Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.11.15  08:53

« Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

To je tím, že lidi dnes už nechtějí vůbec sahat na světla. Nechávají to na automatice. A na senzory asi dneska není ještě úplně spoleh.
    Druhým problémem je, jak píšeš, že při denním svícení nesvítí zadní světla. Proč, proboha? Např. starší BMW při denním svícení měla rozsvícena přední i zadní světla vč. SPZ, aby od toho po pár letech ustoupili...

Jednou mi bylo svěřeno auto sestry - světla byla na "A", a já že zvyku jsem je dal do "nuly" na denní svícení. Večer jela pryč a pak mi volala celá naštvaná, že na dálnici zjistila, že ve tmě nesvítila >:D 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.11.15  07:10

« Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Denní svícení je bezpochyby velmi užitečná pomůcka. Model Swiftu 2013 byl poslední, který ho neměl, a taky už se mi podařilo vyfásnout kilečko pokuty za nerozsvícená světla. Jinak je to věc dnes samozřejmá i v Daciích, byť řešená přídavnou žárovkou a nikoli LED páskem, Čím dál častěji se ovšem setkávám s tím, že i auta dražších kategorií, nepochybně vybavená automatickými světly, jezdí za zhoršených světelných podmínek pouze na denní LEDky. Jistě, dopředu je i tak s LEDkami docela dobře vidět. Pokud ovšem nejste Emel a nazasáhnete přes káblík do nastavení auta ;-) , vzadu nesvítíte. A tak jsem nedávno problikával za úplné tmy majitele zcela nové XC60, kterému to došlo, až když vyjel mimo město do míst, kde není veřejné osvětlení. Není vůbec ojedinělé potkat Octávku, Superb a spoustu dalších, kteří po ránu za šera jedou pouze na denní svícení. No a včera si to šinu podél meandrů Labe, šero ve spojení s mlžným oparem činilo předjíždění dost nesnadným a jakkoliv mlhovky nenadužívám, zapnul jsem je, především proto, abych byl vidět. Po chvíli se přede mnou z mlhy vynořil zadek čehosi velkého a vzápětí jsem rozeznal nesvítící X6. Ani světla, natož mlhovka. Jistě, při plynulé jízdě a pozvolném přibližování to není taková tragédie. Rozhodne-li se však někdo v takové situaci předjíždět, tak tu X6 v momentě rozhodování prostě vidět nemusí. Takže na to myslete. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.11.15  06:52

« Nové téma - Listopad 2015

Po dohodě bylo vybráno nové téma pro Listopad 2015:

MOJE AUTO A OBLÍBENÁ FIČŮRA

Přihlašování bude probíhat od 15.11. do 25.11. do 22:00 hod. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.11.15  21:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne

iudex: Jasně, okruh je pro auto jinej nářez. A na okreskách tě pud sebezáchovy už dál nepustí. Takže mi to vlastně nemusí zas tak vadit. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 04.11.15  19:19

« Pre vsetkych "neklikacov" !

Od dnesneho dna mam ja ako uzivatel pouzivajuci prehliadac Chrome po problemoch:

[odkaz]

Vdaka tomuto sikovnemu clovekovi !

Chalani, prosim Vas, ten jeho odkaz potom zakomponujte hned na zaciatok diskusie s tym, ze je to doplnok do Chromu a kto si chce pozriet clanok aj so vsetkymi suvislostami ( obrazky, videa, tabulky v ramci textu ) nech to ma ako za "starych casov"... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.11.15  08:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne

woody: na okreske nemáš šancu uhnať brzdy, môže to byť síce zákrutovitý úsek a môžeš tam ísť ostro, ale námahe na okruhu sa to zďaleka nevyrovná, tam stále brzdíš na maximum, na hranici zásahu ABS a ak ten XDS naozaj zasahuje aj pri ESP sport, podľa mňa sa to prejaví až na brzdách "predvarených" intenzívnym brzdením.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.11.15  21:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne

iudex: Já si dal v neděli takovou okreskovou "erzetu" na oblíbených místech v okolí. V jedné části byla silná převaha pravotočivých zatáček, tak jsem taky pak očmuchával/osahával. Nějakej citelnej rozdíl jsem ale nezaznamenal. Možná se mi jen nepodařilo úplně simulovat okruhovou zátěž. Ono taky nechci mít přezdívku Mr.Škarpa nebo ještě hůř Mr.Hustýles. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.15  17:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne

