šmoula nešika 06.01.16 21:47
« Hlasuji
1. Emel
(simply clever, co se auta týče, a skvělá momentka v případě zbytku) :-)
2. iudex
(levý okraj mi tolik nelahodí a je škoda, že ty čmárance nemají takovou pointu jako třeba u Flammera 12/10, ale jinak velký :yes: :-) )
3. Kubass
(hezká strojovna :-) )
4. white label
5. Thomasino -
kubass11111 06.01.16 20:59
« Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
white: no, on tam momentálně není motor :-D, takže to šlo docela dobře :-D. Je tam položene jmobil s rožlym bleskem :-o, docela sem si stim vyhrál než sem to cely utěsnil aby mi to nesvítilo spodem :-D. Hned jak vznikĺo tohle téma mě to napadlo, a nelituju :-).
Jinak je to foceno večer v garáži ze stativu, z ruk bych to asi takhle nedal... -
white label 06.01.16 20:50
« Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
1. Emel (tam to pro mě bylo jasné od začátku)
2. iudex (modrá verze se mi taky líbila o něco víc, ale i tak je to O.K.)
3. Kubass (na první pohled zajímavý hlavolam, jak jsi tam rozsvítil?)
4. Thomasino (taky máš u mě půl bodu napříště >:-[] ;-) ) -
kubass11111 06.01.16 20:43
« Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Takže, ikdyž se tady ktomu nikdo nějak extra nemá, a fotosoutěž nějak upadá poslední dobou tak i já jdu hlasovat :-).
Takže hlasuju taktok:
1. Iudex - tam to bylo jasny, modrá se mi libila víc, u té oranž mi to ruší ten víc tmavej flek ve předu, ale i tak jasná :yes:
2. Emel - Fotka ničím moc nevybočuje, ale je prostě parádní, ten detajl zadního světla je paráda, takže :yes:
3. White Label - Mám rád čudlíky v autě, a furt říkám že moje C5 je vevnitř jak enterprise :-D. A ikdyž nemám červeny a modry podsvícení budíků a tlačítek rád tak se mi to líbí :-).
4. Thomasino - Okdyž momentka pěkná tak tentokrát pro mě nejslabší, sorry, prostě taková momentka z rodinnyho alba :-). -
iudex 06.01.16 10:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Jasné, nemusí mať človek každú blbosť, tiež sám ostrím len na stredový ostriaci bod (citlivý do -3 EV), takže mi je jedno, či ich je okolo 10 alebo 100. Video netočím so zrkadlovkou vôbec. V dobe kúpy K-5 IIs už bol v predaji nástupca K-3, ale uprednostnil som starší model kvôli menšiemu rozlíšeniu (24 MPx by mi zbytočne zahlcovalo pamäť a sťažovalo spracovanie fotiek, naviac starší senzor so 16 MPx mal väčší dynamický rozsah).
Ale také wi-fi, bluetooth či NFC by som prijal, cvaknem fotku, vyvolám vo foťáku z RAWu do JPEGu a pošlem rovno do mobilu a odtiaľ na web, to je lákavé uľahčenie života. Takto musím prísť domov ku compu, vložiť kartu, zapnúť Zoner, vyvolať a až potom nahrať na web.
Ale aj tak som najviac zvedavý na prvý fullframe od Pentaxu, čo sa predstaví onedlho.
No nič, idem von driftovať s deťmi na boboch. :-) -
Emel 06.01.16 09:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
4K nebo otočný displej nebo wifi... jo, to jsou hezké věci, ale ne úplně nutné. Rychlý a přesný autofocus jasně, i těch 10fps se může hodit. Na druhou stranu, pořád je tu D610 nebo D750, sice o něco pomalejší, ale zato FF... a třeba ten integrovaný blesk se taky může hodit.
D7100 má 51 bodů... a pořád mám pocit, že nevyužívám úplně všechno, třeba focení do RAW jen minimálně... myslím, že ještě počkám.
PS: navíc D500 neodpovídá tomu, jak mé foťáky rostou dle Moorova zákona :-) -
iudex 06.01.16 09:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Emel: áno, keď som to včera čítal na dpreview, skoro som spadol z nôh. To sú neskutočné parametre, môj Pentax K-5 IIs, svojho času topmodel Pentaxu (a priamy konkurent Tvojej D7100), vyzerá popri D500 ako detská hračka: 11 ostriacich bodov vs. 153(!), pevné 3" LCD s 921t bodmi vs. výklopné dotykové 3,2" s 2,4M (!), 7 fps vs. 10, fullHD vs. 4K...
Skrátka absolútna špička bez ohľadu na výrobcu a veľkosť senzora, (až na rozlíšenie) prekonáva všetky fullframy Nikonu okrem D5. Takže ak nemáš 6500 eur na D5, tak jednoznačne D500.
Ad Ondro Chamilla: a viete dôvod odchodu? Teda či ho vyhodili, alebo odišiel sám? Lebo iFaster je pre mňa dosť neznámy a nevýznamný web, samozrejme Kuba Rejlka poznám z videí, ale inak je to z hľadiska zamestnávateľa ako prechod z Microsoftu do Zoneru. Btw. je Faster aj tlačený časopis? Keby áno, tak by som zvažoval predplatné (keďže mi práve skončilo predplatné Speedu). -
Emel 06.01.16 08:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
iudex: zrovna jsem se chystal mudrovat o tom, jak D7200 nic moc nepřinesla a jak tradičně čekám na svůj upgrade ob jednu generaci... a už je to tady :-) :
Otázka zůstává stejná jako minule - APS-C nebo FF? Nebo nic?

To je, aspoň teoreticky, taky možnost... místo toho nechat dopadat světlo po přesně danou dobu na čip a na konci vzít výsledek, tak mít pro každý pixel množství světla jako funkci času... to celé v barvě... no, úplně se mi to nezdá, to je i na relativně slušné procesory v mobilech hodně dat.