AUDIRS6 01.06.16 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
O tie casy mi ani tak neslo - predsalen pevny start CTR znevyhodnil, ale to asi aj tu M2.
Skor tie detaily - hlavne ten prechod cez ten obrubnik, celkovo ten bocny naklon - defakto 0° oproti RS3... proste zaujimave nuancy, kde sa jasne ukazuje, ze ako moc okruhovo ladena je CTR aby jazdila take casy a oproti tomu ako kazdodenne pouzitelne su ladene tie zvysne auta. -
Covenant 01.06.16 14:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
AUDIRS6
Souhlas zvuk RS3 pětiválce je prostě bomba, ale i když bych si hondu nejspíš nekoupil, tak ten čas nebyl spravedlivý...měli to testovat z letmého startu, takhle je jako předohrab, ke všemu ještě se slabším motorem, jasně v nevýhodě. ;-) -
AUDIRS6 01.06.16 12:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
aktualne najzaujimavejsie "brutal hatche / compacty":
Doporucujem pozriet hlavne detail launchcontrolu RS3 / A45 AMG - preklz predku... >:-[]
V Audi 0,0 nič ! :-! :yes:
Taktiez je zaujimave sledovat pracu tlmicov pri prejazde obruniku - RS3 posobi skoro az mäkko - ako pekne ide cez ten obrubnik, CTR je tvrda ako prkno ale M2 - to je proste parada, ako to dokazali tie tlmice pobrat a spracovat. :-! :yes:
Sice to moj oblubenec nevyhral, ale ego mi pohladilo aj to, ze ma aj podla neho najkrajsi zvuk ... :-) -
SrandistaSK 01.06.16 11:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Uprimne pani, fascinuje ma, ako tu vzdy dokazete siaho dlho rozoberat rekordy hothatchov na Ringu vzdy ked je k tomu co i len mala prilezitost.
Odhliadnuc od toho, ze dane casy su v realnom zivote absolutne irelevantne a o schopnostiach auta na okreskach alebo inych okruhoch naozaj mnoho nevypovedaju, pride mi, ako keby pre vas bola kategoria hothatchov svaty gral sportovych vozidiel...
Ked sa nad tym zamyslim, tak posledne rekordy hothatcovh na Ringu vybojovali bud v realite absolutne nepouzitelne auta ako Golf GTI Sprotclub S alebo, Megane RS Trophy-R (auto s vybrakovanymi zadnymi sedackami v mojich ociach naozaj nie je zastupca pouzitelneho hothatchu do rodiny), alebo auta, ktore neboli seriove, vid Civic Type-R alebo Leon Cupra. Navyse ich dosiahnute casy boli na Ringu bez premavky, a bez akeho dohladu netrannych autorit, ktore by skontrolovali seriovost vozidla. Takze naozaj netusim, preco zrovna tieto casy pre vas su svatym pismom a potvrdenim "nekonecnej" sportovosti danych aut. Apropo, sportova predokolka, to je docela oximoron ;-)
P.S. Sam jedneho hothatcha vlastnim, tak ako pripadny protiargument ocakavam aspon nieco lepsie, ako ze tomu * rozumiem, dik >:D -
Thomasino 31.05.16 19:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
A proto mám raději o 30 koní více nez ma MRS mít a je klid ;-) >:D Odměřeno přesně 303 a 419 Nm :-)
Tak se tu mějte, jdu balit a brzo ráno směr Nordschleife.. A třeba mě něco napadne na fotku do fotosouteže.. -
white label 31.05.16 14:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
O +30 PS méně?!? Tak to už by byl "podvod". Problémy (nejen) s reálným výkonem má údajně hlavně FoRS.
Já jsem jel s tím bílým novinářským CTR a ten (pocitově) kolem 310 PS mít klidně mohl.
Vím jen o jednom měření a tam údajně CTR naměřili 306 PS což mi přišlo v normě.
Ovšem určitě neměl o +30 PS méně ten prototyp CTR se kterým zajeli ten rekord. >:-[] ;-) -
Bully_ 31.05.16 12:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Prave ze ma naopak CTR s deklarovanym vykonem problem, nebo aspon po uvedeni, kdy probihalo nejvic testu, mel (netusim, jestli to uz poresili a o svolavaci akci taky nemam informace). Nekolik redakci a testeru namerilo nezavisle na sobe bezne o 30 a vic koni min, nez mel mit. Ve spouste testu se ptaji i bez mereni na motor. brzde, kde ty kone jsou, protoze jim v primem porovnani s konkurenci schazi i pocitove. Podle me to je spolu s dalsimi problemy s motorem pomsta od MB, takovy motorar jako je Honda si ma motor vyrabet sam >:-[] (vtip).
Tak jestli by seriovemu CTR nestacilo, kdyby mel vubec to, co ma mit uz od zacatku v serii >:D -
white label 31.05.16 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Taky má CTR už v sérii 310 PS, a takový výkon aktuálně žádný sériový fwd hh nemá. Jedině vzpomínaný limitovaný Clubsport S. A ten výkon je taky jedním z podstatných důvodů proč mohl CsS zajet čas schopný konkurovat prototypu CTR. -
Bully_ 31.05.16 07:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
wl:
ve vetsine testu naopak naprosto seriovy CTR i na okruzich (mozna predevsim na nich) porazi nejenom konkurenci ve sve tride, ale i "koncepcne vyhodnejsi" a drazsi auta. Je potreba to brat s nadhledem, podle me je to v tehle tride proste prast jako uhod. Jsou to zatracene rychla a pritom uplne normalni rodinna auta, at okolo nich dela marketing auru jakou chce. Jasne, krome tech vykuchancu. -
white label 31.05.16 01:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Já v tom problém nevidím, naopak, viz 18:05.
