Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 10.11.15 15:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Polo GTI je zajímavá volba, ale do města zrovna moc ne, na to je docela dost tvrdé. Stylové Polo do města je spíš CrossPolo, na které aktuálně stále čeká a čeká (1.2TSI/81kW/7dsg)... moje matka. Otázka je, jestli by stačila jeho prostornost, která je třeba u té SX4 trochu jinde. -
iudex 10.11.15 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Emel: Ty si až doteraz mal RX8? Ja som myslel, že si ju dal preč už pri kúpe RS. Btw. keď kupuješ prcka do mesta, neláka Ťa Swift Sport ako woodyho? Keď si s manželkou vymeníte auto, aspoň sa nemusíš vzdať zábavy. Inak ja kupujúc druhé auto do mesta pre polovičku, vážne by som uvažoval popri SSS i nad Polom GTI (v mnohých ohľadoch je to zmenšený GGTI a predsalen by to bolo stráviteľnejšie pre polovičku ako "hardcorovejší" SSS). -
woody-alien 09.11.15 19:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
iudex: Nemusí to být úplně nutně praktická "škatule". Opravdu záleží na tom, jak v danou chvíli budeme potřebovat. Možná by postačilo i něco jako Qasqai/Kadjar. A trochu mě zamrazilo, když mi manželka nedávno sdělovala, jak se jí líbí (TV reklama) 500 L Living. ;-)
A na druhou stranu jsem jen tak nadhodil výlet v dvoumístném otevřeném sporťáčku (bez dalších podrobností, samozřejmě) a zapůsobilo to na ni až romanticky. Možná proto, že se tam už nevejdou děti. >:D -
iudex 09.11.15 18:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Woody: tak žene vezmeš malé milé auto a posadíš ju do praktickej krabice a pre seba vyberieš dve autá na zábavu: rýchly hotheč a zábavný roadster. No máš to teda dobre vymyslené. >:D -
Brandon Walsh 09.11.15 15:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
please Smile teda na slečnu z videa musia byť rodičia pyšný >:D no, ale mať také kozy, tiež by som nepracoval >:-[]
k téme automatu ževraj po zime by mohla byť možnosť kúpiť opel corsu s 30 000 km, tak som to šiel hneď pozrieť, elektrony, panoramatické sklo, krásna modrá farba, trojdverová, počas testovacej jazdy som si najskôr kvaltoval sám, no prišla prvá mestská zápcha, dal som to do Áčka a viac neriešil, je to silno návyková vec a spočiatku som rozmýšlal ako woody, manželka si zvykne na premávku a bude jazdiť Focusom, no teraz viem, že o corsu by bol boj a Focus zapadne prachom >:-[] -
woody-alien 09.11.15 14:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
iudex: Tak samozřejmě jde zatím pouze o teoretizování....ale nakonec to jsem relativně nedávno dělal i s H-H. ;-)
Ale jestli máš zájem, tak své prozatimní úvahy shrnu.
1. Parkování - v garáži (uzavřeném zastřešeném dvoře) parkuju momentálně tři auta. Takže provoz 3 aut je v pohodě. V nouzi by se vešlo i čtvrté, s maximální délkou 450 cm. To by ovšem už mělo problém s výjezdem v tom smyslu, že bych nejprve musel vyjet se všemi ostatními. Pro víkendovku by to ovšem nemusela být taková překážka.
2. GTI plní svou roli natolik dobře, že pokud se nic nestane, setrvá s námi hezkých pár let.
3. Dokker stojí mimo, ten si odslouží svoje (zřejmě dobu záruky) a bude vyměněn za něco, co se dá nazvat rodinným autem. Nevážu se na kategorie (kombi, MPV, SUV, krosouvr, dodávka), tam bude rozhodovat aktuální potřeba.
4. Nabízí se tedy výměna Swifta, čímž ovšem přijdu o automat pro ženu. Žena mi obvykle do aut kategorickým způsobem nemluví (spíš jen tak postrkuje ;-) ), ale s automatem, resp. jeho absencí jsem těžce narazil. Mou představu, že si s pomocí automatu snadněji zvykne na provoz a potom začne zase "kvedlat" hodnotím s odstupem času jako nehoráznou naivitu. >:-[] Je tu sice možnost půjčovat GTI, ale to se mi moc nelíbí a hlavně v ten moment jsem bez daily-car. Takže východisko vidím právě v budoucí náhradě Dokkera tím, že bych jeho nástupce pořídil s automatem. A žena by si řídila "family car".
Tyhle všechny úvahy počítají i nadále s vlastnictvím 3 aut. Varianta čtvrtého auta mi moc nevoní, jednak z důvodu místa, druhak z důvodu financí. Tu bych zvažoval pouze v případě nákupu "ojetiny pro radost", a tomu dávám minimální šance. Každopádně u mě je výběr auta (včetně toho teoretizování) běh na dlouhou trať. Přemýšlím o tom čím dál víc a co nejvíc reálně, ale i v případě kdyby všechno klaplo podle představ, tak bych pořízení něčeho takového viděl nejdříve tak na rok 2017.
