Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 12.11.15 21:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Emel: Jj, ta cihlová se mi hodně líbila. Modrá moc ne, stříbrná taky ne. Ale opravdu odpudivé byly pastelové barvy z počátku produkce SX-4, taková nějaká zelenomodrá nebo co, s podobnými hrůzami začínala i Fabia 1. A zrovna v takové "nebarvě" má SX4 jeden můj známej...koupenou jako novou, benzín, a pořád ji i po letech vychvaluje. Takže jako ojetina to snad nebude průs..švih. Mám i pár známých s Fusionem, žádný vážný závady, ale prej docela brzo reznou. -
-
white label 12.11.15 18:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
pS
Ty letní 19" mají pěknější paprsky.
Ten předek je docela v pohodě, díky té tmavě šedé je ten nárazník opticky o poznání umírněnější.
Ale ta zadní partie se mi už od zadních kol dál moc nelíbí. To neřeším detaily typické pro dnešní BMW obecně, jako anténa navigace ve formě jakéhosi "nádoru".
Prostě doba, kdy BMW dělalo opravdu krásná auta, kde se příkladně snoubila elegance se sportem už byla:
[odkaz] -
white label 12.11.15 18:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Emel
Jj, je to voňafka přímo vod Čtrvtníčka... >:D >:-[]
Neboj, jsou první majitelé a nic by netajili, a i kdyby náhodou jo, tak jsem tu ještě já, starý bonzák... ;-)
Brali tehdy nejsilnější možný benzín/manuál se 4x4 a nejvyšší výbavou, barva stříbrná. -
Emel 12.11.15 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
WL: funglovka asi ne, pro ten nájezd to nemá úplně smysl... ačkoli už jsem koukal třeba na skladové Ceedy, je to taky varianta. Na SX4 se zeptej... jestli to teda není nějaká bazarnická finta jako z Monte Karla - opečovávaná od ségry, jezdí tím jenom parkrát v létě za babičkou... :-) -
boost. 12.11.15 15:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
wl
Nz. Kola jsou osmnáctky 640M (8,5 & 9x18) a jsou z oficiálního zimního setu pro M3 se ocelovými brzdami. (v případě CCB se musí použít o palec větší). Na rozdíl od "letních" nejsou kovaná.
Blatníky ve mě evokují M4 a hodně vzdáleně E30 M3. Nateklá než vyboulená jako u 1M nebo M3. Špatné mi nepřijdou, to spíš jiné části.
Jinak to vypadá, že oproti prvotním info bude M2 opět relativně dost limitovaná, ale tentokrát ne kvůli tomu, že by úplně chtěli, ale kvůli výrobní lince v Lipsku. Vyrábí tam ii klasické jedničky, dvojky vč. MPV příšer a nakonec "íčka", a samozřejmě M2 nemá takovou prioritu. Takto jsem to pochopil. Zatím nevím, jestli budou mít země přidělené počty jako tomu bylo u 1 M.
Příliš se o tom nepsalo, Porsche navýší výrobu Caymanu GT4. To jen na okraj, kdyby někdo měl zájem. GT3 RS se už více nevyrobí, protože Porsche Motorsport nemůže v podstatě sehnat více magnéziových střech a dalších dílů. A tak budou ceny "eresa" vesele stoupat nahoru. :-) -
white label 12.11.15 13:57
pM
Díky, lepší, než bílá, nebo ta modrá, i když už jsem od BMW viděl i ještě lépe trefenou tmavě šedou. Na tom třetím odkazu je vidět, že to podivné vyboulení zadního blatníku nezachrání ani ta šedá. Když vidím ten třetí odkaz, tak to ve mě touhu mít M2 v garáži moc nevzbuzuje. A co ta kola, nějaká jiná, ne? -
iudex 12.11.15 12:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Z iného súdka: porovnávačka MX-5 s Toyobaru (BRZ, resp. americkou mutáciou Scion FRS). Zaujímavá je tým, že je to prvý test, kde Mazda prehrala; sú tu aj kritické slová na doteraz všade ospevovaný fun-car, spomína sa určitá mäkkosť ("light", "soft", "nothing hardcore"), celkovo je vraj málo ostrá a tiež by vraj zniesla viac výkonu. Nemyslím, že ju čaká osud Toyobaru (najskôr ódy na esenciu športiaka, neskôr kritika, že to nie je úplne ono, najmä motoricky), ale možno trochu zreálnenia tých doterajších chválospevov nezaškodí. [odkaz] -
-
iudex 12.11.15 10:05
Tak toto je podstatne lepšie, táto farba M2ke svedčí asi najlepšie a volil by som túto.
