Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 27.03.16 15:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gumy a zase gumy
Nedá se říci že bych závodil, jen jsem jednou zkusil závod Carbonie na Slovakiaringu loni v květnu, pak jsem chtěl zkusit znovu v září, ale úraz přítelkyně na Nordschleife to změnil (a stejně nefungovaly dobře brzdy). Letos chci jet znovu na Slovakiaringu v květnu, pak se uvidí. Možná v červnu na Hungaroringu, ale spíše pojedeme tady s Covenantem na pár dní na Nordschleife (a doufám že tam potkáme i Bullyho). Jinak je to skupina "seriovýách" aut, ale je tolerována spousta úprav, jako podvozek, brzdy, motor, poslední dva roky už i odklony atd, atd. Musí to mít homologované semislicky a tapecírunk v autě, mimo zavazadlový prostor. A nemusí tam být zadní sedačky. Musí tam být min. 4-bodové pásy a doporučený je hasičák (ale ten nemám >:-[] ) -
-
AUDIRS6 26.03.16 22:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gumy a zase gumy
Zaujimalo by ma, v akej kategorii to vlastne pretekas, ake su tam technicke pravidla, ake su povolene upravy a ake upravy si ty este ochotny urobit na svojej "Megie"... ;-)
Ale kedze to by sme tu asi zasvinili komplet celu diskusiu, tak ak chces, zaklad nacrtni tu a zvysok mozeme riesit cez SZ. ;-)
-
Thomasino 26.03.16 21:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gumy a zase gumy
Tak dojeli jsme tam před 11-tou, už byla suchá trať,ale celý den poměrně zima kolem 8-10 stupňů :-( A jednak po zimě moc nefungoval řidič, asi 2 stinty jsem se rozkoukával, ale zřejmě v té zimě ani moc dobře nefugují ty Federaly. Časy nic moc, příště to poladíme ;-) Každopádně jsem absolvoval další půlhodinový koučing s Honzou Červenkou, rozhodně to bylo přínosné, pomohlo mě to se rychleji dostat do předchozí formy a hlavně jsem si uvědomil zase řadu chyb >:-[] >:-[] -
woody-alien 26.03.16 15:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gumy a zase gumy
iudex: No tak mně prodejce el.ručku vychvaloval jako výbornou věc, když zkolabuju za volantem. :-) Že spolujezdec může bezpečně zabrzdit auto. Něco na tom je, ovšem stejně by mě zajímalo, jestli jsem ten den vypadal opravdu tak špatně. >:D ;-) -
iudex 26.03.16 10:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gumy a zase gumy
Tom: ešteže si kúpil tie "monzúny", u nás ráno celkom popršalo. Každopádne have fun. Ja som sa minule v Pachfutrhe pošmýkal (na mokrej fólii) dosýta. [odkaz]
Mimochodom asi niektorých pobavím, ale ja som až po dvoch rokoch používania elektronickej parkovacej brzdy zistil, že tá na rozdiel od klasickej ručnej brzdí všetky 4 kolesá (ja som myslel, že na srandy na snehu je nevhodná iba z dôvodu, že zabrzdí naplno). Inak zaujímavé je, že jej zatiahnutie za jazdy auto nerozhodí, brzdí to v spolupráci s ESP a udrží smer i bez držania volantu. Každopádne si neviem predstaviť jazdnú situáciu, kde by som mačkal elektronickú rúčku.
No nič, možno už na budúci víkend vybehnem na SK ring aj ja. -
Thomasino 24.03.16 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gumy a zase gumy
U mě nejdou desky počítat na kilometry, ale počítám to na měsíce nebo sezóny >:-[]
Loni jsem začal zase na PFC (směs 08), ale v srpnu bylo skoro po nich a dal jsem Hawk DTC-30, ale nejsou tam dobré jako ty PFC (taky stály asi 6500 místo 10000 Kč za PFC).
Před chvilkou mě došly konečně pneu Federal 595 RS-R, alespoň dvě gumy ze čtyř objednaných. Potřebuji na sobotu nějaké "mokré" gumy, nebo aspoň nějaké se kterými se na vodě dá jezdit, kdyby trochu sprchlo :-)
[odkaz]
-
Thomasino 24.03.16 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gumy a zase gumy
Jinak poznatky z mého servisu Meggie, který proběhl v pondělí (výměna oleje, zase Millers Oils 10W-60 Nano, výměna brzdovky po roce atd.). Měnili jsme preventivně zase prachovky a těsnění u předních brzdových třmenů, kdy loni byly po sezóně rozjebané a popraskané díky vysokým teplotám s lepšími brzdovými deskami. Letos to bylo výrazně lepší, málem nebyly třeba měnit, měnili jsme spíše preventivně, protože takovou komplet repasi brzd dělám před každou sezonou a 2x až 3x během sezony kontrola a vyčištění. Takže tím jak jsme tam loni před sezonou přidali ty hadice z předního nárazníku co ústí v podběhu a směrují vzduch k brzdám, tak to hodně pomohlo chlazení brzd. Ale dá se to udělat ještě mnohem precizněji a vyrobit nějaký přesnější směrování přímo u kola, ale u předokolek to není tak jednoduché, je tam méně místa. -
Thomasino 24.03.16 11:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Gumy a zase gumy
Takový popraskaný kotouče mám taky, jako Fulín na závoďáku >:-[] >:D
Nevím který Pirelli Corsa ale myslí. Je jich více. A nejrychlejší jsou ty semislicky Trofeo R (Race), ale ty asi nedávají na novinářské auto, to je na ně moc dobrá a drahá guma >:-[]
iudex - s těmi Pilot SS budeš spokojený, je bezva že jsi je nakonec sehnal! :yes: -
iudex 24.03.16 11:13
« Re: Re: Gumy a zase gumy
wl: máš pravdu, CSC6 sú až od 19", takže pre mňa pasé. Ale už mi volali, že skladom je 5 ks Michelin PSS, takže už to mám vyriešené.
Cov: je zrejmé, že PSS sú na okruh vhodnejšie, ako univerzálnejšie PS4 (aj napriek ich posunu smerom k športovosti), aj v samotnej hierarchii Michelinu sú umiestnené vyššie. Pritom PS4 ako novinka stojí v podstate rovnako, ako výbehové PSS.
Tom: tak si dobre zajazdi. Ja idem budúci piatok na výmenu oleja a keď prehodím gumy, môžem ísť na okruh tiež. Starým Bridgestonom dávam ešte jednu návštevu SK ringu a potom šup Super Sporty. :-) -