Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 19.11.15 16:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
iudex
Ano, robí to nečekaně hodně velký rozdíl, i taková ORS je i na základních 17" (225/45) proti CrossPolu tvrdá "jako kámen" (a to má vzadu víceprvek). :-O
Samotného mě to "ohromilo", prodejkyně mi sice tvrdila, že už před faceliftem byl podvozek CrossPola (sériově na 17") komfortně naladěn, ale bral jsem to s rezervou (chce prodat) a měl z toho trochu strach. Ukázalo se, že naprosto zbytečně.
Dnes výrobci (pokud chtějí) umí (zvlášť u nesportovně zaměřených verzí) eliminovat i hodně nízký profil. Když jsem jel naposledy s novým Allroadem BiTDI na 20" kolech, taky jsem nechápal, i když tam je vzduchový podvozek.
Ten tady samozřejmě není, ale vzhledem k rozměru pneu, pocitově skoro jako by byl. -
AUDIRS6 19.11.15 12:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Pripajacka ku gratulacii ;-) :yes:
Vidim, ze ten "allroad style" mate v rodine pevne zakoreneny :-) :yes: -
iudex 19.11.15 11:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Takisto gratulácia (Tvojej mame) k novému autu; pekné autíčko pre dôchodkyňu. :-)
Akurát ma prekvapuje to Tvoje hodnotenie komfortu; minule si sa tu vyjadroval o Pole GTI na rovnakých pneu (215/40 R17) ako o hardcore nevhodnom do mesta a teraz Polo na tých istých gumách hodnotíš ako pohodlné. To ten zdvihnutý podvozok (ergo dlhšie pružiny/tlmiče) robí tak veľký rozdiel, že už nízkoprofiláče nevadia? -
white label 19.11.15 10:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Díky. Nedá se nic dělat, prostě máme auto od "podvodníků", vrána k vráně sedá... >:D >:-[] -
woody-alien 19.11.15 10:11
wl: Taky gratulace k "novotě". Už z těch mobilních záběrů vypadá hezky. Teď hlavně, aby se Vám na to nějakej marianek "nepodepsal". Když to tady v diskusích někdy čtu (diesel-gate, VW-hate), tak mám dost co přemýšlet o lidský rase. :-| -
woody-alien 19.11.15 10:04
Ron: Na Dacie (obzvlášť ty z Maroka) se běžně čeká 4 měsíce. Duster měl dokonce v jeden čas čekačku 7 měsíců. Taky nebýt tehdy jeden kus (dle mé konfigurace) přímo v republice, tak bych Dokkera nekoupil a hledal jinde. -
Ronault. 19.11.15 08:02
WL: gratuluji, ať slouží. Samozřejmě to bude dobré auto, nicméně cenovka bude atakovat základní modely možná i střední třídy nebo hodně vybavené auta nižší střední, takže pro každého to nebude ;-) Mě by zajímalo třeba srovnání v trochu nižší výbavě s manuálem třeba s P2007, to by se mi jako nástupce baby allroadu P207 i líbilo, jen teda taťka zatím nechce slyšet o výměně, protože je nadmíru spokojen.
Ad GTI...to je i přes pěkný výkon 1.2 TSI pořad výkonově jinde ;-)
Jo a ty čekací dobo... kolega čeká na Lodgy nějak od počátku července a už má taky měsíc zpoždění a to je lowend >:-[] -
white label 18.11.15 22:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Emel
woody už mi reakci vyfoukl. ;-)
Zapomněl jsem se zeptat, doufám, že zítra si na to vzpomenu. Jinak oni mají pofacelift (2011), v těch inzerátech vidím naopak většinou starší kusy před face.
Dnes jsme byli pro nové CrossPolo, přišlo "jen" s měsíčním zpožděním, takže to vypadá, že u VW jdou po Dieselgate konečně do sebe, a nebo už nemají komu prodávat ani benzínová auta. >:-[]
Auto vypadá live velmi dobře a je i na (doslova) atraktivních nízkoprofilových 17"kách (215/40/17 - CSC2) neuvěřitelně komfortní a na svou třídu i velmi tiché. Ten nový infotainment (po face) by mu mohla "závidět" i některá konkurence o třídu výš.
Má to i sledování/zaznamenávání dopravních značek. Co to naopak nemá, je nedávno diskutovaný světelný senzor, ten má až Golf. A nemá to ani "teleskop" na kapotu. Motor (1.2TSI/81kW), na to že je úplně nový, tahá i točí opravdu velmi! slušně a 7dsg je zatím kultivovanější, než bych od suchánka čekal.
Shrnuto, o kus lepší, než jsem čekal/doufal. Když Polo, tak Cross, nebo GTI, rozměr kol mají obě auta stejný, ale u Crossu (proti GTI) máte pocit, že se vznášíte na vzduchovém polštáři, samozřejmě za cenu větších náklonů, ale vzhledem ke zvýšené světlé výšce to určitě žádná tragedie není, naopak relativně v pohodě.