Th
    Tak na téhle fotce jsem nepoznal ani tebe (tady vypadáš nějak podezřele dobře), ani tvůj MRS, nepřeháníš už to trochu s tím tuningem, dyť tady už to vypadá jak formule... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.15  16:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne

Chápu, není moc o co stát >:-[] Taky jsem ale postupně zrychloval a zrychloval, musí se ty limity posouvat pomalu. Ale pak se jednou dostaneš na hranu a když tlačíš dále, někdy to prostě přepískneš >:D >:D
    Rozhodně ale nezapomenutelný "silný" zážitek, spodek auta na krajích lehce odřený od kamínků. Nemusím opakovat moc často ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.11.15  16:33

Tak to dúfam, že budem ešte dlho jazdiť pod svoje možnosti. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.15  12:56

Bez toho to občas nejde, když už hledáš fakt limity >:-[] >:D
    Staré závodnické heslo zní: Kdo občas nebourá nebo není mimo trať, jezdí pod své možnosti!! :-)
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.11.15  11:03

Th
    Jo, - 1-2 vteřiny a k tomu jako bonus + 1-2 kačírky! >:D ;-)
  • « 10 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.11.15  10:48

Nejlepší XDS a ESP na okruhu je to, které je vypnuté !! :-)
    Pozn. pro VW: Vypnuto znamená opravdu komplet vypnuto - viz. poslední velký test HotHatchů v TopGearu >:-[] Zvláště na okruhu! Na Slovakiaringu jsem po vypnutí ESP (pravda, troufl jsem si na to až jsem ho měl párkrát projetý) získal k dobru asi 1-2 vteřiny.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.11.15  08:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne

woody: áno, po jazde som sa zahral na psa a očuchával som predné brzdy. A skutočne pravá trochu smrdela, zatiaľ čo ľavá nie. Ako som hovoril, raz ma muselo zrovnať ESP, takže to mohlo byť aj ono, ale je možné, že to bol práve dôsledok toho aktívneho XDS+.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.11.15  20:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne

Th
    Že ty musíš tu svou oblíbenou polohu (Jágr + 1) cpát už i na RZ/SPZ... :*)

P.S. Jinak fotka pěkná, zvlášť na tohle auto... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.11.15  19:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring posledný v sezóne

iudex: A kontroloval si nějak ty brzdy ? Myslím v tom smyslu, jak psal Ondra o RS230, že XDS i přes přítomnej samosvor přibržďuje.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.11.15  19:09

Tak ale jako chtělo by to trošku přitvrdit a minimálně s faceliftem navýšit výkon Golfu R na 320 koní >:-[]

P.S.: Dvě povedenější fotky z Nordschleife, hlavně ta první z velkého Karuseelu se mě hodně líbí - to bude tím, že jsem ji nefotil já >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.11.15  17:30

GR420 je zřejmě po "dieselgate" pasé...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.11.15  13:18

No s jejich časem by se motali oni mě ;-) Já tam posledně za chladna zajel zase 2:36,3 >:-[]
    A měl jsem i transponder, takže to mám přesně a "na papíře" vyjeté po skončení akce Racing Wheels.

P.S.: Kdy ty vezmeš své veteránské GTI a dojedeš za námi na Slovakiaring? Nebo si to necháváš až s novou M2 či Golem R400? ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.11.15  12:10

Th
    Ti amatéři v Oktávce říkali, že lepší čas se tam tehdy zajet nedal, protože se jim pod koly pořád motal nějaký pomalejší šedý MRS s polepy Martini... >:D >:-[] ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…