PS: Jinak děkuji svému tiskovému mluvčímu a tímto mu odpouštím, že nedohledal mnou prokazatelně čtený, a tudíž jistě existující, článek o gentlemanském náckovi. >:-[] -
iudex 09.11.15 13:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Tak to by bolo ideálne a najlacnejšie riešenie. Len keďže je Swišť manželkin, tak trocha do toho zrejme môže hovoriť aj ona ;-) a je otázka, či sa po automate bude ochotná vrátiť k šaltovaniu (vy s automatom hovoríte predsa, že cesta späť je nemožná), plus tvrdšie pruženie a celkovo ostrejší, hlučnejší prejav tiež ženám nie je moc po chuti. Ale inak je SSS "jednej krvi" ako MX-5.
woody: ak si chceš poriadne prejsť Toyobaru (ako klasické jednoduché ľahké kupé s atmosférou), mal by si to stihnúť ešte v tejto generácii, lebo budúca možno bude mild-hybrid s downsizovaným turbomotorom: [odkaz] -
white label 09.11.15 12:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Myslím si, že právě proto zvažuje woody i "schůdnější" variantu, tedy vyměnit SS za SSS apod., přišel by tím sice o automat ve Swiftu, ale počet dveří by mohl zůstat.
A pokud by si SS nechal a přikoupil např. MX-5, tak garáž na dvě auta má a SS může stát i venku, v zimě třeba pod nějakým přístřeškem.
S pozdravem tiskový mluvčí Jíří Ovčáček. >:D ;-) -
iudex 09.11.15 12:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Aha, potom to chápem, ja som myslel, že (opäť) uvažuješ o výmene. Mať ale tri autá je pomerne neúnosné, jednak z finančného hľadiska (a ak si to aj môžeš finančne dovoliť, do rozpočtu má čo kecať aj polovička), ale aj z praktického, napr. parkovanie - málokto vie ustajniť 3 autá, väčšina ľudí má 1, max. 2 garáže - a to sú tí šťastnejší s rodinným domom, o majiteľoch bytov, ktorí každý večer obiehajú blok v honbe za miestom ani nehovorím.
Ale teoretizovať o kúpe tretieho auta čisto pre zábavu, to tu baví asi všetkých, sám mám vybraných x áut, ktoré by som bral, k čomu potom pristupuje kombinatorika aj s existujúcimi autami a posunom v ich využití atď. :-) -
woody-alien 09.11.15 11:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
wl: V podstatě jsi odpověděl za mě. ;-) Samozřejmě tady nejde mluvit o nějakém zklamání. Moc dobře jsem věděl, co kupuju. GTI mi nahradilo "cesťácké" Mondeo a s příplatkem za Performance pack se posunulo úplně jinam, k mnohem zábavnějšímu polykání kilometrů. A to až natolik, že si s ním vyjíždím jen tak pro radost. Ale pravdu díš, ten GT charakter je tam natolik přítomný, že moje dušička stále touží po jakési "starosvětské" zábavě, po větším propojení řidiče a auta, a to do jisté míry i na úkor osobního pohodlí. Nejde však o náhradu za GTI, ale o jeho "doplnění".A musí to být finančně únosné. ;-) -
white label 09.11.15 10:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Index
Třída dnešních turbo hh nižší střední třídy má (až na výjimky) poměrně výrazný GéTéčkový charakter a právě G7 GTI je toho zářným příkladem. Takže mít GTI jako daily na zábavnější polykání km a k tomu MX-5 jako víkendovku mi davá smysl. -
iudex 09.11.15 09:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
woody: človeče, niekedy mám pocit, že nie si s kúpou GTI stotožnený. Kúpiš si hotheč s turbomotorom a automatom a vzápätí pokukuješ po roadsteri s atmosférou a manuálom. Stredný vek? >:-[] -
boost. 08.11.15 23:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
wl
Pro mě je modrá jediná schůdná tmavá (samozřejmě záleží na odstínu) barva - šedou a černou rád opravdu nemám. Sapphire Blue od Porsche je taky pěkná; sluší snad všem Porsche.
BW
Zajtra by mi měla přijít krabice plná detailingových nezbytností. ;-)
A koukal jsem, že vy Slováci máte naozaj zaujímavé videa. >:-[] [odkaz] -
woody-alien 08.11.15 20:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Cov: Líbilo, to víš že líbilo. Já měl dneska od prodejce půjčenej SSS (pokolikátý už) a dvě hodiny jsem "kravil" na částečně suchých a částečně slizských silnicích. A přes "ježiši, to vůbec nejede" jsem zase skončil šťastnej jak blecha ze zábavy v docela nízkých rychlostech, z toho, jak snadno jde to auto dostat na hranu a tam ho ovládat. Miata by v mých očích měla být samozřejmě ještě jinej level. Asi bych se měl zastavit u wl na lahodný ristretto a vzít to přes Fryšták. ;-)
Každopádně do 1.5 za 640t bych nešel, to bych vzal raději právě SSS. Pokud Miatu, tak dvoulitr se samosvorem. A ještě musím pořádně projet Sub/otu.

Neláká, auto do města myslím jako že fakt do města... něco menšího, jednoduchého, klidně i nějakou ojetinu, na <5tkm za rok.