woody-alien 16.03.16 13:04
« Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Leg: No, přišel jsi jako správný petrolhead právě včas. Do debaty o mobilech. >:-[] Následovat budou barvy aut, LED vs.xenon, spojlery a dekorační lišty, však to znáš. ;-)
U nás teda Sup začíná s 1.4 110kW a i v základní Active jsou hliníky 16". Jasně, mohla to být zimní kola. Mě nedávno zaujalo aktuální C-éčko taky na plecháčích, ale bez poklic. Zřejmě se majitel při "dosahování" na prémii vydal z peněz....anebo usoudil, že už ta značka sama o sobě zdobí dostatečně. :-) -
iudex 16.03.16 12:44
« Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Leg: automat?! Aj Ty, Brutus? ;-)
Inak k tomu Superbu 1,4TSI: medzi novopridanými recenziami na MACZ je práve tento model a majiteľ uvádza priemernú spotrebu 5,5 litra (a to sa ešte sťažuje, že nevie dosiahnuť papierovú hodnotu). :-) -
Leg 16.03.16 11:10
« Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Thom: práve natiahnutie displeja až na okraj a s tým súvisiaci výborný pomer medzi plochou displeja a plochou telefónu považujem za najväčšiu prednosť Edgeových Samsungov. Otázka je, či má zakrivenie displeja aj iný reálny význam, okrem wow faktora. Tu by asi vedel poradiť label čoby uživateľ S6 Edge.
Mimochodom, nedávno som bol "donútený" navštíviť konfigurátor škodovky. Na parkovisku pred Lidlom som totiž zbadal Superb kombi v prekvapujúco holobytovej konfigurácii - halogény, dodávková biela, puklice (ok, tie v zimnom období môže mať aj L&K), rádio s pididisplejom... Dojem zdvíhali len strešné nosiče a hmlovky. Po príchode domov som naštartoval zo zvedavosti škodovácke stránky a fakt presne toto odpovedá absolútnemu základu. Na druhej strane treba povedať, že na rozdiel od octavie superb svojou oholenosťou nekole oči a za tých necelých 23000€ s 92 kW TSI a úplne základnou výbavou by mi asi nič zásadné nechýbalo. Teda až na jednu vec. Automat. A ten je až so 110 kW TSI za nejakých 27. -
Thomasino 16.03.16 08:07
« Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Pardon, má být správně 5,5" :-) Těch 5,7" by bylo už opravdu na mě moc >:-[]
Ten Honor prý tak z 90% stejně dobrý jako TOP mobily S7 Edge nebo iPhone 6S Plus, jen za 50% ceny. Zaujalo se mě u něj DualSIM. Uvidím až jak se mě to bude líbit na vlastní oči. Kolegyně má S7 a nelíbí se mě ten displej až na kraj. Díky
P.S.: Existuje redukce z Nano SIM na Micro SIM? Starý mobil kde mám část kontaktů má tu střední velikost Micro SIM, ale do Z3 jsem musel pořídit nejmenší Nano SIM a teď jsem úplně v hajz... -
Thomasino 16.03.16 00:26
« Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
WL - rychlý dotaz. Dnes mě po 14-ti měsících kleknul mobil Xperia Z3, potřebuji zítra někam vlítnout a koupit nový. Koukal jsem na dobře hodnocený a ne moc drahý Huawei Honor 7 Premium s 32GB, nebo zacvakat dvakrát tolik a když už, tak už, a pořídit Samsung S7 Edge 5,7". Kupodivu stejná velikost jako moje Z3 5,2" (velký okraje). Rozdíl 5mm na výšku, šířka stejná... Co zdejší odborníci na to? Podmínka 5,2" až 5,5", dobrý fotky, Android, pevný kvalitní zpracování :-)
woody-alien 15.03.16 20:58
« Re: Re: Re: lakovanie
iudex, BW: No ono by se ještě vidělo, na skútru v pořádný zimě nebo dešti. ;-) Ale popravdě, můj švagr mě trochu navnadil. Zhruba před rokem si k S-Maxu pořídil motorku. Sice musel několik měsíců slibovat, že se určitě nezabije >:D , ale nakonec dostal svolení a pro radost se teď jezdí projet na dvou kolech. -
iudex 15.03.16 08:53
« Re: Re: Re: lakovanie
Práve že sa mi o tom marketingu niečo marilo, preto som podpichol. ;-)
Inak ja mám tiež niekedy pocit, že nemám správne auto, celú zimu chodím do práce pár km, max. 80kou, stojím na x semaforoch, motor sa ledva zahreje, spotreba okolo 9 litrov; na toto mám 230k turbobenzín? To by mi stačil skúter s 50 cm3. Ešte že v sobotu idem do Pachfurthu na školu šmyku, tak si trochu zablbnem. :-) -
Brandon Walsh 15.03.16 08:31
« Re: Re: lakovanie
iudex bc mam z manažmentu a mgr z marketingu >:D alebo naopak už si to nepamätám, titul som si spravil iba z dôvodu, aby som mohol raz povedať deťom, učte sa ako ocko >:D
nemám dôvod klamať, nový majiteľ dostane aj všetky faktúry alebo ako to nazvať (včera som dával dokopy papiere a zaspomínal výmena antény, výmena nejakého modulu čo auto nešlo, striekanie nárazníka a povinná garančka)
ja osobne som na auta zanevrel, manželka chce fábiu v automate, že sa jej páči tak som povedal kúpim ti fábiu combi v plnej výbave a to budeš mať navždy, tak že do combi nesadne (nieže by som za to nebol na ňu hrdý >:D ) -
iudex 15.03.16 08:25
« Re: lakovanie
Brandon: Ty si asi neštudoval marketing, že? Lebo tu najprv pol roka nadávaš na svoje auto, aby si ho vzápätí ponúkol na predaj; to nie je zrovna dobrá predajná stratégia.
