Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 06.01.16  23:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

HDR can often improve photos dramatically, and the S6 Edge uses something called realtime HDR. What does this mean then? Well the sensors on the S6 Edge are so fast at processing the light entering the sensor that there is no need to take multiple pictures, save them and then process them. The S6 does this all on the fly as you're aiming it, meaning what you see on screen is what your saved image will look like.

[odkaz]

To je, aspoň teoreticky, taky možnost... místo toho nechat dopadat světlo po přesně danou dobu na čip a na konci vzít výsledek, tak mít pro každý pixel množství světla jako funkci času... to celé v barvě... no, úplně se mi to nezdá, to je i na relativně slušné procesory v mobilech hodně dat.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 06.01.16  22:08

« Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Gratulace! [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.01.16  22:05

« Konec hlasování, vyhlášení výsledků

V prosincovém kole Fotosoutěže bylo hlasováním rozhodnuto o tomto pořadí:

1. Emel - 19 bodů
    2. iudex - 14 bodů
    3. Kubass - 12 bodů

4. white label - 3 body
    5. Thomasino - 0 bodů

Díky všem účastníkům i hlasujícím. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 06.01.16  21:52

« My votes.

1. iudex
    2. emel
    3. kub ass

Všichni měli podařené fotky. :yes:

Mr. ŠN, vem taky někdy do ruky fotografický přístroj. :-)
  • 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 06.01.16  21:47

« Hlasuji

1. Emel
    (simply clever, co se auta týče, a skvělá momentka v případě zbytku) :-)

2. iudex
    (levý okraj mi tolik nelahodí a je škoda, že ty čmárance nemají takovou pointu jako třeba u Flammera 12/10, ale jinak velký :yes: :-) )

3. Kubass
    (hezká strojovna :-) )

4. white label
    5. Thomasino
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.01.16  21:10

« Hlasujem

1. Emel
    2. Kubass
    3. wl
    4. Thomasino
    Nie je čas na koment, prípadne dodatočne.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.01.16  20:59

« Poslední den hlasování

A já si taky zahlasuji ;-) :

1. Emel
    2. Kubass
    3. iudex

• « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 06.01.16  20:59

« Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

white: no, on tam momentálně není motor :-D, takže to šlo docela dobře :-D. Je tam položene jmobil s rožlym bleskem :-o, docela sem si stim vyhrál než sem to cely utěsnil aby mi to nesvítilo spodem :-D. Hned jak vznikĺo tohle téma mě to napadlo, a nelituju :-).
    Jinak je to foceno večer v garáži ze stativu, z ruk bych to asi takhle nedal...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.01.16  20:54

« Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Kubass
    Červeno modré podsvícení budíků mám v G5 GTI, tady v allroadu je červeno bílé, viz fotka.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.01.16  20:50

« Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

1. Emel (tam to pro mě bylo jasné od začátku)
    2. iudex (modrá verze se mi taky líbila o něco víc, ale i tak je to O.K.)
    3. Kubass (na první pohled zajímavý hlavolam, jak jsi tam rozsvítil?)

4. Thomasino (taky máš u mě půl bodu napříště >:-[] ;-) )
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 06.01.16  20:43

« Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Takže, ikdyž se tady ktomu nikdo nějak extra nemá, a fotosoutěž nějak upadá poslední dobou tak i já jdu hlasovat :-).
    Takže hlasuju taktok:
    1. Iudex - tam to bylo jasny, modrá se mi libila víc, u té oranž mi to ruší ten víc tmavej flek ve předu, ale i tak jasná :yes:

2. Emel - Fotka ničím moc nevybočuje, ale je prostě parádní, ten detajl zadního světla je paráda, takže :yes:

3. White Label - Mám rád čudlíky v autě, a furt říkám že moje C5 je vevnitř jak enterprise :-D. A ikdyž nemám červeny a modry podsvícení budíků a tlačítek rád tak se mi to líbí :-).

