Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.15  14:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Cov
    Ta "nula" (O) je právě ta poloha stálého denního svícení (na kterou jezdí někteří i za výrazně snížené viditelnosti), stejnou "nulu" mám taky u GTI, nebo Allraodu... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.15  13:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Tak keď to skúsiš, zistíš, že to sú práve denné svetlá. Tie svietia vždy, keď ide motor, bez ohľadu na svetelné podmienky. Až druhá poloha: A sú automatické svetlá. Ak teda blondína (blondín) má svetlá v polohe 0, denné LED normálne svietia, ale sa samé neprepnú, preto sa potom čudujú, prečo na nich ostatní blikajú. ;-)
    Na Golfe s bixenónmi sú denné svetlá LED pásiky (v tvare U) a stretávačky sú už xenóny, takže tam je rozdiel ako v intenzite, tak aj v kvalite svetla. U Leona s full LED je to denný LED pásik po obvode svetiel a pri stretávačkách sa zapne 6 hlavných LED lapmičiek (a pri diaľkových ďalšie 3 veľké LED).
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.11.15  13:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

iudex
    No jezdit na nulu jsem ještě nezkoušel :-)

white label
    No jak píše iudex, mám tam pouze polohu nula, pak automatiku, obrysové světla a pak potkávací. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.15  08:54

« Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Cov: a čo je tá nula hore na tom otočnom ovládači svetiel? ;-) [odkaz]
    WL: tak už máš vonku M2, na ktorú si čakal, aj s cenou (dosť mastnou). Ako to vidíš?
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 06.11.15  06:58

« Nové téma - Listopad 2015

Ještě jednou připomínám nové téma pro Listopad 2015:

MOJE AUTO A OBLÍBENÁ FIČŮRA

Přihlašování bude probíhat od 15.11. do 25.11. do 22:00 hod.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.11.15  22:28

Cov
    Lidi přece dělají spoustu věcí nelogicky a "blondýny/blonďáci" zvlášť. Dokud tam ta poloha bude k dispozici, tak to bude vždycky potenciální nebezpečí (zejména pro neználky).
    Co si mám představit pod tvým: "Já polohu denního svícení v podstatě v autě ani nemám... "?
    Buď ji tam máš (zřejmě ano), nebo ne... a jestli jsou denní LEDky zároveň jako obrysovky na tom nic nemění.
    Světelný senzor v dnešních nových autech není nic extra/neobvyklého a netýká se to jen prémiových značek. I v mém "obstarožním" pětkovém GTI už byl/je. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 05.11.15  21:22

« Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

white label
    To by sice mohl být důvod...ale pokud mají v autě režim poloha automatického svíceni jako mám například já, nebo wooody atd.... tak je celkem nelogické to dávat do polohy pouze denního svícení...a u prémiových značek bych čekal, že to mají ve výbavě už standardně, když i Leon to má grátis ;-)

Já polohu denního svícení v podstatě v autě ani nemám...ty přední ledky jsou zároveň brány jako obrysové světla.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.11.15  17:59

« Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Cov, w-a
    Viz 17:56, není to většinou senzory, ale polohou denní svícení, místo polohy automatu se senzorem.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.11.15  17:56

pS
    V drtivé většině případů není problém v senzorech, ale právě v tom, že to mají přepnuté na denní svícení (O) a už pak na to nesáhnou. Právě ženy s tím mají nejčastěji problém. Už se mi párkrát stalo, že jsem potkal "blondýnu" v úplné tmě jen s předníma LEDkama a přesto, že jsem na ni v úseku asi 20 km blikal, nebyla schopna rozsvítit, prostě nevěděla jak. Jak je to nebezpečné je asi každému jasné.

