iudex 14.01.16 10:22
« Iceland trip
K téme jarné výlety autom by som pridal moju ideu, ktorá spája dve nosné témy fotosúťaže: auto a foto. Už dlhšie uvažujem o krátkom výlete na Island. Pomerne exotická a dokonale fotogenická krajina, ktorá sa dá obísť autom: [odkaz]
Plán je asi takýto: cca. 5 dní niekedy medzi 1.6. a 21.6., všetko na vlastnú päsť mimo cestovky, t.j. lacná letenka i ubytko, prenájom auta (ideálne štvorkolky) a cestovanie za atrakciami Islandu (vodopády, gejzíry, sopky, pobrežie), badžet by sa mohol zmestiť do 800 eur. V júni blízko slnovratu je tam takmer polárny deň (slnko zájde tak na 2 hodiny), ideálne na intenzívne fotenie a cestovanie. Anyone interested? :-) -
Emel 13.01.16 10:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ronault: kompaktní kombi s turbobenzínem a dost slušnou výbavou (senzory a tempomat a metla) za 350 je dobrá cena... když jsem sháněl auto pro tchána tak jsem se k 350 dostával s krátkým Ceedem 1.6GDI a parkovací senzory v tom myslím nebyly. -
Emel 13.01.16 10:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
woody: limit... no víš jak to je, když se objeví něco zajímavého tak člověk třeba i připlatí... koukal jsem na Focusy do 150t jako horní limit... a na tom spodním různé takovéhle kreace :-) :
Takže řekněme že počítám s cenou 70-140, s možností pohybu oběma směry. -
Thomasino 12.01.16 23:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
No jo, až to někde pořádně rozstřelím, bude to taky otloukánek !! >:D
Komfortní je dost, chtělo by to odstranit trochu tapecírunk a koberců, aby to pár desítek kilo ještě zhodilo >:-[] >:-[] Pak lehčí baterka, lehké závodní skořepinové sedačky, polorám, karbonová kapota a další "maličkosti" ;-) -
white label 12.01.16 22:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Th
To se dalo čekat, že když si zase konečně koupíš pořádné nové koncernovwé auto, stane se z Meggie otloukánek... >:D
P.S. Akorát s tím komfortem si u Meggie nejsem tak jistý... >:-[] ;-) -
Thomasino 12.01.16 22:51
Ono taky záleží na spoustě "proměnných", však to znáš >:-[] Nějaké slevy máš na fleet pro podnikatele, něco dalšího dostaneš dolů za financování úvěrem (u Megouše nyní dalších asi 30 dolů), ale oni si to pak zase většinou napočítají ve splátkách a pojištění. Je třeba to propočítat detailně a srovnávat srovnatelné :-! :-)
Mimochodem "otloukánek" není špatná věc, teď už taky jednoho mám a netrhá mě žíly, že je špinavý a především slouží >:-[] A ke všemu poskytuje dostatek výkonu i komfortu, rychle jsem si na něj zvykl :-) -
Ronault. 12.01.16 22:13
Emel: Mě tahle cena příjde docela běžná, nijak lepší než nabídne kterýkoliv prodejce Renaultu, však to jsou skladové vozy...
Thomasino: Tak v první řadě, chápu, že máš dobré ceny NTB, ale dobré ceny aut moc dělat neumíš. Posíláš sem odkazy na skladovky Renaultu, čili nihil novum sub sole ;-) Tyhle ceny mi příjdou navíc docela vysoké. Když jsem já vybíral Megana, tak mi za o něco menší peníze nabízeli 1,5 dCi, Tce bylo tak o 10t levnější. I teď jsou ceny lepší... 449t GT220 a ty chceš za 1,2 Tce skoro 350 :-O ... a ještě ve slabší verzi. Lukas13 za tyto peníze koupil silnější 1,2 Tce a s navigací... takže raději nikomu moc neraď >:D
A k srovnání... No můj Megane má o něco vyšší výbavu, min. kola mám 17" kola , silnější motor... bych si jen pohoršil.
A otloukanka Fabii měnit za Megana? Ses zbláznil. Není nic lepšího než starý otloukanek, když stojí venku před domem, tolik mě netrápí, že jezdí v té prosolené cestě... ideální vozový park ;-) A mimochodem, Fabia má některé prvky výbavy, které nemá ani tvůj Megane ;-) -
woody-alien 12.01.16 20:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Emel: Ptal jsem se jednoho místního, jestli se nechystá prodávat svého 5-letého opečovávaného Jazze, ale zatím nic. No a my taky Swiště ještě nepustíme, nejsou mu ani tři roky a jsme s ním až příliš spokojeni. A o ničem jiném, co bych mohl doporučit, momentálně nevím. Jakej máš cca limit ?
Počítám, že nechceš za to "skákadlo" do města s malým nájezdem (jak jsi sám psal)dát jako za nové auto. To bys nemusel shánět... ;-) -
Thomasino 12.01.16 19:19
A takové CLIO 1,2 atmosféra za 250-260 tisíc by ti nestačilo? ;-)
16" elektrony, klima, rádio s MP3+BT a zřejmě i navigace(pokud to není chyba), tempomat, kožený volant, dešťový senzor. Za ty prachy mě to přijde celkem zajímavý! -
iudex 12.01.16 10:51
Malý offtopic: videl som u nás nového Mustanga s V8. Alebo by som mal skôr povedať: počul som ho. Pretože ten sound bol neskutočný, jednoducho veľkoobjemová V8 je vesmírna liga. Chalan si evidentne bol vedomý zvuku a pozornosti ulice, tak to pekne podržal od voľnobehu do maxima. Dole je motor mrazivo hutný a bublavý ako pravý muscle car, s otáčkami chytal vyššie ostrejšie tóny superšportu, no krása. Neviem povedať, či ten sound bol lepší, ako u F-type V8 S, kladiem ho na spoločné prvé miesto s Jagom.
