Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 15.09.15 13:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koncern
Covenant - od včerejška změna, jestli nabídka bude dle mých představ, jdeme nakonec do Sportsvana. Sice se drahé poloviččce moc nelíbí, ale sama uznala, že tehdy se jí C-MAX taky na první pohled nelíbil, ale když si na to mírně vyšší nastupování zvykla, že to bylo bezva a s láskou na to vzpomíná. Takže tady jsem trochu na sílu rozhodl že Sportsvan, ikdyž dražší a pomalejší, ale vzhledem k tomu že mám k tomu zábavné auto (časem pak vyměním třeba za Caymana S nebo Alpinku), tak na běžné ježdění je tohle v pohodě, aspoň se trochu zklidním a nebudu jezdit tak rychle >:-[] Navíc občas vozím rodiče po špitálech, já mám taky problémy se zádama, takže tady ten mírně vyšší posez uvítám i já :-) A v případě havárie s jiným autem je tohle bezpečnější >:-[] Ke všemu teď budu asi více jezdit po služebkách a chci Megouše již šetřit, má už 42 tisíc za jeden a třičtvrtě roku a časem z něj bude ceněný oldschool HH...
SV asi není žádný krasavec, uznávám, budou chvíle kdy si budu říkat že v tu chvíli bych raději řídil Leona 1,8 TSI, ale mě se ten SV prostě líbí a basta! ;-)
[odkaz]
[odkaz]
-
Thomasino 15.09.15 12:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Koncern
U nás jsou teď všechny stříbrné, šedé, černé a bronzové či zlatavé zavrženy >:-[] >:-[]
Navíc mě teda přijde divná kombinace béžové či zlatavé se stříbrnými koly :'-(
Takže to vyhraje tato červená metla, na živo jsem ji viděl jak na Golfu, Golfu kombíku, tak na SV a líbí se mě. Na slunku je do cihlova, to souhlas, ale to nevadí. Všude jsou samé nudné bílé, stříbrné, šedé a černé, takže k šedé Meggie to chce trochu "veselejší" barvu ;-) Ikdyž ta šedá Limestone se mi na tom SV taky líbí. A s těmi 150-ti koníky to budu muset nějak přežít, ale z nuly na sto to má za 8,8 tuším (rozhodně pod 9), tak snad to nějak zvládnu. HnůjDay to měl za 10,5 a to byla fakt spodní hranice co jsem ochoten akceptovat, hlavně to ale bylo poměrně líný odspodu díky emisím. Tady je 250Nm.. -
white label 15.09.15 12:02
« Re: Re: Re: Re: Koncern
Th
Tak GSV už jsme probírali po telefonu. Ta červená není špatná (za mě určitě lepší, než obě modré), ale je docela fotogenická a na živo působí méně sytě a jde víc do cihlově červené. Zvažovali jsme ji pro mamku na nové CrossPolo, ale po živém setkání (na Golfu) to nakonec vyhrála béžová metla.
[odkaz]
Mně se na GSV líbila taková ta titanově bronzová metla, kterou už ale nahradila metla zlatá (poslední odkaz).
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz] -
Thomasino 15.09.15 11:09
« Re: Re: Re: Koncern
White Labele, co si osobně myslíš o Golfu Sportsvanu, konkrétně 1,4 TSI Highline 150 koní s manuálem ? DSG by se mě asi líbilo pro naše účely více (drahá polovička se snad naučí znovu řídit), ale na to už peníze nezbyly, navíc to potřebujeme rychle díky úrazu mé drahé a operovanému koleni v Německu u Nurburgringu, a žádné šedé a stříbrné barvy neprojdou, takže na výběr je jen červená a modrá >:-[]
Konkrétně tato červená metalíza Sunset:
[odkaz]
Test slabší verze 1,4 TSI zde, ale tady v nudné stříbrné barvě, navíc jen Comfortline (ikdyž stříbrný vnitřek se mě osobně líbí více než ten lesklý černý).
[odkaz]
-
Thomasino 14.09.15 23:18
« Re: Malé zamyslenie o zábave na cestách
IUDEX - :yes: :yes: :yes: >:-[] >:-[] >:D >:D >:D
Pěkně, pěkně!!
