Ronault. 08.01.16 23:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: No to nestíhali, Ja první měl se svou dvounásobně silnější Alfou minule problém mezi St. Poltenem a Mariazzelem stíhat :-! >:-[]
Minule to taky v té Jihlavě Covenat, Woody a druhá Cupra hrozně hnali a pak blbě odbočili a já je zase předjel, klasika :-! >:D -
Ronault. 08.01.16 23:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Jo, tahle lokalita mě taky napadla, dokonce jsem přemýšlel jestli se nesvézt tím vlakem... každopádně odkaz na hotel je hodně dobrý, jsou tam návrhy, co dělat v okolí.
Pokud to letos klapne, asi pojedu s Ja prvnim 123 jako loni, docela to bylo v pohodě, to víš, dva youngtimery.. ;-) -
Thomasino 08.01.16 23:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Tak pak ještě Mojito doporučuje okresky východně, jižně a západně kolem Mariazell, tam je to všechno prý moc fajn. A na ubytovánín prý není špatný hotel Alpenhoff v Semmeringu s částečně českou obsluhou :-)
A na podobný výlet jsme se tu už domluvali s Covenantem a možná iudexem a Woodym, třeba to někdy klapne >:-[]
P.S.: Pěkný fotky z Nockalmstrasse! -
Ronault. 08.01.16 23:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Fanouš se rozhodně kopců nebojí, ani sjezdu z nich, ale tvá navržená trasa a především cíl, teda Nockalm Strasse má jeden velký problém, Fanouš už tam byl při posledním výletě: [odkaz]
Grossglockner jsem už jel s Meganem, dá se to s jedním noclehem zajet, ale zase už jsem to jel, je to trochu daleko na letošní rozpočet a nemůžu vyjet třeba v pátek v noci. Něco jako to okolí Dunaje, aby tam bylo pěkně, silnice příjemné,, klidně hodně serpentýn.
Jinak naposledy jsme jeli (fotky jsou ve fotogalerii) takto, cca 1500 km:
1. den: https://goo.gl/maps/N1g7bcxaMpr - nocleh Radstat
2. den.: https://goo.gl/maps/UaizMYUTGoR2 - Nocleh Sárvár
3. den.: termály Sárvár a odpoledne odjezd domů: https://goo.gl/maps/KSqP1RSfcA52 -
Thomasino 08.01.16 23:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ronaulte, pokud myslíš za tepla na jaře nebo v létě, tak pokud se Fanóóš nebojí do kopců, tak moc hezký je výlet na Nockalmstrasse a kousek od tama jižně k jezeru MillstaterSee. Tady mám pár fotek - tato a následujích 13 ;-) [odkaz]
Akorát je tam fotka u Dunaje z moc pěkného údolí Wachau mezi Kremsem a Melkem (plus ta před ní), kousek pod Znojmem, jak jsme tama cestou jeli. Takto je to super trasa, ale už náročnější a možná přespání někde cestou by nebylo špatné, takže je to spíše na dvě noci. Samotný Pass Nockaalmstrasse je zpoplatněný podobně jako GrossGlockner, má dva vrcholky kousek nad 2000 m.n.m. Ale moooc pěkný výlet, myslím že Mojito by potvrdil. Tady je TRASA:
Ronault. 08.01.16 22:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Tak v první řadě gratuluji bedňákům...
A v druhé řadě, jelikož je počátek roku a tedy u pracujících lidí doba, kdy je třeba řešit dovolenou a výlety.... řeším teď otázku na weekendový výlet s Fanoušem, vyrazit někam je prostě třeba. Představoval bych si to odjezd v sobotu ráno, nocleh, návrat v neděli večer. Nejlépe nějaké relativně blízké okolí Brna, tedy ne více jak těch 500 km, resp. klidně ujedu 1000 km, ale myslím to tak, že na Stelvio a Dolomity, kdy jen dojet tam bude trvat půl dne a 1000 km v jednu stranu.
Nejlépe nějaký horský průsmyk, pěkná příroda, rozhodně ne okruh.
Má někdo nějaký tip? Thomasino třeba?
