Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.15  18:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Jsem prostě rostlý spíš pro Superb, než pro Miatu... :*) >:D
    Byly tam kožené vyhřívané sedačky (byl to dvoulitr ve verzi Revolution, samozřejmě červená), s Recarama se prý sedí o poznání níž, tak nevím, jestli by mi to významněji pomohlo.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.11.15  17:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

wl: No tak to jsem teda na tu Miatu zvědav. Ale pořád ještě se utěšuju tím, že ačkoliv nejsem úplnej prcek, tak ty jsi přece jen rostlej v duchu marketingu Škodovky. Kus chlapa navíc. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.15  17:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

iudex
    K té M2, psal jsem už něco i pod článkem s cenou M2. Cenu jsem čekal blíž k ceně 1M a ani příplatek za DKG (104 t.) není zrovna dumpingový. Hmotnost jsem také čekal nižší, rozhodně dál od M4. Vzhled určitě není špatný, i když přední nárazník mohl být umírněnější (šedá metla to sice znatelně zmírní) a zadní polovina působí zboku trochu "sraženě". Ale zatím jsem v tom ani neseděl, ani to neviděl naživo...

P.S. Včera jsem seděl v nové MX-5 a kromě toho, že mi "překvapivě" čouhal kousek hlavy, jsem měl ještě problém dostat pravé koleno mezi volant a středový tunel. Potřeboval bych sedačku víc dozadu (což nejde), abych si mohl natáhnou nohy alespoň do té míry, abych dostal pravé koleno pod úroveň volantu... 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.11.15  16:31

pS: Jistěže jsi to všechno už zmiňoval a tvoji "detailingovou" fotku mám v paměti. ;-)

Jenom mi k tomu věku nějak nesedí to "tož já jsem asi obstarožní"... >:-[] Jinak chápu, každej má svoje zvyky. Já si auto světla zapínám hned v garáži. Ono to iudexovo "automatika zapína svetlá hore-dolu" je dost přehnané. Ve dne mi to zapne při nastartování v garáži, venku vypne a pak zapne až když se setmí. Nebo teda ještě v tunelu. Nic dramatickýho. A co se týká baterky, tu máme my "bratři se start/stopem" posílenou už od výrobce. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.15  16:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

pS
    Lze samo přepnout podle libosti, ale pokud už chce někdo jezdit systémem stále na jednu polohu (nebo neví která bije), pak je určitě vhodnější poloha "auto", než "O".
    U GTI5 jsou denní světla xenony, takže při startování a couvání apod. přepínám na parkovačky.

P.S. Když jsem vysvětloval mojí ženě na co je která poloha (přepínače světel ;-) ), řekla, že si to stejně všechno nezapamatuje a prostě bude jezdit na polohu "auto" a no problem. A úplně dobít (jednou za čas) baterku "musím" i bez toho.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.15  16:11

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.11.15  16:02

...tak si můžeš koupit jako první auto Forda, průpravu aspoň máš >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 06.11.15  15:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

135i, 320d. RWD, 6MT. Knihu jízd nevedu, ale myslím, že na obou mám celkem najeto asi tak osm devět tisíc.

Já už jsem se jednou zúčastnil a tohle jsem myslím jednou zmiňoval. Pokud ne, všem se omlouvám!
    Já sem chodím diskutovat o autech, protože IRL nemám s nikým o nich kecat, rozhodně se sem nechodím chlubit auty papa. ;-)

Tak dost lidí v mém věku (je mi 19) už mají vlastní auta, na která jim přispěli nebo rovnou zaplatili rodiče. Já to tak rozhodně nemám a nevadí mi to ani náhodou.

A spíš než auty a autobusy jezdím teď víc vlakem. (insert the typical Ford joke) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.15  15:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Aha, niečo sa mi marí, že tá jednotka je R6 benzín (30i alebo 35i?). 3er tipujem na naftu, či?
    Btw. až taký chudobný študent nie si, ja ako študent som jazdil autobusom a nie bavorákmi. ;-) A keby si sa chcel zúčastniť s otcovým autom fotosúťaže, myslím, že by sme Ti spravili výnimku z pravidla vlastníctva auta.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 06.11.15  14:55

E82 & E91... ale moje nejsou, neboť jsem ještě chudý študent. Jen jsem je vybral, jezdím v nich a opečovávám je. :-!

