Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.01.16  23:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Chlubíte se fotkami z mobilů a přitom je dáváte na rajče, který hrozně mrví kvalitu. >:D

@OC: Pro ACZ jedině škoda, pro mě ani ne, protože faster čtu, a Ondra šel na místo, který mu bude sedět nejlíp. Jsem zvědav, jestli se ACZ vytáhne s nějakým oznámením...
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 05.01.16  22:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Thomasino zase zběsile fejsbůkuje >:D
    Ale teda je to fajn, Autíčkář už ho nebude nazývat horalem, který zběhl ke korporátnímu médiu. >:D A redaktoři Fasteru jsou řízci, na Kubu zvlášť nedám dopustit. Řídí ostře, mluví, jak mu huba narostla, píše, ... no to stačí. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.01.16  21:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Už je to oficiální, Ondra Chamila se stal od včerejška členem redakce časopisu FASTER :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.16  21:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Emel - v tomto videu k Auto Real- Time HDR u S6 se o vícenásobné expozici mluví...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 05.01.16  20:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Mě teda moje letitá Nokia Lumia 820 s necelejma 9mpx od Carla zeisse dělá fotky takovy : [odkaz]
    [odkaz]

a HDRko zvládne docela pěkně bych řekl :-).
    [odkaz]

Kompakt už nepoužívám, buď telefon a nebo se táhnu se zcadlovkou...

Jinak já používám telefon hodně na panoramata...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.01.16  18:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Doporučuji jednou pořádně projet kačírkem se štěrkem a drobné mikro-oděrky už nebudeš řešit! >:-[]
    ...protože tam bude řada větších šrámů a škrábanců >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.16  18:06

Emel - Přesně tak... a nejen světelnost, ale i velikost čipu (a další) jsou "pouze" předpoklady pro celkově dobré výsledky. |Ale samy o sobě automaticky nezaručují celkově lepší kvalitu a větší spokojenost uživatele. To by pak nemusely být recenze, podíval by ses na tech. parametry a měl bys zcela jasno (u aut je to stejné), protože prostě větší senzor bere všechny menší a hotové, vyřízené.

Jak to dělá s HDR S6ka jsem se snažil zjistit v podrobné recenzi na dpr, ale kromě chvály na efektivitu tohoto "režimu" jsem se tam bohužel nic jednoznačného nedozvěděl.

Tady jsou dvě krajinky z S6e+ (kdo pozná odkud to je?):
    [odkaz]
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.16  17:28

iudex - Lumii 950 beru. Ale LG V10 je hlavně designově vylepšená G4 (kterou jsem uváděl), proto má stejnou světelnost i velikost čipu jako G4, podobně jako jiné Samsungy (částečně) sdílí "techniku" S6. Myslel jsem které další značky to mají při stejné/menší velikosti čipu.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 05.01.16  17:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Presne tak, snad jakekoli Porsche (krome vyramovanych a az na plech vybrakovanych specialu s track podvozky) je bez problemu pouzitelne pro kazdeho, kazdy den a po cely rok, navic plni i reprezentativni funkci >:D

Iudex: budes se mozna divit, ale kdyz sundas strechu, tak se Lotusy od KTM, Caterhamu a spol. nijak extra nelisi. Jenom v rychlosti to neni, i upraveny Exige pojede jako ostra verze KTM a bude to porad Exige. Dalsi stupen, co do emoci a nekompromisnosti je snad motocykl.

Thomasino: jasne ze "S" :-) Jinak jsem zkousel i profesionalni chemii, co v obchode nesezenes, ale uplne beze stop to proste nejde. Jde i o to, ze ma auto jako coupe se vsemi temi krivkami tak pitomy tvar, ze ma lak na tech exponovanych mistek celkem dost mikro(i vic)-poskozeni od kaminku, sterku, kacirku >:D , z toho to moc vytahnout nejde.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.01.16  17:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Myslíme asi společného známého, toho jednoho, jehož křestní je na "S" >:-[]
    Jo, jo, "S" mi psal, že je GT4 "komfortnější" než třeba MRS ;-)
    Jinak na ty fleky od gum na kastli je super přípravek s názvem Terpanol Power, stačí našplíchat a jde to dolů krásně. Samozřejmě pokud to neděláš po roce ;-) Ale i po měsíci je to v pohodě.

iudex - s tím že je GT4 hodně vzdálená od M4 to tak asi není, ono to bude fakt celkem v pohodě auto, jen je skvěle ovladatelný a rychlé! Možná bude o kousek tvrdší, ale ne o moc. Počkej, já ti budu muset půjčit někde po městě moje MRS, nebo Bully svého kostitřase, abys zkusil pořádný hardcore auto >:D A Bullyho Exige je ještě o kus dále, proti MRS :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.01.16  16:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

wl: Lumia 950 má rovnakú svetelnosť f1,9 pri väčšom senzore (1/2,4"): [odkaz] LG V10 má ešte lepšiu svetelnosť f1,8 (veľkosť senzoru som ale nenašiel). Samsung A7 aj A5 majú tiež f1,9.
    Bully: len s tým rozdielom, že ten Cayman je normálne použiteľné auto, do ktorého sa vojdeme aj my mierne vyšší, na rozdiel od Exige. A tá GT4 je oproti "bežným" športovým autám typu M3/M4 asi tak vzdialená, ako je Lotus od Porsche. Je to všetko o miere kompromisu. Naopak z pohľadu majiteľa povedzme KTM X-bow R budú zrejme Elise/Exige príliš kompromisné. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 05.01.16  16:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

white: Xperia má f2.0 při 1/2,3"... ale jak říkám, já fotomobily nesleduju a vím o nich jen to, co se dá aplikovat z klasických foťáků... třeba to, že minimální clona je zajímavá, ale jen ve spojení s dalšími věcmi.

