Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 27.08.15 11:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
iudex: Je to docela paradox, ale přitom, jak naznačuje Cov poměr prodaných Cuper vs. GTI (a já tomu věřím), tak já Cupru vidím v provozu úplně minimálně. GTI taky nic moc, ale pár už jsem jich viděl. Dokonce se nedávno "urodilo" jedno téměř totožné jako mám já (až na počet dveří) přímo v Děčíně. Co silnice takříkajíc zaplavilo jsou Octy RS a R-Lineový Golfy. ;-) -
Covenant 27.08.15 11:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
iudex
Do podvozku taky šahat nebudu a ni snižovat (auto musí zůstat univerzální a pokud je potřeba pohodlné jak je) ...kola jsou standardní 19 x 8,5 ET45 jen z fotky to klame a vzadu má 19 x 9 ET 37 concave, ale to bych taky neřešil, šel bych do běžného tzn 19x8,5 ET45
Boční prahy jsou originál příslušenství seat.
Uvidíme...Chystám se na podzim na Essen-motorshow [odkaz] a pře zimu doladím drobné odlišnosti.
Tom: okruhu je u mne jen taková víkendovka. U kol spíš řeším vzhled a nesmí být akorát těžší než standardní.
Kdyby mi šlo poměr váha cena jdu do ATS Racelight v R19 mají CCA 9,5-10KG [odkaz] [odkaz]
-
Thomasino 27.08.15 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Ale chování auta ti neurčuje jen vyšší výkon o 10 koní !! Samosvor nebo tlumiče ti ovlivní auto mnohem více.
Navíc všichni dávno ví, že GTI s 220 koníky oficiálně má stejně výkon motoru 230-240 koní, stejně jako GTI Performance a stejně jako Oktávia RS a RS 230 >:-[] >:-[]
Několikrát odměřeno na brzdě. Prostě dělají jen jeden motor, který má rovnou kolem 235-240 koní. Stejně tak je to na 90% u motoru pro Cupru, HW stejný motor jako u Golfa R, proto u nich na brzdách naměří kolem 300 koní (+-10 koní).
P.S.: Covenant - nezapomeň u designu kol na Kupřici na otevřenější kola kvůli chlazení brzd, lépe řečeno se tama trochu dostává teplý vzduch ven (pokud neuděláš přívod a dovod vzduchu od brzd) - jestli chceš taky brázdit občas okruhy ;-) Já aktuálně přemýšlím o koupi další sady kol, čistě pro nasazení speciálních pneu na závody >:-[] Tyto AUTEC Wizard váží jen 9,1 kg v rozměru 8x18"
[odkaz]
[odkaz]
-
iudex 27.08.15 10:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Tom: keby nemala Performance odlišný výkon, nerátal by som ju samostatne (to by so samosvorom a väčšími brzdami bola len výbavou vylepšená verzia bežného GTI, ako je to práve v prípade RS Cup či Trophy-R).
Cov: pozeral som to [odkaz] , ale asi je to už pre mňa príliš, to už je taký lowrider štýl, čo sa mi nepáči ani vizuálne a hlavne to zabíja podstatu hotheču ako univerzálne použiteľného auta (takto pricapnuté k zemi to neprejde ani ten najmenší spomaľovač na ceste). Disky samotné sú ale pekné, len by som tiež nešiel do takto extrémneho rozmeru. Pri Cupre by som šiel skôr týmto smerom: [odkaz] Inak Cupra podľa mňa znesie vizuálne aj výraznejší tuning, na rozdiel od GTI.
-
Thomasino 27.08.15 10:24
Pak ale nemůžeš počítat GTI a GTI Performance a GTD ;-)
Každopádně ale vše jsou celkem dost odlišné verze, počítat se musí vše. Včetně verze Trophy (tlumiče Ohlins dost auto dlišují, o Akrapoviči a Alcantaře nemluvě). A Trophy-R je hardcore sportovní auto, které nemá u konkurentů moc obdoby a ocení ji jen pár stovek nadšenců (nicméně vyprodány byly poměrně rychle). -
Covenant 27.08.15 10:23
iudex, Thomasino
Jen má obavu, že příští generaci už trochu zaříznou, ať už cenou nebo výbavou, aby tolik nepřetahovala zákazníky. Pořád je ještě na stole verze 4x4 podle toho co zatím vím.
PS: iudex co říkáš na tu vzhledovou úpravu co jsem ti poslal...kola a ten zbytek?
-
iudex 27.08.15 10:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Tom: no ono je to diskutabilné, ja u RS vnímam len dva modely, základné RS s 265k a Trophy s 275k. Cup asi samostatná verzia nie je, rovnako tak ani R (rovnaký výkon, len nejaká výbava naviac, resp. menej). Ale máš pravdu, na GT som zabudol.
