Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.01.16  18:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport

Dobře, nemáš v tom hokej jen trošku... a čím víc tu toho o tom napíšeš, tím víc ten hokej "přiznáváš". >:-[] ;-)
    Clubsport je v Německu zatím! v nabídce pouze s dsg! důkazů k tomu je spousta, včetně toho tvého odkazu, stačí si dole u Clubsportu rozbalit podrobnosti a zjistíš, že Clubsport se (zatím) nabízí pouze s dsg! (na rozdíl od těch dvou GTI vlevo), a proto jeho cena "od" aktuálně platí pro verzi s dsg. A jestli umíš aspoň trochu německy, tak si na stejných stránkách otevři v pdf prospekt ke Clubsportu, kde je přímo pod fotkou z interiéru s manuálem poznámka, že vyobrazená verze s manuálem bude dispozici až později ("Schaltgetriebe setzt zu einem späteren Zeitpunkt ein") ! Všechny údaje v prospektu (zatím hlavně spotřeba) jsou zatím jen k verzi s dsg, v ceníku (v pdf) je opět pouze cena k verzi s dsg, stejně jako ve zmíněném konfigurátoru.
    Takže pokud chceš dnes přímo srovnávat cenu Clubsportu s verzí Performance, musíš logicky vzít cenu Performance s dsg, kde se dostaneš na mnou včera vzpomínaný rozdíl 4.100 euro, což má k tebou domnělému rozdílu 6050 euro poměrně daleko.
    A teď k té výbavě. Na českém trhu je to tak, jak jsem psal včera s tím, že tu chybu s pěti dveřmi dnes opravili, takže po odečtení rozdílu výbav dostaneš Clubsport za pouhých 28.600,-, což mi pořád přijde jako "cenové terno".
    K rozdílům výbav na německém trhu, je sice pravda, že v Německu má bixenony i základní/performance verze GTI, i když se jedná o tu levnější verzi bez LED denního svícení (viz i tvůj odkaz). Jenže na druhou stranu má v Německu Clubsport už v základu (kromě 18" kol a alcantary) skořepiny! (které u nás stojí 41 tis.), možnost černé střechy bez příplatku, zatmavená zadní skla, parkpilot, volbu jízdního profilu, vyhřívané trysky ostřikovačů...
    Takže o tom, že Clubsport bude "cenové terno" i na německém trhu, bych naopak neměl přílišné obavy.

P.S. Akorát jsem čekal, že zrovna Clubsport by mohl mít za příplatek Brembo brzdy jako má v nabídce Cupra.

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.01.16  09:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport

Žiadny hokej, vychádzal som z nemeckej stránky: [odkaz] tu je rozdiel 6050 eur a nevidel som tam, žeby bol Clubsport iba s DSG. Ostatne vo všetkých článkoch o Clubsporte sa písalo o oboch prevodovkách, dokonca sa špecificky udávalo zrýchlenie s manuálom 6,0s a s DSG 5,9s. Teda skôr myslím, že je chyba v konfigurátore, ktorý ponúka len DSG.
    Mimochodom tá výbava v Nemecku nie je natoľko lepšia, totiž už základné GTI tam má bixenóny, takže Clubsport z tých podstatných vecí má naviac len 18ky a alcantaru na sedačkách, naopak zadné dvere sú Sonderausstattung.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.01.16  18:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport

Podobnou verzi by zasloužil i GR, když už pravděpodobně odpískali R400/R420.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.01.16  17:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport

iudex
    Trošku v tom máš hokej. V německém konfig. je rozdíl 4100,- euro (Clubsport je tam zatím v nabídce pouze s dsg). V českém konfig. je rozdíl 108.000,- Kč.
    A pokud vycházím z českého konfigurátoru je Clubsport (ve srovnání s GTI Performance) spíš "cenové terno"..., protože těch 108 000 smázne jen samotná rozdílná výbava, tj. 5dveří, zatm. skla, bixenon s LED, 18" kola a kombinace látka + alcantara, což je dohromady 108.400,-.
    Takže celý body kit, vyšší výkon, volant v alcantaře... dostaneš vlastně grátis. :-)
    Nejspíš je těch 5dveří v základu překlep v českém konfigurátoru. Prostě počet dveří v základu opsali špatně, ne z Golfu GTI, ale z běžného Golfu.

P.S. Zajímavé ještě je, že zatímco u nás se za černou střechu připlácí 8700,- Kč, v Německu je tato možnost bez dalšího příplatku.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 19.01.16  16:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport

iudex

Je škoda že nedali stálých 290k......což by mohlo napovídat tomu, že nedali silnější turbo jako má Leon a G7R....uvidíme až bude nějaký test.