Co by mě opravdu zajímalo je to HDR - víš jak to ten Samsung dělá? Jestli exponuje jednou nebo několikrát?
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 05.01.16  16:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Jeden nejmenovany kamarad si poridil Caymana GT4 v bile barve, ale nazivo jsem ho jeste nevidel. Spolecne ale planujeme hodne. Na auto pro obcasne krouzeni po okruhu jsou ale svetle barvy peklo [odkaz] , nejde to skoro umyt, porad tam trocha gumy a asfaltu zustava videt.
    A jeste k te GT4- nedavno pribyl jeden novy clen na lotus-foru.de. Prodal Caymana GT4 a poridil si Elise 220 Cup. Se slovy, ze je s Caymanem zabava az od nejakych 160 km/h. Tou Eliskou se projel i technik od Porsche, co jeho GT4 vykupoval zpet a rikal, ze tu vymenu aut dokaze pochopit >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 05.01.16  16:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Thomasino: nejde mi o to, jestli se barva hodí ke značce, spíš jestli se hodí na sportovní auto. Víte že modrá metla je má nej barva, ale na tom Caymanovi si s ní nejsem úplně jistý. Opačný případ (a samozřejmě mnohem větší extrém) je zase ta žlutá třeba na Passata... prostě se to k tomu autu nehodí. U Caymana si nejsem jistý, jestli u mě převažuje nadšení pro modrou nebo pocit, že by to k takovému autu chtělo větší odvaz. Je fakt že třeba s tím Martini polepem už je to zase něco jiného.

PS: myslíš, že se hmyz v té rychlosti rozhodne, jestli se od auta nechá sejmout nebo ne :-) ? Že si budou mušky víc sedat na stojící auto je věc jiná...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.01.16  16:35

Nemám s Porsche spjatou žádnou barvu, nemyslím že bych chtěl dělit barvy podle toho co se k jaké značce hodí nebo ne (vyjímkou je snad červená pro Ferrari). Mě se ta modrá na Caymanovi i na 911 líbí, určitě více než černá kterou bytostně nesnáším.
    Na Nordschleife jsem viděl Caymana GT4 během těch 5-ti dní v září ve žluté, v bílé a černé, nejhezčí je samozřejmě zářivě žlutý, ale nechtěl bych se o to starat a umývat. Na čumákiu to má vždy o 50% více hmyzu >:-[] V červené vypadala výborně 911GT3 i běžný Cayman S, to by určitě taky šlo. Zajímavá je ta červená na poslední 911GT3 RS, tu jsem tam taky viděl, stejně jako v té modro-fialové. Ta se mě na 911GT3 RS líbí nejvíce! Ale ta měňavá červená má taky něco so sebe :-)
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.16  16:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Emel
    Jasně, ovšem zrovna mě z toho "zkoušet" nemusíš. ;-)
    Takže znovu, kolik fotomobilů se stejně velkým 1/2,6" (nebo naopak ještě menším!) čipem má světelnost pod f2.0? S6 má f1,9, G4 f1,8 (při stejné velikosti čipu). Kdo dál? Např. hodně drahý iPhone 6s plus má (s ještě menším čipem) f2,2. Proč, když to není problém, tím spíš u menšího čipu?
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 05.01.16  16:05

Iudex, jo, Nikon mam, ale jenom zaklad 3200...
    Co se 1020 tyce tak syatem je brilantni, je mi jasny ze andridaka nepresvedcim, ale jedu na oknech uz od 7.8, 8 byly fajn, ted mam 8.1, a 10 se uz blizi, s kazdou verzi lepsi a lepsi... Ale kazdymu sedi neco jinyho, me android neba, ve founu sem ho nikdy nemel, ale mam ho v tabletu, a to mi bohate staci...
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 05.01.16  15:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

White: kolik fotomobilů má pod f2.0 nevím, LG G4 má f1.8. Ale ještě jednou pointa - pokud má třeba Xperia o 10% větší čip, pak by na stejnou světelnost potřebovala výrazně větší objektiv (např. Z3+ má f2.0 a 1/2,3"). Čili vysoká světelnost je obecně umožněna malým čipem... a to je potřeba zohlednit.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.01.16  15:32

Emel: samozrejme zrkadlovky v tomto majú nevýhodu, že musí behať zrkadlo hore-dolu a to z princípu nemôže byť také rýchle, ako elektronická závierka mobilov (či bezzrkadloviek). Takže ak tá S6+ robí pravé HDR, vie tým trochu eliminovať nevýhodu malého senzora. A ako som písal, v praxi to naozaj zvládalo scénu v bare (šero + ostré svetlá) o triedu lepšie, ako moja Z1.
    Wl: na tej Tvojej fotke je Lumia v prídavnom puzdre s gripom, inak je to normálny mobil: [odkaz] Tam máš zároveň plnú recenziu.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 05.01.16  14:59

Iudex: já netvrdím že některé foťáky nemají "pořádné" HDR. Nikon to nemá - má bracketing pro pořízení těch fotek, ale už pak nemá software na jejich spojení, to už zůstává na práci s PC. Vidím tady potenciál telefonů, které mohou rychleji exponovat (když nemají zrcadlo, klidně můžou střelit tři snímky během 1/50s z ruky) a jsou i lépe softwarově vybavené... tak mě právě zajímalo, jak na tom vlastně špičkové fotomobily jsou, jestli to opravdu dělají s vícenásobnou expozicí nebo ne... a vlastně pořád nevím jak to třeba konkrétně ta S6 dělá.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…