Thomasino 06.10.15  10:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

Už shnáním kde to nechám zvážit, dost mě to zajímá. Ty údaje se rozchází o 100 kilo !! >:-[]

white label 05.10.15  23:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

Udávaná je pohotovostní, takže bez řidiče a s náplněmi, přičemž individuálně zohledňovali aktuální stav paliva, který tak nemohl zkreslit výsledky.

P.S. Golf R má v konfigurátoru další možnou barevnou variantu Pretorií (samozřejmě za další příplatek):

Thomasino 05.10.15  22:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

A jakou hmotnost teda vážili v TG? Jen auto s náplněmi a půlkou nádrže? A bez řidiče?

white label 05.10.15  19:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

Jo, bývá v tom často binec, nejčastěji se zaměňuje udávaná hmotnost pohotovostní s provozní, namátkou jsem to kontroloval a měli to většinou dobře. VW aktuálně na svých stránkách uvádí hmotnost pohotovostní (přitom ještě nedávno uváděl provozní) a Suzuki u SSS (aspoň na český stránkách) hmotnost provozní. V testu by měly být všechny udávané hmotnosti přepočítány na pohotovostní, což třeba u toho SSS odpovídá, teda kromě toho zohlednění počtu dveří. Na MRST jsem se díval na české stránky a tam údaje o hmotnosti (zatím) schází. U CTR tam ale mají provozní hmotnost v nižší výbavě, takže by se od toho mělo odečíst 75 kg. Ovšem to by pak neměla přes váhu jen 7 kg, ale 82 kg, teda v případě, že to nebyla verze GT, která má být o 15 kg těžší, než základní CTR.
    Nejtěžší na předek (65% hmotnosti na přední nápravě) je CRS, P208GTI a CTR. Nejneutrálnější byl M135i 53:47.

edit - Při hledání hmotností jsem si všiml, že z německého konfigurátoru vypadla možnost dsg ke Golfu GTI no performance.

foto Bully-

Bully_ 05.10.15  18:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

Casto neni definovano, jestli jde o hmotnost suchou, provozni a nebo pohotovostni, pak se uvadi pokazde neco jineho. Podobny b..inec je s akceleraci 0-100, casto se zamenuje britskych 0-60 mil za 0-100 km/h, pak peknych par desetin naskoci za to, ze se musi skoro s kazdym autem tesne pod stovkou radit za tri, seslapnout plyn a pockat, az tam tam ty treba jeste 3 km/h dobehnou. Stejne tak nekdo meri jenom s ridicem a skoro prazdnou nadrzi, oproti tomu snad vsechny nemecke redakce meri tohle zrychleni s ridicem + spolujezdcem a nadrzi zaplnenou do poloviny.

Thomasino 05.10.15  16:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

Ty woe to je dost zvláštní s tou váhou u MRS Trophy :-O
    Navážili 1416 kg ?? Akrapovič má být lehčí asi o 2 kg, něco může být navíc za tlumiče Ohlins, ale kola Speedline jsou zase o 4 kg lehčí (celkově na 4 ks). Dobře je tam ALcantara místo látky či kůže, ale je to divné. V lednu 2010 při podrobném testu anglického Autocaru to vážili a navážili 1320 kg:
    A z této váhy jsem zatím vycházel, místo z techničáku. No nic, nechám si to co nejdříve zvážit, fakt mě zajímá jestli mám 300 koní na 1300 kg, 1350 kg, nebo 1380 kg. Po tom co jsem sundal 15 kg na kolech, 18-20 kg na zadních sedačkách a stěrači >:-[] Ale zase přidal nějaké drobné za 4-bodové pásy a větší intercooler.

white label 05.10.15  15:58

« Re: Re: Re: Re: Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

MRS Trophy udávaná 1394, skutečná 1416.
    CTR udávaná 1382, skutečná 1389.
    Redakce TG se v ohledu hmotností dopustila diletantství u pětidveřových verzí, které jsou v základu třídveřové, a proto např. u 5dv. GR, nebo 5dv. SSS uvádí udávanou hmotnost jejich třídveřových verzí, přitom u GR jde o nárůst 10 kg a u SSS o 15 kg (za dvě díry a dva poklopy do/od auta navíc). Takže u 5dv. GR (s dsg) nemá být udávaná hmotnost 1495, ale 1505 a pak je skutečnost 1503 ještě 2 kg pod "normu". A u 5dv. SSS to nemá být 1045, ale 1060, přesto je ale skutečnost 1089 kg.

Thomasino 05.10.15  12:47

« Re: Re: Re: Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

Jestli to i vážili, jaká je prosím naměřená váha u MRS (byla to verze Trophy, nebo Trophy-R ??), pak u CTR a u G7 ? Díky!
    P.S.: Kua musím to moje mírně odlehčené nechat konečně přesně zvážit!!

white label 05.10.15  11:48

« Re: Re: Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

Docela mě překvapilo, že se nakonec nedostal MRST ani na bednu (stejně jako M135i, nebo RS3). Tentokrát to nebylo jen o času na okruhu a subjektivních pocitech při jízdě.
    Na britskou srovnávačku to byl poměrně sofistikovaný test se spoustou měření a vážení, kde se sledovalo jestli různé hodnoty, uváděné výrobcem odpovídají skutečnosti.
    Ještě před samotným testem vybrali do této skupina jeden "dieselový hh", v tomto případě vítěz dieselového předkola GGTD a jedno hot kombi - Cupru ST.
    Na hladké silnici/okruhu se cítili jako ryba ve vodě ("překvapivě") MRST a CTR, která byla z této dvojice komfortnější a přesto velmi rychlá. Na typické "rozbité" okresce ale jasně dominoval GR, u kterého jde navíc nastavit odpružení do komfortu a vše ostatní nechat ve sportu, což u CTR nelze.