Jinak taky čekám na nějakou přiostřenou verzi a trochu jiný body kit od Španělů...kdyby se ukázal, možná ho využiju ;-) ....od prodejcem jsem něco zaslechl, ale není to jisté, uvidí se v Ženevě.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.01.16  16:01

« Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport

Cov: samozrejme mi to napadlo. Takže ak by sa mi nešťastne podarilo pokrstiť predný nárazník, dal by som rovno clubsportový. >:D
    wl: tak pri prepočte z českej ceny (kurz podľa ceny GTI v CZ a SK) by to malo byť cca. 33300 eur. Každopádne bude to niekde medzi tým a 34500, t.j. cenou odvodenou z nemeckého cenníka, tipujem baťovských 33990 eur. Je samozrejme treba zohľadniť lepšiu výbavu oproti GTI (18" alu, bixenóny). Cupra 290 bude logicky prvou voľbou, ak človeku ide najmä o power for money, Clubsport ale bude pomerne exkluzívna záležitosť, takže tú cenu si asi obháji. Len som dúfal, že keď medzi GTI a GTIP je rozdiel 1000 eur, tak medzi GTIP a Clubsportom nemusel byť až 5000 eur.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 19.01.16  15:14

« Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport

iudex už tu chodím málo, skôr si pozriem news, no prilákal ma nadpis gti clubsport >:D a všimol som si tvoj príspevok. Ale návšteva určite stojí za to, školil ma na leštenie a je to veľký odborník :yes: rozmýšľam sa mu ozvať, či by ma vedel vyškoliť aj na tieto preliačeniny, no teraz idem absolvovať smart detailing university od chemical guys. Tak, aby som si toho nedal na seba naraz veľa >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 19.01.16  15:09

« Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport

iudex

Tak předpokládá, že díly z Clubsport budou pasovat i na tvé GTI, kdyby jsi ho chtěl vizuálně přiostřit.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.01.16  14:35

« Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport

Česká cena je výrazně atraktivnější, než ta německá, i když sériová výbava není shodná. Ovšem např. Němci si musí tradičně připlatit za climatronic, což je z našeho pohledu docela úsměvné (vzhledem k rozdílu v ceně ve prospěch českého trhu).
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.01.16  14:23

« Re: Re: Re: GTI Clubsport

Ad Clubsport: zatiaľ na českých ani slovenských stránkach cenník nie je. Každopádne tá cena nie je úplne ľudová (v Nemecku je to 36450 eur, čo je o 6050 eur viac, ako Performance), odhadujúc podľa nemeckých cien by to u nás mohlo byť cca. 34500 eur, teda bližšie k cene Rka než ku GTIP. Každopádne Clubsport vyzerá najlepšie z športových Golfov a tie príplatkové sedadlá sú exkluzívne.
    Brandon: díky za odkaz, škoda, že som to nevedel skôr, práve som sa z BA vrátil.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 19.01.16  11:48

« Re: Re: GTI Clubsport

ten clubsport vyzera sakra dobre
    iudex ak máš cestu do BA skoč sem [odkaz] odporúčam, cena sa mi zdá začína na 10 Euro podľa dostupnosti poškodenia, tak podľa mňa to nebude ani drahá oprava
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 19.01.16  11:38

« Re: GTI Clubsport

woody-alien

Kdyby bylo v nabídce, když jsem vybíral auto, stálo by za úvahu ...Teď ještě zjistit jak naladili adaptivní podvozek, samosvor VAQ a zda má to jiné turbo jako třeba G7R nebo Cupra ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.01.16  10:39

« GTI Clubsport

Na konkurenčním webu zveřejněná cena a základní výbava GTI Clubsport. Ty sesle vypadaj vážně fajnově. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.01.16  21:41

« Re: Re: Re: Re: Téma

iudex - To zamrzí..., ale hlavně, že to neodneslo GTIčko..., na Fordu se to nějak ztratí, zkus to vydávat za facelift, místo "díry v tlamě" (masce), máš "díru v kapotě". >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.01.16  08:48

« Re: Re: Re: Re: Téma

iudex: Mrzuté...i proto mám kolem auta vytvořenou "ochrannou zónu" z těch posuvných desek.

Jinak včera napadla už i u nás v nížině halda sněhu. Takže jsem očekával trable, ale trochu jiného charakteru. I v tomhle období se totiž po obci přesouvám na koloběžce. Včera jsem to ještě ustál, ale dneska už jsem si konečně "ustlal". >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.01.16  11:43

« Re: Re: Re: Téma

Tak ja som bol dnes nechcene tematický: vyrobil som si zbytočné trable tým, že som si neopatrnou manipuláciou s vecami v garáži prevalil kapotu Mondea a spravil asi 7 cm preliačinu. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 16.01.16  01:29

« Re: Re: Téma

Dobrý téma. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.01.16  00:46

« Re: Téma

Ono už je 16.1., takže to je téma na leden, nebo na únor? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 16.01.16  00:25

« Téma

Po urputném přemýšlení oznamujeme téma - auto a zimní trable.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.01.16  12:34

« Re: Iceland trip

iudex
    To zní dobře, být to tak o dva měsíce dřív, tak bych možná jel taky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…