SrandistaSK 06.05.16 23:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30
Takze to opat skoncilo podla ocakavani, za MACZ sa stretol masivny pocet 3 (!) aut... Fakt by ma zaujimalo, co je take zabavne na tom plkat len a iba na internete, ze co je to, coho sa vsetci internetovi diskuteri tak boja, ked sa zacne riesit stretko v realite... Toto mi asi zostane navzdy skryte... -
boost. 05.05.16 22:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
wl
A furt nic, viď... >:-[]
P.S.: Dnes jsem viděl na parkovišti moc pěkný Mk1 Golf v kabrioletu - přesně tenhle, jen s černým vnitřkem; měl(a) to navoněný. :-) [odkaz] -
white label 05.05.16 17:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Pro Hondu nikdy nebyl problém o tom dlouho dopředu mluvit.., takže teď už to stačí jen zajet se sériovkou a pak případně nabídnout nějakou ultimativnější verzi, která dá všem definitivní knockout. ;-) -
Bully_ 05.05.16 17:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Honda zase prohlasila, ze az nekdo postavi podobnou vykuchaninu jako Megane Trophy nebo ted Golf Clubsport, nebude pro ne problem neco podobneho udelat taky a rozsekat je. Hlavne ze je o cem se bavit >:D -
white label 05.05.16 17:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Bully
Nebyla to spíš vteřina a půl? Radost? To je zbytečně silné slovo. VW jen ukázal, že podobné "rekordy" může dávat i on, ať už s Cuprou Performance, nebo s GTI CSS.
Honda, že kolem toho nedělala (několit let dopředu!) cirkus navíc?!? >:D >:-[]
Navíc slíbila potvrzení se sériovkou a zatím pořád nic. Proč, když má teď navíc údajně rychlejší okruh, tak to by jistě hravě překonala ten původní čas. Okruh je zřejmě rychlejší, ale sériová CTR bude zase pomalejší, než prototyp, navíc GTI CCS zajel ten čas v konfiguraci ve které se bude prodávat, mám teď na mysli hlavně semislicky, se kterými zatím nelze CTR vůbec koupit.
V posledním EVO je okruhová srovnávačka CTR vs MRS 275TR vs Cupra Performance a CTR měla i přes zřetelně nejvyšší výkon nejslabší čas ze všech tří. Prostě vybrali nejrychlejší verze, které se dají koupit, ale CTR nic "sériového" na semislickách nemá. Přitom ten rekord není o netovárně vytuněných autech (to by pak nemělo absolutně žádná "pravidla"), ale o autech v podobě jaké je lze reálně koupit. A pokud to žádná pravidla nemá, pak může Honda hned zítra tvrdit, že to znovu překonala i se sériovým autem a bez semislicků a hned další den zase někdo jiný. -
Thomasino 05.05.16 16:50
Je to tak a zmiňoval jsem to tuším v diskuzi na ACZ, nová Nordschleife je o trošku rychlejší po těch úpravách. Nicméně zrovna Honda žádný oficiální čas s CTR stále nemá, čeká se až zajedou se seriovým autem. Akorát že jsou troškou pro srandu, když o tom 2 roky do předu mluvili, že postaví nejrychlejší předokolku na NS a ve finále sice nezajeli se seriovou verzí. Líbí se mě přístup VW, který v tichosti připravil ostřejší verzi Clubsport S, zajel jako že rekordní kolo (marketinkově samozřejmě dobrá věc) a pak to ohlásil. Ne jako Honda co o tom 1,5 až 2 roky mluvila >:-[] >:-[] -
Bully_ 05.05.16 16:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Nechci golfistum kazit radost, ale nikdo tu jeste nezminil provedene upravy Ringu. Jestli ta uzasna vterina na CTR nebyla spis smesne malo >:D
Honda nedelala zadny cirkus navic, oproti Seatu, Renaultu a spol., kazdy dela upravy jake chce a pravidla neexistuji.
Lepsi je si sam zajezdit, nez debatovat nad casy kdovi koho, co zajel kdovi s cim ;-) -
AUDIRS6 05.05.16 15:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Je dobre, ze mas este chvilu cas - mozno sa dockas:
:-) :yes:
Ak toto nieje len mlzenie pred tym, co sa inac uz tiez chysta(lo) nejaky ten piatok ( R10 / R18), tak by to mohla byt dost dobra petrolheadska zalezitost: Famozny R5 turbo, quattro... :-) Ked sa s tym zzijes a bolo by ti 400 PS malo, pan Mayer alebo ABT a dalsi, ti radi ponuknu dalsie stovky koni navrch. ;-)
Cena by mohla byt dokonca zaujimavejsia nez u "Porsche-brata".
Normalne ma navnadili - povodne som uz spekuloval (ale az za cca rok +/-) o nejakej starsej R8 V8 MT, ale ak by malo byt toto...
Lenze ako som uz vyjadril prvotne pochybnosti: Audi je v stadiu, ze chce vytazit maximum z mozneho na pozdvihnutie svojho imidzu a su defakto pripraveny postavit kladivo na "hyper-trojicu" - teda R18 - kedze ten stroj by z neho fakt vychadzal a podla ich slov by to mal byt defakto zavodak so znackami.
Tak uvidime, co dostane prednost... -
Thomasino 05.05.16 14:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
S tím si dovolím souhlasit, jak jsem psal, DSG bude nejspíše rychlejší. Ten odkaz na staré GTI s manuálem a zjednodušení celé série by klidně mohl být ten důvod.
Sakra, tak že bych si objednal zase jednou nějaké GTI? ;-) >:-[] Tohle s rámem a bez sedaček a vyladěné na NS se mě líbí. Ale bojím se, že cena bude přes mega a to za předokolku nedám :-( A vůbec, já chci další auto nějaké lehké a s lepším rozložením hmotnosti, ideálně tu Alpinku, nebo Caymana S či GTS >:-[] Případně bych asi "přežil" M2, ale to až se bude za 3 roky nějaké lehce jeté prodávat. Teď mám stejně dva roky útrum s kupováním nějakých aut :-O :'-( -
white label 05.05.16 13:43
Leg
Ad bod 3. Jak už jsem psal, není problém naladit soft dsg pro 400ks sérii CSS sportovněji (méně blbuvzdorně). Viz třeba právě TTS, se kterým CSS sdílí motor a převodovku (manuál), s tím, že CSS je předokolka. A když porovnám zrychlení 0-100 TTS s manuálem vs o 20kg těžším dsg (S-tronic), tak dvojspojka je 0,3 s rychlejší, přičemž u slabších verzí 2.0 T(F)SI je rozdíl menší (0 - 0,1s ve prospěch dsg ).
Může se stát, že větší váha + delší převody smáznou rozdíl v rychlosti dvojspojky na určité trati/okruhu, takže čas na jedno kolo může být prakticky shodný, ale, že by byl manuál v kombinaci s tímto 310 PS motorem rychlejší, než dvojspojka, tak na to bych si určitě nevsadil.
U 400ks série se prostě museli rozhodnout pro jednu ze dvou převodovek (u TTS nabízí obě) a právě kvůli hmotnosti a odkazu na původní GTI vybrali manuál a s tím pak auto ladili na NS. Rekord by dali i s dsg, na volbě převodovky (podle mě) primárně nestál.

"Which Was The Greatest Generation?"
Zkuste si typnout. ;-)