4. Thomasino - Okdyž momentka pěkná tak tentokrát pro mě nejslabší, sorry, prostě taková momentka z rodinnyho alba :-).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.01.16  16:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Počkej, počkej, počkej !! Jako že neznáš "tlačený" časopis FASTER ?? :-O 8-s
    U nás se dá číst dlouhodobě jen SPEED, FASTER a občas když náhodou vyšlo, tak EVO :-) A jako že jsi nezaregistroval, že jsem sesmolil 3 články do Fasteru jako dlouhodobý test Megana R.S. Cup ? ;-) >:D
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.01.16  11:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

iudex - Vy tam taky máte furt prázdniny, když u nás musí stačit dva týdny, vy musíte mít tři... 8-s ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.01.16  10:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Jasné, nemusí mať človek každú blbosť, tiež sám ostrím len na stredový ostriaci bod (citlivý do -3 EV), takže mi je jedno, či ich je okolo 10 alebo 100. Video netočím so zrkadlovkou vôbec. V dobe kúpy K-5 IIs už bol v predaji nástupca K-3, ale uprednostnil som starší model kvôli menšiemu rozlíšeniu (24 MPx by mi zbytočne zahlcovalo pamäť a sťažovalo spracovanie fotiek, naviac starší senzor so 16 MPx mal väčší dynamický rozsah).
    Ale také wi-fi, bluetooth či NFC by som prijal, cvaknem fotku, vyvolám vo foťáku z RAWu do JPEGu a pošlem rovno do mobilu a odtiaľ na web, to je lákavé uľahčenie života. Takto musím prísť domov ku compu, vložiť kartu, zapnúť Zoner, vyvolať a až potom nahrať na web.
    Ale aj tak som najviac zvedavý na prvý fullframe od Pentaxu, čo sa predstaví onedlho.
    No nič, idem von driftovať s deťmi na boboch. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 06.01.16  09:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

4K nebo otočný displej nebo wifi... jo, to jsou hezké věci, ale ne úplně nutné. Rychlý a přesný autofocus jasně, i těch 10fps se může hodit. Na druhou stranu, pořád je tu D610 nebo D750, sice o něco pomalejší, ale zato FF... a třeba ten integrovaný blesk se taky může hodit.

D7100 má 51 bodů... a pořád mám pocit, že nevyužívám úplně všechno, třeba focení do RAW jen minimálně... myslím, že ještě počkám.

PS: navíc D500 neodpovídá tomu, jak mé foťáky rostou dle Moorova zákona :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.01.16  09:45

Odešel sám a Faster je "tlačený". I Thomasino se tu o něm už párkrát konkrétně zmiňoval.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.01.16  09:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

Emel: áno, keď som to včera čítal na dpreview, skoro som spadol z nôh. To sú neskutočné parametre, môj Pentax K-5 IIs, svojho času topmodel Pentaxu (a priamy konkurent Tvojej D7100), vyzerá popri D500 ako detská hračka: 11 ostriacich bodov vs. 153(!), pevné 3" LCD s 921t bodmi vs. výklopné dotykové 3,2" s 2,4M (!), 7 fps vs. 10, fullHD vs. 4K...
    Skrátka absolútna špička bez ohľadu na výrobcu a veľkosť senzora, (až na rozlíšenie) prekonáva všetky fullframy Nikonu okrem D5. Takže ak nemáš 6500 eur na D5, tak jednoznačne D500.
    Ad Ondro Chamilla: a viete dôvod odchodu? Teda či ho vyhodili, alebo odišiel sám? Lebo iFaster je pre mňa dosť neznámy a nevýznamný web, samozrejme Kuba Rejlka poznám z videí, ale inak je to z hľadiska zamestnávateľa ako prechod z Microsoftu do Zoneru. Btw. je Faster aj tlačený časopis? Keby áno, tak by som zvažoval predplatné (keďže mi práve skončilo predplatné Speedu).
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 06.01.16  08:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování

iudex: zrovna jsem se chystal mudrovat o tom, jak D7200 nic moc nepřinesla a jak tradičně čekám na svůj upgrade ob jednu generaci... a už je to tady :-) :

[odkaz]

Otázka zůstává stejná jako minule - APS-C nebo FF? Nebo nic?
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 06.01.16  08:31

Ono totiž přestal fungovat upload fotek na blog přes wordpress :-/
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.01.16  00:15

pS
    Ad rajče, do jisté míry máš pravdu předsedo, na druhou stranu jde přece jen o fotky z mobilu... >:-[] ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…