Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Covenant 02.11.15 11:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
iudex
2:47 je dobré .....když vezmeš, že s 350k upravenou octavii tam zajel čas 2:42 [odkaz]
Jinak k těm Michelin Pilot Super Sport...já mám čistě na nich najeto cca 5x 25minut, určitě je nešetřím a jsou pořád ok....na začátku je zahřeju a pokud bych cítil, že jsou přehřáté tak je nebude trápit, ale pokud je zničil po hodině na okruhu tak je asi něco špatně...
..možná je trápil i když byly přehřáté nebo přehání nájezdovou rychlost a hrne se ven, nebo špatně brzdí než nás učil Honza Červenka......ale já jsem naopak moc spokojený a je to dobrý kompromis proti běžné UPH
-
Thomasino 02.11.15 11:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
Covenant je s nimi celkem spokojený... Sjet je za hodinu ježdění je nesmysl, to i ty Cup2 mě vydržely asi 4,5 - 5 hodin na okruhu. Ty SS vydrží o hoooodně více!
Samozřejmě že Advany AD08R jsou ještě o kus dále a to jsou stále spíše polo-semislicky, než opravdové semislicky. To až třeba Toyo R888, ideálně nové R888-R které se chystám otestovat na jaře. -
iudex 02.11.15 10:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
Tom: možno máš pravdu, ale pri mojej polhodinke som zatiaľ nikdy nepocítil, žeby mi brzdy nejak vädli či nebodaj sa varila brzdovka (každopádne pri výmene dám lepšiu). Čo občas cítim, je plávanie gúm a neistota v zákrutách, takže výmena gúm je jasná. Na druhej strane rozprával som sa s týpkom, čo mal Micheliny Super Sport a vravel, že podľa neho na okruh nie sú vhodné, vraj majú mäkké bočnice a zodral ich po hodine jazdy na SR ringu. Ale medzi UHP sú hodnotené veľmi vysoko a do semislickov s ohľadom na môj profil jázd ísť nemienim.
pleaseSmile: ako písal woody, DCC nemám, ale nemyslím, že je to niečo, čo by nejak skresalo čas na okruhu.
Kajli: stopu na SK ringu už celkom ovládam, J. Červenka ma ju naučil a ako mám napozerané množstvo YT videí, väčšina dodržiava rovnakú stopu. Btw. asi najlepšiu stopu drží táto dievčina na 911ke: [odkaz] -
Thomasino 02.11.15 10:31
« Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
Ono pro začátek stačí, když si iudex a Covenant na jaře před sezonou nechají vyměnit brzdovku za nějakou lepší než je seriová z fabriky, která stojí většinou za prd.
Pak jen nahodit o trochu lepší gumy, např. ty Michelin Pilot Super Sport co dal na předek Covenant se zdají být dobrý kompromis na denní ježdění a jednou za delší čas taky okruhové řádění. O něco vyšší level je pak Yokohama Advan AD08R >:-[] -
Insolito 31.10.15 21:36
« Re: SK ring posledný v sezóne
"Skutočne nechápem, ako niekto na sériovom GTI so stock gumami môže dať čas 2:36 min."
A co třeba obměnit svoji stopu? Nejsou na S ringu místa, kde dá jet s GTI jinak (nebo co by případně mohlo víc sedět k tvému řidičskému stylu) a zlepšit tím čas? Porovnáváš si časy v úsecích (třeba bys byl v porovnání s tímto "někým" překvapen) ?
EDIT: Ještě mne napadlo, jestli by náhodou nepomohlo jiné nastavení podvozku, protože už se u některých aut ukázalo, že ten "nejsportovnější" režim nemusí být paradoxně ten nejrychlejší (i když tam ten pocit tvrdosti a "sportovnosti" je - protože se hraje jen na efekt). -
iudex 31.10.15 17:23
« SK ring posledný v sezóne
Dnes som využil ideálne počasie a vybehol som na posledné voľné jazdy v sezóne. [odkaz]
Gumy už majú dosť za sebou, tak som ich mienil doraziť. Žiaľ počasie chceli využiť mnohí a tak bolo pomerne narvané, ako oveľa rýchlejšími autami (911 GT3, F430), tak oveľa pomalšími (MX-5 či bežný Focus). Teda moje pokusy a jazdu na čas vždy zlyhali na hustej premávke. Napriek tomu sa mi podarilo zlepšiť si čas, ale výslednými 2:47 min. sa chváliť nemôžem. Skutočne nechápem, ako niekto na sériovom GTI so stock gumami môže dať čas 2:36 min., ja som išiel často na doraz a limitoval ma grip gúm, rýchlejšie sa nedalo, dokonca som raz skoro skončil v štrku (už som sa videl v kačírku, ale napokon ma zachránilo ESP, ktoré zasiahlo aj v režime sport). Iní skončili horšie: [odkaz]
Mal som pár pekných mikrosúbojov s BMW 1er, myslel som, že 130i, po skončení som sa za chalanom zastavil a bolo to 135i, čo ma celkom potešilo. Bolo tam inak viacero známych tvárí/áut (chalan so žltým RS Trophy zo Senca, žlté GT-R "Sheriff", kopec ľudí z Čiech).
Inak gumy tuším ešte niečo vydržia a ešte ich nedám preč: [odkaz]
A cestu domov som si predĺžil o výlet popri Malom Dunaji, krásne osamelé zákutia, odporúčam: [odkaz] -
iudex 29.10.15 08:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Kajlí hlasuje
Gratulácia labelovi i ostatným medailistom. :yes:
U mňa sa potvrdilo staré pravidlo že ani autor témy nie je prorokom a hoci som tému vymyslel, nepomohlo mi to k medaile, čo bolo ale dôsledkom slušných a vyrovnaných fotiek.
P.S. Včera som mal "zážitok", jazdil som na Fiate Linea z požičovne, to je fakt auto za všetky drobné: rachotiaci trasľavý nafťák, ktorý navyše ani neťahal (1,3Multijet), "maslová" prevodovka s iba odhadovanou zaradenou rýchlosťou, pri 42t km rozhasené prístroje (palivomer ukázal raz plnú, raz len rezervu), "papierové" dvere, prístrojovka kvality čínskych hračiek, volant reagujúci asi ako kormidlo parníka. Jediné pozitívum bol slušný vnútorný priestor a výborný výhľad cez bohaté presklenie.