Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 25.01.16 18:57
« Naděje na GR420 žije...
"Ještě letos ovšem přijde na trh hardcore Golf R 420, produkční verze konceptu R 400 z Pekingu 2014.
S největší pravděpodobností se pod kapotou objeví pětiválec 2,5 l od Audi s výkonem odpovídajícím číslu v názvu, tedy 420 koní (309 kW). Druhou variantou je přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr, který poháněl i slabší studii, pohon všech kol pak samozřejmostí. Vznikne omezená série."
[odkaz] -
-
woody-alien 24.01.16 17:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Téma
Kubass: Osobně navrhuji tentokrát spojit pod aktuálním tématem leden a únor 2016. Nerad nas.írám ;-) ale tipnul bych si, že stejně nikdo (nebo aspoň skoro nikdo) nemá vyfoceno a stanovovat přihlašování do 25.ledna je tudíž zbytečné. Takže já bych to spojil s únorem, téma je to zajímavé a snad tím pádem bude i přiměřený počet účastníků. -
white label 21.01.16 11:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
iudex - Jak jsem psal, taky bych čekal o něco lepší čas, už vzhledem ke zrychlení Cupry.
Jinak to zlepšení o 0,1 s u Performance (proti základnímu GTI) připisuji v prvé řadě lepší trakci (díky "samosvoru") a méně pak těm údajným +10 PS, ovšem se současným nárůstem hmotnosti +31kg.
A Clubsport je jen o 7kg lehčí, než Performance. -
iudex 21.01.16 08:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
wl: tak je jasné, že Ty si v snorení v cenníkoch a konfigurátoroch neprekonateľný, takže sa s Tebou nejdem doťahovať. ;-) Nemecky viem, len som tú stránku jednoducho neprehľadával.
Inak mne sa naopak zdá blbosť to zrýchlenie 6,3s. Nechce sa mi veriť, že by Clubsport - o citeľných 60 koní výkonnejší od Performance - ubral v zrýchlení len desatinku, keď rovnakú cifru uberie Performance oproti štandardnému GTI, pričom medzi tými je len 10 koní. Nárastu výkonu o 60 koní by skôr zodpovedalo tých 5,9/6,0s (ostatne Cupra 265 má presne rovnaké parametre a Cupra 290 ešte lepšie). Anyhow, nejakú tú desatinku v reále nik nerozlíši.
Btw. na Autoexpresse je konečne test nového Focusu RS; boli dosť nadšení, dostal plný počet hviezd, najviac vychválili pohon 4x4 a jeho zábavnosť, (na rozdiel od konkurencie ako A AMG, RS3, kde štvorkolka slúži hlavne trakcii):
"Front-end grip is strong, and the RS locks easily on to your chosen line, but it’s when you start to apply the power that things get really interesting.... Select the sportier driving modes and you can get the rear end around more aggressively. Out of slower corners in greasy or wet conditions, you’ll even be treated to a delicious flick of oversteer as power is diverted to the rear axle.... the clever rear-biased four-wheel-drive system makes it more engaging to drive than other all-wheel-drive hot hatches such as the Audi RS3 and the A 45."
[odkaz]
-
woody-alien 20.01.16 23:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Cov: No ona už od začátku byla Cupra v ČR jaksi cenově "podstřelená". Takže jestli o ní je zájem, jakože asi jo, tak se zdražení dalo čekat. V první fázi plíživé, později očividné ale "kryté" navýšením výkonu atd. Můžem být oba rádi, vystihli jsme správnou dobu. ;-) -
white label 20.01.16 22:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
w-a - souhlas a hlavně už rok můžeš jezdit s GTI. což je k nezaplacení, každý rok čekání je nevratně promrhaný (neplést s "promrdaný") čas. >:-[] ;-)
Je zvláštní, že to 40. výročí u tohoto modelu zmiňují jen okrajově, viz prospekt:
"40 Jahre Performance, 40 Jahre GTI. Grund genug, ein Jubiläumsmodell auf die Straße zu
bringen, das vor Selbstbewusstsein nur so strotzt: der Golf GTI Clubsport."
Tedy něco jako:
40 let Performance, 40 let GTI. Dost důvodů k tomu, přijít s výročním modelem překypujícím sebevědomím: Golf GTI Club Sport.
