015.
Přihlášeni jsou:
iudex
Vranis
Emel
woody-alien
Přihlášené fotky jsou k vidění zde: [odkaz]
Můžete začít hlasovat. Hlasování bude probíhat do 28.8.2015 do 22:00 hod. -
woody-alien 25.08.15 20:25
« Přihlašování do soutěže
Tak tedy přihlašuji tuhle dnešní momentku. Změřil jsem si zrychlení na 100 a s podporou tohoto zařízení je to pod 6 vteřin. :yes: :yes: :yes: Bohužel jen na tom jednom místě. >:D [odkaz]
Ještě přidám dvě fotky jen pro pobavení. První je jeden z marných pokusů udělat "jízdní" fotku. Ježto neumím zároveň brousit gumy (a můžete mi věřit, že při této fotce opravdu hvízdaly) a zároveň fotit, zkusil jsem použít mačkače spouště. No, bohužel výsledek není dobrý. ;-\
[odkaz]
A ta druhá pobavila mě a hovoří sama za sebe. Možná Vás trochu překvapí existence takto nazvaného zařízení, ale nedivte se : Každej holt na novýho nemá. >:-[]
[odkaz] -
iudex 25.08.15 14:22
« Re: Soutěž
Emel: a akejže národnosti boli tie kravky? Lebo je evidentné, že si to nefotil doma v Čechách.
wl: veď som to práve dal ako príklad toho, ako som to chcel zrealizovať (a nedokázal). Ono odfotiť takto Mliečnu dráhu vyžaduje nielen kvalitné nástroje, ale aj know-how a vhodné prostredie/podmienky. Na odfotenie takto hviezdnej oblohy by som musel byť ďaleko od civilizácie (svetelný smog sa šíri prekvapivo ďaleko od miest); expozícia býva tak 15-30 sekúnd, čo zase človek nevydrží nepohnute stáť, tiež si to vyžaduje aj ovládať postproces na vyššej úrovni. Ja som bol kúsok za dedinou, plus obloha nebola ideálne, tiež sa už ukazoval rastúci mesiac atp. Ale som rád, že som aspoň niečo cvakol. -
woody-alien 25.08.15 13:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Soutěž
Tak je pravda, že většina zvěře působí mírumilovně, ale ta první vlevo kouká na Škodovku jak Me_Myself_and_I. >:D
Možná je to i lepší, tohle okázalé poflakování se po silnicích. Mně teď (v neděli) docela vyplašila srnka, která se objevila úplně nečekaně mezi baráky v jedné obci. Nic se nestalo, ale než skočila do silnice, tak jsem o ní vůbec nevěděl. -
Emel 25.08.15 13:50
« Re: Re: Re: Re: Soutěž
Manželka převzala řízení, abych mohl vystoupit s foťákem. Divá zvěř je na místních silnicích běžným úkazem a člověk si zvykne, stejně jako si zvykne na obousměrný provoz po v zásadě jednoproudé silnici (včetně náklaďáků se dřevem).
Fotka by se dala nazvat "krávy a slepice", aby se udělala radost místním antifans :-) -
woody-alien 25.08.15 13:46
« Re: Re: Re: Soutěž
Emel: Souhlasím, ta přihlášená je určitě zajímavější. Ta druhá je "jen" pěkná. Ale docela by mě zajímal "příběh z natáčení". Zajímavá situace. V Octě zřejmě sedí řidič (nebo jen spolujezdec zašlápl brzdu ?), kolem divá zvěř a v protisměru (pokud se nepletu) už přijíždí auto. Vyběhls z auta to vyfotit a riskoval podráždění zvěře, kteréžto případné následky by zjevně byly horší než moje nedávné střetnutí s větvemi >:-[] nebo si snad zvěř uchlácholil dopředu sedativy, nebo si ponechal nebohého řidiče v Octě osudu a sám fotil z dobře chráněného doprovodné Defenderu ? ;-)

Parádička. :-)
Ale aj ostatné nie sú zlé: [odkaz]