Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Bully_ 31.05.16 12:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Prave ze ma naopak CTR s deklarovanym vykonem problem, nebo aspon po uvedeni, kdy probihalo nejvic testu, mel (netusim, jestli to uz poresili a o svolavaci akci taky nemam informace). Nekolik redakci a testeru namerilo nezavisle na sobe bezne o 30 a vic koni min, nez mel mit. Ve spouste testu se ptaji i bez mereni na motor. brzde, kde ty kone jsou, protoze jim v primem porovnani s konkurenci schazi i pocitove. Podle me to je spolu s dalsimi problemy s motorem pomsta od MB, takovy motorar jako je Honda si ma motor vyrabet sam >:-[] (vtip).
Tak jestli by seriovemu CTR nestacilo, kdyby mel vubec to, co ma mit uz od zacatku v serii >:D -
white label 31.05.16 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Taky má CTR už v sérii 310 PS, a takový výkon aktuálně žádný sériový fwd hh nemá. Jedině vzpomínaný limitovaný Clubsport S. A ten výkon je taky jedním z podstatných důvodů proč mohl CsS zajet čas schopný konkurovat prototypu CTR. -
Bully_ 31.05.16 07:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
wl:
ve vetsine testu naopak naprosto seriovy CTR i na okruzich (mozna predevsim na nich) porazi nejenom konkurenci ve sve tride, ale i "koncepcne vyhodnejsi" a drazsi auta. Je potreba to brat s nadhledem, podle me je to v tehle tride proste prast jako uhod. Jsou to zatracene rychla a pritom uplne normalni rodinna auta, at okolo nich dela marketing auru jakou chce. Jasne, krome tech vykuchancu. -
white label 31.05.16 01:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Já v tom problém nevidím, naopak, viz 18:05.
Nová CTR byla postavena prioritně s tím, aby byla rekordní na okruhu/NS, viz letitá mediální předmasáž marketingu Hondy. Zatím to ovšem s autem, které by se dalo reálně koupit, nedokázala potvrdit ani s případným "podvodem".
Když v EVO proti sobě postavili 3 hh předokolky (CTR, Leon Cupra PP a MRS 275 T-R), v njejrychlejší podobě, v jaké se dají koupit, měla na okruhu nejpomalejší čas právě CTR.
Cupra (280 PS) 1:23,1 s
MRS (275 PS) 1:23,6 s
CTR (310 PS) 1:24,9 s
Takže zjevně by CTR také nějakou podobně orientovanou verzi potřebovala, aby jí příště na okruhu nepojela auta o 35/30 PS slabší. -
Bully_ 30.05.16 18:52
« Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Prave proto je mi to putna, protoze stejne podvadi kazdy. Jak muzes vedet, jestli nepodvadel i ten GTI, stejne jako sveho casu Cupra a dost mozna vsichni. Je to jenom marketingovy cirkus.
Prave proto nechapu, ze kdyz uz jednou jede vylozene seriove auto (zadna poladena nebo vykuchana edice) a je lepsi, ze je z toho hned problem >:D -
white label 30.05.16 18:21
« Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Th
Jak můžeš vědět, jak byl upravený ten prototyp CTR, který měl zajet ten rekord? Nejdřív ať to Honda zajede se skutečně sériovou CTR (jak slíbila) a pak můžeš řešit za kolik by to zajela s "vybrakovanou a poladěnou" verzí... ;-)
Podmínkou těch údajných rekordů by mělo být auto ve stejné podobě v jaké jej lze reálně koupit, ale protože to nikdo plně negarantuje ani pečlivě nekontroluje, jsou to hry hlavně v režiiích marketingů... -
white label 30.05.16 18:05
« Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Clubsport je speciální edice v čem? Rozhodně ne v tom, aby zajela rekordní čas na NS, jako o tom od začátku mluví Honda v souvislosti s CTR.
