Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 12.02.16  19:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

Covenant:
    pisete o "vic vzduchu" a o nejakem hypotetickem narustu vykonu, coz se ani jedno nestane. Jde jenom o snizeni ev. ztrat. Stejne tak tebou zminene naporove sani je IMHO naprosty nesmysl, protoze se diky stlacitelnosti vzduchu muze aspon nepatrne projevit teprve od rychlosti cca 300 km/h a vic. Teda pokud ma jit opravdu o naporove sani (ram-air) a ne o neco, za co ho lidi obcas mylne povazuji. Naporove sani ma proto vyznam treba v letectvi, kde se ta rychlost pohybuje trochu jinde.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.02.16  19:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

Bully_
    Ale o tom přeci píšeme..když se podíváš na moje i Tomovo řešení, tak je vzduch vždycky nasávaný z venku, aby byl co nejstudenější a nešel jen přes nějaký kužel sportovního filtru v motorovém prostoru, kde nasaje právě jen ohřátý vzduch. O nahnání více vzduchu nešlo.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 12.02.16  18:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

Hlavne nevim, proc chtit nahnat vic vzduchu sanim zrovna u turbomotoru. Tam vam to prece tlakuje samotne turbo. Pokud uz chcete resit sani, podivejte se radsi na teplotu privadeneho vzduchu, takze na nasavani nebo privod nejakou hadici z co nejchladnejsiho mista, + ev. odstineni.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.02.16  17:34

Thomasino
    Díval ses v jakém stavu máš filtr? Ti co to mají přivedeno takhle někde z nárazníku, tak se filtr víc zanáší, vydrží do 10 tisíc a pak musí ven.
    [odkaz]

Což jak tě znám asi děláš..ty si pečlivka :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.02.16  17:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

Vidíš a to já vyřešil pomocí DO-DO, natáhli jsme hacici co se používá na dotažení vzduchu k předním brzdám, končí kousek před vzduch. filtrem. Viz. šipka na fotce, pokud se na to nezaměříš, není to normálně vidět, je to trochu kryté tou běžnou mřížkou v masce :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.02.16  17:15

Je to jen střípek do skládačky...ale kdybych chtěl auto používat tak hodně jako Tom na okruhu, tak by to smysl v zátěži mělo, ale musel by se přeladit i software.

Když se podíváš na parametry motoru závodního Cupry, tak z toho taky nedolují šílené koně, má to 330K a 410 N.m

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.02.16  17:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

Pokud chceš nějaký významnější nárůst výkonu, tak obvykle pouhou/samotonou změnou sání toho stejně moc nenahoníš.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.02.16  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

Kdyby k tomu člověk chtěl přistupovat tak , aby to mnělo opravdu pořádné efekt, tak by musel už trochu zainvestovat a pořídit CARBON DYNAMIC AIRBOX, který jako jeden z mále funguje a používají ho na závodní cupře + náporové sání, což se dá vyřešit ne hned dírou v kapotě, ale tou přední škvírou .

Závodní cupra...třetí fotka dole
    [odkaz]
    CARBON DYNAMIC AIRBOX
    [odkaz]
    Sání do škvíry pod přední kapotu
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.02.16  17:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

woody
    Nechystáš se náhodou na autosalon v Lipsku, když to máš (skoro) za humny? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.02.16  16:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

Výměna kvalitního "papíru" po cca 15 tis km je značka ideál. Ještě u G3 výrobce doporučoval výměnu po 30 tis., dnešních 60 tis. považuji za nesmysl. A nic se tím neušetří, naopak.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.02.16  16:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

white label

I to je možnost..vzhledem k tomu že s těmihle auty nenajedeme za rok až tak moc, jestli nakoupit kvalitní ale obyčejný vzduchový filtr MAN (nemusí být kupovaný bezpodmínečně ve značce) dát za něj cca 400 stovky a raději ho měnit častěji za nový vždycky na jaře, kdy na starém filtru nemáme stejně najeto víc jak 13-15 tisíc.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.02.16  15:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

