Bully_ 08.06.16 12:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S
iudex:
Swift je na tom +- podobne, jenom u nej jde o to, ze si s nim muzes hrat na limitu v nizsich rychlostech za podstatne nizsi porizovaci i provozni naklady. Oproti tomu druha tebou zminovana Miata nepojede celkove az tak o moc pomaleji (OK, na dalnici ti da Octa ftedei, v zatackach si naopak casem mozna smlsnes i na GTI). Hlavne jde ale uz o jeden z prikladu aut, co ti prinesou kompletni zmenu ve svem charakteru, v jizdnich vlastnostech, v praci s autem a tim celkovym pozitkem, zabave s nim. Ne jenom v ciselnem udaji na stopkach o vterinu vic nebo min. Jsou i jina auta, kde jde o uplne jiny charakter, ale pritom i o posun v performance. Casem, protoze je s nimi potreba i umet ridit :-) Samozrejme to potom stoji jine penize.
V tomhle ti rozumim, taky bych si pred duchodem nekupoval pomalejsi auto :-) -
iudex 08.06.16 12:02
« Re: Re: GTI Clubsport S
Leg: vitaj po dlhej dobe. :-) Do fotosúťaže neprispeješ?
Presne ako píšeš, srnky a iné nepredvídateľnosti Ti neumožnia ani na prázdnej okreske (ktoré sú prázdne akurát o tej polnoci) ísť naplno. Na okruhu takéto riziká nehrozia, tam si najviac môžeš obiť podvozok pri výlete do štrku, kdežto na okreske pri výlete mimo cestu si v jarku a v zápätí na streche a to je vždy totálka.
Mňa pre zmenu včera s evidentne provokačným úmyslom predbehlo CLA 45AMG, ale na preplnenej okreske sa nenechám vyprovokovať. -
Leg 08.06.16 11:44
« Re: GTI Clubsport S
Ajaj, Thomasino zasa nakupuje. >:D Thomasino zostarol a namiesto splašeného pretekára sa z neho stáva jazdec - pôžitkár. Thomasino o rok až dva: [odkaz] .
S tým, že na našich okreskách si človek moc nezablbne do istej miery súhlasím, ale ak človek vie kedy a kam, dá sa to. Najväčší problém je nejakým spôsobom kalkulovať s nepredvídateľnými okolnosťami, proste takmer nikdy sa to nedá rozpáliť naplno, ani bez premávky. Ja som si nedávno vracajúc sa z práce pred polnocou spravil odbočku na moje domáce ihrisko. Cesta smerom hore bola takmer prázdna, až na párik srniek stojacej popri ceste. Na otočnom bode, opustenom parkovisku postával chlapík pri obyčajnom striebornom Lanceri, ináč nikde nikoho. Tak som prefičal okolo neho a vyrazil dolu na pol plynu s vedomím, že tam niekde môžu byť zasa tie srny. Zrazu sa za mnou objavili svetlomety naježeného Lanceru, pustil som ho pred seba a za celkom jadrného zvuku dvoch koncoviek výfuku som skúmal, čo je to zač. Okrem toho výfuku a decentného krídla úplne obyčajný Lancer, len to v diaľke mizlo celkom svižne, aj v zátačkách. Tak to bude asi Ralliart, EVO určite nie a ani nejaká jednašestka. Chlapík pôsobil aj v zákrutách odhodlane, vo mne zvádzalo boj ego (snáď sa nenecháš vyprášiť nejakým šedivým Micubiši, máš predsa báwo wole) s pudom sebazáchovy (v ďalšej zákrute ti skočí srna do cesty, ty to stočíš do zvodidiel, preletíš do tmavej diery a nájdu ťa až o tri dni). Šiel som si teda svojim svižným tempom a sledoval, ak sa konkurent pomaly vzďaluje - aspoň vidím ďalej dopredu. V záverečnej fáze mojej trasy sa zákruty zmiernia, moja rýchlosť sa ustálila na nejakých 110, a "kamoš" na to stúpil a zmizol v diaľke. O pár kilometrov som ho videl odpočívať pri krajnici naberajúc sily na ďalšiu rundu, ja som kľudným tempom pokračoval domov. Doma som sa ešte ani nevyzul a už som mal otvorenú wikipédiu: áno mal som asi pravdu, Ralliart, dve decentné koncovky a malé krídlo, 240 koní, 4x4, dvojspojka. Tak to nebola až taká potupa. >:D -
iudex 08.06.16 11:40
« Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S
Bully: Swift Sport som myslel ako prototyp auta, ktoré má prinášať zábavu v ďaleko menších rýchlostiach, ako fúkané hotheče, dosaď si tam prípadne Mazdu MX-5 alebo podobné. Skrátka to by ma napriek názorom petolheadských puristov tu na ACZ neuspokojilo a tú rýchlosť chcem; ťažko by som asi znášal, keby som sa v prípade potreby nevedel striasť naftovej Octavie. Ak chcem neprekonateľnú zábavu pri nízkych rýchlostiach, idem na motokáry.
Teda v zásade súhlasím s tým, čo píšeš, že to isté, len o niečo výkonnejšie auto by asi zásadný posun neprinieslo. Každopádne zatiaľ nemením, nie som Thomasino, >:-[] len som nadviazal na jeho úvahy.