A v ceníku je mezi standardní výbavou položka:
"Dekoreinanlagen "Wabe40" fur instrumententafel auf die Beifahrerseite sowie turverkleidungen"
Což je přibližně:
Dekorace "Wabe40" na přístrojové desce na straně spolujezdce a dveřních panelech.
Přičemž Wabe je plástev/voština. Jenže to číslo 40 jsem na žádné fotce nenašel, Asi by to chtělo nějakou detailní fotku celé té dekorační lišty, kde asi bude ta číslovka nějak zakomponována ve voštinovém vzoru.
Tady je detail té lišty, ale bez číslovky 40:
[odkaz] -
Covenant 20.01.16 22:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Woody:
Tak to máš ještě dobré, já se díval na novou cenu seatu a kdybych prodával, tak cupru snad prodám i za stejnou cenu jak jsem nakoupil.
Nejen příplatky za výbavu stouply,
.....ale už základní cena je o 64 000Kč větší, což je mazec :-!
-
woody-alien 20.01.16 21:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
wl: Jo, tak tu volbu jízdního profilu jsem přehlídl. No vidíš, další hypotetické plus pro mě, kterej si ho do GTI-P připlácel. ;-) Volit za tyhle ceny dneska, prakticky v den 1.výročí od převzetí mého povozu, tak bych CS bral. Na druhou stranu, za ten rok GTI-P podražilo v základu o 28t plus i příplatky jsou o něco vyšší, takže s mojí volbou stále spokojenost. :-) -
white label 20.01.16 20:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
woody - Díky tomu paketu se ten rozdíl zvětšuje o 14.900,-, nebo spíš o 12.000,-, protože Clubsport má i u nás volbu jízdního profilu (v hodnotě 2.900,-) v základní ceně, ale jak píšeš, pořád je to velmi zajímavá nabídka a těžko někdo mohl čekat rozdíl menší, tím spíš výrazně menší... :-) -
woody-alien 20.01.16 20:15
wl: No, už jsi to napsal za mě, tak aspoň stručné shrnutí.
GTI-P (pro náš příklad 3-dv a manuál, příplatky za 5.dv a DSG jsou stejné a na rozdílu nic nemění) je za 681.900.
Alcantara 16.700, 18" kola 19.700, bixenony 34.100, zatmavený skla 8.900
CELKEM 761.300
Clubsport ve stejné výbavě plus opti paket a vyšší výkon
CELKEM 789.900
Rozdíl 28.600
Samozřejmě jenom blázen by u GTI-P nevyužil akční paket Sport-GTI za 47.800 (kola, bixenony, zatmavení, LED mlhovky, paket zrcátka) plus ta zmíněná Alcantara
CELKEM 746.400
Rozdíl se zvyšuje na 43.500
Tak či tak, v ČR je Clubsport cenově nejenom blíže GTI-P než R-ku, ale je GTI-P takříkajíc na dosah. ;-) -
Covenant 20.01.16 18:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Ty příplatkové jsou údajně z předchozího Audi TT RS, ale někde na fóru je moc nechválili....
Shodou okolností jsem se s jedním TTRS potkal na Slovakia ringu a nevím jestli měl ještě poladěný motor, ale na rovince jsem se nechytal..ten pětiválec letěl ;-) -
Covenant 20.01.16 18:35
white label
I ty sériové jsou dobré ;-) .....sám bych sice nad těmi příplatkovými uvažoval, ale to jen proto, že se sem tam mrknu na okruh, při řezání okresek to člověk nevyužije, protože jet takovou pilu aby si ty brzdy utahal prostě na silnic za provozu nejde.
-
white label 20.01.16 18:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Jo a těch 5,9/6,0 s zrychlení 0-100 bude asi nějaká kachna. Možná klasicky přeložená hodnota z angličtiny (0-60 mp/h v přepočtu cca 0-96 km/h).
Dle německých stránek VW je hodnota s dsg 6,3 z 0-100 km/h a 4,8 z 0-80 km/h (maximálka je 250 km/h). Vzhledem ke zrychlení Cupry bych ale čekal spíš lepší hodnotu.

Tak ten pětiválec.. to by byl masakr a nádherný zvuk >:D