K&N bavlnu nebrat, měl jsem to na GTI5 a vrátil jsem se ke klasice. Nejlepší je originál, akorát se nesmí měnit až v 60 tis. km (doporučeno výrobcem), ale už ve 30 tis. km, rozhodně ne později.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.02.16  15:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

Kupoval jsem v H-P-P, mají hodně skladem, jsou distributor. Taky se tam dá vzít olej Millers Oils, kdyste chtěli jeden z NEJ olejů ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.02.16  12:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka

iudex
    Originál vzducháč u Seatu stojí cca 700Kč

Taky už koukám na Pipercross >:-[]
    Myslím, že máme stejný typ, označení PP1895
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.02.16  12:14

« Re: Re: Re: Re: Brzdovka

Tak samozrejme to vymením pred okruhovou sezónou, ale tá aj tak nezačne skôr než v apríli, kedy mám ročný servis.
    Inak teraz som pozeral diskusie o K&N filtroch a ani na výkonnejších autách sa žiadny prínos neukázal (ani na brzde), takže len kvôli jeho doživotnosti to za to nestojí. Pozriem ešte ten Pipercross.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.02.16  11:19

« Re: Re: Re: Brzdovka

Vyměnit vzduchový filtr, proč ne. Taky jsem dával v létě spolu s větším intercoolerem, ale také jsem tam dotáhl přidanou hadicí z předního nárazníku více čerstvého vzduchu :-)
    Nicméně dle doporučení mého mechanika jsem dal pěnový sportovní filtr Pipercross a ne jen ten bavlněný KN (to prý není moc dobrý).
    IUDEX - jestli chceš měnit brzdovku až za pár měsíců, neriskoval bych na okruhu více kol za sebou (ne více jak 3). Je třeba brzdovku po sezoně a po zimě před jarem vždy vyměnit. To není taková položka. Výsledek může být ten, že na konci cílovky zašlápneš brzdu, propadne se ti pedál a jedeš kačírkem rovně! >:-[] A z vlastní zkušenosti, jízda tím štěrkem není moc příjemná a na laku ve spodní části auta a na kolech se to podepíše :-(
    Aktuálně řeším objednání speciálních podložek na zadní nápravu, abych mohl mírně zvětšit odklony vzadu. K tomu hodně zvažuji, jestli se plácnout přes kapsu a pořídit pořádný podvozek KW Clubsport, kde jdou nastavit i přední odklony a především celý podvozek hodně ztuhne a půjde lépe pracovat s přenosem váhy ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.02.16  10:44

« Re: Re: Brzdovka

iudex

No tak to jsou už pěkné kulatiny :-) Uvažuju že koupím tu brzdovku EBC BF307+

Ze sportovního filtru mám z dlouhodobého hlediska trošku respekt...větší propustnost filtru=vetší šance nečistot do motoru. Mám záruku ještě rok a kdyby se něco stalo s motorem, věřím že servis se toho chytne, že nepoužívám originál filtr.

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.02.16  10:18

« Re: Brzdovka

Cov: ešte nie, servis mám až v apríli/dubnu, takže to vyriešim naraz. Okrem brzdovky uvažujem ešte nad K&N vzduchovým filtrom; mal som ho už vo Focuse, kde to nemalo význam, ale pri turbe by to predsalen mohlo pomôcť k lepšiemu "dýchaniu" motora. Uvidím.
    Inak o pár dní má GTI druhé narodeniny, aktuálne som prekročil hranicu 20000 km, dlhodobá spotreba 7,91 l a auto je v zimnom režime, rozumej špinavé až po strechu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.02.16  09:27

« Brzdovka

Iudex

Už jsi měnil brzdovku za lepší, pro větší zátěž, co je vhodná pro běžné jezdění i občas okruh, nebo palba na okreskách?.....včera jsem na jednom blogu narazil na zajímavé info.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.02.16  14:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Téma

Proto mám k Megoušovi ještě Golfa, aby náhodou někdo nepochyboval ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…