Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 08.11.15 02:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
pS
Ta LBB mi přijde až moc světlá, viz tvůj první odkaz.
Z těch tří modrých je pro mě nejpovedenější MCB.
SMB je taková inkoustová s mírným nádechem do fialova, což se mi spíš nelíbí.
Ale já vůbec na modrou zrovna nejsem, přesto, že u nás je to poměrně populární barva na auto. -
boost. 07.11.15 20:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
iudex
Jsem tu zaregistrovaný od roku 2011... A proto mám tak debilní nick. >:D
wl
LBB, co jsem koukal na amatérské fotografie, je dost "měňavka." Od světle modré, přes odstín Estoril Blue II, Atlantis Blue Metallic až po modrozelenou. Jednoduše řečeno, moc barev najednou. [odkaz] [odkaz] [odkaz]
Samozřejmě roli hraje foťák a monitory, ale i tak se mi prostě nezdá. Uvidím naživo.
Tenhle photoshop mě zaujal: [odkaz] vs [odkaz]
Jen tak pro zajímavost:
San Marino Blue: [odkaz]
Monte Carlo Blue: [odkaz]
-
white label 06.11.15 22:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
pS
Mám 193cm.
Jo, je to ve Fryštáku (asi 3km od Zlína), prý jsou u nás zatím jen dvě, jedna v Praze a druhá ve Fryštáku... >:D
Co se ti nezdá na té modré Long Beach, moc světlá?
iudex
Já tam taky nepřišel s tím, že si chci MX-5 koupit pro sebe. Říkám, potřebuji něco pro syna, budou Vánoce... On na to, tak do Vánoc už to nestihneme, leda, že byste koupil tuhle. Já na to, červenou nechci a bez Recar už vůbec ne, škoda, tak možná někdy příště... >:-[] -
iudex 06.11.15 22:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Ja som zmierený s tým, že autíčka á la Miata sú tak pre Mojita alebo webpaju, ale nie pre nás vyšších alebo pevnejších. A ono to aj vyzerá trochu nedôstojne (nechcem povedať trápne), keď sa niekto s rozmerom XL snaží silou mocou nasúkať do nejakého miniatúrneho puristického športiaka, ktorý mu je evidentne o "pol čísla menší". Našťastie ma také puristické úlety bez strechy nechávajú chladným.
pleaseSMILE: tak 19 by som TI netipoval, mám pocit, že sa tu vyskytuješ už pár rokov, myslel som, že si o hodne starší (a to ber ako kompliment, sú na ACZ takí, ktorí majú 30 či 40, ale píšu ako puberťáci >:-[] ).
P.S. Dnes som mal cestou domov menší race. Na 270° diaľničnom nájazde, čo je môj obľúbený testovací úsek bočného preťaženia sa za mnou snažil udržať s chlapec na starom Opli Tigra. Držal sa statočne a na rovinke mal dokonca snahu predbehnúť ma, ale TSI sa nadýchlo a snaživá atmosféra nemala šancu. Ale potom mi to v úseku so 70kou, ktorú som rešpektoval, vrátil s víťazným úsmevom na perách. >:D Ako hovorí woody, zabavili sme sa obaja a to je hlavné. -
boost. 06.11.15 21:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
wl
Kolik měříš? Jestli víc než 185, tak bych měl taky problém.
Říkal jsem si, že bych chtěl jednou Miatu nebo 86 zkusit, ale Toyotu v ČR k dispozici na Probefahrt nenabízí a Miata je kdesi ve Zlíně (to je asi ta, ve které seděl wl). A navíc nechci vědět, jak by se na mě prodejce koukal při dotazu, jestli nemají něco na půjčení. >:D
@M2: S cenou souhlasím. Já jsem se s extra výbavou a bílou za 0 Kč vyšplhal na 1,65... Shodně vybavená M3 stojí o půl míče víc. Nelíbí se mi přední nárazník, ani paleta nabízených barev - chybí mi červená a hlavně klasická modrá.
-
white label 06.11.15 18:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Jsem prostě rostlý spíš pro Superb, než pro Miatu... :*) >:D
Byly tam kožené vyhřívané sedačky (byl to dvoulitr ve verzi Revolution, samozřejmě červená), s Recarama se prý sedí o poznání níž, tak nevím, jestli by mi to významněji pomohlo. -
white label 06.11.15 17:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
iudex
K té M2, psal jsem už něco i pod článkem s cenou M2. Cenu jsem čekal blíž k ceně 1M a ani příplatek za DKG (104 t.) není zrovna dumpingový. Hmotnost jsem také čekal nižší, rozhodně dál od M4. Vzhled určitě není špatný, i když přední nárazník mohl být umírněnější (šedá metla to sice znatelně zmírní) a zadní polovina působí zboku trochu "sraženě". Ale zatím jsem v tom ani neseděl, ani to neviděl naživo...
