Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 24.03.16 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gumy a zase gumy
Jinak poznatky z mého servisu Meggie, který proběhl v pondělí (výměna oleje, zase Millers Oils 10W-60 Nano, výměna brzdovky po roce atd.). Měnili jsme preventivně zase prachovky a těsnění u předních brzdových třmenů, kdy loni byly po sezóně rozjebané a popraskané díky vysokým teplotám s lepšími brzdovými deskami. Letos to bylo výrazně lepší, málem nebyly třeba měnit, měnili jsme spíše preventivně, protože takovou komplet repasi brzd dělám před každou sezonou a 2x až 3x během sezony kontrola a vyčištění. Takže tím jak jsme tam loni před sezonou přidali ty hadice z předního nárazníku co ústí v podběhu a směrují vzduch k brzdám, tak to hodně pomohlo chlazení brzd. Ale dá se to udělat ještě mnohem precizněji a vyrobit nějaký přesnější směrování přímo u kola, ale u předokolek to není tak jednoduché, je tam méně místa. -
Thomasino 24.03.16 11:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Gumy a zase gumy
Takový popraskaný kotouče mám taky, jako Fulín na závoďáku >:-[] >:D
Nevím který Pirelli Corsa ale myslí. Je jich více. A nejrychlejší jsou ty semislicky Trofeo R (Race), ale ty asi nedávají na novinářské auto, to je na ně moc dobrá a drahá guma >:-[]
iudex - s těmi Pilot SS budeš spokojený, je bezva že jsi je nakonec sehnal! :yes: -
iudex 24.03.16 11:13
« Re: Re: Gumy a zase gumy
wl: máš pravdu, CSC6 sú až od 19", takže pre mňa pasé. Ale už mi volali, že skladom je 5 ks Michelin PSS, takže už to mám vyriešené.
Cov: je zrejmé, že PSS sú na okruh vhodnejšie, ako univerzálnejšie PS4 (aj napriek ich posunu smerom k športovosti), aj v samotnej hierarchii Michelinu sú umiestnené vyššie. Pritom PS4 ako novinka stojí v podstate rovnako, ako výbehové PSS.
Tom: tak si dobre zajazdi. Ja idem budúci piatok na výmenu oleja a keď prehodím gumy, môžem ísť na okruh tiež. Starým Bridgestonom dávam ešte jednu návštevu SK ringu a potom šup Super Sporty. :-) -
-
Covenant 24.03.16 10:35
« Re: Gumy a zase gumy
Iudex
S těmi SS jsi udělal dobře, PS4 může být dobrá guma, ale i s fotek je vidět že Super sport má vyšší bočnici a na okruhu ta guma nebude tolik trpět....a i když se podíváš na sk ring tak 3-4 do roka, tak to oceníš...víš sám jak člověk s utrpením kouká na ty strhané strany běžných UHP, když dojezdí ;-) -
Thomasino 24.03.16 09:32
« Re: Gumy a zase gumy
ANO, jedu na SK ring jezdit již tuto sobotu na akci RacingWheels, kdy je celý den volné ježdění. Střídáme se dva na jedno číslo, cena 90 EUR pro jednoho (to máš jako 3x 25min normálně). Na dopoledne zatím hlásí spíše zamračeno až oblačno, dorazím před 11-tou. Po obědě jsou 3 krátné závody na 3 kola, které jet nemusíme, ale asi si zase jeden zkusím >:-[] Akorát že start je z místa a ne letmé kolo jako na Carbonii. Video z loňska za mokra kdyžtak zde ;-)
[odkaz]
Loni na podzim bylo taky zamračeno a chladno, nicméně mezi jednou a půl druhou za chladného počasí jsem zajel zatím své nejrychlejší kolo 2:36,5 :-) Na gumy to nebylo ideální, ale bylo cítit jak se motoru hezky dýchalo a turbíčko makalo jako vzteklé >:-[] -
iudex 24.03.16 09:16
« Gumy a zase gumy
K tým Michelinom Pilot Sport 4 som čítal rozhovor s niekým z Michelinu, kde tvrdí, že PS4 sú skôr náhradou Super Sportov, ako náhradou PS3 (platí pre menšie rozmery do 18", väčšie priemery zostávajú pre SS, ktoré sa robia ako provoobutie pre mnohé športiaky, najmä od Porsche).
Cit.: "In comparative testing in 18" sizes, Pilot Sport 4 outperforms the Pilot Super Sport in 99% of everyday situations, with the added benefit of 10-15% improved wear. The other 1% is on a dry track where the Pilot Super Sport would outperform the Pilot Sport 4 by a couple of tenths of a second around a long track." Teda že v 99% každodenných situácií je PS4 lepšia ako SS a zvyšné 1% je suchý okruh, kde má SS navrch. Super Sporty dostanú nástupcu až v neskoršej dobe.