Dvě rychlé fotky z předávačky mobilem:
[odkaz]
[odkaz] -
-
white label 17.11.15 22:52
« Re: Bond cars
iudex
Viděl jsem Spectre už minulý víkend, samozřejmě, že bondovka se musí brát jako bondovka, tedy počítat předem s nesmrtelností Bonda a vše co s tím souvisí. ;-)
Dnes jsem na BR viděl životopisný film Edith Piaf a musím přiznat, že jsem od čekal víc. Časté, až neustálé vracení se (tam a zase zpět) na sklonek jejího života, děj zbytečně narušovalo a tříštilo.
A co jsem nepochopil vůbec (zvlášť u šansonu a taky proto, že ona byla i textařka), u žádné! písničky nebyly titulky k textu písně, což mě zřejmě zklamalo úplně nejvíc. 8-s -
iudex 16.11.15 08:17
« Bond cars
V sobotu som si pozrel nového Jamesa Bonda vo filme Spectre. Dej komentovať nebudem, kto má Bonda rád, bude nadšený z vraj najlepšieho Bonda v histórii, kto ho moc nemusí, ten sa bude smiať nad nereálnosťou deja. Každopádne autá mal Bond vždy parádne a po všelijakých Mondeách >:D pre Bonda nevhodných autách má opäť dokonalý Aston Martin. A ako obvykle je vo filme aj naháňačka medzi Bondovým Astonom DB10: [odkaz] a protivníkovým Jaguarom C-X75: [odkaz] [odkaz] Street race v uliciach nočného Ríma trochu nerealistická, ale autá nádherné: [odkaz] [odkaz] -
white label 13.11.15 22:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Žabař s X7..., to já mám eSc(a)lad(e)u GXQ9!!! :-! :-O
Volant vpravo (zásadně předjíždím zprava), vytáhlou pojistku brzdových světel (to je pak teprve ta správná vybržďovačka), tažné na pevno i vpředu (kdybych náhodou pro změnu nedobrzdil já), nejtmavší folie i na čelním skle (nesnáším focení, filmování a vočumování všeho druhu), jezdím výhradně na "červenou" (nejsem žádná stádní ofce) a jako alfasamec uplatňuji absolutní přednost v jízdě (i vůči deejayům s reflexními polepy a modrými majáčky). -
Insolito 13.11.15 20:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
woody: Ty nevíš, že "X7" má větší přednost než X5 a X6 dohromady? >:D
Toho samýho jsem na silnici už taky potkala... Divím se, že stále jezdí, už asi před 3 lety jsem ho zároveň viděla někde na youtube. -
woody-alien 13.11.15 16:35
No, v souvislosti s BMW (i když pro BMW vlastně nevinně) musím vyzdvihnout dnešní "výkon" řidiče postaršího Fordu Ranger. Tak takový prase jsem už dlouho neviděl. Začlo to tím, že zcela ignoroval levý odbočovací pruh a vedle už odbočujících aut to z rovného pruhu střihnul taky doleva. V následné jednosměrce tedy nějakou dobou jel vpravo od normálně jedoucího řdiče. Pak ho zprava předjel. Následovalo připojení doprava na hlavní. Tam se tedy nenamáhal byť jen podívat ale nikdo po hlavní zrovna nejel, takže bez ohrožení.Následuje hlavní ulice, směr na Liberec. Dvě plné čáry, no problem, předjedeme aspoň tak pět,šest aut (protijedoucí přece uhnou) a zbytek dokončíme v odbočovacím pruhu. Semafor dáme na "oranžovou" (červená svítila už nejmíň vteřinu) a jsme sami. Zvítězili jsme a na oslavu si to šineme stále ještě v obci (zhruba 400 metrů do cedule) stovčičkou. To vše za doprovodu masivního kouře z laufů. A co s tím má společného BMW ? No přece znáček na zadní sajtně a originál fontem vyvedený nápis X7. 8-s -
iudex 13.11.15 16:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?
Áno, X6 I., 5 GT, 3 GT, 2 GT atď. sú obludnosti, to je presne ten zlý smer dizajnu, ten "odklon od krásy". Naopak za pozitívnu vetvu vývoja považujem vetvu Grand coupé, t.j. 4 GC a 6 GC, tie sa mi triafajú do vkusu (4 GC by som si veľmi dobre vedel predstaviť v garáži namiesto Mondea). A ten "mainstream", teda 1er, 3er, 5er, ma ani neuráža, ani vyslovene nenadchýňa.

Píšou tam (mimo jiné) že při faceliftu hodně zapracovali na snížení hlučnosti i na infotainmentu.
[odkaz]