Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 18.03.16 01:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
pS
U nás když se kola zašpiní, tak se prostě zase co nejdřív vyčistí, takže v tom problém nevidím, tím spíš u kol letních. ;-)
A i když pominu cenu PCCB, tak si nedokážu představit, že bych měl ke karminrot žluté "brzdy", zvlášť u otevřených kol jako jsou ty sportklasik. Dyť by s tím to auto vypadalo jak sovětská vlajka. 8-s >:-[] -
woody-alien 17.03.16 18:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
wl: No to se nedivím, konkrétně X6 a X4 mému oku nelahodí. Dneska jsem zrovna jednu X4 předjížděl v kopcích nad Liťákem (Litoměřice) se Swištěm >:D a i při této sebevražedné akci jsem si stačil znovu připomenout, jak moc se mi nelíbí.
Jinak jakkoliv černá kola nemám rád (obvykle víc škody než užitku), tak tady tě podpořím, protože ten kontrast s červenou plus kovová linka po obvodu podle mého fungují. A líbí se mi i to, že jednolitost červené "narušují" nelakované boční lišty.
PS: Ovšem mé názory je potřeba hodnotit následným textem. Pohledem do peněženky jsem totiž zjistil podobný stav jako iudex. Ale i kdybych tam zbytečných 74t éček na auto měl, tak by mě zřejmě Macan coby kandidát ani nenapadl. ;-) -
iudex 17.03.16 17:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Tak som sa skoro trafil. Inak zvažoval otec aj X4 M40i? Niežeby som pri voľbe medzi Porsche a BMW čo i len chvíľu váhal, ale je to jediná reálna konkurencia (identický výkon, obdobné parametre, X4 o chlp rýchlejšia). -
white label 17.03.16 16:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Jo, je to skoro přesně mezi eSkem a Turbem (o kousek blíž k Turbu), v rámci Macanu asi nejlepší poměr cena/výbava/výkon. Např. přední kotouče jsou z Turba, zadní z eSka. Německý ceník hlásí cenu MGTS (s daní) od 73.400,-
Dole vlevo na druhém řádku je v PDF kompletní německý ceník Macanu.
[odkaz]
Ten odstím vypadá naživo dost podobně, jako na té titulce z odkazu úplně nahoře. -
iudex 17.03.16 16:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
wl: tak nielen EVO má nadšenú recenziu na Maca GTS, čítam to z mnohých zdrojov. Ako SUV moc nemusím, ale zrovna tento subsegment hot-SUV je výnimka (v zásade všetky hot môžem, či hot-hatch, hot-sedan alebo hot-kombi). Neviem, koľko to presne koštuje (porsche.com hlási: TBA), ale bude to logicky viac, ako Macan S za 60000 a menej než Turbo za 82000, tipujem tak 72000. Počkať, pozriem do peňaženky.... hmm, tak nič. >:-[] -
white label 17.03.16 14:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
iudex - kdyby 70, letos na podzim už to bude 77! Vypadá o 20 let mladší a kdyby neměl dlouhodobější problémy s páteří, šel by určitě spíš do 911ky, kterou si dlouho plánoval.
A že si vybral červenou barvu, tím v podstatě překvapil i sám sebe. Když pominu někdejší eMkovou Š 120 GLS v tlumené cihlově červené, tak jsme nikdy žádné červené auto neměli.
P.S. Ta vínová na X5 má sice o poznání lépe trefený odstín, než měla jeho žena před tím na Touaregu, ale i u ní bych šel osobně raději do nějaké nebarvy (šedé metly apod.).
Tady je stručnější EVO recenze MGTS:
[odkaz] -
white label 17.03.16 13:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
pS - To víš, že můžeš, od toho je to diskuse... ;-)
Mně zase v tom jednobarevném provedení nic moc neříkají (platinum je lepší, než stříbrná), na první pohled takové velké "DOTZky". >:-[]
Jak taky nejsem příznivec celo černých kol, tak tady to u mně zachraňuje vysoký lesk a kovová linka na obvodu disku + kontrast se sytě červeným lakem karoserie. -
white label 17.03.16 12:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
w-a
Souhlas, taky bych to až tak nehrotil/nezobecňoval. Sám jsem obvykle spíš pro nebarvy a 50 odstínů šedi, přičemž k hlavním důvodům patří jednak úzká nabídka barev (na rozdíl od odstínů šedé), a když už se nějaká ta barva v nabídce objeví, jen velmi vzácně se jedná o dobře trefený odstín. Ono stačilo, aby byl v nabídce pro MGTS jiný odstím červené, např. inidschrot, a skončili bychom "zbaběle" třeba u vzpomínané Volcano Grey.
