Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 01.02.16 14:24
« Re: Re: Re: Ford 3x a dosť
Obecně čte velmi málo lidí návody k obsluze, protože tam bývá hlavně plno zbytečných upozornění pro "amíky", mezi kterými se pak podstatné informace poměrně snadno "ztratí". Z těch co číst začnou, tak od poloviny návodu už většinou dál nečtou. -
white label 01.02.16 12:30
« Re: Ford 3x a dosť
BW
Tady ta vymletá horní vrstva laku [odkaz] vypadá jako po použití rotační trysky k "wappce". Standardně/obvykle se k "wappkám" dodáváj dvě trysky, jedna klasická (např. na mytí auta) a jedna rotační (na čištění zámkové dlažby, chodníků, odolnějších fasád...) a tohle, co je vidět na tom odkazu dokáže právě ta rotační, která je na lak auta nevhodná a od určité vzdálenosti velmi nebezpečná. Viz návody k obsluze tlakových mycích strojů.
Jinak si nedovedu vysvětlit od čeho jiného by to takhle mohlo vypadat. Od kamínků těžko, to by je musel vystřelovat samopal vzor 24 s kadencí "tatatata...".
[odkaz] -
iudex 01.02.16 08:48
Brandon: evidentne priťahuješ problémové kusy (dúfam, že to platí len pre autá, nie pre ženy >:-[] ). Ten lak naštve, notabene leštiča ako si Ty (nie všetci sú takí hákliví; mne moja polovička na priznanie, že som jej prevalil kapotu na Mondeu, povedala: také nič, ja to ani nevidím). Ja zatiaľ (ťuk ťuk) žiadne problémy s Fordom nemám, Focus za 4 roky nemal jediný problém a Mondeo je zatiaľ (4,5 roka) tiež bez vád. Včera som absolvoval dlhšiu štreku - vybehol som lyžovať na Donovaly a pochvaľoval som si opäť pohodlie a bezproblémovosť Mondea, ktoré je doma ako na diaľnici, tak i na zakrútených okreskách horského prechodu. Ak by malo športové sedačky z GTI, bolo by úplne bez výhrad (tie základné ploché nie sú nič moc, obzvlášť na môj citlivý chrbát). Skrátka Ford ma (zatiaľ) nesklamal, možno aj preto mojím aktuálnym dreamcarom je Focus RS. -
woody-alien 31.01.16 23:04
BW: Že dneska ty laky nestojej za moc, to je jedna věc. Ovšem i po třech letech metla na Mondeu vypadala v pohodě a na předním nárazníku bylo těch ťukanečků docela minimum. No ale aby ti nebylo tak smutno, mému GTI byl před pár dny rok, a tak jsem krátce shrnul tenhle přestup od Forda z pohledu mé ženy. ;-) Původně ABBA, ale předlohou mi byl text předělávky A ty se ptáš, co já od H.V.
To už bude rok, cos mi z vlaku mával
Fordem, snad tím spíš, už mě nevozíš
Trochu vázne hlas, Mondeo jsi prodal ?
Chápu, s ním jsi dál naše schůzky nestíhal.
A ty se ptáš co já, a jak mi mělo být ?
Když zadních dveří pár nejde otevřít.
Že nejde otevřít ? Chybí tu, jak se zdá
Jízda je prkenná a ty se ptáš co já...
Už to bude rok, tak tě tedy vítám
Vidět jsi mě chtěl, teď bys radši jel
Pojď na chvíli dál, vždyť tvé děti spí tam
Snad si, ač mám vkus, zvyknu na Lidovůz.
>:-[] -
Dylan McKay 31.01.16 18:11
Brácho, líbí se mi strašně moc aut, ale líbit se neznamená chtít. Vždyť víš, že jsem měl všechno možné, ale ženě jsem kupoval japonský auta. Nakonec jsem tak udělal i pro sebe. Nejde o to líbit, ale jezdit. Auto skutečně od ježdění je.
