Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.03.16  14:38

« Re: Re: Re: Re: Pre milovníkov Miaty

Mrdku na denní ježdění mám již od podzimu >:-[] GOLF Sportsvan 1,4 TSI 150 hp a 250 nM (ten silnější motor), celkem to kupodivu i jede ;-) Ikdyž to má jen polovinu koní co Meggie... Tuníme jen lehce, pouze přitvrdit klasicky podvozek, širší a větší kola (spokojíme se jen s 17" 225/45 - přece jen nějaký komfort by měl zůstat), pak vytlumit přední dveře, dát dopředu lepší repro, zatmavit všechny skla. Klasický postup jako u všech mých aut >:-[] >:-[] >:D

Jinak MX5 se skládací střechou moooc pěkný, krásná silueta! :yes: Jen by to chtělo lehčí verzi kupé, to by bylo super.

IUDEX - mě je v 18" taky před 2 týdny zrušily, ty Pilot SS :-O Místo nich do 18" mají být ty PS4, od 19" pak budou inovované SS... Nebo vem Contíky ContiSportContact 5P, taky špička nyní. Ale od 19" mají být k dispozici i ty nové CSC6. V 18-ti palcích ale letos myslím nebudou.

P.S.: Disky 17" již mám naceněné, ty Borbety 2670,- s dph, BBS pak 3610,- s dph ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.03.16  14:30

« Re: Slovakiaring otvára

Hmm, tak mi už druhý eshop zrušil objednávku Michelinov Super Sport, vraj nie sú na sklade. Žeby naozaj tak rýchlo končili? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.03.16  12:10

« Re: Re: Re: Pre milovníkov Miaty

Jéé, Thomasino má novú mrdku! Ani som ju nezaregistroval a už sa tuní >:D . Mne osobne sa najviac páčia tie BBS-ky, najlepšie celostrieborné, ak sa vyrábajú. Dvojfarebné sú opticky o dosť plochejšie a tmavé zasa vyzerajú menšie. Inak super kára, Sportsvan 1.4 by som si vedel predstaviť vo svojej garáži (samozrejme s DSG).

A k MX-5 - neviem, MX-5 mám zaškatuľkovanú ako na dnešnú dobu puritánske auto za nízku cenu (v kontexte konkurencie je aj "recarová fulka" super kauf) a k tomu sa ideovo dokonale hodí handrená strecha. Ak vnímam Miatu ako superjednoduché autíčko pre radosť, zložitý mechanizmus pevnej strechy na mňa pôsobí ako zbytočný balast. Inak povedané, čo na 911 Targa vyzerá supercool (nehovoriac o odkaze do histórie), na MX-5 pôsobí trochu prekombinovane, alebo ako hovoria v US, over-engineered. Nehovoriac o tom, že v takomto lacnom aute je systém ručného sťahovania strechy jednoznačne najlepším riešením: lacné, ľahké, jednoduché (t.j. dohromady sa tam nemá čo pokaziť), rýchle (ak si to človek nacvičí, stačí rýchly pohyb ruky a strecha spadne dole) a dá sa otvárať/zatvárať aj za jazdy mestkými rýchlosťami, nezaberie veľa miesta a to nehovorím o tom, že klasika je nakoniec viac otvorená a "kabrioletovejšia"... skrátka okrem horšej ochrany pred vandalmi a počasím ma nenapadá jeden argument, prečo neísť do handry. OK, niekomu sa viac páči, tak to potom nemá zmysel diskutovať a preto aj tento výtvor vznikol.

Ale riešenie iste zaujímavé.

A ku Q7 - vyzerá to, že tento model sa mimoriadne vydaril, v podstate okrem vzhľadu som na Q7 snáď ešte nečítal nejakú výraznú kritiku. A to isté sa týka Macanu, čoho dôsledkom sú labelom oznámené dlhé čakacie doby.
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 23.03.16  10:23

« Re: Re: Pre milovníkov Miaty

wl:
    Ak si spominas, tak ona uz MX-5 lacna nebola, pokial si ju chcel mat "v Recarach" a so samosvorom, takze ku tej cene uz to nebude % take navysenie ako ku jej zakladu.
    A kedze uz potom bude otazka jej vzhladu a vybavy vybavena, ostane jediny "problem", ze sa neponuka v este silnejsej verzii, za ktoru by som zase nejaky groš navyse akceptoval...
    PS: ku testu Q7 - cakal si nieco ine ? >:-[]
    iudex:
    Nech ju rychlo dostane pod zadok Janči Mička >:D Ak sa do nej v prilozenom videu so strechou hore "elegantne poskadá" on, myslím, ze ani my dvaja by sme s nasimi +3 cm neriesitelny problem mat nemali >:-[]
    Plus, dame si urobit "tuning" toho stresneho dielu - vypukle "bobule" ako to maju niektore supersporty ( alebo aj Cayman, alebo nejake ine Porsche (?) ) a nejako sa tam nasukame. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.03.16  10:13

