Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 28.04.16  11:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

ved ano - setris motor, to je chvalyhodne...
    Ono, asi by si si mal dat s niekym debatu o tom, ako najlepsie zrychlovat. Ono tocivy moment je pekna a na brzde odmeratelna velicina, ale dolezity je vykon a jeho priebeh.
    Ak mas aj medzi 5500 a 6000 rpm vykon neklesajuci, je dobre to tam podrzat. Dalsim preradenim sa totiz dostanes do pasma vyssieho vykonu ( napr. miesto 4200 rpm do 4600 rpm - neviem, 4ka, 5ka ?) a vdaka tomu vyssiemu aktualnemu vykonu v tych otackach, zase zrychlujes lepsie...atd.
    Ale ved rob ako vies. Len potom sa necuduj, ze sa k tym 2:35 budes dostavat asi trosku pomalsie...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.04.16  11:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

Videa z loňského roku byly s motorem v pořádku ;-) Letošní z Brna nebyly.
    Ale i dle průběhu krouťáku by bylo dobré se držet v pásmu 3000-5500 (max.6000) a nemá smysl to hnát až nahoru, když přeřadím, tak se dostanu už na konec ideálního pásma krouťáku. Aspoň můj názor a podle mě tím netrápím tolik motor >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 28.04.16  10:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

a jeeejeee... :-|
    Takze videa, ktore si mi vtedy postoval, kde sa mi zdalo, ze radis akosi skor a ty si mi vysvetloval, ze vyssie to hnat nema cenu - boli pocas tych 250 PS, ked to nechcelo tahat aj hore ? To by vela vysvetlovalo. ;-)
    Toz drzim teda palce, nech mas moznost ist cim skor otestovat full throttle ! ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.04.16  10:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

Náš čas 2:39,3 není z mého pohledu nic moc, když jsem tam zajel již o 3 vteřiny lépe a díky novému podvozku jsem čekal o kousek lepší čas (nebo aspoň podobný, protože byla zima a měl jsem jiné gumy). Ale už víme kde byl problém!! >:-[]
    Honza Červenka má tím pádem omluvenku, že jsme v neděli oba dva zajeli JEN 2:39,3 - protože to auto nemělo 265 koní, ale jen asi 240-250 koní! Jel jsem včera dát do Profituningu zpátky mapu na 300 koní, protože v listopadu se měnila vadná řídící jednotka (což ale nesouviselo s jinou mapou motoru) a po zimě tam bylo teoreticky jen seriových 265 koní. Nahrála se zpátky ta mapa na 300, ale ukázalo se při měření, že místo 300 je tam jen 250 !! Ve středním pásmu krouťák a výkon celkem byl, ale pak už moc nerostl. Po chvilce hledání a zkoušení sundal šikovný mechanik kryt motoru a objevil, že hadice k turbu zdaleka netěsní, byla povolená spona a hadice byla dost volná. Takže tam bylo po zimě kolem 240 koní a proto jsem nebyl schopen zajet podobné časy jako loni. Spona se dotáhla a hnedle se odměřilo s novou mapou bezpečných 300 koníků a 420 Nm :-) Jen pro doplnění, palivo OMV MaxxMotion 100.
    Je tam od léta větší intercooler Forge a sportovní pěnový filtr Pipercross, plus dotažané trochu více vzduchu před sání, aby se to za teplých dní vše bezpečně uchladilo...
    P.S.: Myslím že jako fotka do fotousoutěže na téma Moje auto a překvapení, by pohled na monitor se změřenými pouhými 250 koníky (místo 300) byla taky dost dobrá!! >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.04.16  10:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

Thom: video z nedele nebude? Pozeral som video chlapíka s bielou Integrou, ktorý stál vedľa nás na parkovisku a chalan s ňou spravil čas 2:38 min., čo je na daný výkon parádny čas.
    Ad Clubsport: tak je možné, že Clubsport S bude fakt puristické auto s rámom a bez sedačiek (viď fotky tu, kde je jasne vidieť rám vzadu: [odkaz] ), to už by bolo pre mňa nepoužiteľné.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.04.16  10:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

FAKT ?? Asi DSG nemá Marc Gené rád >:-[] Myslím, že jim to zajíždí on..
    Ale co sleduji pořad Fast Lap s Christianem Menzelem na TV kanále Auto Motr Sport, zvláště pak rozbor dat a grafu, je jasné o kolik je dobrá dvojspojka rychlejší než manuál. Ikdyž má raději na řízení manuál :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 28.04.16  08:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

