Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.09.15  23:18

« Re: Malé zamyslenie o zábave na cestách

IUDEX - :yes: :yes: :yes: >:-[] >:-[] >:D >:D >:D
    Pěkně, pěkně!!
    Jinak příští neděli jsou jízdy na Slovakiaring, snad zvládnu opravit brzdy >:-[] Na Nordschleife zlobily, musím nechat zkontrolovat a zbrousit kotouče a desky. Snad jen špatně zajetý ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 14.09.15  21:02

« Re: Malé zamyslenie o zábave na cestách

iudex - to je jeden z hlavních důvodů, proč bych už nechtěl HH, do 120 km rychlosti mě jízda uspokojovala podobně, jako bych jel 1,4 Loganem (rozuměj vůůůbec) a "zábava" u mě probíhala až nad tuto rychlost, což je, zvlášť v dnešním světě, dost omezující, navíc to byla radost taková "monotónní" a člověk nemá čas si furt plánovat okruh. S Miou j to úplně jinej svět a dodneška mě mrzí, že jsem si ji nepořídil tak o 2-3 roky dřív, ale asi se k tomu musí "dospět". S tím předjížděním máš a nemáš pravdu, samozřejmě je předjížděcí manévr s HH jednodušší a bez plánování, nicméně já si to musím vyměřit, správně našaltrovat a "naplynovat", což je taky zábavný, navíc si myslím, že leckde dokážu předjet tam, kde si to třeba někdo s velkým krouťákem netroufne. Je to asi tím, že díky váze má Mia začátek dost rychlej (na prvních metrech je rychlejší než šíro nebo Nismo), pak samozřejmě ztrácí. Hlavní devízou je, že se můžu zabavit skoro kdekoliv, kdykoliv a v "normálních" rychlostech, asi proto je Miata jediný auto, který mě tak dlouho extrémně baví (ostatní tak 1-2 roky max) a dávno se už nedivím, že si vydobylo kult legendy, takže je ND už klepe na dveře garáže ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.09.15  14:13

« Malé zamyslenie o zábave na cestách

Cez víkend som si bol po dlhšej dobe zajazdiť len tak pre radosť na okreskách. Výborne som si zajazdil, krásne počasie, relatívne prázdne a suché cesty, pár mikrosúbojov s motorkármi, skrátka Freude am Fahren. :-) Napriek tomu vo mne zostal pocit, že pre bezpečnú zábavu je najlepší ten okruh. Nemyslím ani tak ostatných účastníkov cestnej premávky a s tým spojené riziká (samovražedná divá zver, cyklisti, motorkári, traktory, víkendoví kochači s nepredvídateľnými reakciami a pod.), ale najmä stav našich ciest. Povedzme miernu zákrutu idem v stovke s vedomím, že v možnostiach auta je dať ju aj v 130ke, ale zrazu príde zvlnený či rozbitý asfalt a auto mi odskočí, ESP bláznivo blikoce (áno, GTI má nevypínateľné >:-[] ) a ja nechtiac vybehnem do protismeru. Obdobne tak štrk, lístie a podobné adhézii neprajúce prekvapenia. Tiež priestor na chyby je oproti okruhu minimálny, resp. nulový: na okruhu ak preženiem nájazd do zákruty v najhoršom skončím v štrku; na okreske skončím v jarku či v strome s rozbitým autom. Nehovoriac o detaile, že na vytočenej trojke už idem rýchlosťami ohrozujúcimi vodičák (a na štvorke aj rodný list). Niekto môže namietnuť, že to je nevýhoda HH (zábava začína až pri nelegálnych rýchlostiach, s čím súhlasím) a treba niečo slabšie, ale zábavnejšie (s čím nesúhlasím: pre mňa je ale aj zábavou predbehnúť do kopca na krátkej rovinke medzi dvomi zákrutami, kde je to len o výkone a nejaká MX-5 nemá nárok, musí sa plantať za kamiónom). Takže pre dokonalé vyšantenie sa je len ten okruh.
    P.S. Nejdete niekto na SK ring? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.09.15  03:54

« Re: Re: Koncern

Tak už jsem doma a hned po příletu jsem musel uznat, kam se na nás hrabou destinace jako je Kypr, nebo SAE, které mají výkonné klimatizace (jen) v každé budově, když my si můžeme dovolit mít klimatizaci v létě i komplet venku..., viz teploty tady venku. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.09.15  22:46

« Re: Koncern

Doplnil jsem nějaké fotky z Nordschleife do alba na rajčeti, myslím že některým se bude líbit hlavně vláček asi 12-14-ti Golfů GTI a R v Adenau ;-) Volkswagen Expirience kurz. Doufám, že vám o něm při koupi řekli, že iudex a Woody?? >:-[]
    Ale vůbec se včera a dneska "urodilo" :-) Červený CTR, nová 911 GT3 RS, M235i Racing v Ex-Muhle zatáčce v Adenau atd.
    [odkaz]
    P.S.: Jinak polepy Martini Racing se evidentně líbí, lidi si to prolíží a fotí, dokonce majitel 911 GT3 okukoval Meggie, koukal na brzdy (který mě tady ale zlobí, asi špatně zajeté), kola atd. A místní fotografové ji taky fotí dost často, už jsem našel hodně fotk, pár těch pěkných jsem tam dal do galerie také. Některé si možná i zaplatím ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.09.15  09:50

