Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 03.11.15 10:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
Nejlepší XDS a ESP na okruhu je to, které je vypnuté !! :-)
Pozn. pro VW: Vypnuto znamená opravdu komplet vypnuto - viz. poslední velký test HotHatchů v TopGearu >:-[] Zvláště na okruhu! Na Slovakiaringu jsem po vypnutí ESP (pravda, troufl jsem si na to až jsem ho měl párkrát projetý) získal k dobru asi 1-2 vteřiny. -
iudex 03.11.15 08:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
woody: áno, po jazde som sa zahral na psa a očuchával som predné brzdy. A skutočne pravá trochu smrdela, zatiaľ čo ľavá nie. Ako som hovoril, raz ma muselo zrovnať ESP, takže to mohlo byť aj ono, ale je možné, že to bol práve dôsledok toho aktívneho XDS+. -
Thomasino 02.11.15 19:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
Tak ale jako chtělo by to trošku přitvrdit a minimálně s faceliftem navýšit výkon Golfu R na 320 koní >:-[]
P.S.: Dvě povedenější fotky z Nordschleife, hlavně ta první z velkého Karuseelu se mě hodně líbí - to bude tím, že jsem ji nefotil já >:-[]
[odkaz]
-
Thomasino 02.11.15 13:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
No s jejich časem by se motali oni mě ;-) Já tam posledně za chladna zajel zase 2:36,3 >:-[]
A měl jsem i transponder, takže to mám přesně a "na papíře" vyjeté po skončení akce Racing Wheels.
P.S.: Kdy ty vezmeš své veteránské GTI a dojedeš za námi na Slovakiaring? Nebo si to necháváš až s novou M2 či Golem R400? ;-) :-) -
Covenant 02.11.15 11:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
iudex
2:47 je dobré .....když vezmeš, že s 350k upravenou octavii tam zajel čas 2:42 [odkaz]
Jinak k těm Michelin Pilot Super Sport...já mám čistě na nich najeto cca 5x 25minut, určitě je nešetřím a jsou pořád ok....na začátku je zahřeju a pokud bych cítil, že jsou přehřáté tak je nebude trápit, ale pokud je zničil po hodině na okruhu tak je asi něco špatně...
..možná je trápil i když byly přehřáté nebo přehání nájezdovou rychlost a hrne se ven, nebo špatně brzdí než nás učil Honza Červenka......ale já jsem naopak moc spokojený a je to dobrý kompromis proti běžné UPH
-
Thomasino 02.11.15 11:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
Covenant je s nimi celkem spokojený... Sjet je za hodinu ježdění je nesmysl, to i ty Cup2 mě vydržely asi 4,5 - 5 hodin na okruhu. Ty SS vydrží o hoooodně více!
Samozřejmě že Advany AD08R jsou ještě o kus dále a to jsou stále spíše polo-semislicky, než opravdové semislicky. To až třeba Toyo R888, ideálně nové R888-R které se chystám otestovat na jaře. -
iudex 02.11.15 10:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
Tom: možno máš pravdu, ale pri mojej polhodinke som zatiaľ nikdy nepocítil, žeby mi brzdy nejak vädli či nebodaj sa varila brzdovka (každopádne pri výmene dám lepšiu). Čo občas cítim, je plávanie gúm a neistota v zákrutách, takže výmena gúm je jasná. Na druhej strane rozprával som sa s týpkom, čo mal Micheliny Super Sport a vravel, že podľa neho na okruh nie sú vhodné, vraj majú mäkké bočnice a zodral ich po hodine jazdy na SR ringu. Ale medzi UHP sú hodnotené veľmi vysoko a do semislickov s ohľadom na môj profil jázd ísť nemienim.
pleaseSmile: ako písal woody, DCC nemám, ale nemyslím, že je to niečo, čo by nejak skresalo čas na okruhu.
Kajli: stopu na SK ringu už celkom ovládam, J. Červenka ma ju naučil a ako mám napozerané množstvo YT videí, väčšina dodržiava rovnakú stopu. Btw. asi najlepšiu stopu drží táto dievčina na 911ke: [odkaz] -
Thomasino 02.11.15 10:31
« Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne
Ono pro začátek stačí, když si iudex a Covenant na jaře před sezonou nechají vyměnit brzdovku za nějakou lepší než je seriová z fabriky, která stojí většinou za prd.
Pak jen nahodit o trochu lepší gumy, např. ty Michelin Pilot Super Sport co dal na předek Covenant se zdají být dobrý kompromis na denní ježdění a jednou za delší čas taky okruhové řádění. O něco vyšší level je pak Yokohama Advan AD08R >:-[]

Rozhodně ale nezapomenutelný "silný" zážitek, spodek auta na krajích lehce odřený od kamínků. Nemusím opakovat moc často ;-)
[odkaz]