Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
šmoula nešika 30.12.15 22:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
V naší betonové osadě je teda nejčastější kombinací dánská domácnost (= pije jako Dán) a česká garáž (= Sor, Karosa, TEDOM). >:D
pS: A má tvůj auťák na podvozku plechové, nebo hliníkové komponenty? Aby ty úpravy primárního vypružení nevedly k nějakým nehezkým deformacím od výtluků. -
iudex 30.12.15 10:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
woody: jasné, už dávno mám vybrané Micheliny Pilot Super Sport, medzi cestnými UHP špička, ako prvoobutie ho má Focus RS, 911 GT3, Cayman GT4, AMG GT a iné športiaky. Ešte teoreticky zvažujem semislicky Cup 2, ale pri mojej frekvencii jazdy na okruhu je to asi zbytočné a viac využijem cestné gumy. Moje aktuálne gumy sú už na konci životnosti, ešte na jar jeden okruh a idú dovidenia. -
iudex 30.12.15 09:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
woody: to je tá nešťastná ľudská povaha, človek je stále nespokojný s tým, čo má a hľadá niečo nové. Ale keby som bol stále spokojný s tým, čo mám, tak dodnes jazdím na Felicii. ;-)
A možno moju túžbu po zmene uspokoja nové gumy a bude zase na rok pokoj. >:D
-
-
Covenant 29.12.15 17:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
iudex
To že necháš řídící jednotku přeprogramovat nějakým zástupcem MTM, ABT atd není ještě záruka dobře odvedené práce......i tady se stávají přešlapy, viz můj kamarád. Až se na jaře uvidíme na SK ringu, tak ti o tom řeknu víc.
Každopádně by si měl auto nejdřív nechat změřit na brzdě před úpravou, pak po úpravě a je jedno jestli je tam software od renomovaného úpravce, ten výkon tam po úpravě nemusí být. :-O
PS: chlapi, přeju všem šťastný nový rok!!! :-)
-
Thomasino 29.12.15 17:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
Jde hlavně o to, proč to chceš dělat. Jak správně píšeš, většinou má GTI-P reálně kolem 240-250 koní. Pokud chceš být rychlejší na dálnici, tak ok, ikdyž mě přijde těch 240 koní dostatečných. Pokud chceš zrychlit na okruhu, jsou i jiné cesty a méně rizikové ohledně problémů se zárukou. Především druhá sada kol se semislickama, to tě zrychlí o hodně. Případně se dají nasadit lepší brzdové desky, nebo pak přitvrdit podvozek, pokud nemáš DCC. Ale úplně nejvíce tě spolu se semislicky zrychlí časté ježdění, občasný koučing a posouvání svých schopností dále a dále. Sám na sobě vidím, o kolik jsem se posunul za poslední dva roky s Meggie, diky spoustě ježdění a pár koučování!! :-) -
iudex 29.12.15 12:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Krásné Vánoce
pS: mtm má pre GTI dve varianty: prvá, lacnejšia je zrejme len prehratie SW: [odkaz] druhá, drahšia je krabička: [odkaz] Cena sa líši tiež podľa toho, či je to do 2 rokov od prvej registrácie (t.j. so zárukou), alebo staršie auto (bez záruky na motor). Moje GTI bude mať onedlho 2 roky a robil by som to najskôr na jar, teraz to nemá zmysel.
AudiRS6: niečo Ti hovorí zle ;-) som západniar, čiže bližšia Viedeň.
P.S. Ako tak pozerám grafy z brzdy, tak 2,0TSI má reálne vždy viac ako udávaných 230k, väčšinou namerali okolo 250-260k, takže na tých 300k by to nemal byť až taký veľký problém.

Spíš bych se italské garáži vyvaroval v souvislosti s domácností japonskou >:-[]
[odkaz] Nebo to bylo v tomto případě obráceně? :-)