Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Covenant 04.05.16 17:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
AUDIRS6
Ne ne ty obrubníky jezdí jak to učí Honza...využívat celou šířku trati...že tím dostává geomka auta trochu na * je druhá věc... >:-[]
Když vidím některé ty apexi, tak se přesně vybavuju co nám Červ radil a tady od monitoru to vypadá tak snadně, ještě kdyby se to člověku pak kolikrát v té rychlosti povedlo to samé i v praxi. ;-) -
AUDIRS6 04.05.16 17:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Noooo, par krat som tam pocul zaerdzat aj tie kone, ktore si doteraz nechaval v stajni :-) :yes:
( mylsim vyssie rpm-kone ;-) ), ale ako keby si tomu nasmu motodromu este stale moc neveril a cakal obcas nejaku tu olejovu skvrnu - musel by som si to prehrat znovu, ale na par miestach si brzdil skor, ale 2x zase trosku neskor. Vtedy, ked si trochu "dlhy" na brzdach, tak skus len tak lehce natocit volantom dnu do zatacky - vdaka tomu ze si dobre vyvazene FWD-cko, tak by sa nic extra diat nemalo. Mozno nejaky slajdik, ale uz budes aspon nasmerovany ( take 2 male sklbnutia po sebe po 20° ) a potom budes zase moct ist skor na plyn. Takto si len musel cakat, kym ti to spomali a kym naberes odvahu do normalneho zatocenia.
A dalsia drobnostka - v niektorych situaciach si bral tie obrubniky az zbytocne - auto ti na nich nervozneje a nemozes ist s plynom na doraz, alebo mi to aspon tak pripada...
No proste pilovat, pilovat, pilovat ! Ale po tych tonoch, ktore som tam obcas pocul, to s tebou zacinam vidiet optimistickejsie... ;-) :yes:
Tak drzim palce, nech od teba vidim cim skor < 2:35 ;-) -
Thomasino 04.05.16 17:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Dlouhodobě sleduji testy v pořadu FAST LAP na TV kanále Auto Motr Sport se závodníkem Christianem Menzelem, jsou tam zajímavé rozbory a srovnání časů a grafů. Je evidentní, že i na okruhu (ikdyž ho tam mají malý a s GTI Perf. 230 zajeli kolem 2:06 tuším), nebo Golfem R apod. jsou časy s DSG rychlejší než s manuálem. Několikrát se to tam řešilo. Takže vážně nevím proč manuál, ikdyž jako zastánce manuálu bych měl být vlastně rád ;-) Hmotnost 15kg tady podle mě není ten důvod, ale těžko říct.
Ohledně mého řazení, trochu souhlas, vím že to netočím až nahoru, snažím se ten motor trochu šetřit, ale v neděli jsem se snažil řadit později, až chvilku po pípnutí, které mám nastavené celkem dole (musím posunout). Až o něco opravdu půjde (třeba kvalifikace na Carbonii nebo první kola závodu), budu to trápit o něco více :-)
Tady krátký sestřih z neděle, pár pomalejších cupových MX5 NA, nějaké rakouské Clio RS III s KW Clubsport (majitele trochu znám z FB), nějaké trojkové brambory. Na konci rychlejší kolo 2:37,27 dle transpondéru a to vč. zdržení za MX5 v táhlé levé (to mě stálo trochu času). Takže je z toho vidět, že by to pod 2:36 jít určitě mělo. Chce to dále ladit podvozek a šoféra ;-)
[odkaz]
-
white label 04.05.16 16:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Nebyl problém upravit soft dsg pro okruhové ježdění. Ale šlo jim logicky hodně o snížení hmotnosti a tam by si s dsg nepomohli, naopak. Proto manuál třídvířko a co šlo, tak ven s tím. Ani ty lepší (ale těžší) brzdy z Cupry black/orange tam nedali a raději upravili původní lehčí. Brzdový systém pro Clubsport S má hliníkové brzdové zvony a kryty, celkově to dělá snížení neodpružené hmoty o kilo na každé jedno kolo. -
iudex 04.05.16 16:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Tiež zdieľam Emelov názor: ak by VW vedel/predpokladal, že CSS spraví lepší čas s DSG, bol by šiel na rekord s DSG. Takže sa javí, že predsalen tá dvojspojka má hlavnú výhodu ako každá automatika v komforte (ne)radenia a deklarované rýchlejšie preraďovanie až tak úplne neplatí (možno tak pri zrýchlení z nuly). Inak si myslím, že pri tak dlhom a rýchlom okruhu, ako je NBR, sú nejaké desatinkové rozdiely pri radení medzi DSG a manuálom úplne zanedbateľné. -
Thomasino 04.05.16 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Třeba jejich pilotům také vadí to, na co si stěžují novináři, že si DSG občas odřadí před omezovačem sama >:-[]
Ale jako nevím, nejezdím s DSG na okruhu, nemohu soudit. Ale jsem rád, že si sám rozhoduji kdy přeřadit, kdy to má smysl ještě, nebo kdy je naopak rychlejší to na chvilku ještě podržet před omezovačem a pak brzdit a řadit dolů :-) Pořádný převodovky to takto mají, u VW prý ne, ale třeba u Porsche ano. -
Emel 04.05.16 14:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Podle mě byl cíl jasný - co nejrychlejší kolo. A vybrali tu převodovku, se kterou byli schopní zajet lepší čas. Obavy z výdrže neberu, DSG musí normálně okruhové ježdění zvládnout... a pokud by se něco náhodou pokazilo, no tak to přece automobilka dokáže řešit.