« Re: Slovakiaring otvára

iudex
    My bychom do otevřené MX5 potřebovali nějakou včelařskou kuklu proti polétavému hmyzu... ;-)

P.S. Jinak jsem zkoušel poptávat nový MGTS i přímo v Německu a je tam o Macany (aktuálně po "technickém faceliftu"¨) takový zájem, že nejbližší termín by byl říjen/listopad a navíc bez slevy! 8-s
    V aktuálním AutoZeitungu vyšla podoba Cayenne III a vypadá fakt jak zvětšený Macan.
    A je tam (mimo jiné) srovnávačka Q7 TDI s nejsilnější (hybridní) XC90. I přes celkový vyšší výkon této verze XC90, dostalo XC90 od Q7 pořádně za uši.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.03.16  10:08

« Re: Pre milovníkov Miaty

RS6
    Zřejmě se u Mazdy inspirovali aktuální targou 911ky. Systém schovávání střešního panelu je to sice efektní, ale levný nebude, takže se obávám že (kromě navýšení hmotnosti) výrazně prodraží MX-5 v této verzi RF (F-Fastback).
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.03.16  10:03

« Slovakiaring otvára

Už budúci víkend sú prvé voľné jazdy na SK ringu, konkrétne 3.4. od 9:00 do 12:00 hod. Čas doraziť staré gumy. :-)
    RS6: parádna targa, krásne to zakomponovali. Ale pre nás dvoch je MX-5 mimo, jedine žeby si chcel stále jazdiť bez strechy a pozerať ponad predný rám. >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 23.03.16  09:40

« Pre milovníkov Miaty

Ako som sa uz pocas jej testu vyjadril, nieco mi na nej chybalo - kupe verzia...
    No a teraz mi v Mazde vyrazili dych !
    [odkaz]
    Proste toto je ta silueta, ktoru som potreboval na nej vidiet a teda odpadavam z nej !
    Lenze samotny fakt, ze toto auticko sa mi uz este viac paci, mi je asi prd platny, kedze pri mojej vyske asi bude predsalen problem sa do toho so strechou hore vopchat... 8-s
    No nix, ved ked sa dostane aj na nas trh, tak hadam aspon ku odskusaniu sa dostanem... ;-)
    :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.03.16  08:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

Tom: Zaujímavý článok o tých Michelinoch. Pre mňa je podstatná info, že Pilot Sport 4 sa posúva viac smerom performance, čím vytláča Super Sporty vyššie a tie budú ponúkané už len v rozmeroch od 19" vyššie. Teda sa zrejme končí (možno už aj skončila) výroba SS v mojom rozmere 18". A práve teraz mi obchod, kde som mal SS objednané, objednávku zrušil pre nedostupnosť môjho rozmeru. Tak uvidím, kde ich ešte majú.
    Inak vidím, že si už rozhodnutý a napriek zhode tunajšieho osadenstva ideš investovať do vylepšovania MPV. ;-) Osobne 225ky pre motorizáciu 1,4TSI považujem za zbytočnú (to mám ja na dvojlitri) a tiež profil 45% na v princípe pohodlné rodinné MPV za nízky. Rovnako sa mi nepáčia čierne disky a ani Tvoje vybrané tvary (ako samo osebe sú super, len na iný typ auta, nejaký nízky sedan, nie na vysoké MPV). Tiež každú jar uvažujem, či Mondeo opäť prezujem na pôvodné 16ky, alebo vymením za 17ky, ale potom si uvedomím, na čo auto slúži a že komfort je hlavnou devízou rodinného dostavníka a nechám 16ky (a to majú ešte vyšší profil, 215/55 R16).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.03.16  00:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

