Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 30.08.15 17:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Tom: slušne si sa ho držal, ja som sa mu radšej rovno pratal z cesty a na rovinke ma doslova preskočil. Inak ja som si amatérsky odmeral čas svojím laptimerom a vyšlo mi dvakrát 2:56 min. To je výrazných 15s na kolo horšie oproti Tebe; na druhej strane pri deficite 35k a Tvojich dramatických úpravách podvozku, bŕzd, chladenia atp. to je asi primerané. V jednom meranom kole ma zdržal Ceed GT, kým som našiel vhodné miesto na predbehnutie a druhé kolo som zase prepálil a vyletel za obrubník a stratil stopu a tempo. -
Thomasino 30.08.15 13:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Jinak včera jsem byl s iudexem a Covenantem na Slovakiaringu, ale s těmi AD08R a velkém teple časy nic moc. Nejlepší 2x za 2:41 a to jsem tam na Carbonii již dal 3x 2:37 :-O
Ale snažil jsem se chvilku držet bílého bratislavského McLarenu MP4-12C, asi se tam teprve učil, ale na rovince mu to jelo jako sviňa!! >:-[] V čase 1:15 mu to v šesté zatáčce (ve šneku) malinko ustřelilo.
[odkaz]
-
Thomasino 30.08.15 13:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Já tam vpředu právě že mám od června Advany AD08R, ale mám z nich pocit že dobrý, že asi i něco vydrží, na běžné ježdění jako kompromis je to fajn, ale s těmi Cup2 jsem zajížděl o pár vteřin lepší časy 8-s :-( Nicméně taky prd vydržely :-O
Proto jsem se ptal na ty A048, jestli by to pro mě třeba nebyla cesta. Ale zřejmě ty rally Hankooky Z205 by mohla být cesta ;-) -
Thomasino 30.08.15 13:48
Naše okaté a známé pošťuchování s White Labelem je známé, musí se to brát s nadhledem. Možná to bude někomu divné, ale na živo vypadá jako úplně jiný (normální) chlap ;-)
Někdo prostě u toho pětkové GTI zakrněl na dlouhé roky a na další "vývoj" teprve stále čeká >:D -
Bully_ 29.08.15 18:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Thomasino:
predtim (a vpredu jeste porad mam, kupoval jsem novy par) jsem mel A048 v rozmeru 225/45x17. Byly vyrazne tvrdsi, navic ve specifikaci LTS pro Lotus, takze stredne tvrda smes behounu a extra zesilena bocnice). I kdyz jsem doma po montazi a delsi vyjizdce zjistil, ze mne pneuservis foukl o 0,4 baru vic nez sam foukam, byla jizda hned o poznani komfortnejsi, az to pocitove skoro plavalo. Asi budou potreba foukat porad o neco vic. AD08 R jsou vazne o poznani civilnejsi. Neni potreba je prakticky nijak ohrivat na provozni teplotu, neklouzou uz za studena. Na okruhu jsem je jeste nemel, tuhle R verzi ale lidi minimalne na Lotusech hodnoti i pro okruhove jezdeni skoro stejne, jako A048.
Na mokru se ale chovaji mozna az jako UHP, prece jenom uz maji podelne a prubezne drazky po celem obvodu a taky jsou o poznani vic prorezane ([odkaz] vs. [odkaz] Navic maji i o neco vetsi hloubku prorezani. V neposledni rade musi i najet nepomerne vic km, UTQG u A048 je 60(!), u AD08 R vicemene standardnich 180.
Protoze najedu urcite nepomerne vic km v provozu nez na okruzich, nejaka civilnejsi guma se mne hodi. Diky vyssimu profilu na predni naprave (195/50x16, ev. alternativni 205/45x16) ale budu shanet neco pevnejsiho. S nizsim profilem se ti sice zvykani bocnic tak neprojevi, na druhou stranu mas ale taky o dost tezsi auto. Pokud ti ale nevadily ty sportovni UHP, co jsi mel na aute doted, asi bys nemel mit problem ani s Yoko AD08R. -
white label 29.08.15 14:53
Urážet?!? Myslíš "virtuálně"? Hlavně věřím (tím spíš, pokud je "fajn chlap"), že mu nechybí smysl pro humor... nehledě na to, že srandu si tady logicky dělám(e) především z Thomasina. ;-) -
Bully_ 29.08.15 14:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Skoda, ze Maxxiho neznate jako ja. Problemy s pravopisem neznamenaji, ze je potreba ho urazet, je to fajn chlap a auto ladi takovym zpusobem, ze se na neho novy CTR muze divat leda tak zezadu. -
white label 29.08.15 01:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Th
Co čekat "vod vyměklího pražáka", viz jeho písemný projev:
"Musím se přiznat že do této chvíle jsem byl zarputilí zastánce značky VW."
Jsem přesvědčen, že i v tomto ohledu si spolu (oba zhrzení majitelé GGTI) výborně rozumíte... >:-[] ;-) -
woody-alien 28.08.15 22:52
« Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Tak tedy s drobným zpožděním ukončuji hlasování a takhle to dopadlo.
1.Emel - 16 bodů
2.iudex, woody-alien - po 13 bodech
3.Vranis - 6 bodů
Takže gratuluji vítěznému Emelovi, jehož balkánské slunce zastínilo jak slovenskou tmu, tak české polojasno. :-) -
Thomasino 28.08.15 22:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Včera jsem tam na parkovišti chvilku okukoval jednu moc pěkně udělanou bílou Hondu Civic Type R 8G. Borec má rozšířené nápravy, kompresor, karbonovou kapotu, pořádně vykuchené, slicky, pořádné brzdy, prostě spoooouuusta úprav za těžký háky !! :yes: :yes:
Jo a před tím měl Golfa GTI V - a začátek popisu vozu se možná White Labelovi nebude líbit ;-)
[odkaz]
Tady mě pak předjížděl od 05:00 na cílovce >:D
[odkaz]

Už si to budu muset taky změřit >:D každopádně mě překvapilo, že i v takovém relativně ještě dusném počasí ten motor letěl a na konci cílovky jsem byl pořád stejně rychlý.
Jinak Michelin super sport jsou zatím příjemným překvapením co vydrží a snesou.