Thomasino 05.10.15  11:04

« Re: Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

Asi je Golf R dobrý a schopný, o tom žádná, ale stejně bych si za ty prachy raději asi dneska koupil M235i jako zadokolku, nebo jetý Cayman S >:-[] Ikdyž už jsem tento rozstřel dělal před dvěma lety a vybral si Megana R.S. Cup a zbylé peníze investoval do spousty zážitků, drobných úprav na občasné ježdění na okruhu - kde za ty použité prachy investované do MRS nemá seriový Golf R šanci ;-) Možná tak 3 kola na okruhu by se dokázal trochu držet, než uvaří brzdy >:D
    Ale jasně, já nejsem typický zákazník, já to používám často na okruhu, většině lidí to bude na okresky stačit, ikdyž to lehce odtažité koncernové řízení není to pravé ořechové a nejsem si jistou tou čtyřkolkou, je už lepší než minulá generace Haldexu, ale stále to není ono :-O Já bych spíše teď koukal i po CTR nebo možná i Focusu RS, ale stejně nejvíce jsem zvědavý na novou M2!

white label 05.10.15  01:35

« Megates dvacítky hh v aktuálním čísle TG

S ohledem na příchod nové Hondy CTR udělal TG další megatest (tentokrát dvaceti) HH.
    Postupně "zbyli" na bednu FieSTA Mountune, CTR a GR. Golf R své prvenství nakonec obhájil, teda aspoň do doby, než přijde velmi těžký soupeř - nový FoRS, o kterém se již dnes píše s patřičným respektem.

Závěrem k vítězi:
    "...Je rychlý, vyspělý, hravý a zábavný. Ostatní auta excelují v určitých detailech.
    Jenže ani jediné z nich není tak komplexní. Není to vítězství na body. Je to knockout. Ostatně také proto je tohle auto hot hatch roku magazínu TopGear.
    Naplňuje - a překonává - své poslání. VW Golf R..."

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.10.15  18:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

thomasino mne sa tvoja fotka veľmi páči, tie smutné "oči" mašiny, viem si predstaviť tie tvoje >:D

Thomasino 02.10.15  15:05

« Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

No já když jsem ji původně dával do počtu, tak jsem nemyslel že se už nikdo nepřidá. A když jsem hlasoval, tak mě to došlo, že mě musí každý soutěžící dát body! >:-[] >:D
    Ale dostal jsem i jiné ;-) Nicméně ta fotka byla spíše sranda, jen takový "jedinečný zážitek" se zvláštní atmosférou. Fotka iudexe byla úplně jinde :yes:

white label 02.10.15  14:43

« Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

:*) Takže (díky tomu pravidlu) by to vlastně platilo až u pátého z pěti.
    Ovšem za předpokladu, že nebudeme brát v potaz, že pravidla jsou tu od toho, aby se porušovala, což se tu, jak sám jistě víš, už nejednou stalo. >:-[] ;-)

foto iudex

iudex 02.10.15  14:35

« Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

labele, teraz si sa sekol Ty: predsa ak sú 4 súťažiaci, boduješ 3 miesta a nemôžeš hlasovať sám za seba, logicky musíš aspoň 1 bod dať Thomasinovi. Teda áno, aj posledný zo štyroch súťažiacich musí dostať nejaké body. >:-[]

white label 02.10.15  13:42

« Re: Re: Vyhlášení výsledků

Th
    Cos měl z matiky, mistře logiky? Proč čtvrtý ze čtyř "musí" mít nějaké body, když každý hlasuje (boduje) jen pro první tři? >:-[]

foto iudex

iudex 02.10.15  10:08

« Re: Vyhlášení výsledků

Super, ďakujem za body, som rád, že sa fotka páčila. Gratulácia i ostatným zúčastneným (absentéri hanbite sa >:D ).
    A priamo nadväzujúc na moju súťažnú fotku tu je Golf tentokrát už naozaj na výmene výfuku: [odkaz]
    Nakoniec to bude bez stredného tlmiča, presvedčili ma, že pri ponechaní oboch tlmičov by bol rozdiel v zvuku minimálny. Tak som zvedavý, hotové to bude v utorok.

Thomasino 02.10.15  09:18

« Re: Vyhlášení výsledků

To jsem ani nečekal, že budu mít tolik bodů !! >:D
    Ale tím, že soutěžící nakonec byli jen 4, tak nějaké být musí, to je fakt >:-[]
    Gratulace iudexovi za vítězství a wl a wa za bednu :yes:

foto woody-alien

woody-alien 01.10.15  22:26

« Vyhlášení výsledků

V záříjovém kole Fotosoutěže bylo hlasováním rozhodnuto o tomto pořadí:

1. iudex - 19 bodů
    2. white label - 13 bodů
    3. woody-alien - 9 bodů

4. Thomasino - 7 bodů

Gratulace vítězi a díky všem soutěžícím a hlasujícím. ;-)

white label 01.10.15  18:38

« Re: Re: Re: Poslední den hlasování

w-a
    Podobný pocit z toho má většina (a vůbec se tomu nedivím). Určitě by bylo atraktivnější dostat na jednu fotku jak ten detail, tak i celkový umělecký dojem, který nechybí třeba zrovna na tvé aktuální soutěžní fotce. :-)