white label 18.02.16 21:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
RS6
Pokud vím, tak máš také výšku cca 193cm, takže tvé libování si v krátkých dveřích kompaktu moc nechápu... I kdybys byl hubený jak sirka, tak při takové výšce musíš mít (v sedanu A3) hlavu minimálně na úrovni Bé sloupku (případně až mírně za ním), což je logicky otrava.
Mamka teď vyměnila starší 3dv. Polo za nové CrossPolo (nabízí se pouze jako 5dv.) a prakticky jediná výhrada, kterou k tomu osobně mám, jsou krátké přední dveře a vše s tím spojené.
Samozřejmě, že u větších tříd to až takový problém není, např. v A6kovém allroadu sedím (byť těsně) před Bé sloupkem i přes 5dv. konfiguraci.
Každého, kdo má přes 190 cm, bych nechal měsíc jezdit ve 3dv. Golfu a po měsíci bych ho přesadil do úplně stejného Golfu, ale 5dv.
A garantuju komukoli, že si bude za volantem připadat jako v o číslo menším autě. ;-) -
AUDIRS6 18.02.16 19:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
no neviem, ci ma RS3 nejake vyslovene "podvozkove problemy"... ;-)
Ale jasne, vzdy je co zlepsovat. No a 33 konovy bonus hadam tiez potesi.
Ad 3D - este nech sa do mna pusti WL a mozem si to hodit >:D
Nie, ja som proste na sedany - moja lenivost = pouzivat zadne dvere na odhodenie nejakej mensej batoziny miesto zdlhaveho riesenia kufra - piatych dveri, a proti 3D vyhoda v kratsich dverach v nasich klasickych uzkych parkovacich miestach. Ta moja aktualna obluda je este sirsia a dvere ma sice dvoje, ale je to za trest ked sa musis zmestit medzi niektorych "umelcov" ked sa daju skoro na ciary :-!
S 3D by to uz bolo skoro neriesitelne a to podla vsetkeho moje "sirkove" proporcie niesu az take, ako WL-ove >:-[]
Proste sedan, sedan a sedan ! Aj vyzera lepsie nez 3D / 5D, plus trochu väcsi zadny previs => hadam skor moznost hodit si zadkom ;-) -
Leg 18.02.16 17:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
RS6: síce som s RS3 nemal tú česť (ako nad tým rozmýšlam, tak som ju snáď ešte ani nevidel naživo), ale čo som čítal, tak 33 koní navyše je asi to posledné, čo by RS3 potrebovala. Ale snáď zapracovali aj na inom, od toho predsa facelifty sú.
A sedan nech prenechajú Turecku a USA, ja by som skôr privítal trojdverák. -
iudex 18.02.16 09:14
« OT: Pentax fullframe
Pentax dnes predstavil svoju prvú plnoformátovú (fullframe) zrkadlovku: K-1.
Parametre sú parádne: 36 MPx FF senzor, 5-osá stabilizácia s účinnosťou 5 EV, ISO 100 až 204800, Wi-fi, GPS, pixel-shift mód (foto zložená zo 4 záberov posunom senzora), životnosť závierky 30000 cvakov, atď.
A ako tradične u Pentaxu je omnoho lacnejší ako konkurencia od Canonu/Nikonu: (1800 USD, kdežto porovnateľný Nikon D810 stojí 2700 USD).
To ma vedie k otázke: má už niekto niečo odfotené? -
AUDIRS6 17.02.16 20:27
« Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
lenze prave to lizatko v tych otvoroch pre privod vzduchu mi v hentej podobe vadilo a vadi mi to aj v klasickej RS3.
