white label 20.02.16 16:55
« Re: Re: fotosoutěž
Asi před mnoha lety jsem v některé ze zdejších mnoha diskusí pod články poprvé použil (mimo jiné) přirovnání současného auta s manuálem k televizi bez dálkového ovládání.
Dobře jsem si pamatoval dobu, kdy spousta lidí u nás tvrdilo, že dálkové ovládání k televizi (apod,) je pouze zbytečnou rozmařilostí, a že lidi už ani nejsou schopni zvednout zadek z gauče a přepnout si televizi.
No a dnes (po tolika letech) narazím na tohle:
Nemůžu, než souhlasit, samozřejmě i včetně toho pozitivního, co píše o manuálu. ;-) -
woody-alien 20.02.16 07:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
Ron: >:-[] Nebuď na ně tak přísnej. Lotuse si přece koupit můžou, nesměj do něj jenom nastupovat. ;-) Já bych to asi zkusil řešit jako do bazénu. Šipkou....a pod vodou už se to nějak vyvrbí. >:D -
white label 19.02.16 12:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
iudex
Samozřejmě, že i kg mají jistý vliv (neříkám, že ne), ale já jsem tady teď neřešil nastupování/vystupování, jako pozici za volantem vůči Bé-sloupku. A při nastupování je největší rozdíl v tom, že u pětidvířka se musí (při výšce přes 190) víc "zalamovat" hlava (pokud to nemáš s čím přímo porovnat, tak ti to nepřijde a zvyknout se dá na všechno).
Např. otec má jen 182cm a nulovou nadváhu a sám říkal, že jak byl u Pola zvyklý na to třídvířko, tak teď (díky 5dv.) má vyloženě pocit, že to nové Polo je (vpředu) menší auto, přesto, že objektivně je naopak větší.
Jak jsem psal, abys to úplně pochopil, musel bys třeba měsíc jezdit s 3dv. a pak najednou přeskočit do 5dv. -
AUDIRS6 19.02.16 11:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
w-a : >:D
Este taka malinka pod-otazocka: Za vahu normovaneho "řidiče" považuješ 68 alebo 75 kg ?
Nápoveda: 7 kg sú jeho zavazadla... ;-)
teda - ze ci ta necaka este kruta dieta...? >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
iudex: :-) / ;-\
holt, ten valec navyse vpredu nieco vazi, s tym nic nenarobime, ale aj tak by bola moja volba jasna. ;-)
A kedze berem auto ako celok, tak pre mna je silny faktor okrem ineho aj zvuk a INTERIER !
No a chcem vidiet nieco, co porazi interier RS3... ;-)
resp. Audi celkovo ! :-!
a co sa tej nakladacke WL-ovi tyka - >:D
Ja som to tak drsne napisat nechcel >:-[] -
iudex 19.02.16 08:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
Dve videotesty Focusu RS: samostatný test v EVO: [odkaz] a porovnávačka s RS3 a G R na Autoexpresse: [odkaz]
Btw. jeden citát z testu M2 vEVO, čo ma zaujal: It’s about fifty times more exciting than the effective but rather dull A45 AMG and more enjoyable and interactive than an Audi RS3.
wl: Ty budeš neúnavne obhajovať to horšie riešenie (menej dverí), ale to už sme si tu všetci zvykli. Btw. tiež mám 193 cm a ešte som v žiadnej nižšej strednej triede nemal problém s nastupovaním dopredu. Ono to zrejme nebude ani tak centimetrami, ako kilogramami. >:-[] -
woody-alien 19.02.16 08:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
Leg, wl, AUDIRS6 : No, k těm delším dveřím 3.dv. se váže jedna malá veselá historka z vyjížďky s GTI. Normálně jsem si už zvykl a nemám s nimi žádný problém. Před pár dny jsem ovšem využil relativně hezkého počasí a vzal Golfíka na cca 450 km výlet. Po třech hodinách jízdy mě napadlo, že se trochu protáhnu. Takže jsem zastavil u krajnice, vyhodil výstražný blinkry, chcípnul motor, odpoutal se a vzal za kliku. Co jsem nějak nepostřehl bylo, že venku foukal poměrně prudkej nárazovej vítr. A protože se mi v posledních měsících podařilo za cenu určitých obětí přiblížit hmotnosti normovaného řidiče na nějakých 5 kg (příprava na motokáry >:-[] ), měl jsem co dělat, aby mě dveře potupně nevytáhly ven z auta. >:D -
Leg 19.02.16 07:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
RS6: určite, ten zvuk päťvalca je opojný a že to má haldex... ja neviem, tieto vaše štvorkolkárske nuansy idú tak trochu mimo mňa, pre mňa bola vždy štvorkolka prostriedkom, ako sa vyhrabať na kopec a trochu si zašpásovať na snehu a tudiž pre nás "z juhu" počas drvivej väčšiny dní v roku zbytočná záťaž.