Prostě barva je primárně o odstínu a konkrétní aplikaci/konfiguraci.
Co jsem tak zjišťoval, tak zatím u nás žádný Macan GTS v karminrot objednaný není, kdo chce "barvu" a nechce moc připlácet, bere nejčastěji saphirblau, která třeba mně nic moc neříká, nebo se berou nebarvy černá/bílá/šedá. -
white label 17.03.16 12:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Leg - Z konfigurátoru mi fotka v takové kvalitě nevyleze, tak proto...
Ano, chceme ho opticky "HOT" a zmiňovaným kontrastem s karminrot zdůraznit černé markanty GTS, včetně opticky odlehčených černých kol s vysokým leskem. [odkaz]
Výhodou vyššího příplatku za karminrot je, že jí na Macanech nebude hodně, někoho odradí výrazný příplatek, někoho výrazně červená barva, nebo obojí. Navíc zatím lze mít karminrot v rámci Macanu jen na GTS, jediná možnost jak to obejít je lakování v individualu, ale to stojí samo o sobě 5 tis. éček s čekačkou na lak 6 měsíců, pak můžeš mít třeba i Macan popelář edition: [odkaz]
Černou folii na střechu, zatím o tom neuvažujeme. Jednak to není bílé auto, kde to bývá opticky podstatně naléhavější a pak taky tvar střechy je tady poměrně kulatý/obloukovitý. A střešní spojler vzadu ve vysokém lesku by byl taky k případné folii oříškem.
Dekor v interiéru by měl být kartáčovaný hliník, který je nově (opět pouze pro GTS na přání a bez příplatku) možný v matně černém finiši: [odkaz] (lze zvětšit)
Jinak je samozřejmě v konfigurátoru spousta možností jak utratit majlant za kýč. -
woody-alien 17.03.16 11:29
iudex: Řekl bych, že pravda je někde uprostřed. Jistě si ještě vzpomeneš, jak těžko se vybírala barva na GTI, ale třeba i na Mondeo. No a nabídka na SUV bývá podobně "zajímavá". A kde nic není, ani smrt nebere. Jasně, prémiová SUV budou i nadále hlavně černá, bílá nebo v jednom z 256 odstínů šedi ;-) , ale pokud se u mainstreamu vyskytne dobře vypadající červená, tak ji za chvíli na silnicích uvidíš dost často. Příkladem může být červená Flamme u Renaultu (Kadjar), Red Soul u Mazdy (CX-5) nebo Passion Red u Hondy (CR-V). -
iudex 17.03.16 08:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Ako nie som priaznivcom SUV, ale musím otca pochváliť za voľbu farby. Prečo sú všetky SUV čierne, event. biele? Kto povedal, že nemôžu byť farebné? A ak sa k nejakému SUV hodí "farebná farba", tak je to práve Macan. Skrátka otec je vo svojich 70 menej konzervatívny ako väčšina štyridsiatnikov. :yes: -
Leg 17.03.16 06:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
wl: aha, jak je to na paradajke, tak som predpokladal že je to render tvojej konfigurácie, kam sa nedopatrením dostalo strešné okno.
Evidentne chcete Macana ladiť do dravého, športového štýlu. V tom prípade sa samozrejme nedá proti zvolenej konfigurácii, ktorá stojí na červeno-čiernom kontraste nič namietať (ako ťa poznám, tak strecha ešte pôjde do čiernej). Mne to na, aj keď kompaktnom, SUV moc nesedí, ale je pravda, že dizajn Macanu je sám osebe dravý dosť, takže nakoniec ani nejaká menej nápadná sivá mu úplne nesadne.
Ale ten interiér bude špicový, ten je vyložene podľa môjho gusta. :yes:

A teď si představ, kdybych si něco podobného dovolil napsat já se svým nickem. >:D