Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 24.05.16  13:56

« Soutěžní

Po letech vytrvalé reklamní masáže od podplacených novinářů jsem velmi váhal s koupí auta, které má kufr menší než 600 litrů. Leč naslouchal jsem řečem pochybovačů na auto.cz a nakonec přece jen začal pochybovat o nejsvětějším nařízení... a nyní pravím:

A přece se vejdou!
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.05.16  08:40

« Re: Re: OT: MX-5

Tak včera som si vyskúšal MX-5ku; bohužiaľ len staticky. Primárne musím uznať, že vyzerá zďaleka najlepšie zo všetkých generácií, maličká, krátka, ale široká, ostré hrany jej parádne sedia, prezentačná červená sekne. Dovnútra som sa prekvapivo zmestil, sedí sa parádne nízko, nastavenie sedačky je ale veľmi obmedzené, operadlo sa ani nedá sklopiť (alebo som na to aspoň neprišiel). Sedadlá sú pomerne ploché, ale nejak to nevadí, pri tom úzkom interiéri nie je kam sa šmýkať. >:D Radiaca páka má neskutočne krátke dráhy, fakt len centimetre. Pedále sú dosť blízko pri sebe, mali by sa dať dobre medziplyny. Volant sa dá nastaviť len výškovo, ja by som rozhodne potreboval aj pozdĺžne, kolená mi mierne zavadzali aj pri držaní volantu. Ale hlavný bol ten vertikálny priestor a tu sa nekonalo prekvapenie, jednoducho to nie je auto pre 190+. Teda pri otvorenej streche sa to dá, síce mám rám na úrovni čela, ale keďže človek pozerá na cestu nižšie, tak by to nevadilo. Keď som si ale natiahol strechu, tak som sa jednoducho nezmestil, iba ak s hlavou nabok. >:D Motor znel klasicky bezpohlavne ako R4, pri vytočení sa to ešte ako tak dalo, výfuk mu vôbec nepomáhal.
    Nemožnosť zostaviť si auto podľa seba je klasika Japonec, výbav dosť, ale fixné, Recará len v najvyššej výbave a samosvor v druhej najvyššej.
    Summa summarum: krásne atraktívne autíčko, ktoré iste bude fantasticky jazdiť, s tou hmotnosťou a rozmermi to musí byť iste šťuka, ale pre mňa osobne si ho neviem nijako predstaviť. Je to skrátka tretie auto pre ľudí do 180 cm.
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 20.05.16  21:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Warm Hatch - isti pozor !

no joooo.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.05.16  21:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Warm Hatch - isti pozor !

Taky mě říká, že musím více zleva a skončit po brždění dále, asi tak 3/4 v dráze, skoro kousek od vnějšku. Mám tam rezervy, já vím :-) Jsem moc blízko a brzdim občas moc brzo..
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 20.05.16  21:07

« Re: Re: Re: Re: Warm Hatch - isti pozor !

TY:
    S předokolkou s výrazně lehčím zadkem je jistější a prý rychlejší vzít to hodně zleva, pak narovnat a brzdit napřímo, ohnout doprava a narovnat skrz pravý obrubník směr levá..
    JA:
    suhlasim ! >:D
    TY:
    vid video - ty ju beres hned vpravo ! Pritom treba urobit tu vlnku dolava a zacat ju vo vyssej rychlosti z ĽAVA !

No nic, toto k nicomu nevedie. Koncom leta proste budem musiet prist a pokoučovať ťa trochu ja ! Lebo ak ti aj Červenka povie, ze tu zatacku jazdis dobre, tak nieco nieje v poriadku. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.05.16  21:02

« Re: Re: Re: Warm Hatch - isti pozor !

Tam je to takto v pořádku! :-) Tam nás to takto Honza Červenka učí. Je to jedna ze dvou možností. S předokolkou s výrazně lehčím zadkem je jistější a prý rychlejší vzít to hodně zleva, pak narovnat a brzdit napřímo, ohnout doprava a narovnat skrz pravý obrubník směr levá.. Prostě tzv. na dva apexy..
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 20.05.16  20:50

« Re: Re: Warm Hatch - isti pozor !

1:43, 4:23, 7:03 - proste furt ta ista !
    Vzdy mas byt vlavo, neskor brzda a potom ju zavriet dnu doprava a na apexe plyn.
    ty sa hned natlacis vpravo a musis brzdit do mensej rychlosti, aby si ju zvladal.

dopozeram aj dalej, ale zda sa mi ze zakazdym si ju isiel takto zle. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.05.16  20:37

« Re: Warm Hatch - isti pozor !