Btw. to ma zvádza k úvahe, že je asi niečo s M2 špatne, keď športové kupé (v princípe majúce byť nápadnejšie, ako bežný sedan) potrebuje nenápadnú/nudnú farbu, aby vyzeralo lepšie. V podstate sa tým dostáva na úroveň Focusu, ktorý tiež potrebuje niektoré kontroverzné prvky karosérie stlmiť šedou a nie naopak zvýrazniť nápadnou farbou, viď [odkaz] vs. [odkaz] -
white label 11.11.15 22:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Takže žádná funglovka?
Mohl bych se zeptat ségry, jestli náhodou neplánují prodat tu jejich opečovávanou SX4ku. -
Emel 11.11.15 21:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Zadání je hodně volné, vcelku by tu roli klidně mohl sehrát kompakt, subkompakt nebo nějaký nafouklý subkompakt... ideální by bylo, kdyby se vynořilo něco v okruhu známých. -
white label 11.11.15 17:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Konstatování, že se do jakéhokoli auta B segmentu za sebe !pohodlně! posadí dva lidi 185 cm dlouzí, je samozřejmě nutno brát s obrovskou rezervou, přesto byla prostornost SX4 (v rámci třídy) vždy její silnou stránkou, viz testy.
Jinak, když stála SX4 vedle 5dv. SSS, tak SX4 vypadala minimálně jak o třídu větší auto. -
Insolito 11.11.15 16:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
V SX4 jsem něco "odcestovala" na zadních sedadlech a bylo tam málo místa u kolen-byly zabořené do měkké zadní části předního sedadla a ze strany bylo málo místa u hlavy a to neměřím přes 185 cm a předemnou seděl člověk přibližně o těch 185 cm, a to ještě neměl sedačku tak daleko, jak by mu to bylo opravdu pohodlné.
Testy beru se značnou rezervou a obzvlášť tady na ACZ.
PS. můj dnešní úlovek z MB: [odkaz]
:-) to je teprve druhý, který jsem v ČR viděla, ale první Hellcat -
white label 11.11.15 14:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
"Ako myslíš, že (Polo) GTI je rovnako tvrdé, ako (Fie)ST(a)?"
To tu přece nikdo nenapsal, wooody naopak zažertoval , že když už podvozkové "sado-maso" do města, tak rovnou pořádné, tedy FieSTu.
Polo GTI sice není tak tvrdé jako FieSTA, na druhou stranu do přívětivosti GGTI (na 18" a klasickém podvozku) mu leccos schází. Polo GTI má rozměr kol 215/40/17" (nikoli 45), takže má na 17" o 4 mm nižší profil, než GGTI na 18" (225/40/18"). K tomu "tuhou" zadní nápravu a taky o poznání tvrdší podvozek.
Dokonce i SSS má nepatrně (o dva milimetry) vyšší profil (195/45/17"). A neřekl bych, že SSS má nějak výrazněji tvrdší podvozek, než Polo GTI, i když Polo působí celkově "bytelnějším" dojmem.
Co se týče SX-4, tak ta byla na poměry B segmentu poměrně hodně prostorná, všude v testech najdeš v plusech právě prostornost interiéru, viz i tady na a.cz:
"K vnitřnímu prostoru nemám výhrady, za 185 cm vysokého řidiče se pohodlně posadí stejně vysoký pasažér, u kolen i hlavy mu přitom zůstane slušná rezerva."
-
iudex 11.11.15 08:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Ako myslíš, že GTI je rovnako tvrdé, ako ST? ;-) GGTI nie je žiadna vytriasačka ani na 18kach (ak sa moja polovička na niečo sťažuje, je to hlučnosť GTI, nie nedostatok komfortu), takže si nemyslím, že PGTI by bolo so 45% 17kami na tom horšie. A určite na tom bude lepšie, ako SSS.
SX4 sa tvári ako niečo viac, než malé auto, má drobnú výhodu vo vyššej stavbe a podvozku, ale čo sa priestoru týka, je to porovnateľné s kompaktmi segmentu B (Fabia je možno ešte priestrannejšia). Ale ako jazdenka do mesta dáva perfektný zmysel.

Hrozné nebarvy byly i na prvních Favoritech, navíc nemetalické. Nejpěknější barva na prvních Favoritech byla bílá, kterou ovšem paradoxně nikdo moc nechtěl, protože tehdy byla bílá považována za nebarvu a ty ostatní nebarvy za barvy. >:-[]