Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
Covenant 29.12.15 17:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
iudex
To že necháš řídící jednotku přeprogramovat nějakým zástupcem MTM, ABT atd není ještě záruka dobře odvedené práce......i tady se stávají přešlapy, viz můj kamarád. Až se na jaře uvidíme na SK ringu, tak ti o tom řeknu víc.
Každopádně by si měl auto nejdřív nechat změřit na brzdě před úpravou, pak po úpravě a je jedno jestli je tam software od renomovaného úpravce, ten výkon tam po úpravě nemusí být. :-O
PS: chlapi, přeju všem šťastný nový rok!!! :-)
-
Thomasino 29.12.15 17:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
Jde hlavně o to, proč to chceš dělat. Jak správně píšeš, většinou má GTI-P reálně kolem 240-250 koní. Pokud chceš být rychlejší na dálnici, tak ok, ikdyž mě přijde těch 240 koní dostatečných. Pokud chceš zrychlit na okruhu, jsou i jiné cesty a méně rizikové ohledně problémů se zárukou. Především druhá sada kol se semislickama, to tě zrychlí o hodně. Případně se dají nasadit lepší brzdové desky, nebo pak přitvrdit podvozek, pokud nemáš DCC. Ale úplně nejvíce tě spolu se semislicky zrychlí časté ježdění, občasný koučing a posouvání svých schopností dále a dále. Sám na sobě vidím, o kolik jsem se posunul za poslední dva roky s Meggie, diky spoustě ježdění a pár koučování!! :-) -
iudex 29.12.15 12:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
pS: mtm má pre GTI dve varianty: prvá, lacnejšia je zrejme len prehratie SW: [odkaz] druhá, drahšia je krabička: [odkaz] Cena sa líši tiež podľa toho, či je to do 2 rokov od prvej registrácie (t.j. so zárukou), alebo staršie auto (bez záruky na motor). Moje GTI bude mať onedlho 2 roky a robil by som to najskôr na jar, teraz to nemá zmysel.
AudiRS6: niečo Ti hovorí zle ;-) som západniar, čiže bližšia Viedeň.
P.S. Ako tak pozerám grafy z brzdy, tak 2,0TSI má reálne vždy viac ako udávaných 230k, väčšinou namerali okolo 250-260k, takže na tých 300k by to nemal byť až taký veľký problém. -
AUDIRS6 29.12.15 11:11
« Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
[odkaz]
Nieco mi hovori, ze do KE by si to mal mat blizsie ako do Viedne... ;-)
Ak by som ja mal riesit koncernovy motor, tak jedine u Mayera :-! :yes:
Ak si aj pozries testy upravenych aut a spokojnost zakaznikov, tak tie ocenenia ktorymi je on ovenceny... - proste on je #1 :yes:
A vsetkym:
Šťastný Nový rok !
Keďže som Vám tu zabudol zapriať na Vianoce :-( :*) -
iudex 29.12.15 11:00
« Re: Re: Re: Krásné Vánoce
Tom: pekné, mal si fakt pestrý a zaujímavý rok. :yes:
Ja som sa zase vrátil k úvahám o upgrade motora a zvažujem navýšenie výkonu od nejakého renomovaného výrobcu (mtm, Abt, Oettinger). Všetci majú kity navyšujúce výkon o 70 koní, t.j. na rovných 300k. Sú aj lacnejšie možnosti, ale pri motore nechcem moc riskovať a som ochotný priplatiť si za kvalitu. Inak z pohľadu registračného poplatku je medzi 169 kW a 221 kW rozdiel 650 eur, takže tuning mi de facto ušetrí túto sumu oproti priamej kúpe takto výkonného auta. Najmä musím zistiť, či je to môj servis schopný spraviť sám, inak je to pasé (ísť k dílerovi Oettingeru či mtm do Viedne nemám čas ani chuť).

A možno moju túžbu po zmene uspokoja nové gumy a bude zase na rok pokoj. >:D