Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
AUDIRS6 29.12.15 11:11
« Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
[odkaz]
Nieco mi hovori, ze do KE by si to mal mat blizsie ako do Viedne... ;-)
Ak by som ja mal riesit koncernovy motor, tak jedine u Mayera :-! :yes:
Ak si aj pozries testy upravenych aut a spokojnost zakaznikov, tak tie ocenenia ktorymi je on ovenceny... - proste on je #1 :yes:
A vsetkym:
Šťastný Nový rok !
Keďže som Vám tu zabudol zapriať na Vianoce :-( :*) -
iudex 29.12.15 11:00
« Re: Re: Re: Krásné Vánoce
Tom: pekné, mal si fakt pestrý a zaujímavý rok. :yes:
Ja som sa zase vrátil k úvahám o upgrade motora a zvažujem navýšenie výkonu od nejakého renomovaného výrobcu (mtm, Abt, Oettinger). Všetci majú kity navyšujúce výkon o 70 koní, t.j. na rovných 300k. Sú aj lacnejšie možnosti, ale pri motore nechcem moc riskovať a som ochotný priplatiť si za kvalitu. Inak z pohľadu registračného poplatku je medzi 169 kW a 221 kW rozdiel 650 eur, takže tuning mi de facto ušetrí túto sumu oproti priamej kúpe takto výkonného auta. Najmä musím zistiť, či je to môj servis schopný spraviť sám, inak je to pasé (ísť k dílerovi Oettingeru či mtm do Viedne nemám čas ani chuť). -
iudex 17.12.15 10:49
« Re: Re: Re: Re: Re: OT: Speed
Uvidíme, aká bude zima, ale 25.3. tohto roku som mal ešte zimné gumy.
Btw. absencia okruhov v profile jázd má výrazne pozitívny vplyv na spotrebu, poslednú nádrž som spravil s priemerkou 7,33 l a celkový priemer mi klesol na 7,92. Už nech je jar, nech tie čísla zase trochu upravím. >:D
P.S. Len tak pre zaujímavosť som si pozeral cenník a konfigurátor Focusu RS (samozrejme slovenský Ford spí a nič nemá, takže v CZ/DE) a tá cena je fakt lákavá: RS 257 kW za 915t Kč, GR 221 kW za 935t Kč (päťdverák 964t). Ale tá registračná daň na Slovensku je peklo: Focus už patrí do najvyššej kategórie "nad 254 kW" a registračný poplatok sú 3 tisícky eur (!). Zderstvo. Mimochodom už som počul o ľuďoch, ktorí si výkonné autá typu M3 prihlasujú v Čechách, tiež nie sú ochotní vyhadzovať do vzduchu 3000 eur. -
Thomasino 16.12.15 17:33
« Re: Re: Re: Re: OT: Speed
Jinak kdo si chce zajezdit a zlepšovat své dovednosti, tak v pátek 25.3.2016 bude na Slovakiaringu testovací den Slovenského okruhového poháru ;-) :-)
Už mám toto datum na pevno zabookované ve svém kalendáři >:-[]
Už to dávali na FB, na webu ještě sezonu 2016 nemají:
[odkaz]
-
iudex 16.12.15 13:53
« Re: Re: OT: Speed
No tak decembrové číslo Speedu bola katastrofa, tretina časopisu bola reklama (akože tipy na darčeky) a i tie reklamné články mi liezli na nervy (nekupujem si časák o autách, aby som čítal módne tipy á la Madam Eva alebo dvojstranové články o drahých hodinkách). Ale ako hovoríš, stálo to a padalo na Červenkovi, všetky zaujímavé autá testoval on a on tiež písal väčšinu článkov; Herbich a Jánský sú fajn, ale sčasti len preberali Honzov štýl (tak ako je Autoforum postavené na Jandovi, mimochodom aj to ide do kopru, veď tam už ani autá netestujú). Ja mám ešte jedno číslo a končí mi predplatné, za tejto situácie ho asi neobnovím.
Btw. keby ešte robil koučing na SK ringu, pridám sa. -
Thomasino 16.12.15 12:48
« Re: OT: Speed
Ano, Honza Červenka již není ve Speedu ani v TopGearu. Mluvil jsem s ním ten den, z ničeho nic po 17-ti letech to přišlo ze dne na den, majitelé chtěli už delší dobu změnu stylu, více reklam, horší papír atd. Prostě styl který se Honzovi moc nelíbil a měl svoje představy (ikdyž asi uhýbal posledních pár měsíců, přece jen tam těch reklam přibylo dost), takže si majitelé našli nového šéfredaktora (Petr Horák, dříve české Evo co vycházelo jen občas), takže uvidíme jak to bude ve Speedu vypadat. Co vím zase od Richarda Herbicha a Martina Jánského, tak Honza byl duší Speedu, celý to stálo především na něm, takže jsem zvědavý kam to půjde (možná postupně do kytek). O Honzu se nebojím, ten se neztratí, brzo něco rozjede :-) Já ho chci rozhodně zase občas zneužít na individuální koučing, pomáhá mě to se posouvat dále. Ale také chci zkusit i někoho jiného, aby ten náhled byl z více stran.. -
iudex 16.12.15 08:26
« OT: Speed
Včera mi prišlo nové, januárové číslo Speedu. Je tam zaujímavý článok o novom Focuse RS, hlavne o vývoji a koľko veľa sa muselo zmeniť oproti ST. Hlavne ten pohon 4x4 vyzerá sľubne, keď sa vo Forde vyjadrili v tom zmysle, že mohli použiť bežný Haldex ako konkurencia (evidentne narážajúc na GR), ale to pre športové auto nie je ideálne a zlepšuje trakciu iba v priamke, kdežto ich štvorkolka je o level vyššie. Som zvedavý. Tiež je tu prvá jazda s novým fúkaným Porsche 911, kde Červenka uznal, že turbo Carrere neublížilo a je naladené fantasticky a jeho predsudky boli neopodstatnené (btw. obdobne nadšený bol Honza aj z novej fúkanej 488GTB).
Btw. Thomasino nevieš, prečo skončil Honza ako šéfredaktor Speedu? -
Bully_ 15.12.15 19:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma - Prosinec 2015
:-) Diky. Vyrobit jde vsechno, ale nejvetsi fuska bylo to vymyslet tak, aby to vsechno bylo funkcni, ma to obrovsky rozsah nastaveni. A taky to docela dost vazi >:D
Asi to pujdu po tech X mesicich provetrat.

MTM taky přehraje SW ECU nebo ti dá krabičku?