Na téma DSG jen poznamenávám, že SEAT jezdí rekordy na Ringu s Cuprou v manuálu...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.04.16  22:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

V rámci rychlých časů na okruhu a na Nordschleife by to chtělo odlehčený Clubsport S ve třídvířku s DSG, nejlépe bez zadních sedaček a s pořádnými skořepinami vpředu >:-[] >:-[]
    Jinak po dnešku by se moje Meggie dala přejmenovat na verzi "R.S. CLUBSPORT 300", jelikož je tam zpátky 300 koní a 420 Nm ;-) Odměřeno :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.04.16  21:13

« Re: Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

iudex: Ne díky, pět dveří a manuál ? 8-s >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 27.04.16  13:57

iudex: no, mně by nevadil... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 27.04.16  09:52

iudex: Že bych si ještě rozmyslel toho Swifta :-) ?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.04.16  09:48

« Re: Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

AudiRS6: paráda, chcem ho! :-) Ak som pokukoval po Focuse RS kvôli tej fascinujúcej dynamike a jazdným vlastnostiam, ale odrádzal ma ten dizajn (zadok a hlavne interiér), plus zvesti o jeho prehnanej tvrdosti, tak Clubsport S by bol úplne bez výhrad: výkon ako type R (a zrejme aj porovnateľná dynamika), avšak vizuálne (zvonku i zvnútra) bez najmenších pripomienok, predpokladám podvozkovo stále znesiteľné; po priostrení dizajnu oproti bežnému GTI je to ten ideálny kompromis a pre mňa dokonalý hotheč. Cena sa ale bude zrejme blížiť Rku (nemá síce 4motion, ale zato väčší výkon, plus exkluzivita limitovanej verzie), odhadujem 36000 evri.
    Nekúpite niekto GTIP v super stave? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.04.16  06:40

« Fotosoutěž - hlasování

Do aktuálního kola Fotosoutěže se přihlásili :

Thomasino
    Emel
    Leg
    pleaseSMILE
    woody-alien
    white label
    iudex

Přihlášené fotky jsou k vidění zde: [odkaz]

Můžete hlasovat. Hlasování bude probíhat do 29.4.2016 do 22:00 hod.
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 26.04.16  12:30

« Re: Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

Hothatchistom zdar a Golfu GTI Clubsport zvlast:

[odkaz]

;-)

iudex:
    Ale ako vidim, tak podla tvojho aktualneho HH (jeho hlasky) si tento asi nezasluzis >:-[]

a este jedne EDIT: GOLF R400 / 420 FAKT ASI NEBUDE :
    [odkaz]

- zaujimave, ze hovoria, ze to bola R4, ktoru pre nich vyvijalo Audi, a ze motor ako taky sa v niecom pouzije...
    dalsi edit: Cital som to aj na ich zdroji, a tam sa hovori len o motore rodiny EA 888 a tym je aj R5 2.5 TFSI, takze WCF v tom ma hokej. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 26.04.16  10:11

Nene, já se přikláním k tomu bad ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 26.04.16  09:47

Ja když zadám do Googlu IDDS, tak mi to nic nenajde?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.04.16  09:43

« Re: Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

Emel: ono názov toho systému je IDDS - Incapable Driver Detection System, ale zrejme preto, že incapable (neschopný) na obrazovku nevojde, auto mi hlási len bad driver. ;-) Ale mohlo to byť aj lame. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 26.04.16  09:27

« Re: Prihlasujem sa (druhý pokus)

iudex: tady je potřeba věnovat se se pečlivě drobným jazykovým nuancím. Bad driver se dá přeložit jako "zlý řidič / vodič"... ale i v češtině a slovenštině to má trošku jiný význam, v angličtině to může mít oba významy. Ve tvém případě se přikláním k českému významu - Pozor, zlý řidič! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.04.16  08:10

« Prihlasujem sa (druhý pokus)

Tak na druhý pokus sa to snáď podarí (ono cez mobil mi to nikdy poriadne nejde).

Takže prihlasujem svoju núdzovku s názvom: Elektronika stráži všetko.
    Woody tu už spomínal, že Golf má systém detekcie únavy vodiča, ktorý upozorní unaveného vodiča, že by si mal odpočinúť. Mňa zase Golf prekvapil systémom, o ktorom som ani netušil, že tam je: IDDS - systém detekcie neschopného vodiča a po jednej zbabranej zákrute na Slovakiaringu mi palubný PC zahlásil toto: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.04.16  23:16

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlašování

iudex: Přihlášení chvilku po termínu beru, ale dej sem funkční odkaz. ;-)

Pro všechny: Sumář tedy bude zítra.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…