« Re: Re: Re: Koncern

No jo novinky. Na plážích bylo zhruba o 75 % lidí méně, ale od Fischera tam byli určitě všichni. 8-s ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 09.09.15  09:06

« Re: Re: Koncern

Podle novinek jsi byl na pláži....
    "Viditelnost na ostrově je sice zhoršená a všude poletují částečky jemného písku, ale všichni klienti strávili den na pláži,"
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.15  18:54

Double
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.15  18:48

Tak na Kypru se nám změnil ráj na peklo (relativně). Více se můzete dočíst na novinkách.cz. Delegátka tu zije 12 let a nic podobného tu nezažila, tim spis v ted v září. Proste ze Sýrie ted chodi samé špatnosti.

[odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.09.15  12:35

« Koncern

Tak už je to tu... s příchodem nové RS230 za 726 900Kč zdražil i Seat posílený mode Cupra 290 o 42 tisíc......na 724 900Kč :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.09.15  11:56

« Re: Re: Dvě kola včera na Nordschleife :-)

Je to tak, 70% je tady znalost tratě :-)
    Prvních pár fotek zde, včetně nového CTR a šedého GTI VII ;-)
    Ale taky dvakrát Cayman GT4...
    [odkaz]

Edit: také pár fotek pěkných Porsche z dneška..
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.09.15  11:08

« Re: Dvě kola včera na Nordschleife :-)

Tom: pekné, dokonca som to video videl na YT skôr, než si to sem postol. Ono ja ten Nurburgring vnímam tak, že to je na 90% o skúsenostiach a len 10% o aute, lebo darmo máš 911 Turbo, keď nepoznáš trať, nevieš, kde môžeš pridať naplno a ktoré úseky sú zradné, plus znervózňujúce je, že tu nie sú klasické bezpečné štrkové zóny, kde maximálne trochu škrkneš podvozok, keď vyletíš; na NBR rovno auto rozbiješ. Potom malé atmosférické Cliá so skúseným šoférom môžu fičať rovnako rýchlo, ako Porsche s neskúseným.
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.09.15  10:57

« Dvě kola včera na Nordschleife :-)

Posílám pozdrav z té nejhezčí jednosměrky na světě !! :-)
    Dvě kola včera na Nordschleife - nejdříve za 911 GT3, také s Martini Racing polepy, k tomu dvě vykuchané Clia R.S. (podvozek KW Clubsport, rám, semislicky), kterým to jelo parádně a hlavně je vidět že to mají naježděno (a nejsou takový výletníci jako já, stále se to tam učím, ikdyž po asi 35-ti kolech na NS už skoro nebloudím :-) V dalším kole pak chvilku za BMW M235i v modré (ve které jsem ji chtěl kupovat), pak ke konci mě předjel černý Cayman GT4. Ten jede ukrutně rychle!!
    Ty dvě dlouhé rychlé pasáže nějezdím úplně na plno, nechci až tak honit auto... Tentokrát vpředu Advan AD08R a vzadu stále Michelin Pilot Sport Cup2. Na těch Advanech je to určitě lepší než v květnu na rok starých Falkenech, teď to lépe drží (ikdyž pískají) a mohu jim více věřit.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.09.15  10:12

« Re: Re: Re: Re: Nové téma Září 2015

Kdepak, tohle kolo totiž bude hlavně o vtipu!
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.09.15  08:55

« Re: Re: Re: Nové téma Září 2015

No toto je dokonalá téma pre Thomasina, on s jeho vytuneným Meganom to má v podstate napoly vyhrané už teraz. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 07.09.15  08:08

« Re: Re: Nové téma Září 2015

Kubass: motor na ponku, to je ideální příležitost pro aktuální téma :-)
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 06.09.15  18:24

« Re: Nové téma Září 2015

téma zajímavé, předchozí jsem nestih neb jsem se dnes vrátil z dovolené, navíc jsem byl busem...
    Dva dny před dovolenou mi lehce naboural pošťák citroena a Fiat má motor na ponku, kde se pracuje na výbrusu, výměně rozvodů a veškerých těsnění a guder :-), takže bych stejně neměl ani co fotit :-(.
    Tak se uvidi co se vymysli,,,
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.09.15  09:24

« Re: Nové téma Září 2015

Woody myslíš něco takového ? >:-[]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.09.15  08:35

« Nové téma Září 2015

Po dohodě soutěžících bylo vybráno nové téma pro Září 2015:

MOJE AUTO A TUNING

Přihlašování začne 15.9. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.09.15  16:32

« Re: Re: Re: Pozdrav z Kypru

Ups... :*) [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…