Příště už poslechni. Ta ostrá Honda by ti slušela... ;-) -
Brandon Walsh 31.01.16 07:23
« Ford 3x a dosť
O nejaké dva týždne to bude rok, čo som zakúpil FoFa. Včera sa vyšplhal teplomer na +11 stupňov tak som išiel vyskúšať wapku, ktorú som zakúpil vdaka skvelej reklame na zľavy v mountfielde [odkaz] >:D
po umytí a následnom sušení auta som skoro "omdlel", takto vyzerá predný nárazník po 15 000 km
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
a ešte sú drobné poškodenia kade tade, farba je candy red, to najdrahšie čo sa na bežné fordy strieka (795 Eur). Najradšej by som to auto dal do áčiek, rozmýšlal som ho darovať rodičom, ale neviem či by som im nepridal iba starosti >:D
Poruchy:
ešte bez značiek nehralo rádio, po stažnosti na import vymenená anténa
po namontovaní značiek uvolnená nejaká šrúba v kufri
pri 9000 km odťah, pokazená riadiaca jednotka prívodu paliva, nevedeli prísť na to čo autu je, podozrenie na chiptuning >:D po 2 sťažnostiach na import opravené dajakým "expertom" z BA, zároveň po sťažnosti pri preberaní opravená vyššie spomenutá šrúba v kufri
15 000 km zničený celý predný nárazník (od posledného umytia prešiel mesiac, jazdilo sa iba v meste), už sa teším na sťažnosti na import
- som neskutočne znechutený ako celým autom tak aj celým servisom Ford, no aby som tu iba neplakal za celý čas v aute absolútne nič nevrzlo (ani ja >:D ) a jazdné vlastnosti sú fakt dosť dobré. -
woody-alien 27.01.16 17:24
« Ride out with me.
Theoden: So many speeding fines. What can men do against such reckless hate?
Aragorn: Ride out with me. Ride out and meet them.
Theoden: For death and glory.
Aragorn: For Radiator Springs. For our people.
Theoden: The Horn of Helm Petrolhead will sound in the deep, one last time! >:D
[odkaz]
Cov: Už se taky chystám. ;-) -
Thomasino 26.01.16 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Téma
Myslíš jako že by se dala dát fotka z dnešního malého ťukance s odřeným nárazníkem u Golfa? :-O :'-( Kvalita fotky nic moc, událost také nic moc :'-(
P.S.: pro neznalé co nejsou na FB, cestou do práce za mnou borec neubrzdil když jsem zastavil za jiným autem před křižovatkou a u přejezdu tramvaje a v malé rychlosti asi do 30 km/hod mi načechral zadní nárazník. Je teda jen lehce odřený, ale kdo ví jestli se nebude raději preventivně měnit, malý zlom v plastu je tam vidět a cítit 8-s -
Thomasino 25.01.16 23:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Téma
Ahojte, zdravím po týdenním pobytu na Madeiře. Je tu nějaká zima :-( A minulý týden prý bylo mnohem hůře, ve městech ráno i kolem -10 až -15 stupňů 8-s :-O Tam jsme seděli večer kolem 22-té na terase a popíjeli dobré madeirské víno (něco jako portské) jen v tričku, případně v mikině, protože bylo kolem 15-17 st. Přes den většinou sluníčko a teplota kolem 18-20 stupňů. Ale prý jsme měli na počasí štěstí :-)
Jinak já stihl něco vyfotit před dovolenou, ale přemýšlel jsem ještě o nějaké fotce i na dovolené, tzv. "nasírací fotka" s pohledem na bazén, sluníčko, pivko a klíče od auta ;-)
Něco na tento způsob v kombinaci s následujícími dvěma:
[odkaz]
Nakonec jsem to nerealizoval a mám připravenou původní, protože mě přijde k danému tématu lepší ;-) Ale dle dřívější debaty počítám s termínem 25.2.2016.

[odkaz]
[odkaz]