Nevím kterou myslíš, napiš přesný čas na videu ;-)
    Ale řekl bych, že nás to tak učí.. Nicméně občas to zavírám moc brzo. Prý mám jít do zatáček o chvilku později a g menší rychlosti, ostřeji zatočit a dříve plnej plyn ;-)
  • 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 20.05.16  19:35

« Warm Hatch - isti pozor !

Vypada tak, ze Renault sa podla Rasta fakt pochlapil ! :yes:
    [odkaz]

zaroven dost kruty rozdiel v pristupe ku testovaniu zrychlenia... >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]

a Thom: mna z teba asi j€bn€ ! >:D
    V tej istej zatacke ( nepoviem ti cislo, ale ked budes chciet pokecat, tak ti potom napisem ktora ) furt ta ista chyba - proste pred najazdom do nej sa hned davas na jej vnutornu stranu - taka pravotociva a ty si hned vpravo na obrubniku hadam este pred jej zaciatkom. :-!

Kurna, nabuduce si tam instalujes na sklo mobil, zavolass mi skypom a ja ti budem hovorit, ze kde ako ist - a min. 2-3 sekundy na kolo proste zmiznu ! >:D :yes:
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.05.16  11:51

« Video ze závodu..

Tak jsem konečně střihnul a nahrál video z prvního závodu, je to vč. zadní kamery. 3 kola jsem vystřihnul, aby to nebylo moc dlouhé, komentář pod videem...
    [odkaz]
    fotky jsou komplet už na rajčeti:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.05.16  10:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

OK, pak pošli link. Chápu, že to chvilku trvá, taky jsem postupně týden dával dohromady fotky z Carbonie a to jsem z větší části použil fotky od profi (či poloprofi) fotografů, ale stejně jsem je občas ořízl či upravil dle svého >:-[] A z Islandu jich musíš mít asi spooouuustu!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.16  09:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Bol som na 5 dňovej poznávačke, prešli sme skoro celé južné pobrežie. Island je neskutočný, úplne iný svet, i napriek vysokým očakávaniam ma nadchol; rozhodne stojí za návštevu. Fotiek mám kopec, ale RAWy spracúvam priebežne, potom to niekde uploadujem naraz a pošlem Ti link.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.05.16  09:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Máš někde prosím tě "nasypané" fotky z Islandu? Rád bych se kouknul, je to tam prý hodně pěkné! Ty 3 vypadají suprově :yes: Kdy jste se vrátili? Jaký to bylo? No že se ptám >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.16  08:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Tom: parádne fotky, je vidieť, že chalan je profík. Rád by som sa dostal na takúto fotografickú úroveň. Keď už hovorím o fotografovaní, ja som sa na Islande fotograficky úplne vyzúril, to je raj (nielen) pre fotografov. [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.16  22:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Na Vsetíně u Lidlu,
    podlehl jsem strašidlu,
    bylo krásně zelené,
    jako kdysi eSeNBé...
    Z HTP na TSI,
    převléklé jak soudruzi.
    všude samá lišta, sPojler,
    moTor utáH by i b(r)ojler...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.05.16  20:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

wl: Ta je pěkná... ;-)

Na Vsetíně
    tam je Fábka
    tuní ju syneček
    by ho neměli za srábka

tuní ju syneček... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.05.16  20:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Nejraději mám nového Civica Type R takto ;-) >:-[]
    [odkaz]
    Covenant, určitě ten první, i s funkčního hlediska :-)

Přidal jsem do té galerie spoustu dalších pěkných fotek od fotografa z Carbonie, je tam pár opravdu dobrých! Třeba tato:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.16  18:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

w-a
    Když už jsi vzpomněl ten tuzing, měl bych tu nedávný vlastní úlovek ze Vsetína... a jak jinak, než přímo před Lidlem:
    [odkaz]
    Vše je samo zcela funkční...
    :-| :-O 8-s >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 16.05.16  18:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Pánové kterou variantu předního nárazníku (lízátka) by jste zvolili???....... prvních šest fotek je jedno a totéž a na 7-8 fotce je už i rozšíření předního nárazníku s lízátkem.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 16.05.16  13:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

woody: o tom žádná, zadokolka je zadokolka... mimochodem, moje bývalá RX-7 FC jezdí prý pořád skvěle :-) . Jo, asi bych šel u auta na hraní znova do ojetiny.

white: tady to vypadá tak, jak jsem se bál - konzervativní barva na hot autě. Ono ten koncept měl ještě polepy a tak.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…