Nemozem si pomoct, ale ten RS6 / RS7 štýl preneseny sem, sa mi paci viac. ;-)
Svetla, maska - holt FL a priblizenie sa A4-ke ;-\ Takze zase budu "problemy" :-! ( s rozoznavanim pre niektorych, aj ked tam budu aj tie cervene kusky vedla masky pre vsetky verzie ) -
AUDIRS6 17.02.16 19:49
« Zdar Hot-hatchistom
Nechcem to tu omielat do nekonecna, ja viem, ale aj tak:
Zdar "HOT-SEDANOM" :-)
plus moj komentar tam k tomu... >:-[]
Takze, FoFoRS sorry, tak ako si bol pre mna uzasny, tak si uz znovu odsudeny na 2. kolaj >:-[]
Pre vsetkych, ktori by ste ma tu odsudzovali, ze HH je HH a HS je HS - je to nizsia stredna oboje, takze kludne sa nebudem branit ani porovnaniu s HC ( hot-coupe - M2 )
A pre tych, ktorych HS nezaujimaju, tak vraj tie koniky naviac ma dostat aj Sportback ;-) -
iudex 16.02.16 08:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka
pS: iste, mohlo to byť čokoľvek. Ale bol to tridsiatnik, žiadne ucho s čerstvým vodičákom (mal dokonca lopatu v kufri) a skúšal všeličo, vrátane cúvania do toho kopca, na brucho si 3er nesadla. Mimochodom ja už mám zimáky piatu sezónu, takže tiež sú už zjazdené a vyškriabal som sa. Takže mi to vychádza práve na ten problém koncepcie, t.j. nezaťažená hnaná náprava. Samozrejme je to situácia, čo sa stane raz za dva roky a ak by som chcel BMW, len kvôli tomuto by som sa zadokolky nevzdal, proste by som si dával pozor, kde parkujem. Ale možno práve pre tieto situácie "raz za dva roky" si ľudia to xDrive kúpia. -
boost. 15.02.16 23:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdovka
Možné scénáře, proč chalanisko nemohl vybehnút kopec:
1. Chalan měl sjeté nebo špatné pneu.
2. Chalan neměl zapnuté DTC, tzn. elektronika mu brala výkon.
3. Chalan měl nižší podvozek než ostatní a lehnul na břicho.
4. Chalan nevěděl, co dělá.
5. Kombinace výše zmíněného.
Nechci křivdit jemu i ostatním lidem, ale mě by zajímalo, proč jsem/jsme za pět zim s RWD 3er se sníženým podvozkem nikdy neměl(i) takové problémy. Ano, jednou jsme v Alpách museli nasadit řetězy, ale to byl trochu extrémní případ.
Nicméně ano, bydlet v Alpách 24/7, volím... quattro. :-!

A čo sa týka 3D/5D/sedan polemiky, tak to asi nemá cenu ďalej rozvíjať, ber to ako také neškodné rypnutie si. Navyše som vedel, že si šplhnem u labela, čo sa aj stalo. :-) Mohli by sme to rozoberať dlhé hodiny, nakoniec už o tom nielen tu boli popísané tisíce znakov a každý má aj tak svoj pohľad. Môj je ten, že oku by najviac lahodila krásne kompaktná 3D verzia, ktorú bohužiaľ nerobia a ani robiť nebudú, reálne (aj keď je to nereálne :-) ) by som nakoniec ale možno zobral 5D, s dĺžkou dverí nemám problém ani u ultrakrátkych na 1-er a zadné dvere sa často hodia, rovnako ako je fajn občas zhodiť zadné sedačky a vytvoriť si menšiu dodávku, čo zasa vylučuje sedan. Voči sedanom a kupé (hlavne v menšom vydaní) som ale vo všeobecnosti dosť zaujatý a tento typ karosérie mi z nejakých ťažko vysvetliteľných príčin skoro vôbec neimponuje.
Iudex: všetko po starom, jednotka má náročnú zimnú službu, stojí na daždi zablatená až po strechu. Vzhľadom na blížiace sa desiate výročie výroby by si už možno pomaly zaslúžila youngtimerský dôchodok, vyzerá to ale, že ešte pár rokov si bude musieť odslúžiť na plný úväzok.