Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Insolito 10.11.15 22:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Jo tak, jsem to přehlédla...SX4 je celkem blbý auto do města, výhled šikmo vpřed je mizerný, obtížněji se odhaduje vzdálenost kvůli tomu, jak je to auto "kulaté" , což je ve městě nepraktické a podvozek je moc tuhý... -
woody-alien 10.11.15 22:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Kajlí: O S-Crossu se nebavíme, on Emel taky napsal "klidně nějakou ojetinu"....a třeba Fusion už se taky dávno neprodává. -
woody-alien 10.11.15 21:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
wl: Kufr téměř všech ostatních aut B-segmentu je v tomto ohledu jinde. >:-[] V praxi nám to ale opravdu stačí. Na běžný nákup do města jezdíme tak dvakrát týdně a není s tím problém. Zvláštní nákupy (před svátky, velká rodinná oslava, shánění dárků, cílený nákup nábytku/vybavení domácnosti atd.) pochopitelně řešíme větším autem, ale i tak zvládne Swift drtivou většinu pojížděk do města. Víc než jsem původně čekal. Prostě druhé auto. Ale je jasné, že co do objemu kufru typičtější zástupci B-segmentu (Polo, Corsa, Fiesta, Rio atd.) na tom budou ještě líp.
Skladovky SX-4 už nebudou, po těch se zaprášilo. -
Insolito 10.11.15 21:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
wl: SX4 už se nějakou dobu neprodává, možná se dá ještě narazit na opuštěnou skladovku, ale jinak ne. Nebavíte se tu spíš o S-Crossu? -
woody-alien 10.11.15 21:44
Kajlí: To, co ve městě běžně potřebuju koupit nebo odvézt, to se vejde. Jasně, že když vím, že jedu pro skříň nebo lednici, tak Swiftem nepojedu, ale coby druhé auto funguje i Swift bez problémů. A nepotřebuješ žádnej síťovej program, když chceš řezat zatáčky. >:-[] -
white label 10.11.15 21:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Možná si vzpomínáš, že (stříbrnou) SX4 má moje ségra (a její syn 4dv. SSS). Akorát ta SX4 se asi už neprodává, nebo ještě nějaké zbylé skladovky jo?
Věřím, že SS stačí na ledacos, akorát ve čtyřech osobách už to na větší nákupy (nemyslím lednici apod.) asi moc nebude. To i kufr toho Pola je v tomto ohledu trochu jinde. -
woody-alien 10.11.15 18:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
wl: Děti, nákupy, prostornost...přitom "šikovnost" do města. SX4 není v tomhle vůbec špatná volba, ale za sebe si troufám tvrdit, že i malé auto (B-segment) na tohle stačí. A to dokonce i když patří ve své kategorii k těm menším. U nás panuje se Swištěm naprostá spokojenost...vyřizujou se nákupy, děti se vozí do kroužků atd. Dokonce jezdíme ve čtyřech častěji než jsem původně předpokládal. -
Emel 10.11.15 15:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Měl, ale jezdil jsem málo.
Neláká, auto do města myslím jako že fakt do města... něco menšího, jednoduchého, klidně i nějakou ojetinu, na <5tkm za rok. -
white label 10.11.15 15:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Polo GTI je zajímavá volba, ale do města zrovna moc ne, na to je docela dost tvrdé. Stylové Polo do města je spíš CrossPolo, na které aktuálně stále čeká a čeká (1.2TSI/81kW/7dsg)... moje matka. Otázka je, jestli by stačila jeho prostornost, která je třeba u té SX4 trochu jinde. -
iudex 10.11.15 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Emel: Ty si až doteraz mal RX8? Ja som myslel, že si ju dal preč už pri kúpe RS. Btw. keď kupuješ prcka do mesta, neláka Ťa Swift Sport ako woodyho? Keď si s manželkou vymeníte auto, aspoň sa nemusíš vzdať zábavy. Inak ja kupujúc druhé auto do mesta pre polovičku, vážne by som uvažoval popri SSS i nad Polom GTI (v mnohých ohľadoch je to zmenšený GGTI a predsalen by to bolo stráviteľnejšie pre polovičku ako "hardcorovejší" SSS). -
woody-alien 09.11.15 19:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
iudex: Nemusí to být úplně nutně praktická "škatule". Opravdu záleží na tom, jak v danou chvíli budeme potřebovat. Možná by postačilo i něco jako Qasqai/Kadjar. A trochu mě zamrazilo, když mi manželka nedávno sdělovala, jak se jí líbí (TV reklama) 500 L Living. ;-)
A na druhou stranu jsem jen tak nadhodil výlet v dvoumístném otevřeném sporťáčku (bez dalších podrobností, samozřejmě) a zapůsobilo to na ni až romanticky. Možná proto, že se tam už nevejdou děti. >:D -
iudex 09.11.15 18:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Woody: tak žene vezmeš malé milé auto a posadíš ju do praktickej krabice a pre seba vyberieš dve autá na zábavu: rýchly hotheč a zábavný roadster. No máš to teda dobre vymyslené. >:D -
Brandon Walsh 09.11.15 15:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
please Smile teda na slečnu z videa musia byť rodičia pyšný >:D no, ale mať také kozy, tiež by som nepracoval >:-[]
k téme automatu ževraj po zime by mohla byť možnosť kúpiť opel corsu s 30 000 km, tak som to šiel hneď pozrieť, elektrony, panoramatické sklo, krásna modrá farba, trojdverová, počas testovacej jazdy som si najskôr kvaltoval sám, no prišla prvá mestská zápcha, dal som to do Áčka a viac neriešil, je to silno návyková vec a spočiatku som rozmýšlal ako woody, manželka si zvykne na premávku a bude jazdiť Focusom, no teraz viem, že o corsu by bol boj a Focus zapadne prachom >:-[]