Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 05.05.16 09:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Jinak CTR je v tom normálním režimu tlumičů sice tužší jak se očekává, ale prý nic brutálního. Ten druhý režim je celkem tvrdý, ale možná díky tomu funguje na rychlých okruzích tyu SK Ring.
Je ale fakt, že já už mám ty měřítka posunuté trochu jinam >:-[] Musím nechat Covenanta svézt s Meggie, aby mohl srovnat >:D
A vůbec, kdo dorazí zítra (v pátek) na sraz v Brně 17,30 ke Campusu s Bullym? Covenant, stíháš to? White Label by taky jednou mohl vylézt z beskydské nory a dorazit ;-) -
Leg 05.05.16 07:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Gratulujem Golfu a fanúšikom VW k rekordu. Antifanúšikovia nemusia byť smutní, iste si nájdu 100 dôvodov, prečo zrovna tento čas nie je relevantný.
Pre mňa je zaujímavou práve informácia o špeciálnom Ring režime, v ktorom je DCC údajne poddajnejšie ako v režime sport. To je v kontraste s Civicom, ktorý bol ladený priamo na ringu a vyšiel im z toho podvozok tvrdý ako skala už v štandartnom režime, v športovom je údajne neznesiteľný.
No a čo sa týka DSG, tam vidím tri možné dôvody pre jeho nepoužitie:
1. Hmotnosť - každé kilečko sa počíta
2. Dlhšie prevody - myslím že DSG má dlhšiu 4-ku, 5-ku a 6-ku a na dlhých rovinkách snáď lepšie vyhovuje kratšie sprevodovanie manuálu
3. Samočinné preraďovanie aj v manuálnom režime - toto možno nevadí, ak človek jazdí na 90 percent, ak je však treba ísť na 99 percent, viem si predstaviť, že toto je problém. -
boost. 04.05.16 23:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
"Jinak je jasné, že zrovna my dva jsme nezvolili dsg proto, abychom díky ní drtili časy někde na ringu."
Jj, už vim proč. Abyste mohli dávat na sociální sítě fotky, jak pijete za jízdy kafe ze starbucks. :-! -
AUDIRS6 04.05.16 23:23
Chalani, mile rad, len ako som uz par krat pisal, najskor sa musim vymanit z mojej casovej tiesne. Ale do konca leta chcem byt "free", tak hadam. ;-)
btw.: Pozeram, ze si asi nafasoval okrem ineho aj Renaultiu univerzalnu opravnu sadu - ta šedá páska:
[odkaz] a
[odkaz]
ale doporucujem pozriet aj zvysok galerie ! >:-[] -
white label 04.05.16 23:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
w-a
Já ti právě dávám za pravdu, těch důvodů pro manuál v CSS může být víc, ovšem určitě ne to, že by byl v principu manuál rychlejší, než dvojspojka.
Mimo jiné (mnou již zmíněné) se taky zřejmě VW rozhodl porazit soupeře jejich vlastními zbraněmi, protože jak MRS, tak CTR se nabízí pouze s manuálem. Navíc motor záměrně nenaladili na vyšší výkon, než má CTR. Takže funclub Hondy těžko může tvrdit, že CSS překonal čas CTR díky rychlejší dvojspojce, nebo vyššímu výkonu motoru.
Jinak je jasné, že zrovna my dva jsme nezvolili dsg proto, abychom díky ní drtili časy někde na ringu. ;-) -
woody-alien 04.05.16 21:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
wl: Jo, OK, já jen že to s tou DSG začíná iudex tak trochu zobecňovat. Pro mě ovšem tyhle časy na NS (a auta k tomu účelu použitá) nemají patřičnou vypovídací hodnotu. Daleko zajímavější by pro mě bylo srovnání jeden jezdec, jeden okruh, dvě zcela sériová auta (Cupra, GTI-P, ORS) manuál vs. DSG. Jak jsem psal, v Mostě bylo GTI-P DSG rychlejší. Netvrdím, že na jiném okruhu to nemůže být obráceně. A to nejdůležitější na závěr - i kdyby byly verze s DSG vždy rychlejší, pro mě to stejně není důvod bít se v prsa, protože já jako "bad driver" na tom žádnou zásluhu nemám. ;-) -
Thomasino 04.05.16 21:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
To že musí jedna strana kol zůstat na bílé čáře a druhá může být ven samozřejmě vím, ale když tak koukám na různé závody, většinou se to toleruje (pokud je to občas a ne pravidelně), nebo nejdříve napomíná ;-) Jasně, problém by mohl nastat v tom nejpomalejší místě SK ringu, tam to občas řežu oběma přes >:-[]
Prý že kupátka jsou nepraktická auta !! Houbelec, normálně je to 300-koňová dodávka !! >:D >:D
[odkaz]
RS6 - rád se někdy sejdu, třeba v Blavě nebo na SK ringu a pokecáme. Bude mi ctí tě poznat osobně! -
boost. 04.05.16 21:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
rs6
Tak to joooo.
Chtěl bych někdy absolvovat kurzy jízdy, zatím si jen pročítám teorii, když je čas. Letos jsem byl akorát takhle poprvý na "opuštěným" zasněženým letišti; zkoušel jsem různý věci, naštěstí neproběhly žádný akce mimo zpevněný povrch. >:D Už jsem to doma kolikrát vzpomínal, tož snad mi letos konečně nadělí k narozeninám driving experience za polárním kruhem. >:-[] -
white label 04.05.16 21:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
w-a
Souhlas.