Čiže sa zdá, že si Michelin s tými Sport 4 dosť verí a kľudne by som išiel do nich, ak by som nezohnal SS. Ich test som ale zatiaľ nenašiel.
Avšak som našiel najnovší test letných UHP gúm (Autobild), kde zvíťazil Conti SC6, prekvapivo aj pres Super Sportami (ktoré sú slabšie na vode). Čiže sa zdá, že po neveľmi vydarených CSC5 je 6ka opäť super guma. [odkaz]
Každopádne už mám objednané Super Sporty a zdá sa, že tentokrát mi už konečne prídu (s indexom 88 sú stále dostupné). Ak by neboli, volil by som spomedzi CSC6 a PS4.
Tom: Ty ideš na SK ring už tento víkend? -
white label 24.03.16 00:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pre milovníkov Miaty
Tak na Heureku bych v tomto ohledu rozhodně nespoléhal. >:-[]
To Péčko tam má jen jeden e-shop, sice pod dvěma názvy, ale graficky je to ten samý e-shop. Podle mě jde jen o CSC5, navíc vše v SSR. Když jsem tehdy sháněl ty CSC5 v rozměru 225/40/18" tak jsem taky párkrát narazil na údajné CSC5P, ale vždycky to v tom rozměru byl překlep/nesmysl.
Tady úplně dole jsou rozměrové řady CSC5P:
[odkaz]
-
Thomasino 23.03.16 23:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pre milovníkov Miaty
Důkaz místo slibů >:-[]
[odkaz]
- ale třeba to "P" tam mají u těch dvou dodavatelů špatně..
[odkaz]
Jinak já jsem na Golfa skoro rozhodnutý pro PS4, přece jen mám Michelin rád (poslední roky jsou na špici) a možná je budu pak jezdit i na MRS (ikdyž na letošek mám Toyo R888-R, teď mám objednané na vyzkoušení Federal 595 RS-R co moc nevydrží, na zadek mám stále tak 30% hloubky na PS Cup2 - potřebuji na sezónu dvě sady) -
white label 23.03.16 22:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pre milovníkov Miaty
Pokud vím, tak v 17" se CSC5P nenabízí vůbec!
A pochybuji o tom, že by mezi TOP3 UHP byly CSC5 (bez P). Každopádně mi jedna zkušenost s nimi stačí na to, abych je nedoporučil, dokonce ani tobě bych je nedoporučil, a to už je co říct... >:-[] -
Thomasino 23.03.16 22:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pre milovníkov Miaty
Já nezkoumal rozměry CSC 5P v 18" palcích a 225/40, protože nevím jestli iudex chce dávat na nynější kola, nebo kupovat jiné. Já jen koula na "moje" 225/45 R17 na Golfa ;-)
Jen mě překvapuje, že jsi tak proti CSC 5. Já je teda neměl, jen vím, že když jsem hledal testy na bežné letní gumy, že CSC 5P byly mezi TOP3 UHP (taky Michelin SS) a myslím že v minulých letech jsem tam zahlédl také CSC 5... -
white label 23.03.16 18:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pre milovníkov Miaty
Th - CSC5P jsou OK, ale v 18" se nabízejí jen v rozměrech 235/40 ZR 18 a 255/35 ZR 18. CSC5 nebrat, CSC3 (případně i CSC2) naopak klidně.
P.S. Jinak předpokládám, že i policajti (na rozdíl od tebe) snad poznají, že 88/92 nejsou písmenka, ale číslice/čísla. :*) >:D -
Thomasino 23.03.16 15:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pre milovníkov Miaty
A ty si myslíš, že oni ví co ty písmenka znamenají?? >:D
Klidně bych do toho šel, pokud je budou mít. Nebo pak ty CSC 5P.
A nejlépe Advan AD08R, pokud hodláš pbčas chodit na okruh. To teprve uvidíš, co je to grip na předních gumách ;-) A vzhledem k tomu, že i kdyby jsi je dal jen na předek (zadek se u tebe taky jen veze), tak GTI je nastavené hodně nedotáčivě, aby bylo hodné, takže bych se rozhodně nebál výrazné změny chování auta na okruhu. Naopak se bude chovat lépe.
P.S.: V sobotu se jde jezdit na SK ring, těším se jako malej kluk !! -
iudex 23.03.16 15:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Pre milovníkov Miaty
Tom: tak už tretí eshop mi zrušil objednávku a chlapík vravel, že PSS v 18" už skončili a dopredávajú sa len zvyšky. A tie už v presne mojej špecifikácii (225/40 R18 92Y) nie sú, ešte by našli s hmotnostným indexom 88. Teda zaťaženie "len" 560 kg vs. 630 kg pri indexe 92. Z môjho pohľadu teda absolútne no problem, mohli by to ale riešiť fízli, keď v TP mám len 92?