Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 04.01.16 12:23
« Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Emel - Jo, funguje to, jak u foťáků, tak u některých mobilů. Mám teď Samsung S6 edge plus a ten fotí neuvěřitelně (světelnost objektivu f 1,9), když pominu fakt, že nemá optický zoom, tak nahradí i velmi dobrý kompakt. Je to mazec, kam až se to posunulo. -
Emel 04.01.16 10:13
« Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Thomasino: ne, černobílá tomu za mě nepomáhá... obloha je víceméně bílá a ztratí se i nějaké zajímavé barevné detaily, třeba ten zelený flare za autem nebo oranžová v poli.
Já ti rozumím, taky na postproces moc nejsem, ale u takovéhle fotky je pak škoda, že nebe je celé vypálené a přitom kola jsou zase skoro utopená ve stínech... klasické řešení by byl přechodový filtr :-)
PS: nevím jestli to tak vylezlo z foťáku nebo je to kompresí, ale ten JPG je taky dost agresivní... podívej se na mraky a na listy toho větráku, jsou tam dost velké čtverečky... v barevné i černobílé. -
Emel 04.01.16 10:06
« Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
White: to mám za to rýpnutí do zatočených kol :-) , máš pravdu předsedo... :-O
Co si mobil představuje pod HDR focením je zajímavá otázka, to pravé HDR je o několika fotkách s různým časem a jejich spojení do jedné... ale mobil na to má teoreticky jak rychlou závěrku, tak výpočetní výkon... mohlo by to fungovat. -
kubass11111 03.01.16 23:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Tak za mě vede rozhodně bojovy zbarvení Alitalia, Stratos v tomhle maskáči je naprosto famozní auto, a takovej Fiat 131 to jenom umocňuje...
Jak říkám, o novej motorsport se nezajímám, já žiju v historii, takže co bylo po roku 95 nevím >:D
U mě jasně vede Group B a její předchůdci... -
white label 03.01.16 23:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Jasně, proč myslíš, že poslední M3 GTS presentovalo BMW právě v oranžové a M4 GTS zrovna s oranžovými doplňky?
Sponzoring BMW Jégrem má tradici... ;-)
A kdyby sis chtěl koupit něco k těm polepům, optej se u Porsche:
[odkaz] -
kubass11111 03.01.16 23:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
jooo, já se jenom ptám, Francouzská produkce mě nikdy nezajímala, a ikdyž teď v jedné jezdím, tak Lancia rulezz! >:D
Jinak když řekneš Porsche hned ho vidím v barvách Gulfu nebo Rothmans...
Ale to bude asi tím že s poslední Deltou mě přestala rally zajímat (a šel jsem se zájmem z5 do skupiny B, a dál do 70tejch let), a Alfy jezdili za Martiny v DTM...
Prostě mi to na Renaultu nesedělo, tak sem se zeptal :-) -
white label 03.01.16 23:31
Kubass
Tak tohle už se tu řešilo (třeba pro Porsche je to naopak docela známé spojení).
Jestli to taky nebude tím, že St. Raphael ("francouzské Martini") motorsport zdaleka tolik nesponzoruje. >:-[]
[odkaz] -
Thomasino 03.01.16 23:27
S polepy Martini jezdilo hodně značek, včetně Fordu, Renaultu atd. Teď jezdí jedno SLS GT3 a Corvetta GT3. Nejznámější je to ale na Porsche a hned potom na Lancii :-)
Ale hlavně mám rád klasické závodní barvy jako Gulf, Martini, JSP apod. -
white label 03.01.16 23:27
« Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Emel
Pokud si chtěl jít příkladem, tak jsi se mohl držet daného formátu hlasování, nebo alespoň použít čísla 1-3.
"Vzorové hlasování:
1. Sick-Boy
2. Legolassie
3. vincent_vega"
Kdes přišel na to, že zrovna HDR není povolené?
"Jemný postprocesing je bonus; s barvičkami si pohrát můžeš. Stejně jako HDR. Ale kromě úprav poznávací značky jsou všechny zásahy do struktury fotky jako retuše, koláže a podobně zakázány."
Nehledě na to, že dnes už umí fotit přímo v režimu HDR i (některé) mobily.
P.S. Volant byl taková návnada, čekal jsem kdo si toho všimne první..., ono každé umělecké dílo musí mít i nějakou nedokonalost... >:-[]
Na iudexe je to ovšem vytočené jen velmi málo/nepatrně... ;-) -
Thomasino 03.01.16 23:07
« Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
No HDR stejně nemám moc v oblibě a snažil jsem se z tý fotky proti slunku aspoň něco málo vytáhnout, ale teď mě napadlo to zkusit udělat obyčejně černo-bíle a asi to vypadá lépe. Ale to je už teď jedno >:-[] >:D
[odkaz]
...a vůbec, pořádnou fotku se světlem si osobně představuji takto nějak, co se mě skoro omylem povedlo na srazu supersportů ve Veldenu u jezera Wothersee v červnu 2013:
[odkaz]

K tomu HDR - třeba zrcadlovky sice mají funkci HDR, ale fakticky to jen udělá jednu fotku a projasní stíny softwarovým procesingem té jedné fotky, jinými slovy, závěrka cvakne jen jednou...