>:-[]
Inak čo budeš robiť ďalej? Máš vyhliadnuté niečo lepšie, alebo si na autá zanevrel úplne a budeš chodiť už len na biku či kolobežke ako správny hipster? >:D [odkaz] 0
[odkaz] (inak s tou kolobežkou by si sem zapadol). -
Thomasino 14.03.16 19:11
« Téma?
Navrhl jsem zde veřejně něco obyčejného, ale lehce uchopitelného (vzhledem k účasti v posledních kolech), jako Moje auto a jarní radosti :-) Nebo Moje auto a krása žen ;-) Nikdo se nevyjádřil, tak to nechám asi na správci aby po dvou dnech vyhlásil.. A dáme to do 25.4., ne? -
AUDIRS6 11.03.16 23:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků a defekt
Uz som to ocekoval vsetko a asi by som ti doporucil 245/35 R 18 predok a ak chces, dozadu aj väcsie.
To uz ale zalezi na balance, aky uprednostnujes.
Cim väcsia guma / koleso - celkovy priemer, obvod, sirka, tym väcsia stycna plocha s povrchom, a v pripade ze si ich dobre zahrial, tak by mali aj lepsie sediet.
Ale predok - hnany, a narocny na brzdenie => jednoznacne siroku ale mensiu gumu.
Skoda ze sa ti tam nic sirsie nevlezie. Toyo, Yokohama maju 255, Michelin a Pirelli 265 na 35 - co by bolo fajn, skoda ale, ze sa ti tam nevlezu a plus, na to uz by bolo dobre mat disk 9,5-10 J. ;-\
Alebo tie plastove podbehy vyrvat do minďž !!!! >:-[] a hadam by sa aj zmestili >:D
Ci ? >:-[]
No nic, asi sam zistis, ze z toho co mas moznost pouzit, bude tych 245/35 R18 optimum. ;-) -
Thomasino 11.03.16 23:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků a defekt
255 je už moc. U Megana RS je problém s diskama a ET. Original disky mají 8,25" šířku (ET65), takže už těch 245mm je na hraně (s origo disky). Pak mám 8.5" OZ disky, ale ET mají o 10mm více ven (ET55) a jiné disky prostě nejsou :-( Když budu chtít dát 245/40 R18 na ty OZ kola, tak Cup2 gumy jsou na doraz (měl jsem je na zadku vloni, dopředu nevím na 100% jestli se fakt vejdou), ale třeba Advan AD08R a Toyo R888-R jsou ve stejném rozměru ve skutečnosti o 5mm širší a nevejdou se do podběhů >:D
Takže pro mě jsou zvažované rozměry pneu fakt jen tyto:
18" - 235/40 (seriové) , 245/40 a 245/35
19" - 235/35 (seriové) , 245/35 a 245/30 -
AUDIRS6 11.03.16 23:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků a defekt
Kde zistim vsetky rozmery tych vyrobcov ktori ta zaujimaju ?
Alternativne este by bolo dobre aj 255/30 R18...
Čekni mi to niekde a kuknem na to.
Vracia ma to do doby pred cca 20 rokmi... :-) - pekne to spomienky :-)
k tvojmu editu: Ja mam stale na mysli 18"-ky prave koli skrateniu staleho prevodu a zlepseniu brzdenia ! ;-)
tak tu som nasiel moznost 255/35 R18...
a chalani tam davaju komentare a hodnotenia...
Thomasino 11.03.16 23:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků a defekt
To je právě problém, že nemůžeš vymýšlet rozměry co tě napadne :-(
Výrobci dobrých gum jich dělají jen pár. To je ten Federal vyjímka, že má 245/35 R18. Ani Advan AD08R, nebo Michelin Cup 2, Toyo R888-R, nebo Pirelli Trofeo-R se v tom rozměru nedělají. Nejčastější je právě 235/40 a 245/40 R18, nebo pak 235/35 a 245/35 R19.
P.S.: Ikdyž teď se dívám, že občas se něco v rozměru 245/30 R19 dělá, ale ne ty TOP semislicky. Spíše dobré UHP gumy jako Pilot Super Sport nebo nové Contíky CSC6..

P.S.: Teď jsme s kolegyní zkoušeli v hospodě ve špatných světelných podmínkách porovnat foťák jejího Samsungu S6 Edge a mé Xperie Z3 (už se probrala a zase jede!), no a ten můj foťák je proti S6 teda dost tragédie. Porovnali jsme pak na PC a monitoru 24" :-O :'-(