V podstatě je to znovu jen (opticky trochu vyšňořená) výroční (40 let) edice se zvýšeným výkonem. Špatný je na ní ten název, protože se tentokrát nejmenuje Edition 40, ale Clubsport a Clubsport se měla jmenovat právě až okruhově zaměřená verze Clubsport S, která má i shodný výkon jako CTR.
-
Thomasino 30.05.16 17:31
« Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Já si kdyžtak počkám na vybrakovaný a poladěný Civic Type-R >:-[] Teď si vezme podle mě rekord na Nordschleife zpátky Renault Sport s Cliem R.S. Trophy-R (pokud tam fakt dají ten dvoulitr z MRS), pak se třeba odhodlá Honda nebo Seat si to uzmout s nějakým ostrým modelem.
To by mohlo být super, kdyby se odhodlali s lehčím a výkonějším Civicem Type-R. Běžně ho bez problémů ladí na 350 hp.. Ale prý je suprový ten nový Focus RS a taky M2 není špatná :-!
No ještě mám dva roky čas na přemýšlení... -
Thomasino 30.05.16 17:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soutěžní
OK, OK... Co naděláme... Jsme tam od čtvrtka rána od 9 hod na akci Granturismo (uzavřená klubová akce), pak v pátek to samé. Sobota a neděle jsou jízdy pro veřejnost. Ve čtvrtek a pátek od 17,15 hod také na 2 a čtvrt hod pro veřejnost a bývá volno... -
Bully_ 30.05.16 17:22
« Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Chudacek specialni edice GTI Clubsport, kdyz mu nasekal normalni CTR 8-s Lepsi by bylo proti nemu postavit nachipovany a vykuchany CTR, aby to melo vetsi vypovidaci hodnotu >:-[] Ale at mne nepodezrivate z fandeni tomu ci onomu, bylo to jenom o principu, jinak je mi tohle porovnavani docela sumak. -
Thomasino 30.05.16 17:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soutěžní
Mě moc nevyhovuje téma, nic mě nenapadá ve spojení s autem (teda kromě nahé ženské rozkročené nad kapotou Meggie nad jejím kosočtvercem, pardon diamantem!), ale třeba mě cestou na Nordschleife něco cvrkne do nosu jako v Popelce >:-[] -
Thomasino 30.05.16 17:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soutěžní
Kurnik, chalani, dojeďte také na Nordschleife, tam jsou ty nejhezčí okresky co znám!! >:-[] Kdybyste byli co k čemu, tak Covenant s Iudexem se domluvíte společně jedním autem, budete se střídat po cestě aby to nebylo tak dlouhé a únavné a za pár hodin jste tam. A garantuji vám, že to stojí za to, protože je to prostě boží !!! :yes: :-)
Stačí vám vyjet ve čtvrtek, v pátek odpoledne jsou 2 a čtvrt hodiny ježdění, pak celá sobotu, v neděli zajezdíte tak do 13 hod a odpoledne jedete domů ;-)
My teda vyrážíme už ve středu brzo ráno v sedm, protože Corvetta Z06 jede na vleku, já po vlastní ose. Máme sebou zase mechanika kamaráda, tak máme i nějakou technickou podporu a někoho kdo nám může v případě potřeby vyměnit kola nebo měnit nastavení podvozku ;-)
-
white label 30.05.16 16:55
« Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Předem jasné..., pokud jde o samotný čas na okruhu, pak by bylo zajímavé až srovnání CTR s GTI Culbsport S (který je také laděn okruhově/NS) při použití shodného obutí. Mimochodem v tomto srovnání není shodný ani rozměr disku/pneu.
Jank ty skořepiny v GTI mají strašně nízko opěrku hlavy, ta by mě končila někde u vrcholu krku. 8-s

Já jsem jel s tím bílým novinářským CTR a ten (pocitově) kolem 310 PS mít klidně mohl.
Vím jen o jednom měření a tam údajně CTR naměřili 306 PS což mi přišlo v normě.
Ovšem určitě neměl o +30 PS méně ten prototyp CTR se kterým zajeli ten rekord. >:-[] ;-)