Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Covenant 12.02.16 19:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka
Bully_
Ale o tom přeci píšeme..když se podíváš na moje i Tomovo řešení, tak je vzduch vždycky nasávaný z venku, aby byl co nejstudenější a nešel jen přes nějaký kužel sportovního filtru v motorovém prostoru, kde nasaje právě jen ohřátý vzduch. O nahnání více vzduchu nešlo.
-
Bully_ 12.02.16 18:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka
Hlavne nevim, proc chtit nahnat vic vzduchu sanim zrovna u turbomotoru. Tam vam to prece tlakuje samotne turbo. Pokud uz chcete resit sani, podivejte se radsi na teplotu privadeneho vzduchu, takze na nasavani nebo privod nejakou hadici z co nejchladnejsiho mista, + ev. odstineni. -
Thomasino 12.02.16 17:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka
Vidíš a to já vyřešil pomocí DO-DO, natáhli jsme hacici co se používá na dotažení vzduchu k předním brzdám, končí kousek před vzduch. filtrem. Viz. šipka na fotce, pokud se na to nezaměříš, není to normálně vidět, je to trochu kryté tou běžnou mřížkou v masce :-)
[odkaz]
-
Covenant 12.02.16 17:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka
Je to jen střípek do skládačky...ale kdybych chtěl auto používat tak hodně jako Tom na okruhu, tak by to smysl v zátěži mělo, ale musel by se přeladit i software.
Když se podíváš na parametry motoru závodního Cupry, tak z toho taky nedolují šílené koně, má to 330K a 410 N.m
-
Covenant 12.02.16 17:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka
Kdyby k tomu člověk chtěl přistupovat tak , aby to mnělo opravdu pořádné efekt, tak by musel už trochu zainvestovat a pořídit CARBON DYNAMIC AIRBOX, který jako jeden z mále funguje a používají ho na závodní cupře + náporové sání, což se dá vyřešit ne hned dírou v kapotě, ale tou přední škvírou .
Závodní cupra...třetí fotka dole
[odkaz]
CARBON DYNAMIC AIRBOX
[odkaz]
Sání do škvíry pod přední kapotu
[odkaz]
-
Covenant 12.02.16 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka
white label
I to je možnost..vzhledem k tomu že s těmihle auty nenajedeme za rok až tak moc, jestli nakoupit kvalitní ale obyčejný vzduchový filtr MAN (nemusí být kupovaný bezpodmínečně ve značce) dát za něj cca 400 stovky a raději ho měnit častěji za nový vždycky na jaře, kdy na starém filtru nemáme stejně najeto víc jak 13-15 tisíc.
-
iudex 12.02.16 12:14
« Re: Re: Re: Re: Brzdovka
Tak samozrejme to vymením pred okruhovou sezónou, ale tá aj tak nezačne skôr než v apríli, kedy mám ročný servis.
Inak teraz som pozeral diskusie o K&N filtroch a ani na výkonnejších autách sa žiadny prínos neukázal (ani na brzde), takže len kvôli jeho doživotnosti to za to nestojí. Pozriem ešte ten Pipercross. -
Thomasino 12.02.16 11:19
« Re: Re: Re: Brzdovka
Vyměnit vzduchový filtr, proč ne. Taky jsem dával v létě spolu s větším intercoolerem, ale také jsem tam dotáhl přidanou hadicí z předního nárazníku více čerstvého vzduchu :-)
Nicméně dle doporučení mého mechanika jsem dal pěnový sportovní filtr Pipercross a ne jen ten bavlněný KN (to prý není moc dobrý).
IUDEX - jestli chceš měnit brzdovku až za pár měsíců, neriskoval bych na okruhu více kol za sebou (ne více jak 3). Je třeba brzdovku po sezoně a po zimě před jarem vždy vyměnit. To není taková položka. Výsledek může být ten, že na konci cílovky zašlápneš brzdu, propadne se ti pedál a jedeš kačírkem rovně! >:-[] A z vlastní zkušenosti, jízda tím štěrkem není moc příjemná a na laku ve spodní části auta a na kolech se to podepíše :-(
Aktuálně řeším objednání speciálních podložek na zadní nápravu, abych mohl mírně zvětšit odklony vzadu. K tomu hodně zvažuji, jestli se plácnout přes kapsu a pořídit pořádný podvozek KW Clubsport, kde jdou nastavit i přední odklony a především celý podvozek hodně ztuhne a půjde lépe pracovat s přenosem váhy ;-) >:-[] -
Covenant 12.02.16 10:44
« Re: Re: Brzdovka
iudex
No tak to jsou už pěkné kulatiny :-) Uvažuju že koupím tu brzdovku EBC BF307+
Ze sportovního filtru mám z dlouhodobého hlediska trošku respekt...větší propustnost filtru=vetší šance nečistot do motoru. Mám záruku ještě rok a kdyby se něco stalo s motorem, věřím že servis se toho chytne, že nepoužívám originál filtr.
-
iudex 12.02.16 10:18
« Re: Brzdovka
Cov: ešte nie, servis mám až v apríli/dubnu, takže to vyriešim naraz. Okrem brzdovky uvažujem ešte nad K&N vzduchovým filtrom; mal som ho už vo Focuse, kde to nemalo význam, ale pri turbe by to predsalen mohlo pomôcť k lepšiemu "dýchaniu" motora. Uvidím.
Inak o pár dní má GTI druhé narodeniny, aktuálne som prekročil hranicu 20000 km, dlhodobá spotreba 7,91 l a auto je v zimnom režime, rozumej špinavé až po strechu. >:-[]

pisete o "vic vzduchu" a o nejakem hypotetickem narustu vykonu, coz se ani jedno nestane. Jde jenom o snizeni ev. ztrat. Stejne tak tebou zminene naporove sani je IMHO naprosty nesmysl, protoze se diky stlacitelnosti vzduchu muze aspon nepatrne projevit teprve od rychlosti cca 300 km/h a vic. Teda pokud ma jit opravdu o naporove sani (ram-air) a ne o neco, za co ho lidi obcas mylne povazuji. Naporove sani ma proto vyznam treba v letectvi, kde se ta rychlost pohybuje trochu jinde.