P.S. Včera jsem seděl v nové MX-5 a kromě toho, že mi "překvapivě" čouhal kousek hlavy, jsem měl ještě problém dostat pravé koleno mezi volant a středový tunel. Potřeboval bych sedačku víc dozadu (což nejde), abych si mohl natáhnou nohy alespoň do té míry, abych dostal pravé koleno pod úroveň volantu... 8-s >:D -
woody-alien 06.11.15 16:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
pS: Jistěže jsi to všechno už zmiňoval a tvoji "detailingovou" fotku mám v paměti. ;-)
Jenom mi k tomu věku nějak nesedí to "tož já jsem asi obstarožní"... >:-[] Jinak chápu, každej má svoje zvyky. Já si auto světla zapínám hned v garáži. Ono to iudexovo "automatika zapína svetlá hore-dolu" je dost přehnané. Ve dne mi to zapne při nastartování v garáži, venku vypne a pak zapne až když se setmí. Nebo teda ještě v tunelu. Nic dramatickýho. A co se týká baterky, tu máme my "bratři se start/stopem" posílenou už od výrobce. >:-[] -
white label 06.11.15 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
pS
Lze samo přepnout podle libosti, ale pokud už chce někdo jezdit systémem stále na jednu polohu (nebo neví která bije), pak je určitě vhodnější poloha "auto", než "O".
U GTI5 jsou denní světla xenony, takže při startování a couvání apod. přepínám na parkovačky.
P.S. Když jsem vysvětloval mojí ženě na co je která poloha (přepínače světel ;-) ), řekla, že si to stejně všechno nezapamatuje a prostě bude jezdit na polohu "auto" a no problem. A úplně dobít (jednou za čas) baterku "musím" i bez toho. -
boost. 06.11.15 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
135i, 320d. RWD, 6MT. Knihu jízd nevedu, ale myslím, že na obou mám celkem najeto asi tak osm devět tisíc.
Já už jsem se jednou zúčastnil a tohle jsem myslím jednou zmiňoval. Pokud ne, všem se omlouvám!
Já sem chodím diskutovat o autech, protože IRL nemám s nikým o nich kecat, rozhodně se sem nechodím chlubit auty papa. ;-)
Tak dost lidí v mém věku (je mi 19) už mají vlastní auta, na která jim přispěli nebo rovnou zaplatili rodiče. Já to tak rozhodně nemám a nevadí mi to ani náhodou.
A spíš než auty a autobusy jezdím teď víc vlakem. (insert the typical Ford joke) :-) -
iudex 06.11.15 15:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Aha, niečo sa mi marí, že tá jednotka je R6 benzín (30i alebo 35i?). 3er tipujem na naftu, či?
Btw. až taký chudobný študent nie si, ja ako študent som jazdil autobusom a nie bavorákmi. ;-) A keby si sa chcel zúčastniť s otcovým autom fotosúťaže, myslím, že by sme Ti spravili výnimku z pravidla vlastníctva auta. -
iudex 06.11.15 14:39
« Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
pS: mám to presne rovnako. Keďže automatika je "slepá" a zapína svetlá hore-dolu, aj keď netreba (štartovanie v tmavej garáži, hoci je vonku jasný deň atď.), regulujem si to radšej sám (v zásade ako ostatné automatiky: stiečače či prevodovka ;-) ).
Btw. už si to tu spomínal, ale nepamätám si: čo máš za auto? -
boost. 06.11.15 14:29
« Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
ale pokud mají v autě režim poloha automatického svíceni jako mám například já, nebo wooody atd.... tak je celkem nelogické to dávat do polohy pouze denního svícení
Tož já jsem asi obstarožní a senzor světel/automatiku nepoužívám, neboť mi vadí: 1) když večer při nastartování prásknou do očí xenony a pak je stejně musím vypnout při couvání, 2) když vjedu do osvětleného tunelu nebo parkoviště, a mezi stromy, které trochu stíní, a zbytečně se světla zapnou, 3) že se takto více namáhá baterie. :-!