Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Covenant 15.10.15 11:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
iudex
Pěkné.....to víš jen nudná předokolka ;-)....jako třeba ten zmiňovaný cayman, nebo M2 bych vyzkoušet chtěl, ale víš sám, že když jezdíme na Slovakia ringu tak tam teda žádného driftera se zadokolkou, který se supr baví a ty předohraby jen nudně krouží nevidíš...
-
iudex 15.10.15 10:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Aj keď by som z času na NBR nevyvodzoval závery o kvalite auta, je na druhej strane pravda, že čas na úrovni štvorvalcového kombíka s 280k (Leon Cupra ST) nie je oslňujúci. Čo len potvrdzuje, ako sa za posledné roky predokolky zlepšili, keď v podstate bežné rodinne použiteľné predohraby na okruhu robia časy ako oveľa silnejšie kupéčka "tej správnej koncepcie". Btw. v tejto súvislosti mi napadá chlapík, čo dáva svoje videá pod nickom Bridgetogantry na youtube: vlastní Cupru ST bez úprav (len semislicky Pilot Cup 2) a na NS fakt "řádí" a podkuruje emtrojkám a podobným; napr.: [odkaz]
Btw. po dodatočnej montáži stredného tlmiča mám konečne výfuk v takom stave, ako som si to predstavoval: zvuk je jemne hrubší, hlavne pri studenom štarte je počuť rozdiel, taktiež pod plným plynom, ale pri ustálenej rýchlosti je to podstatne tichšie, bez nepríjemného dunenia, ako to bolo bez tlmiča. -
Thomasino 14.10.15 22:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Ona to ta uječená atmosféra umí tak nějak zajímavěji podat >:-[]
Ale líbí se mě, jak je v té poslední zatáčce pěkně vidět to malé zavrtění pr.delkou u Meggie, pak mě to zavřela stará Honda CTR a musel jsem ubrat, ale na konci cílovky jsem ho už na motor předjel (i s pomalejším rozjezdem). Těm vykuchaným lehkým autům to pěkně drží v zatáčkách, u mě je ta hmota hodně cítit, ale zase krouťák a výkon udělá svoje :-)
P.S.: Ještě k té M2. Pro mě zajímavé auto, jen lehké zklamání z času na Nordschleife, když ho tam předjede kdejaká předokolka :-( Ale BMW občas schválně uvádí horší časy, aby neznevážilo dražší M3 a M4. Každopádně dostat pak přes 420-440 koní z té M2 a udělat z ní zábavnou bestii na okruh nebude moc problém! -
Bully_ 14.10.15 19:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Cayman na tom mozna je o neco lip. Lotusy maji ale stejne rozlozeni hmotnosti na napravy (tzn. i teziste vozu na stejnem miste) jako ta 911ka. A to jeste jeji starsi modely, modernejsi 911ky uz upravuji pomer hmotnosti na napravy o nejaka ta jednotliva % vic dopredu. V beznem provozu se navic projevi lehka predni cast, kdy to na stojici vode muze ujet driv, nez jakemukoli Porsche. Pak to muze mit fatalni nasledky, musi se proste davat pozor a za deste jet pomaleji, nez s beznymi auty.
A jeste k Thomasinovu videu- lehka auta jako Elise/Exige obouvaji skoro vzdycky minimalne prorezane semislicky, takze to oproti "skoro semi" v chladu a jeste na mokru uklouzne zase driv. -
iudex 14.10.15 10:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Autá s motorom v strede sú nevypočítateľné beštie, na mokrý okruh by som s nimi nešiel, ani keby mi zaplatili, to nie je o zábave, ale o nerozbití auta i seba. Zostanem ja radšej pri tej "blbuvzdornej" predokolke (mimochodom to napísal Červenka o CTR v aktuálnom Speede).
Inak na SK ringu sú posledné jazdy v sezóne 31.10. od 13:30 do 16:30; keď bude pekné počasie, vybehol by som.
Btw. práve sa mi montuje stredný tlmič, tak snáď teraz to už bude OK. Mimochodom zistil som, že chalani z AMA exhaust systems vedia spraviť aj výfuk s klapkou ovládanou diaľkovo, teda výfuk hučí iba keď chcem. Škoda, že som to zistil neskoro, to by asi bolo ideálne riešenie. -
Bully_ 13.10.15 22:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
S takovym rozklozenim hmotnosti (a'la Lotus, Porsche 911 apod.) se musi s predbihajicim zadkem reagovat hodne rychle- krome toho vcas jeste i spravne >:-[] Obcas to ani moc nejde, kdyz je treba takhle mokro a zima jak ve tvem videu, protoze kontra ridic stihl dobre. V BMW je toho casu podstatne vic, s motorem na predni naprave.
V Brne jsem motal rukama hned nekolikrat, trochu to nevyslo "jenom" jednou >:D Vsechno mam jeste na karte v kamerce, ani jsem ji nevytahl, jsem ostuda >:D -
Thomasino 13.10.15 22:17
« Re: Re: Re: Re: Re: M2
Jo máš vlastně pravdu, ty 111R a 190 koní je bez přeplňování, až ta tvoje bestie je s přeplňováním :-)
No tomu bílýmu Lotusu se to hezky zpakovalo, málem trefil známého ve starém Cliu RS a já ho pak taky skoro trefil. Musel jsem brzdit, jestli se mu to nevrátí ke mě, naštěstí ne. Byla to rozhodně zajímavá zkušenost a intenzivní zážitek !! >:-[]
Z toho tvého malého přetičení v Brně je nějaké videjko?? ;-)
Tady je ve stejném místě jiná bílá zadokolka, co se tam přede mnou brambora přetočila loni na podzim na volných jízdách na ukončení seziny. Letos to bude v neděli 25.10.
[odkaz]
-
Bully_ 13.10.15 21:05
« Re: Re: Re: Re: M2
Thomasino:
Lotusy se pretaci casto, vsak jsem taky malinko zakufroval na Masarykaci >:D Do kacera jsem sel jenom lehounce PP kolem, pamatujes :*) Kazdopadne klobouk dolu pred vsemi, ja mam na mokru vetsi respekt..
Ty tri Elisky byly 111R, ale zadna SC. Takze 1,8 NA, 192k., ale s tou vahou (pohotovostni) lehce pres 9 metraku to lita i bez kompresoru jak raketa, o tom zadna :yes: -
Thomasino 13.10.15 18:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
No kdyby to bylo v 60-ti, tak je to v pohodě. Ale v té rychlosti jsem úplně v pohodě nebyl, protože už jsem to viděl ve svodidlech napravo ;-) Myslím že IUDEX a Covenant to tam znají a chápu >:-[]
Tady je ještě video z třetího závodu od známého na Corvettě C5, těm poprchávalo už o něco více. Ale má tam vidět rychlosti >:-[]
[odkaz]

Na Slovakiaringu se to driftování naštěstí netrpí. V Brně jsme si stěžovali na občasné debílky co to tam zkouší kousek před jinými auty, slíbili že je budou napomínat a případně vykazovat, ale čas od času se tam nějaký jedinec se zastydlou pubertou objeví 8-s :-O