P.S. Optimem by bylo, kdyby při denním svícení svítily zadní světla a přitom bez osvětlení RZ (interiér taky při denním svícení nesvítí), což samozřejmě není žádný problém udělat.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.11.15  16:33

Emel: To jako fakt ? To je nějaký divný. Pokud máš auto bez denního svícení, musíš přes den zapnout hlavní světla a tudíž svítíš i vzadu. Takže v tom marně hledám nějakou logiku.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.11.15  14:43

Co že? To jako myslíš že bych měl vzít Golfa 1,4 TSI s pouhými 150-ti koníky na okruh ?? :-O To určitě nééé, na to mám Meggie :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 05.11.15  14:38

« Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Já jsem totiž rebel... při denním svícení prý totiž snad ze zákona zadní světla svítit nesmí.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.11.15  12:21

« Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Už jsi vzal VW na okruh?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.11.15  11:28

Cove - kde se to nastavuje ta citlivost senzorů? Předpokládám, že ve svém opravdu "prémiovém" voze Golf Highline to tam někde bude, ale při prvním procházení celého menu auta (a je tam toho požehnaně!) si nepamatuji, že by to tam bylo.
    Jinak to, že na denní svícení nesvítí zadní světla taky moc nechápu, je to častý problém, že se člověk za stmívání někam přiřítí vyšší rychlostí a najednou ejhle, ono tam jede auto, které není skoro vidět, ale až na poslední chvíli !! :-O 8-s
    Takže myslete na to, sviťte kurnik pořádně, nebo se přiřítí nějaký rychlý HotHatch co zrovna někam spěchá a bude mít problém se nepodívat do kufru >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.11.15  09:17

« Re: Re: Malý soused z Boleslavi...

BW: No jistě, na nějakou Fabku se ti zloděj vyprdne....ale ty poklice s prémiovým logem jsou cennější než tvůj život. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.11.15  09:15

Cov: S tím, že jedou už (nebo ještě) ve tmě jenom na denní svícení se setkávám opravdu často. Může být, že je to senzory. Mně to funguje perfektně a ani jsem s citlivostí nešachoval. Krásně je to vidět při vjezdu do garáže. Když přijedu za dne a svítím jenom LEDkama, tak jakmile najedu do garáže (i když má celkem slušné prosklení a ještě ti přisvěcuje světlo el.vrat), tak se světla rozsvítí.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 05.11.15  09:08

« Re: Malý soused z Boleslavi...

ako si tie premiove puklice este poistil proti strateniu >:D
    seat mi pri dennom svieteni svietil cely, predok, zadok, spz tam mimo mesto som to absolútne neriesil, ford svieti iba predok, takze prve tyzdne som po meste jazdil inkognito a vzdy som si to uvedomil az pri cakani, kym sa otvori brana na garazi, ked bol ford neopravitelne pokazeny >:D tak som si vyhadal octaviu nejaku staru dvojkovu a tam som pre istotu nesvietil vobec, ani ma nenapadlo, ze dvojkova octavia moze nesvietit, opat ma upozornila na to garaz >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.11.15  09:03

« Re: Malý soused z Boleslavi...

pS: >:D Nejlepší české poklice. >:-[]

Bohužel nemám fotku, ale nedávno jsem se přibližoval k Suzuki Jimny a jak má rezervu na zadních dveřích, místo originál poklice Suzuki tam měl VW. Nevím, možná tím dával okázale najevo nesouhlas s ukončenou spoluprací těchto dvou automobilek. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 05.11.15  09:00

« Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

woody-alien
    Tohle se mi stalo na dálnici ve 130 v mlze....ženská v SUV a jela jen na přední denní svícení, zadek auto úplně potmě.

Nevím jak to mají přesně ostatní značky, ale já mam v menu auta nastavení citlivosti senzoru světel (v současnosti na střední citlivost), bohužel lidi asi nevědí že něco takového existuje, protože potkávám i auta prémiových značek, kdy já mám už světla zapnuté a jejich auta ještě šero nebo zhoršené světelné podmínky nezaznamenaly. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.11.15  08:56

« Malý soused z Boleslavi...

Vyfoceno zrovna tam. Nemám slov. >:-[]

[odkaz]

(pro ty slepé: zazoomujte na kola)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…