Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 04.09.23 15:56
« Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
K tej Neue Klasse: čo vás vedie k záveru, že ide o kompaktný sedan? Lebo ja som nikde rozmery toho prototypu nenašiel, ale nejak pochybujem, že by to bolo menej, ako 4,5 metra, už len z logiky veci, že má ísť o elektrickú obdobu 3er. Možno ten dojem kompaktnosti na renderoch vyvolávajú obrovské kolesá, vďaka ktorým sa hmota karosérie nejaví veľká. Ale počkáme a uvidíme, možno sa mýlim a bude to naozaj kompaktné a mať pod 4,5 metra (ale stáť ako 5metrová 5er >:-[] ).
Inak ako Leg oceňujem, že je to skutočne trojpriestorový sedan, žiaden bonbón; tiež oceňujem, že po vertikálnych bobrích zuboch a obr-obličkách sa vracajú späť k horizontálnym obličkám; kvitujem tiež bohaté presklenie karosérie. Naopak zahrnutie svetiel do obličiek ma moc nenadchýňa, ani "lodný" profil s predným a zadným nárazníkom á la predok lode, to uberá na vizuálnej dynamike a dobiehajú to hrubými plastovými nástavcami a spojlermi, čo moc nefunguje. Žraločí nos je ale fajn.
Ale ja nie som cieľová skupina, ja radšej tú benzínovú 3er, kým bude v ponuke. ;-) -
pradeda777 04.09.23 12:46
« Re: Re: BMW Neue Klasse
Leg.....to samé tady u mě.......cokoliv delší než 4.5 metru byla a stále je pro mě "no go" zóna.... ;-) Ideálně cca 4.3 jako je M140i nebo C-HR. Ale v minulosti byl i Mini pod 4 metry.
Kdybych často cestoval po dálnici nebo do zahraničí, tak jako druhý vůz bych bral i X5 nebo Macan. ALE. Jelikož to už nehrozí, tak o tom neuvažuju.
C-HR je i na dálnici velmi schopný vůz, jak jsem nedávno při výletu do Čech zjistil. A samozřejmě daleko pohodlnější než M140i.
BMW 2002 ti jsem jednu dobu po tom, co jsem prodal Ford Capri GT [odkaz]
zvažoval a přes víkend i testoval, ale nijak mě nezaujalo. To bylo v roce 1977. Koupil jsem raději Hondu Civic 4 door,
[odkaz] protože jsme v tu dobu měli přírůstek do rodiny a 4 dveře byly potřeba. Ta se ale u nás moc dlouho "neohřála" a já koupil Toyota Celica LT coupé 2 door.... ;-) [odkaz]
Ano, s bassinetem na a ze zadního sedadla jsem pak zápasil já... ;-)
S tímto vozem jsem se opravdu "pohrál". I motor jsem vyměnil za Twin Cam verzi. Dovoz z Japonska, který jsem dal i převrtat na 2.2 L a použil 2.2 L kit, který byl k máni (dovoz z Japonska). V tu dobu jsem již pracoval ve vývoji v Toyotě, tak to nebyl žádný velký problém. Upravený motor s rally vačkami a 2x 45 DCOE Weber carburátory dával 146 koní, což bylo na 2 ventilový motor bez turba dost dobrý. A "žíznivý" to bylo taky. 17 litrů na 100 km. Na okruhu i 30 litrů. Ale benzin byl v tu dobu ještě "za hubičku", tak jsem to neřešil.... :-! -
Leg 03.09.23 14:28
« BMW Neue Klasse
Čo hovoríte na novú víziu budúcej generácie BMW? [odkaz] Každý typické BMW vnímame trošku ináč, ale za mňa je to dizajnovo najviac BMW hádam od E46. Krásny minimalistický dizajn, keď si predstavím sériovú verziu - o dve čísla menšie disky, kľučky na dverách, normálne okná, miesto na EČV a konvenčný interiér, konečne auto, na ktoré som ochotný začať odkladať.
BTW interiér - koncept Panoramic Vision má tiež niečo do seba.
A ozaj, na hlavnej stránke o tomto ani chýru.
Pradeda: video som si pozrel a skoro som sa pogrcal. -
Thomasino 19.08.23 21:05
« Sraz a Porsche a Bugatti v Kroměříži
Dneska proběhl na výstavišti v Kroměříži sraz Bugatti a Porsche (White Label, jak to že jsi chyběl, když to máš takový kousek??), ale nakonec tam bylo hodně veteránů také jiných značek. Zajímavá akce v pěkném prostředí, sice venku, ale kryté, takže jsme nebyli na přímém slunku. Příští rok snad už nebudu platit vstupné 120 Kč, ale budu mezi vystavovateli ;-) By jeden nečekal, kolik je tady starých Bugattek!! Také tam byl pavilon Škodovek, ale to jsem jen v rychlosti nahlédl, ty jsem nedávno viděl v Brně Olympii... [odkaz]
-
pradeda777 17.08.23 16:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Automobily se zvětšují
Na Slovensku "přituhuje"....[odkaz]
Jiří Wimmer
Jiří Wimmer
Před 1 hodinou
Snad nebyla smrt Kuciaka zbytecna a v soucasnem boji zvitezi NAKA. V opacnem pripade se Slovensko priblizi k russku tak, ze mozna bude od nej k nerozeznani a i tam budou skoky z oken v masivnim meritku.
Sorry, nemohl jsem si pomoc. Já su taky poloviční Slovák (Moravský), mám na Slovensku tetu a bratrance a osud Slovenska mě leží na srdci....tož tak....
[odkaz] -
pradeda777 09.08.23 12:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Automobily se zvětšují
wl.....na automatické hodinky ser, důležitější je, že manuál je 911 S/T ;-) Btw....měl bych na ni, ale neměl bych pro ni využití a na sbírání prachu v garáži už další auto mám. Leda že bych ji občas půjčoval Freddimu, aby mě "natočil" nějaké km..... >:D ;-) >:D