Marketing to taky podle mě není - SEAT nijak neprezentoval, s jakou převodovkou to vlastně zajeli, kdyby tam bylo DSG, bylo by to z marketingového hlediska fuk. -
Thomasino 04.05.16 14:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Tak ono to není o tom, že dojedou, dají jedno kolo, pak 15 minut kafe a cigáro, dají druhé kolo, zase 15 minut pauza, pak třetí kolo a to nejlepší se počítá >:-[] >:-[]
Třeba neměli dostatek aut, aby je mohli střídat a jezdit celý den >:D
Těžko říct. Je pravda, že ikdyž je DSG asi rychlejší, tak je už zase móda mít ve "sportovních" autech manuál, alespoň v té nížší třídě ;-) Všichni to nepřijmuli s takovým nadšením, jak si markeťáci před pár lety mysleli. To jen tady na MACZ díky usilovné dlouholeté práci White Labela to šlo rychleji a u zdejších nových GTI a Cuper je to 2:1 pro manuál >:-[] :yes: -
Emel 04.05.16 13:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
U Cupry si mohli vybrat... a vybrali si manuál. Zatížení nevím, ale jedno kolo na Ringu by snad vydržela, ne? Tj. pokud by si mysleli, že budou s DSG o dvě vteřiny rychlejší než s MT, tak by podle mě vzali Cupru s DSG... i kdyby pak měla jít DSG na repas :-) . -
Thomasino 04.05.16 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
To jenom chválím !! :yes: Ale taky mě udivuje, že to nezajeli s DSG :-!
Asi přece jen nesnáší to zatížení tak dobře, jak se neustále deklaruje 8-s Rychlejší bude, o tom žádná, ale není sranda to dlouhodobě uchladit a dát na to pár let záruku.
Mimochodem tým Chabr Motorsport má teď postavený Sciroco 2,0 TSI s DSG na závody, chtějí jet v pondělí CARBONIACUP ve skupině seriových aut a jako já spadají do B4. Nejeli Most, protože měli problém právě s převodovkou, tak jsem na ně zvědavý! Teda jestli pojedu, protože se rozhodnu až jestli dojdou přední kotouče a podle počasí. Chci to pojmout spíše jako testování a ladění podvozku, než abych si dělal nějaké ambice proti těm hodně poladěným M3 E46 a E36 3,2 (ta je ukrutně rychlá!), nebo poladěnému Sciroccu :-) -
Thomasino 04.05.16 13:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Vyhozené sedačky a polo-rám jsou podobné váhy, tedy společně úspora nula, tady jde o image a pocit bezpečnosti + vyjímečnosti pro kupujícího >:-[]
Ale já už nad ním kvůli Nordschleife taky přemýšlel, přece jen tam můžeš jít několikrát přes boudu ani nevíš jak >:D -
white label 04.05.16 12:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
iudex
Vyhození zadní sedačky není primárně pro úsporu hmotnosti (i když taky), ale hlavně pro možnost naladit auto/podvozek jako dvoumístné, což je proti pětimístnému nebe a dudy. Mělo by to auto nejen zrychlit, ale může to i do jisté míry změnit jízdní charakter. -
iudex 04.05.16 11:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Proste trubkový rám do niečoho, čo nie je okruhový špeciál s 500-600 koňmi nepatrí, notabene nie do kompaktného hatchbacku. Inak ak by nebolo jasným cieľom zlomiť rekord NBR, kľudne tam mohli zadné sedadlá zostať, ono tá úspora pár kíl nie je adekvátna strate na praktickosti (ktorú štandardné GTI CS má v plnom rozsahu). Ostatne aj CTR s 310k je plnohodnotné päťmiestne auto. Ideál by bol Clubsport s motorom Clubsportu S, ako píše pS.
Edit: Inak je zaujímavé, že CSS bude len s manuálom, evidentne teda ani samotný VW si nemyslí, že dvojspojka je na okruhu rýchlejšia. ;-)

[odkaz]
Ohledně obrubníků. Přes ty se jezdit má, pokud chceš jezdit rychlé kola, minimálně takto do půlky jako se snažím já. Paradox je, že v tom rychlém kole po spomalení tou MX5 jsem v té další šikaně tak agresivní na pravé straně nebyl, protože jsem si říkal, že to kolo je pokažené zdržením za Miatou, takže by to šlo rychleji :-)
EDIT: Jak píše Covenant, Honza nás to tak učí a to v tom rychlém kole jsem jich tolik nevyužíval, ani ty pásy asfaltu za nimi ;-) Taky je dobré pracovat s přenosem váhy, když máš váhu na vnějším kole, můžeš ty obrubníky "katovat" mnohem více, nerozjebeš si tak geometrii ;-)