Jinak příští neděli jsou jízdy na Slovakiaring, snad zvládnu opravit brzdy >:-[] Na Nordschleife zlobily, musím nechat zkontrolovat a zbrousit kotouče a desky. Snad jen špatně zajetý ;-\ -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 14.09.15 21:02
« Re: Malé zamyslenie o zábave na cestách
iudex - to je jeden z hlavních důvodů, proč bych už nechtěl HH, do 120 km rychlosti mě jízda uspokojovala podobně, jako bych jel 1,4 Loganem (rozuměj vůůůbec) a "zábava" u mě probíhala až nad tuto rychlost, což je, zvlášť v dnešním světě, dost omezující, navíc to byla radost taková "monotónní" a člověk nemá čas si furt plánovat okruh. S Miou j to úplně jinej svět a dodneška mě mrzí, že jsem si ji nepořídil tak o 2-3 roky dřív, ale asi se k tomu musí "dospět". S tím předjížděním máš a nemáš pravdu, samozřejmě je předjížděcí manévr s HH jednodušší a bez plánování, nicméně já si to musím vyměřit, správně našaltrovat a "naplynovat", což je taky zábavný, navíc si myslím, že leckde dokážu předjet tam, kde si to třeba někdo s velkým krouťákem netroufne. Je to asi tím, že díky váze má Mia začátek dost rychlej (na prvních metrech je rychlejší než šíro nebo Nismo), pak samozřejmě ztrácí. Hlavní devízou je, že se můžu zabavit skoro kdekoliv, kdykoliv a v "normálních" rychlostech, asi proto je Miata jediný auto, který mě tak dlouho extrémně baví (ostatní tak 1-2 roky max) a dávno se už nedivím, že si vydobylo kult legendy, takže je ND už klepe na dveře garáže ;-) -
iudex 14.09.15 14:13
« Malé zamyslenie o zábave na cestách
Cez víkend som si bol po dlhšej dobe zajazdiť len tak pre radosť na okreskách. Výborne som si zajazdil, krásne počasie, relatívne prázdne a suché cesty, pár mikrosúbojov s motorkármi, skrátka Freude am Fahren. :-) Napriek tomu vo mne zostal pocit, že pre bezpečnú zábavu je najlepší ten okruh. Nemyslím ani tak ostatných účastníkov cestnej premávky a s tým spojené riziká (samovražedná divá zver, cyklisti, motorkári, traktory, víkendoví kochači s nepredvídateľnými reakciami a pod.), ale najmä stav našich ciest. Povedzme miernu zákrutu idem v stovke s vedomím, že v možnostiach auta je dať ju aj v 130ke, ale zrazu príde zvlnený či rozbitý asfalt a auto mi odskočí, ESP bláznivo blikoce (áno, GTI má nevypínateľné >:-[] ) a ja nechtiac vybehnem do protismeru. Obdobne tak štrk, lístie a podobné adhézii neprajúce prekvapenia. Tiež priestor na chyby je oproti okruhu minimálny, resp. nulový: na okruhu ak preženiem nájazd do zákruty v najhoršom skončím v štrku; na okreske skončím v jarku či v strome s rozbitým autom. Nehovoriac o detaile, že na vytočenej trojke už idem rýchlosťami ohrozujúcimi vodičák (a na štvorke aj rodný list). Niekto môže namietnuť, že to je nevýhoda HH (zábava začína až pri nelegálnych rýchlostiach, s čím súhlasím) a treba niečo slabšie, ale zábavnejšie (s čím nesúhlasím: pre mňa je ale aj zábavou predbehnúť do kopca na krátkej rovinke medzi dvomi zákrutami, kde je to len o výkone a nejaká MX-5 nemá nárok, musí sa plantať za kamiónom). Takže pre dokonalé vyšantenie sa je len ten okruh.
P.S. Nejdete niekto na SK ring? :-) -
white label 12.09.15 03:54
« Re: Re: Koncern
Tak už jsem doma a hned po příletu jsem musel uznat, kam se na nás hrabou destinace jako je Kypr, nebo SAE, které mají výkonné klimatizace (jen) v každé budově, když my si můžeme dovolit mít klimatizaci v létě i komplet venku..., viz teploty tady venku. ;-) -
Thomasino 09.09.15 22:46
« Re: Koncern
Doplnil jsem nějaké fotky z Nordschleife do alba na rajčeti, myslím že některým se bude líbit hlavně vláček asi 12-14-ti Golfů GTI a R v Adenau ;-) Volkswagen Expirience kurz. Doufám, že vám o něm při koupi řekli, že iudex a Woody?? >:-[]
Ale vůbec se včera a dneska "urodilo" :-) Červený CTR, nová 911 GT3 RS, M235i Racing v Ex-Muhle zatáčce v Adenau atd.
[odkaz]
P.S.: Jinak polepy Martini Racing se evidentně líbí, lidi si to prolíží a fotí, dokonce majitel 911 GT3 okukoval Meggie, koukal na brzdy (který mě tady ale zlobí, asi špatně zajeté), kola atd. A místní fotografové ji taky fotí dost často, už jsem našel hodně fotk, pár těch pěkných jsem tam dal do galerie také. Některé si možná i zaplatím ;-)

Pořeší se časem. Leda by někdo chtěl koupit 16" letní kola VW DOVER a letní pneu :
[odkaz]
P.S.: Auto domluveno a objednáno, jak říkám rychlá akce! Ve čtvrtek jedu snad pro něj >:-[] >:-[]