Tak keďže my tuná sa musíme uspokojiť s bezpohlavným zvukom R4, aspoň malá náplasť: v porovnávačke na Autoexpresse GTI s prehľadom porazilo modernizované A250 AMG. [odkaz] -
Ronault. 11.01.16 20:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Děkuji za nabídku, ale nepotřebuji ;-) Nevidím smysl jít do slabšího motoru s menší výbavou ;-) a na kratší popojizdecky máme Fabii. Navíc po 45t km je to ještě brzy na výměnu ;-)
A Golf... Krátký je pro mě krátký, zbytečně připlácet za jakože kvalitu na každý den, když nakonec dostaneš motor, co má problém vydržet 50t km >:-[] Jestli bude někdy výměna auta, tak z toho důvodu, že se do Meganu nevlezeme, tedy Scenic nebo to nejlevnější v dané velikosti aby zůstalo dost peněz pro mou radost za volantem. Tak jsem i vybral Megana, nejlevnější naftovy kombik kolem 130k a zustalo na fanouse ;-) -
Thomasino 11.01.16 18:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ronaulte, nepotřebuješ ještě jeden Megane kombi ?? >:-[]
Dnes jsem poptával pro jednoho kolegu nějaká auta a aktuálně jedna z možností je výběhový stávající Megane kombi 1,2 Tce 115 koní ve výbavě LIMITED, kde je autom.klima, tempomat, kožený volant a řadička, zadní park. čidla, všechny 4 okna v elektrice a s metalízou, po slevách (a na podnikatele) za cenu 349 tisíc vč. DPH :-) [odkaz]
Ikdyž osobně se kloním spíše k variantě krátký Golf 5D VII 1,2 TSI 110 koní (6-ti kvalt manuál), výbava Comfort (okna v elektrice, tempomat, větší radio, mlhovky a další kraviny), kde s prodlouženou zárukou na 4 roky (nebo 80 TKM) a v základní červené (jen malý příplatek) se dostaneme s cenou po slevě a do výroby na cenu 399 tisíc s DPH. Nebo o 27 tisíc dražší skladový Maraton Edition s metalízou (navíc park.čidla, 16" elektrony proti 15" elektronům, bi-xenony, multifunkční volant, skvělé sedačky ErgoActive s vyhříváním a masážní funkcí - co mám já a mohu jen doporučit), se stejným motorem ;-) Určitě nižší pokles ceny proti Meganovi, ale zase si člověk za tu kvalitu připlatí 8-s
Covenant 09.01.16 21:19
woody-alien
Na pěkný výlet bych se určitě přidal ;-) ...+ mluvil jsem s druhou Cuprou a taky by se ráda podívala na slovakiaring, tak by jste byli dva z Čech..nějak to domluvíme hned na jaro na otevírání sezony :-) .....Iudex a Thom se doufám taky přidají a klidně i někdo další.
PS:Ronault....no proháněl jsi nás pěkně ;-) až jsem zamáčkl slzu a zavzpomínal na doby, kdy jsem byl taky hrdým majitelem Favouše :-)) -
woody-alien 09.01.16 21:04
Ron: Jo, občas si na to vzpomenu, jak to moje navi zakroutila (z Kurvila) >:D No, aspoň jsem měl tu čest předjet tě dvakrát. ;-) A taky jsem si s GTI "povodil" hned dvě Cupry. >:-[] Že pozdravuju přítelkyni a snad se letos někde uvidíme. -
Ronault. 09.01.16 07:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Tak v první řadě, Fanouš je taky koncernový vůz, je to r. 93 a to už bylo pod křídly VW :-! >:-[] Navigaci jsem tuším měl v mobilu, aktuálně MapFactor Navigator a docela ujde. Přiznám, že nejlepší asi byla v Nokii 5800, tedy software, bohužel malý čip dokázal ztratit signál i na dálnici v Alpách za slunečného počasí.
Ten hotel je pro mě moc nad limit, letos to musí být trochu úspornější, ale vypadá tedy moc pěkně.
Nové Clio špatné rozhodně není, měl jsem ho několikrát, naposledy na dva dny kombi s 1,5 dCi. Slabší je trochu větší hlučnost aerodynamiky nad 100 km/h, ale ze srovnávané skupiny, co jsem v těch dnech postupně odzkoušel (Clio, Yaris, 208, Fabie III, nová i20) rozhodně nejlepší chování v zatáčkách, na to, že těžší diesel vpředu, tak minimálně nedotáčivý, perfektní handling, až jsem se divil, jen malinko přeposilované řízení. Horší asi bude, že v půjčovně ti nepučí např. RS nebo GT s 1,2 TCe, ale spíše 1,2 12V nebo jen 0,9 TCe a to jsou spíše klidné síly, než pro radost.
Jinak Madeiru přeji a závidím, to já se asi zase zřídím na maděru >:D