Cov: no to by ma asi moc netešilo, keby som môj model stretával na každom kroku; v tomto má GTI výhodu (doteraz som na Slovensku GTI nestretol, len GTD a R). Holt je to daň za tú super value for money Cupry. A ďalší argument pre Teba, prečo auto nejak odlíšiť. ;-) -
Thomasino 27.08.15 10:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
No hlavně cenově jsou s 230-koníky dost mimo proti Cupře s 280-ti koníky - pardon, nyní již s 290-ti koníky !! >:-[] >:-[] Navíc také Oktávka RS se dobře prodává a má zajímavou cenu, tohle VW v ČR moc nezvládá ;-) Ale třeba to nepotřebují u nás prodávat a nechávají si to jako exklusivní předražené zboží. Stejně tak S3 je nesmyslně drahá. Včera mi u VW říkal prodejce, když jsme se bavili (trochu se známe z ježdění po okruzích), že nějaký jeho zákazník taky vyměnil Audinu A3 za Cupru v kombíku >:-[] -
Covenant 27.08.15 09:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
iudex
Leon jim dost přetahuje zákazníky za ty prachy...ve neděli jsem projížděl Olomoucí, tak jsem se stavil mrknout na parkoviště a stalo tam 6 nových Cuper, GTI ani jedno a tohle už se opakovalo víckrát...když jsem mluvil s prodejcem na začátku prázdnin, tak jen on sám měl v systému objednaných 120 kousků...to může být taky jeden z důvodů proč vw zareagovalo a postaví i více výkonových verzí, holt 230koní lidem už v HH nestačí.
-
Thomasino 27.08.15 09:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
iudex - máš trochu pravdu, má širokou nabídku, ikdyž není jediný a nemá ji nejširší >:-[]
Aktuálně má Renault (nebo měl, protože už bude za pár dní představena nová generace) u Megana:
verzi GT (benzín, i diesel, 3dv., 5dv. a kombi - jen v ČR toho nenabízeli tolik, ale dalo se sehnat - takže stejně jako GTI a GTD s GTD kombi), pak R.S. 265, R.S. 265 Cup, R.S.Cup 275 Trophy a jako třešínka na dortu byla limitovaná edice R.S. 275 Trophy-R >:-[] >:-[]
Takže v tomto srovnání v roce 2015 VW versus Renault to vidím na 4:6 ;-) -
iudex 27.08.15 08:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Je to paradoxné, ale práve "nudný a sterilný" VW má aktuálne najširšiu paletu hothečov (či športovejšie ladených verzií modelu): GTI, GTI Performance, R a s prižmúrením oka i GTD; plus plánovaná verzia R400/420. ;-) A v budúcej generácii sa plánujú až 3 verzie GTI. -
Thomasino 26.08.15 21:39
« Re: Re: Re: Hlasujem
Tady máte jednu "veselou" fotku z dneška s názvem "konečně mají u autosalonu VW taky něco zajímavého" ;-) >:-[]
[odkaz]
Na další fotce náhled upraveného polepu Martini, vpředu širší pruh a na boku s tou správnou červenou (stejná jako na kapotě), jen na fotce u autosalonu vypadá zase jinak. -
woody-alien 26.08.15 20:17
« Hlasování
1.iudex
2.Emel
3.Vranis
Vzhledem k tomu, že já iudexovu fotku na monitoru viděl od začátku >:-[] , měl jsem před wl náskok a mohl ji už s předstihem tipovat na bednu. Otázkou bylo místo, protože Emelova fotka se mi taky velmi líbí, ale nakonec tedy dávám přednost řekněme průkopnictví. O takovou fotku se tady tuším zatím nikdo ani nepokusil. Výsledek není stoprocentní, ale zajímavý určitě ano. Ani (tak pravil Emel :-) ) nejhezčí auto tentokrát Vranisovi nepomůže k lepšímu než třetímu místu. Jako nápad dobré, provedení už se mi moc nelíbí. -
woody-alien 26.08.15 19:59
« Re: Hlasujem
iudex: Tady platí otřepané, že i lepší stroj je v rukou nemehla k ničemu. Viz. ta fotka z jízdy, focená zrcadlovkou. Nechci tím říct, že už jsem "mehlo", ale začínám se konečně prokousávat k aspoň občasnému FOCENÍ, nikoliv jen pouhému mačkání spouště, a hned se ukazuje, že moje dřívější nespokojenost s vlastním foťákem byla jen důsledkem neschopnosti ho využít. Jak vidno, i s ultrazoomem to jde. ;-)
Údaje o fotce jsou pod ní, takže to tam vidíš. Otisky prstů jsem teda nesnímal >:-[] , ale jsou moje, v tu chvíli tam nikdo jinej ani nebyl. Jinak mi, jak už jsem psal, přálo počasí a dostatek času....a samozřejmě je to výběr, vzniklo i dost nepovedených fotek.
K tématu - možná jsem to špatně pochopil ale Prázdninový (foto)lov jsem bral jako zcela volné téma, zkrátka co jsem vyfotil o prázdninách. Samozřejmě, fotka by měla něčím zaujmout (krajina, objekt, situace...), ale že by byla svázána nějakým LOVEM, to mě ani nenapadlo.

mám podobnou zkušenost, ptal jsem se na to i prodejce jak je možné, že při takovém počtu prodaných je nevídám a povídal, že on sám ví tak o dvou až třech zákaznících co si koupili cupru na takové to ježdění i do práce, hodně jí mají jako druhé auto co vytáhnou třeba na víkend....viz já a i Libor to má podobně, když jezdí kolem komína.