Díval jsem se třeba na Semmering s prohlídkou Horské dráhy Semmering, návrat klidně přes Mariazzel... -
Thomasino 07.01.16 20:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ten článek ve Speedu o výletě do Alp byl ještě s Golfem GTI VI :-) Tady je nezkrácená verze z DW včetně úsměvného doplnění od drahé polovičky: [odkaz]
Test do Fasteru o MRS byl psán jako postupný přehled od začátku, takže vždy se zpožděním několika měsíců. Proto na jaře končil test k srpnu předchozího roku. Plánoval se ještě jeden článek s ježděním na Hungaroringu a další, ale pak byl ve Fasteru test Megana R.S. Trophy-R a tam vsuvka o Hungaroringu.. Pak už jsme to přerušili :-) Kuba Rejlek se neozval že chce další pokračování a já na to taky neměl moc čas a sílu a nevnucoval se ;-) -
Thomasino 07.01.16 10:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Do Speedu jsem o MRS nepsal, jen před pár lety větší článek o RoadTripu v Alpách, tzv. TopGear trasa v okolí Livigna, kde nás bylo 9 aut a asi 15 lidí. Mojitovi tam vycházely články o Sciroccu a myslím že i 350Z... Jo a loni na podzim vlastně nějaký malý sloupeček o akci českého Renault Sportu na Hungaroringu a ježdění tam po závodech World Series by Renault... Škoda, že se letos neopakovalo, ale účast 17-ti aut bylo přece jen o něco menší než se původně předpokládalo... -
Emel 07.01.16 09:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
PS: ten Britecell mi není úplně jasný. Můžeš vzít informaci o R + B + W a dostat se ke G jako W - R - B, pokud ale nechceš fotit černobíle, je asi jediná výhoda v tom, že si ušetříš jednu vrstvu toho barevného filtru, zas máš ale víc práce s výpočty a přepaly.
Mimochodem, zaznamenal jsem, že Leica loni představila digitál s pořádným černobílým senzorem... :-) -
iudex 07.01.16 08:28
« Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Gratulujem Emelovi i Kubassovi a ďakujem všetkým za body.
Šmoula: tak fotku s písaním svetlom som tu už mal: [odkaz] takže som sa nechcel opakovať a skúsil niečo iné. Pointa bola imitovať ohňostroj na pozadí (preto aj voľba červenej pred chladnou modrou). Ak som ale robil tie svetelné stopy príliš dlhé, bolo to málo svetlé a auto tam zanikalo, preto som to zahustil, aby som zároveň vytvoril svetelné pozadie pre tmavé auto. Potom som zistil, že auto je len čierna silueta: [odkaz] tak som pridal aj nasvietenie spredu (bielym svetlom). Ono celkovo to bolo náročné fotenie, každá expozícia trvala 30 až 50 sekúnd a spravil som ich asi 20 (čo na tom mraze vonku nebola veľká sranda). Aj preto som mal najvyššie ambície, žiaľ Emel bol proti. >:-[]
Tom: nejak som si spojil tie Tvoje články a spomínanie Červenku dokopy a preto myslel, že tie články boli v Speede. U nás som Faster časopis nikdy nevidel (ostatne ani Speed). Každopádne si ho na skúšku predplatím a uvidím, ako tam Ondro zapadol. -
boost. 07.01.16 00:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Samsung chystá britecell sensors, které mají výrazně vylepšit výkon fotoaparátu v horších světelných podmínkách: [odkaz]
A k HDR - výňatek z toho článku:
To boost dynamic range, Samsung has created what it calls Smart WDR, which works similarly to HDR in that it takes multiple exposures and combines them to make a bright, colorful image -
white label 06.01.16 23:45
« Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Emel - zrovna procesor v S6 bych asi nenazval jen jako relativně slušný procesor v mobilu. >:D ;-)
Možná je tak výkonný hlavně k vůli tomu real time HDR, které je i pro video.
Jinak jsou i "HDR" čipy které umí zaznamenat dvě fotky na jednu "střelu".
A dočetl jsem se, že přichází přechod na tzv. HDR TV, což má mít prý podstatně lepší budoucnost, než 3D u TV.

Ale i já s TomTomem v MRS občas jedu jinam než by bylo ideální, klasika...
Ale do toho hotelu Alpenhof se chci někdy podívat, už jsme se tam asi 2x chystali a nakonec jsme jeli jinam. Mojito tam už jednou spal, říkal že celkem dobrý.
Já se chystám za deset dní taky na výlet, ale do teplých krajů na Madeiru a polo-pracovně, možná si tam se známým půjčíme na objetí ostrova nové Clio >:-[]