iudex 12.02.16 12:14
« Re: Re: Re: Re: Brzdovka
Tak samozrejme to vymením pred okruhovou sezónou, ale tá aj tak nezačne skôr než v apríli, kedy mám ročný servis.
Inak teraz som pozeral diskusie o K&N filtroch a ani na výkonnejších autách sa žiadny prínos neukázal (ani na brzde), takže len kvôli jeho doživotnosti to za to nestojí. Pozriem ešte ten Pipercross. -
Thomasino 12.02.16 11:19
« Re: Re: Re: Brzdovka
Vyměnit vzduchový filtr, proč ne. Taky jsem dával v létě spolu s větším intercoolerem, ale také jsem tam dotáhl přidanou hadicí z předního nárazníku více čerstvého vzduchu :-)
Nicméně dle doporučení mého mechanika jsem dal pěnový sportovní filtr Pipercross a ne jen ten bavlněný KN (to prý není moc dobrý).
IUDEX - jestli chceš měnit brzdovku až za pár měsíců, neriskoval bych na okruhu více kol za sebou (ne více jak 3). Je třeba brzdovku po sezoně a po zimě před jarem vždy vyměnit. To není taková položka. Výsledek může být ten, že na konci cílovky zašlápneš brzdu, propadne se ti pedál a jedeš kačírkem rovně! >:-[] A z vlastní zkušenosti, jízda tím štěrkem není moc příjemná a na laku ve spodní části auta a na kolech se to podepíše :-(
Aktuálně řeším objednání speciálních podložek na zadní nápravu, abych mohl mírně zvětšit odklony vzadu. K tomu hodně zvažuji, jestli se plácnout přes kapsu a pořídit pořádný podvozek KW Clubsport, kde jdou nastavit i přední odklony a především celý podvozek hodně ztuhne a půjde lépe pracovat s přenosem váhy ;-) >:-[] -
Covenant 12.02.16 10:44
« Re: Re: Brzdovka
iudex
No tak to jsou už pěkné kulatiny :-) Uvažuju že koupím tu brzdovku EBC BF307+
Ze sportovního filtru mám z dlouhodobého hlediska trošku respekt...větší propustnost filtru=vetší šance nečistot do motoru. Mám záruku ještě rok a kdyby se něco stalo s motorem, věřím že servis se toho chytne, že nepoužívám originál filtr.
iudex 12.02.16 10:18
« Re: Brzdovka
Cov: ešte nie, servis mám až v apríli/dubnu, takže to vyriešim naraz. Okrem brzdovky uvažujem ešte nad K&N vzduchovým filtrom; mal som ho už vo Focuse, kde to nemalo význam, ale pri turbe by to predsalen mohlo pomôcť k lepšiemu "dýchaniu" motora. Uvidím.
Inak o pár dní má GTI druhé narodeniny, aktuálne som prekročil hranicu 20000 km, dlhodobá spotreba 7,91 l a auto je v zimnom režime, rozumej špinavé až po strechu. >:-[] -
Thomasino 10.02.16 19:13
« Re: Téma
Vzhledem k tomu, že je tu nějak mrtvo, přihlašuji tímto fotku do fotosoutěže na téma "Auto a zimní trable" :-)
U mě je zima chápána jako jeden velký trabl, v podstatě je to čekání na jaro a na pěkné počasí. Jen vyjímečně za pěkného slunného dne vezmu MEGGIE na projížďku, aby chudinka nestála tak dlouho. A já si zpříjemnil tu škaredou zimu, kdy se nedá jezdit na okruhu, ani pořádně na okreskách >:-[]
white label 07.02.16 20:55
« Re: Re: Re: Focus RS
Jenže ono to v případě Fordu není 2L, ale 2,3!L, takže s těmi třemi deckami k dobru by případné častější problémy nebyly dobrou vizitkou, ale tak věřme, že se to doladilo a neuvažujme hned nad síťovkou ČD v základu. >:-[]
Mně jde v tomto případě poněkud proti srsti ten název "EcoBust"..., zrovna u benzínu s 350 PS? :-O
Snad podobně nepřijde i GR420, myslím třeba jako GR420 BlueMotion Technology. >:D -
Covenant 07.02.16 20:40
« Re: Re: Focus RS
white label
Jízdně to vypadá fajn, jen někde jsem četl ten fordí miniseriál jak se rodil RS a za jeho zpožděním stojí údajně taky to, že technici měli problém se spolehlivostí motoru, kde tenhle dvoulitr je už na hranici svého maxima.
...což když se člověk podívá ke konkurenci a´t už VW nebo třeba Mecedes A45 AMG, kdy zvládají jít hodně přes 400 koní s minimem uprav...
Snad bude RS nejen rychlé, zábavné, ale i dlouhodobě spolehlivé při tvrdším zacházení a hnání motoru do plných. ;-) -
woody-alien 07.02.16 20:34
« Re: Re: Focus RS
wl: Jj, Focus RS zatím vypadá jízdně opravdu hodně nadějně. A v souvislosti s tím tebou citovaným "hlodem" jsem si vzpomněl na již dávnější Vaculíkův koment na adresu Clia RS předchozí generace. "Je vůbec možné, že tohle auto stvořil výrobce Thalií ?" ;-)
white label 07.02.16 19:19
« Re: Focus RS
Cov
Ten vysoký posaz na úžších Recarech, to už je u Rychlých FocuSů pomalu tradice... a větší problémy s infotimentem má i nové Mondeo. Jízdně to ale vypadá velmi nadějně, uvidíme jak na to všechno zareaguje VW se slibovaným GR420.
Klasický hlod v diskusi pod tím:
"Je na novém Focusu RS vůbec něco špatně? Ano - je to Ford >:D "
Ta tmavě šedá metla vypadá dobře, taková o tón světlejší CSG.