Nová CTR byla postavena prioritně s tím, aby byla rekordní na okruhu/NS, viz letitá mediální předmasáž marketingu Hondy. Zatím to ovšem s autem, které by se dalo reálně koupit, nedokázala potvrdit ani s případným "podvodem".
Když v EVO proti sobě postavili 3 hh předokolky (CTR, Leon Cupra PP a MRS 275 T-R), v njejrychlejší podobě, v jaké se dají koupit, měla na okruhu nejpomalejší čas právě CTR.
Cupra (280 PS) 1:23,1 s
MRS (275 PS) 1:23,6 s
CTR (310 PS) 1:24,9 s
Takže zjevně by CTR také nějakou podobně orientovanou verzi potřebovala, aby jí příště na okruhu nepojela auta o 35/30 PS slabší. -
Bully_ 30.05.16 18:52
« Re: Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Prave proto je mi to putna, protoze stejne podvadi kazdy. Jak muzes vedet, jestli nepodvadel i ten GTI, stejne jako sveho casu Cupra a dost mozna vsichni. Je to jenom marketingovy cirkus.
Prave proto nechapu, ze kdyz uz jednou jede vylozene seriove auto (zadna poladena nebo vykuchana edice) a je lepsi, ze je z toho hned problem >:D -
white label 30.05.16 18:21
« Re: Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Th
Jak můžeš vědět, jak byl upravený ten prototyp CTR, který měl zajet ten rekord? Nejdřív ať to Honda zajede se skutečně sériovou CTR (jak slíbila) a pak můžeš řešit za kolik by to zajela s "vybrakovanou a poladěnou" verzí... ;-)
Podmínkou těch údajných rekordů by mělo být auto ve stejné podobě v jaké jej lze reálně koupit, ale protože to nikdo plně negarantuje ani pečlivě nekontroluje, jsou to hry hlavně v režiiích marketingů... -
white label 30.05.16 18:05
« Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Clubsport je speciální edice v čem? Rozhodně ne v tom, aby zajela rekordní čas na NS, jako o tom od začátku mluví Honda v souvislosti s CTR.
V podstatě je to znovu jen (opticky trochu vyšňořená) výroční (40 let) edice se zvýšeným výkonem. Špatný je na ní ten název, protože se tentokrát nejmenuje Edition 40, ale Clubsport a Clubsport se měla jmenovat právě až okruhově zaměřená verze Clubsport S, která má i shodný výkon jako CTR.
Thomasino 30.05.16 17:31
« Re: Re: Re: OT: GTI Clubsport vs. type R
Já si kdyžtak počkám na vybrakovaný a poladěný Civic Type-R >:-[] Teď si vezme podle mě rekord na Nordschleife zpátky Renault Sport s Cliem R.S. Trophy-R (pokud tam fakt dají ten dvoulitr z MRS), pak se třeba odhodlá Honda nebo Seat si to uzmout s nějakým ostrým modelem.
To by mohlo být super, kdyby se odhodlali s lehčím a výkonějším Civicem Type-R. Běžně ho bez problémů ladí na 350 hp.. Ale prý je suprový ten nový Focus RS a taky M2 není špatná :-!
No ještě mám dva roky čas na přemýšlení... -
Thomasino 30.05.16 17:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soutěžní
OK, OK... Co naděláme... Jsme tam od čtvrtka rána od 9 hod na akci Granturismo (uzavřená klubová akce), pak v pátek to samé. Sobota a neděle jsou jízdy pro veřejnost. Ve čtvrtek a pátek od 17,15 hod také na 2 a čtvrt hod pro veřejnost a bývá volno...

Aké auto Ti požičali? - Fiat.
Dobre, ale aký model? - Neviem.
Ako to bolo veľké? - Asi ako Focus.
Sedan, hatchback? - ???
No, malo to dlhý kufor? - Malo.
Linea? - Neviem, ale v požičovni hovorili, že mi dávajú úplnú novinku.
Takže Linea. Benzín, dízel? - Nerachotilo to, takže asi benzín.
Aký motor? -Netuším.
Ako to išlo? - Hrozne, hučalo a nezrýchľovalo to, pripomenulo mi to Feliciu, aj tá išla tuším lepšie.
Takže 1,4. A ako to hodnotíš celkovo? - Hrozné auto, na to, že to bolo nové, to moc vŕzgalo a búchalo, vyzeralo to ak lacno; také auto by som určite nechcela.
Takže aj bez akýchkoľvek poznatkov sa nakoniec vedela vyjadriť, či sa jej auto páči a chcela by ho, teda k tomu kľúčovému kupujem/nekupujem. A takýchto kupujúcich je väčšina, na čo my nadšenci občas zabúdame a preto je rozdiel medzi tunajšími ideálmi a predajnou realitou (viď ideálne BMW s benzínovým R6, manuálom a zadným pohonom vs. reálne predávaný 2,0d s automatom a 4x4).