Ale jak už jsem psal, jedním ze dvou hlavních důvodů je hmotnost. VW se u CSS výrazně chlubí relativně výrazným poklesem hmotnosti (proti CS) - 30kg. A teď si představte, že tam v kontextu - 30kg dají dsg, které je o + 20 kg těžší, než manuál!
Druhým významný důvodem je fakt, že VW jasně zdůrazňuje, že CSS je navržen tak, aby co nejvíc (v rámci možného) evokoval původní GTI z r. 1976.
Proto taky pouze červená, bílá, černá barva, i proto pouze třídvířko (možnost pětidvířka přišla až o pět let později) a i proto pouze manuál... -
AUDIRS6 04.05.16 21:05
2 sezony som robil testovacieho jazdca ( mnou popisaneho ) takeho peklostroja. ;-)
Ale to je uz hoooodne davno ( skoro 20 rokov ), plus obcas nejake amaterske zavody na motokarach, a neskor uz len take kondicne jazdy s kamaratmi a znamymi, moje "skolenia" jazdy v krizovych situaciach na cestach za roznych adheznych podmienok, meranie reakcnych casov s kamaratmi...
A tak... ;-) -
AUDIRS6 04.05.16 20:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Chalani, vsetko berem, ved som "váš"... ;-)
Problemy s obrubnikmi: Su niektore situacie, kedy ti obrubnik pomoze, ale aj ked ta zbrzdi. Ked je hladky, ze auto ostava stabilne, tak ti pomoze.
Ked ho beres pomedzi kolesa, tiez ti pomoze. Ale ked mas na nom ( hrbolatom ) len 1 stranu, tak to väcsinou znamena minus.
Neviem ako dorazne sa snazite dodrziavat pravidla, ale viete, ze za "bilu caru nikdo nesmi"...? >:-[] Proste 1 strana kolies by mala byt max. na ciare, lebo vam mozu komisari skrtat ( kvalifikacne ) casy, pripadne pocas zavodu napomenutie a neskor penalizacia... ;-)
Takze vsetko berem a podal svojich davnych skusenosti kvitujem, ale viem, co to robilo so mnou, preto to diskutujem s vami. Ine to teoreticky moze byt s RWD-ckom 1150 kg / 420 PS, slicky, vyvazenie cca 38:62, a inac sa to moze tvarit u vas...
Viac uz prezradit nemozem, ale prisaham zemi, ze raz sa k tomu dokopem a skusim sa tento rok este uvolnit tak, aby som neostal voci vam len ako teoretik !
Zakazdym ked pozriem nejake Thomove video, az ma tak dviha a obcas aj mam chut ist a dat si nejake to odreagovacie kolecko...Lenze s mojou aktualnou opachou to nieje bůhvíco. ;-\
Toz, time-attackom zdar, a niekedy vas hadam pridem pozriet. Dufam... :*) -
woody-alien 04.05.16 19:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
iudex: "Takže sa javí, že predsalen tá dvojspojka má hlavnú výhodu ako každá automatika v komforte (ne)radenia a deklarované rýchlejšie preraďovanie až tak úplne neplatí (možno tak pri zrýchlení z nuly)."
Dřív než bych se pouštěl do kritiky rychlosti řazení DSG, viděl bych hlavní rozdíl mezi manuálem a DSG v jiném zpřevodování, a to včetně stálého převodu . Já totiž nevěřím, že i profík může s manuálem zařadit rychleji než DSG. Převody jsou ovšem věc jiná. Nedávno jsem četl srovnání GTI-P man vs. DSG na okruhu v Mostě a tam i profík, kterej automaty nemá rád, připustil, že pro TENTO KONKRÉTNÍ OKRUH, je DSG vhodněji zpřevodovaná. NS ovšem není Most, a tam to může být, a nejspíš i je, právě naopak. -
Thomasino 04.05.16 18:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
To je pravda. Jinak teď jezdím "šneka" (ale stále jsou tam velké rezervy, jde to rychleji, ale po tom co jsem tam na začátku vylítl loni do kačera, tam mám respekt) a poslední zatáčku začínám taky více zvenku a postupně utahuji tak, aby byl výjezd na cílovku co nejrychlejší. Tam si občas pomáhám ubráním plynu, kdy se zadek zavrtí a stočí mi čumák dovnitř blíže k obrubníku >:-[]
P.S.: Odpoledne mi přišly dvě gumy CUP-2 od Michelinu, kdybych tu Carbonii v pondělí jel, tak abych měl na výběr jestli Toyo R888-R (ale přehřívají se), nebo spíše Michelin Cup 2 (zadní z loňska mám stále OK. Navíc ty Cup 2 by fungovaly i za mokra. Akorát že na těch předních dám Carbonii a těžko budou i na 3 dny ježdění na Nordschleife, kde bych rád odkroužil přes 30 kol >:-[] Tam budu muset vzít něco jiného, nebo spíše dvoje..
A vůbec! Doufám že jedeš!!

Nestíhám, jsem odjetý ;-)