Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Emel 13.11.15 15:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Já souhlasím... 1er nebyla nikdy žádný krasavec, 3er vypadá dnes z celé historie asi nejlépe... třeba E90 před fl se mi vyloženě nelíbila. Že tu dnes jsou podivnosti jako 2AT je věc jiná. -
white label 13.11.15 14:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Jde o "hlavní proud" produkce BMW. M1/Z8 jsou "pouhými" pověstnými třešničkami na dortu, ale hlavní designový směr (jejich doby) BMW nějak výrazně nedefinovaly/neurčovaly. Z8 je navíc částečně jakýmsi retro modelem (BMW 507).
Např. dnes taková i8 taky nevypadá zrovna moc jako typické současné ("řadové") BMW.
U současné produkce BMW je samozřejmě i několik poměrně pohledných modelů, ale není jich mnoho a jsou tam i opačné případy. -
iudex 13.11.15 08:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
"Prostě doba, kdy BMW dělalo opravdu krásná auta, kde se příkladně snoubila elegance se sportem už byla"
Súhlasím len čiastočne. Jednak aj dnes sú v portfóliu BMW pekné autá, pre mňa napr. 4 GC a 6 GC, jednak za "opravdu krásné" by som označil len málo BMW v minulosti. Pre mňa sú dizajnovým vrcholom BMW dve autá: jediný superšport v histórii značky - M1: [odkaz] a bondovská Z8: [odkaz]
Trojky či päťky boli pre mňa vždy len viac alebo menej vydarené sedany, ale nič fascinujúce. -
white label 13.11.15 00:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Souhlas, MB je místy (designově) úplně mimo.
Ta 5er/E39 na tvém odkazu je nějaká divná. Nárazník vypadá jako z M5 (Mpaket měl dole navíc příčku), ale podle zrcátek to M5 není, navíc podle celočerného žebrování ledvinek to má pod kapotou něco menšího, než V8. A k tomu ty lakované pásy na nárazníku...
Origo M-paket (no V8) vypadal takhle:
[odkaz] -
boost. 13.11.15 00:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
"Prostě doba, kdy BMW dělalo opravdu krásná auta, kde se příkladně snoubila elegance se sportem už byla"
Tak tak... :-(
Forever timeless. [odkaz]
Je potřeba říct, že tenhle problém se netýká jen BMW. Audi eleganci+sport docela ještě umí, ale Mercedes je s některými čínsko-chromovanými modely mimo a BMW je na tom čím dál hůř. Chrom, hokejky (nová 7er), obrovské ledvin(k)y, atd. atd. -
Insolito 12.11.15 22:47
SX4 bývají velmi spolehlivé, takže po této stránce bych se toho jako ojetiny nebála. Znám 2 majitele SX4 - 4x4 2.0l automat (americká verze) a "předohrab" SX4 s 1.6i man. a obě slouží už přes 6 let bez jediného drobného zaváhání. -
white label 12.11.15 21:23
Jj, ty nebarvy na prvních SX4 byly hrozné.
Hrozné nebarvy byly i na prvních Favoritech, navíc nemetalické. Nejpěknější barva na prvních Favoritech byla bílá, kterou ovšem paradoxně nikdo moc nechtěl, protože tehdy byla bílá považována za nebarvu a ty ostatní nebarvy za barvy. >:-[] -
woody-alien 12.11.15 21:15
Emel: Jj, ta cihlová se mi hodně líbila. Modrá moc ne, stříbrná taky ne. Ale opravdu odpudivé byly pastelové barvy z počátku produkce SX-4, taková nějaká zelenomodrá nebo co, s podobnými hrůzami začínala i Fabia 1. A zrovna v takové "nebarvě" má SX4 jeden můj známej...koupenou jako novou, benzín, a pořád ji i po letech vychvaluje. Takže jako ojetina to snad nebude průs..švih. Mám i pár známých s Fusionem, žádný vážný závady, ale prej docela brzo reznou. -
-
white label 12.11.15 18:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
pS
Ty letní 19" mají pěknější paprsky.
Ten předek je docela v pohodě, díky té tmavě šedé je ten nárazník opticky o poznání umírněnější.
Ale ta zadní partie se mi už od zadních kol dál moc nelíbí. To neřeším detaily typické pro dnešní BMW obecně, jako anténa navigace ve formě jakéhosi "nádoru".