Toho nezasúvacieho displeja je skutočne škoda, hlavne ak ho vzhľadom na virtual kokpit väčšinou ani nepotrebuješ. Ja mám vo svojom aute elektricky sklopný displej a v 90 perc. času ho mám sklopený, a to ani nemám možnosť údaje z neho dostať medzi budíky.
Zánovnú C6 RS6 ale asi ťažko zoženieš, koľko rokov sa už nevyrába? :-)
wl: máš pravdu a preto namiesto pocitu väčšej priestrannosti pri dlhých dverách skôr ocením jednoduchšiu manipuláciu s krátkymi dverami v stiesnených priestoroch. -
AUDIRS6 19.02.16 00:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
Leg:
OK, berem vsetko, nehadam sa ;-)
Vy ste na 2D / 3D, ja na 4D.
Mna na RS3 fascinuje ten zvuk ! Pomer vykon/hmotnost by bol tiez gut, a keby som si aj za nejaku dobu zvykol a zdalo sa mi, ze by sa mohlo nieco pridat, tak pan Mayer, alebo este jedni Nemci, ktori pripravuju 750 konovu verziu tohoto motora, by sa aj o ten "deficit" postarali. >:-[]
Dokonca by som dal R5-ke prednost pred V8-ou. Tie nove maju taky "americky" bublavy zvuk a ja celkovo nic americke nepreferujem, takze dokonca povazujem zvuk RS6 za krok nazad. Jasne, ako Mayerova RS4 MTM s mechanickym kompresorom to zniet nikdy nebude, ale zatial som ani nepocul video nejakej upravenej tak, aby sa mi to vyslovene ze pacilo.
Ale ako som pisal vyssie - RS3 je "Haldexovina" a tie z principu nemam rad. Elektronika totiz nikdy nebude rozmyslat tak ako ludsky mozog, ktory ked je nauceny, ze ako sa sprava mechanika ( Torsen ) tak podvedome vie, co ma robit aby sa dialo co sa od toho ocakava...
Takze jedina sanca je, ze sa este chlapi zblaznia a narvu R5 aj do RS4 a potom by som bol takmer uplne spokojny. Takmer = nezasuvaci stredovy displej ! 8-s
Ja viem - mne vyhoviet... >:-[]
No nic, ved umriet sa tak rychlo nechystam a ked do roka zistim, ze nic dobreho na co by sa mi oplatilo cakat sa nechysta, tak sa asi na..rem a poriesim nejaku zanovnu C6 RS6 sedan s V10inou - ta ma aj zvuk, aj 4 dvere, netrci jej displej... A ze to nebude mat najnovsie ficury ? A co ! Ze tazka je na predok ? Exituju aftermarket odlahcene diely - tak do toho pojdem, nech ten predok odlahcim.
A na DSF motorvision ju ten tester po okruhu prehanal slusne - nedotacavost ano, ale pod plynom pretacavost - to, na co som uz roky rokuce zvyknuty a vobec mi to nevadi. :-)
Aj ked... ale necham tak, noooo :-! -
AUDIRS6 18.02.16 23:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdar Hot-hatchistom
Ano. B-stlpik moze robit svoje, ale len o tom to nieje. ;-)
Vysku si pamätas dobre a liniu si snazim drzat >:D
Sice som uz davnejsie nemusel nastupovat do niecoho tak maleho ako je A3 ( s kratkymi dverami ) a spol, ale ked som ju skusal, tak mi to take zle neprislo.
Pol roka som uzival Cednika 1.g. Ano, bol som o ...8(?) rokov mladsi, ale zase az tolko sa toho s mojim zdravim nezhorsilo ;-)
Takze hadam by som to zvladal aj teraz.
Pravdou ale ostava, ze je to len taka spekulacia - proste neviem ako dalej - obluda ma uz prestava bavit, RS6 sedan nikde, RS4 daleko, RS3 aj ked bude, je to "Haldexovina"... >:D Neviem, ci sa nebudem musiet pozriet po Nemecku za nejakym tuner-maniakom, ktory by urobil z RS6 Avanta SEDAN ! >:D
Asi by som bol prvy, kto by chcel takuto konverziu, opacne som uz par prerabok videl - aj A8 Avant >:-[]
Jasne, hrabe mi... >:-[] :*)

Wl: v podstate sa stým dá súhlasiť akurát to tvoje prirovnanie (čo od teba Clarkson opísal - asi sem chdí tiež) kríva na jednu nohu. A síce to, že chodenie k TV za účelom prepínania kanálov asi nikomu neprináša potešenie, na rozdiel od voľby prevodových stupňov pomocou manuálnej prevodovky. Každý to má samozrejme ináč, niekto proste rád zaradí déčko aj na hore Atlas, niekto si rád "zašaltruje" na nejakej peknej zakrútenej ceste (napr. ja) a niektorí sa evidentne vyžívajú aj v jemnej práci so spojkou v kolóne na svojom TDI. Princíp je ale ten, že na rozdiel od absencie diaľkového prináša "šaltpáka" pridanú hodnotu navyše, pre niekoho výraznú.