Tak už ses jako probudil? To už to jaro dorazilo i k vám na vesničku? Střediskovou...
    Mě začíná jaro v sobotu s prvním pořádným ježděním :-)
    Neboj, nic se tunit nebude, jen se trochu upraví jízdní vlastnosti, aby to nebylo tak houpavé a po přesednutí z Meggie jsem neměl v prvních desítkách minut mořskou nemoc >:-[]
    Zdržovat tě tu pak laděním dvoucestného stavitelného podvozku KW Clubsport na MRS, nastavování odklonů, geometrie či dalších složitostí, tě nebudu zatěžovat! ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.03.16  23:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

Thomasino: Pilně to tu sleduju, neboj >:-[] A chápu, že za pravdu se bije >:-[]
    PS.: První jarní den byl už v neděli, jestli jsi to nepostřehl ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.03.16  23:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

Se ozval někdo, kdo tu dva měsíce nebyl, natož že by dal nějakou fotku do fotosoutěže! >:-[] >:D Přijde mě lepší se tu bavit o designu kol, než aby tady bylo několik dní mrtvo ;-) Jindy se tu několik dní řeší mobily, foťáky či jiná technika a nechává tě to klidným >:-[] Klidně se zase ulož k zimnímu spánku, ještě máš pár dní čas :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.03.16  23:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

Ron - viz 17:41 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.03.16  23:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

A jéje typická Thomasinovská komééédie >:D

Tak v první řadě, až zase budeš prodávat nová Alu Kola, ozvi se, rád je koupím a za dvounásobnou cenu prodám dále :-! >:D Já dal za ty své 17" origo na Megana tuším 14 nebo 17t... fakt už nevím.

No a z těch nabízených, co vybíráš, se mi nelíbí ani jedny. K MPV sedí origo stříbrná kola, žádný rádoby sportovní design, protože i když je to SportVan či jak se ten kříženec od VW jmenuje, pořád to má do sportovního auta dál než ke kukavozu ;-)
    No a zmiňovat, že investovat do přibližovadla, obzvlášť pokud má být komfortní, jakékoliv peníze mimo plánovaný servis, je zbytečné a navíc tunit MPV je pro mě vždycky největší vtip, co vidím na cestách.
    [odkaz]
    a nebo tuning tramvaje: [odkaz] >:D

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.03.16  22:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

CSC5 určitě ne, buď prověřenou CSC3, nebo zkusit novou CSC6 (pokud je v tom rozměru), která je na novém CTR. Anebo zkusit tu PS4 jak píšeš.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.03.16  20:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

Ještě dotaz. Volil by jsi dnes Conti SportContact 5 nebo Michelin Pilot Sport 4? 225/45 R17.
    PS4 je nová, ale údajně má podle všeho nyní teď Michelin novou skvělou směs a budou inovovat již tak dobrou Cup 2
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.03.16  20:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

Jinak jsi měl pravdu, ten původní odkaz na ty BBS byl na jiný typ, ikdyž hodně podobný >:-[]
    Správně je to tento a je zde i na GTI VII
    [odkaz]

[odkaz]

dělá se i se stříbrným krajem, ale více se mě líbí celý šedý.
    [odkaz]

- Ale asi si ten litr na každé kolo připlatím, přece jen budou o něco kvalitnější, lehčí a navíc i při následném případném prodeji za několik let budou "hodnotnější" disky BBS než Borbet s přelepeným středem na VW >:-[]

P.S.: Tady jsou ty šedé BBS dokonce k vínové Mazdě, takže aspoň vidím barevnou kombinaci ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.03.16  19:04

Borbet je německá slušná značka jako Rondel, ATS, Ronal a jiné, kteří vyrábí spoustu kol pro evropská auta, vč. koncernových. Jasně, taliání jako WSP je měkký šrot, proti tomu je O.Z. jiná liga ;-) Ale ti mají ještě levnější značky MSW a Sparco >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.03.16  18:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

Borbet může být slušná značka, přesto BBS je BBS. A není taloš, jako taloš...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.03.16  17:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin

No to nevím, na pružiny Eibach i H-R z MRS mám již kupce >:-[]
    Sedačky z Golfa SV nebudeme odebírat, to je auto na denní ježdění, žádný závoďák! ;-)
    Původně jsem nechtěl do Golfa moc peněz investovat, cpu to raději do Meggie, ale na druhou stranu si říkám, že s tím jezdím skoro každý den, že větší a hezčí kola si dopřeji, taky lepší pneu, ale zase opatrně, aby se to nevyšplhalo do zbytečně vysokých částek. Mimochodem Borbet je slušná značka na kola, žádná čína nebo taloši ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…