Prostě doba, kdy BMW dělalo opravdu krásná auta, kde se příkladně snoubila elegance se sportem už byla:
[odkaz] -
white label 12.11.15 18:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Emel
Jj, je to voňafka přímo vod Čtrvtníčka... >:D >:-[]
Neboj, jsou první majitelé a nic by netajili, a i kdyby náhodou jo, tak jsem tu ještě já, starý bonzák... ;-)
Brali tehdy nejsilnější možný benzín/manuál se 4x4 a nejvyšší výbavou, barva stříbrná. -
Emel 12.11.15 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
WL: funglovka asi ne, pro ten nájezd to nemá úplně smysl... ačkoli už jsem koukal třeba na skladové Ceedy, je to taky varianta. Na SX4 se zeptej... jestli to teda není nějaká bazarnická finta jako z Monte Karla - opečovávaná od ségry, jezdí tím jenom parkrát v létě za babičkou... :-) -
boost. 12.11.15 15:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
wl
Nz. Kola jsou osmnáctky 640M (8,5 & 9x18) a jsou z oficiálního zimního setu pro M3 se ocelovými brzdami. (v případě CCB se musí použít o palec větší). Na rozdíl od "letních" nejsou kovaná.
Blatníky ve mě evokují M4 a hodně vzdáleně E30 M3. Nateklá než vyboulená jako u 1M nebo M3. Špatné mi nepřijdou, to spíš jiné části.
Jinak to vypadá, že oproti prvotním info bude M2 opět relativně dost limitovaná, ale tentokrát ne kvůli tomu, že by úplně chtěli, ale kvůli výrobní lince v Lipsku. Vyrábí tam ii klasické jedničky, dvojky vč. MPV příšer a nakonec "íčka", a samozřejmě M2 nemá takovou prioritu. Takto jsem to pochopil. Zatím nevím, jestli budou mít země přidělené počty jako tomu bylo u 1 M.
Příliš se o tom nepsalo, Porsche navýší výrobu Caymanu GT4. To jen na okraj, kdyby někdo měl zájem. GT3 RS se už více nevyrobí, protože Porsche Motorsport nemůže v podstatě sehnat více magnéziových střech a dalších dílů. A tak budou ceny "eresa" vesele stoupat nahoru. :-) -
white label 12.11.15 13:57
pM
Díky, lepší, než bílá, nebo ta modrá, i když už jsem od BMW viděl i ještě lépe trefenou tmavě šedou. Na tom třetím odkazu je vidět, že to podivné vyboulení zadního blatníku nezachrání ani ta šedá. Když vidím ten třetí odkaz, tak to ve mě touhu mít M2 v garáži moc nevzbuzuje. A co ta kola, nějaká jiná, ne? -
iudex 12.11.15 12:54
Z iného súdka: porovnávačka MX-5 s Toyobaru (BRZ, resp. americkou mutáciou Scion FRS). Zaujímavá je tým, že je to prvý test, kde Mazda prehrala; sú tu aj kritické slová na doteraz všade ospevovaný fun-car, spomína sa určitá mäkkosť ("light", "soft", "nothing hardcore"), celkovo je vraj málo ostrá a tiež by vraj zniesla viac výkonu. Nemyslím, že ju čaká osud Toyobaru (najskôr ódy na esenciu športiaka, neskôr kritika, že to nie je úplne ono, najmä motoricky), ale možno trochu zreálnenia tých doterajších chválospevov nezaškodí. [odkaz] -
-
iudex 12.11.15 10:05
Tak toto je podstatne lepšie, táto farba M2ke svedčí asi najlepšie a volil by som túto.
Btw. to ma zvádza k úvahe, že je asi niečo s M2 špatne, keď športové kupé (v princípe majúce byť nápadnejšie, ako bežný sedan) potrebuje nenápadnú/nudnú farbu, aby vyzeralo lepšie. V podstate sa tým dostáva na úroveň Focusu, ktorý tiež potrebuje niektoré kontroverzné prvky karosérie stlmiť šedou a nie naopak zvýrazniť nápadnou farbou, viď [odkaz] vs. [odkaz]

Celkově éra E39/|E46, kdy v každé srovnávačce jasně vítězilo BMW už předem, se vrátí těžko.
Na druhou stranu je nutno přiznat, že třeba interiéry BMW se od dob uvedení E60 naštěstí výrazně zlepšily.
Hlavně dřív BMW nedělalo "obludy" typu I.g. X6, 5 GT, nebo 2 GT apod.