Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.16  16:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Tiež zdieľam Emelov názor: ak by VW vedel/predpokladal, že CSS spraví lepší čas s DSG, bol by šiel na rekord s DSG. Takže sa javí, že predsalen tá dvojspojka má hlavnú výhodu ako každá automatika v komforte (ne)radenia a deklarované rýchlejšie preraďovanie až tak úplne neplatí (možno tak pri zrýchlení z nuly). Inak si myslím, že pri tak dlhom a rýchlom okruhu, ako je NBR, sú nejaké desatinkové rozdiely pri radení medzi DSG a manuálom úplne zanedbateľné.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.16  14:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Třeba jejich pilotům také vadí to, na co si stěžují novináři, že si DSG občas odřadí před omezovačem sama >:-[]
    Ale jako nevím, nejezdím s DSG na okruhu, nemohu soudit. Ale jsem rád, že si sám rozhoduji kdy přeřadit, kdy to má smysl ještě, nebo kdy je naopak rychlejší to na chvilku ještě podržet před omezovačem a pak brzdit a řadit dolů :-) Pořádný převodovky to takto mají, u VW prý ne, ale třeba u Porsche ano.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 04.05.16  14:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Kdyby se jim hodilo DSG a ještě k tomu bylo rychlejší, pak věřím, že by to zajeli s DSG. Mě z toho vyplývá, že v rukách profíka bylo DSG pomalejší.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.16  14:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Neprezentoval, protože to zajeli s manuálem a hodilo by se jim do krámu spíše DSG >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 04.05.16  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Podle mě byl cíl jasný - co nejrychlejší kolo. A vybrali tu převodovku, se kterou byli schopní zajet lepší čas. Obavy z výdrže neberu, DSG musí normálně okruhové ježdění zvládnout... a pokud by se něco náhodou pokazilo, no tak to přece automobilka dokáže řešit.

Marketing to taky podle mě není - SEAT nijak neprezentoval, s jakou převodovkou to vlastně zajeli, kdyby tam bylo DSG, bylo by to z marketingového hlediska fuk.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.16  14:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Tak ono to není o tom, že dojedou, dají jedno kolo, pak 15 minut kafe a cigáro, dají druhé kolo, zase 15 minut pauza, pak třetí kolo a to nejlepší se počítá >:-[] >:-[]
    Třeba neměli dostatek aut, aby je mohli střídat a jezdit celý den >:D
    Těžko říct. Je pravda, že ikdyž je DSG asi rychlejší, tak je už zase móda mít ve "sportovních" autech manuál, alespoň v té nížší třídě ;-) Všichni to nepřijmuli s takovým nadšením, jak si markeťáci před pár lety mysleli. To jen tady na MACZ díky usilovné dlouholeté práci White Labela to šlo rychleji a u zdejších nových GTI a Cuper je to 2:1 pro manuál >:-[] :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 04.05.16  13:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

U Cupry si mohli vybrat... a vybrali si manuál. Zatížení nevím, ale jedno kolo na Ringu by snad vydržela, ne? Tj. pokud by si mysleli, že budou s DSG o dvě vteřiny rychlejší než s MT, tak by podle mě vzali Cupru s DSG... i kdyby pak měla jít DSG na repas :-) .
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.16  13:20

« Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

To jenom chválím !! :yes: Ale taky mě udivuje, že to nezajeli s DSG :-!
    Asi přece jen nesnáší to zatížení tak dobře, jak se neustále deklaruje 8-s Rychlejší bude, o tom žádná, ale není sranda to dlouhodobě uchladit a dát na to pár let záruku.
    Mimochodem tým Chabr Motorsport má teď postavený Sciroco 2,0 TSI s DSG na závody, chtějí jet v pondělí CARBONIACUP ve skupině seriových aut a jako já spadají do B4. Nejeli Most, protože měli problém právě s převodovkou, tak jsem na ně zvědavý! Teda jestli pojedu, protože se rozhodnu až jestli dojdou přední kotouče a podle počasí. Chci to pojmout spíše jako testování a ladění podvozku, než abych si dělal nějaké ambice proti těm hodně poladěným M3 E46 a E36 3,2 (ta je ukrutně rychlá!), nebo poladěnému Sciroccu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.16  13:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Vyhozené sedačky a polo-rám jsou podobné váhy, tedy společně úspora nula, tady jde o image a pocit bezpečnosti + vyjímečnosti pro kupujícího >:-[]
    Ale já už nad ním kvůli Nordschleife taky přemýšlel, přece jen tam můžeš jít několikrát přes boudu ani nevíš jak >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.16  12:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

iudex
    Vyhození zadní sedačky není primárně pro úsporu hmotnosti (i když taky), ale hlavně pro možnost naladit auto/podvozek jako dvoumístné, což je proti pětimístnému nebe a dudy. Mělo by to auto nejen zrychlit, ale může to i do jisté míry změnit jízdní charakter.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.16  12:00

« Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Th
    Těch 400 kusů CSS by se mělo prodat v konfiguraci, která zajela rekord, tedy i s tím rámem.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.16  11:19

Proste trubkový rám do niečoho, čo nie je okruhový špeciál s 500-600 koňmi nepatrí, notabene nie do kompaktného hatchbacku. Inak ak by nebolo jasným cieľom zlomiť rekord NBR, kľudne tam mohli zadné sedadlá zostať, ono tá úspora pár kíl nie je adekvátna strate na praktickosti (ktorú štandardné GTI CS má v plnom rozsahu). Ostatne aj CTR s 310k je plnohodnotné päťmiestne auto. Ideál by bol Clubsport s motorom Clubsportu S, ako píše pS.
    Edit: Inak je zaujímavé, že CSS bude len s manuálom, evidentne teda ani samotný VW si nemyslí, že dvojspojka je na okruhu rýchlejšia. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 04.05.16  11:09

Anebo Clubsport s retrofitted díly z CS S. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.16  10:47

« Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Na to ti samozřejmě stačí 5-ti dvéřový běžný GTI Performance 230 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.16  10:46

Tom: ad "na to, na co má být, je praktický dost". Práve v tom je chyba lávky, hotheč nemá byť výhradne na okruhové jazdenie. Hotheč je na bežné cesty do práce či na nákup, s deťmi do školy, s rodinou na výlet atp., plus ten okruh cez víkend. Ak to zvláda len to posledné, nie je to hotheč.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 04.05.16  10:25

To je sice pěkný, ale kam dáš třetího člověka?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.16  09:48

« Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Také se mě líbí přístup VW s GTI CS-S :yes: Honda o tom 2 roky kecá, pak to zajede s autem co není seriové a proto jí to nikdo nepočítá >:D (teda pokud to VW bude s tou klecí i prodávat!).
    Jediné malinké mínus je X-krát zmiňované řízení u koncernu, který u takového auta na okruhy není zrovna nejkomunikativnější a je to škoda. Pak tomu autu musíš více slepě důvěřovat, než že by jsi vše cítil přes zadek a volant. Ale skvělý počin s tímto Golfíkem, taky by se mi líbil, to se nebojím přiznat.
    iudex - proč by takové auto nemohlo být praktické? Na to, na co má být, je praktický dost. Viz. foto ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
    Dáš do kufru 4 kola se semislicky, 3 tašky na týdenní dovolenou na Nordschleife, v jedné samozřejmě helmy, boty a rukavice >:-[] My takto budeme cestovat již za 4 týdny na Nurburgring. Těsím se!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.16  08:27

« Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Paráda, nudný dôchodcovský Golf prišiel, videl a zvíťazil, vyprášiac kožuchy všetkým rešpektovaným petrolheadským snom. Za to bez ďalšieho veľký :yes:
    Na druhej strane (ako správne podotkol wl) auto bez zadných sedačiek a s trubkovým rámom už ťažko možno označiť za hotheč, je to len hot, nie hatch, jednoducho tu nie je tá praktická stránka charakterizujúca hotheč a odlišujúca ho od športiakov. Takže to beriem iba ako imagemakera, ktorý snáď umlčí raz a navždy hejterov (aj keď miestny Hondaklub na čele s Fokingom je dosť zaslepený). ;-) Pre mňa zostáva top hothečom "normálny" Clubsport.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.05.16  07:05

« Re: GTI Clubsport S - 7:49

pS: To abych si letěl koupit samolepku s mapkou NS a okázale ji na Golfíka lípnul. >:-[]
    Jenže stejně jako jsem to zlehčoval u M-RS, Cupry nebo C-TR, tak ani teď "ve vlastní stáji" mi to žíly netrhá. Co se mi ale líbí je ten přístup. Žádný dlouhý kecy, tiskovky a PR....prostě udělat auto a zajet rekord. Tečka. :yes:

No a k té tvojí poslední větě....však se v diskusích ještě dozvíš věci, to se neboj. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.16  01:27

« Re: GTI Clubsport S - 7:49

Čas 0,39 s pod 7:50 je skvělý. Vždycky jsem tvrdil, že udělat podobně (obdoba "extraCUPových" verzí MRS) zaměřený hh je pro VW "pouze" otázkou vůle (a peněz pochopitelně). GTI má 40 let, tak to prostě udělali, aniž by to několik let dopředu okecávali.
    Je to limitka, takže těm 400ks bude zřejmě odpovídat i cena.
    V prvním odkazu se tvrdí, že se bude CSS nabízet pouze v bílé, červené a černé, stejně jako úplně první GGTI, ten ale začínal pouze se dvěma barvami, červenou Mars a stříbrnou Diamant.

P.S. Pro iudexe to nebude (jen 3dv., navíc bez zadních sedaček), takže spíš klasický Clubsport s 5 dveřmi? ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…