(don't ban me please)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.15  14:39

« Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

pS: mám to presne rovnako. Keďže automatika je "slepá" a zapína svetlá hore-dolu, aj keď netreba (štartovanie v tmavej garáži, hoci je vonku jasný deň atď.), regulujem si to radšej sám (v zásade ako ostatné automatiky: stiečače či prevodovka ;-) ).
    Btw. už si to tu spomínal, ale nepamätám si: čo máš za auto?
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 06.11.15  14:29

ale pokud mají v autě režim poloha automatického svíceni jako mám například já, nebo wooody atd.... tak je celkem nelogické to dávat do polohy pouze denního svícení

Tož já jsem asi obstarožní a senzor světel/automatiku nepoužívám, neboť mi vadí: 1) když večer při nastartování prásknou do očí xenony a pak je stejně musím vypnout při couvání, 2) když vjedu do osvětleného tunelu nebo parkoviště, a mezi stromy, které trochu stíní, a zbytečně se světla zapnou, 3) že se takto více namáhá baterie. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.15  14:12

Cov
    Ta "nula" (O) je právě ta poloha stálého denního svícení (na kterou jezdí někteří i za výrazně snížené viditelnosti), stejnou "nulu" mám taky u GTI, nebo Allraodu... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.15  13:56

Tak keď to skúsiš, zistíš, že to sú práve denné svetlá. Tie svietia vždy, keď ide motor, bez ohľadu na svetelné podmienky. Až druhá poloha: A sú automatické svetlá. Ak teda blondína (blondín) má svetlá v polohe 0, denné LED normálne svietia, ale sa samé neprepnú, preto sa potom čudujú, prečo na nich ostatní blikajú. ;-)
    Na Golfe s bixenónmi sú denné svetlá LED pásiky (v tvare U) a stretávačky sú už xenóny, takže tam je rozdiel ako v intenzite, tak aj v kvalite svetla. U Leona s full LED je to denný LED pásik po obvode svetiel a pri stretávačkách sa zapne 6 hlavných LED lapmičiek (a pri diaľkových ďalšie 3 veľké LED).
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.11.15  13:37

iudex
    No jezdit na nulu jsem ještě nezkoušel :-)

white label
    No jak píše iudex, mám tam pouze polohu nula, pak automatiku, obrysové světla a pak potkávací. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.15  08:54

Cov: a čo je tá nula hore na tom otočnom ovládači svetiel? ;-) [odkaz]
    WL: tak už máš vonku M2, na ktorú si čakal, aj s cenou (dosť mastnou). Ako to vidíš?
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 06.11.15  06:58

« Nové téma - Listopad 2015

Ještě jednou připomínám nové téma pro Listopad 2015:

MOJE AUTO A OBLÍBENÁ FIČŮRA

Přihlašování bude probíhat od 15.11. do 25.11. do 22:00 hod.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.11.15  22:28

Cov
    Lidi přece dělají spoustu věcí nelogicky a "blondýny/blonďáci" zvlášť. Dokud tam ta poloha bude k dispozici, tak to bude vždycky potenciální nebezpečí (zejména pro neználky).
    Co si mám představit pod tvým: "Já polohu denního svícení v podstatě v autě ani nemám... "?
    Buď ji tam máš (zřejmě ano), nebo ne... a jestli jsou denní LEDky zároveň jako obrysovky na tom nic nemění.
    Světelný senzor v dnešních nových autech není nic extra/neobvyklého a netýká se to jen prémiových značek. I v mém "obstarožním" pětkovém GTI už byl/je. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 05.11.15  21:22

« Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

white label
    To by sice mohl být důvod...ale pokud mají v autě režim poloha automatického svíceni jako mám například já, nebo wooody atd.... tak je celkem nelogické to dávat do polohy pouze denního svícení...a u prémiových značek bych čekal, že to mají ve výbavě už standardně, když i Leon to má grátis ;-)

Já polohu denního svícení v podstatě v autě ani nemám...ty přední ledky jsou zároveň brány jako obrysové světla.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.11.15  17:59

« Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Cov, w-a
    Viz 17:56, není to většinou senzory, ale polohou denní svícení, místo polohy automatu se senzorem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…