Emel: sorry, ale nemienim nosiť náhradný motor v kufri, takže wankel nie >:-[] a celkovo mám akýsi odpor k jazdenkám, notabene pri autách pre zábavu. Takže u mňa pripadá do úvahy len nové. -
Bully_ 08.06.16 10:58
« Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S
iudex:
proc neco jako Swift? Tim by sis prece koncepcne nepomohl vubec, jenom parametrove vyrazne pohorsil. Jestli uz ted zivas nudou, bylo by to jeste mnohem horsi :-)
Myslim si jenom to, ze pridanim trosky performance do totozneho zakladu nepovazuju za posun- bude to uplne to same, jenom v nepatrne vyssich rychlostech. Takze napr. na tech okreskach paradoxne zase horsi. -
Emel 08.06.16 10:49
« Re: Re: Re: GTI Clubsport S
iudex: v tom případě bych být tebou nechal Golfa na ježdění a pořídil k tomu nějaké druhé starší auto s okruhovým zaměřením... já bych vzal zadokolku (momentálně vím o hezké RX-7 FC), ale pokud jsi předokolkař, tak třeba Integru nebo tak něco. Něco, z čeho vyházíš balast, dáš tam čtyřbodové pásy a nebude ti líto poslat to do kačírku. -
iudex 08.06.16 10:36
« Re: Re: Re: GTI Clubsport S
Bully: jasné, môžem dať motor čipnúť u Abta či Mayera a za 2000 eur mám 300 koní, viac, ako Clubsport pri overbooste. K tomu semislicky a je teoreticky vymaľované. Otázka je, aké ďalšie úpravy ten Clubsport má, ako laik mám isté obavy z výrazného zvýšenia výkonu bez prispôsobenia ostatných periférií motora a pohonného ústrojenstva; môj servisák rozprával celé príbehy o tom, ako koncern kvôli úspore nákladov nič nepredimenzováva.
Každopádne budúce auto by malo byť výkonnejšie, na zábavu v nízkych rýchlostiach á la Swift Sport nie som dostatočný petrolhead. ;-) -
Bully_ 08.06.16 10:18
Thomasino:
nepredvadej tady vzdechy zaslouzileho umelce >:D Na Touristfahrten na NS to nikdy jinak nebylo- aby sis zajezdil na trochu prazdne draze, musis mit bud stesti, nebo si holt rano privstat. Za opravdovou zabavu a hledani limitu povazuju spis trackdays na ruznych malych technickych okruzich, kde se da za rozumnejsi penize vyblbnout az do aleluja. Osobne me treba nikdy moc nebralo honeni vterin, jako proste ta jizda samotna.
Nebo i ty okresky na ruznych krasnych mistech, ale to je jina zabava v koncepce uplne odlisne motokare a nejlip se sundanou strechou.
iudex:
uz vzhledem k tomu, co jsem napsal Tomasovi- navic nahradit jednoho Golfa tim samym (lehce potunenym z fabriky) mne jako nejaky vyvoj moc neprijde. Stejny efekt za min penez vznikne i tak, ze si potunis toho stavajiciho sam :-) -
iudex 08.06.16 08:36
« Re: Re: GTI Clubsport S
Tom: zaujímavý vývoj. Ja to mám presne naopak, postupne sa stále viac utvrdzujem v názore, že na normálnych cestách sa zajazdiť už pomaly nedá. Nekvalita ciest, množstvo kamiónov, áut, motoriek, cyklistov, za každým druhým kríkom policajný radar, skrátka nájsť si zaujímavý a bezpečný úsek cesty, kde sa človek s našimi až vo vysokej rýchlosti zábavnými autami vyblbne, je čoraz ťažšie a na plnohodnotnú zábavu bez rizík je len ten okruh. Takže ak budem niekedy meniť GTI, tak to bude niečo ešte ostrejšie (aktuálne by som šiel do Clubsportu).
P.S. Nesmelá otázka: fotosúťaž funguje? -
Thomasino 07.06.16 17:16
« Re: GTI Clubsport S
Já to teda moc nestudoval, nebo neměl před tím čas číst, ale Clubsport S má nějakou redukci hmotnosti mimo zadní sedačky, třeba jako Megane Trophy-R ?? Tam chybí nějaké tlumící hmoty, které udělají tuším 60 kg, proto je taky kuwa hlučný.. Jo a pružiny Ohlins mají jiné naladění než u Trophy..
Včera jsem vyzvedával ze servisu mého Golfíka SV, pokecal chvilku s prodejce o Golfu Clubsport, jaké jsou dodací lhůty, kdy ho tam budou mít ke kouknutí, možnosti slevy apod. Tak nějak si říkám, nebo doufám, že mě třeba za rok nebo dva přejde to moje okruhové dovádění, taky mě už trochu zlobí záda (zdravím iudexe) a nejsem nejmladší, že bych třeba příští jaro (nebo možná o rok později) prodal MRS a Golfíka a pořídil zase nějaký víceučelový HH (ikdyž za cenu že nebude tak zábavný, analogový a rychlý) a zaměřím své ježdění zpátky na výlety do ALP a bude ze mě zase výletník jako třeba z Mojita >:-[] >:D Ale možná je to jen malé rozčarování z posledního výletu na Nordschleife, kde bylo sice fajn ježdění, ale na veřejných jízdách pak mraky lidí. Na Granturismu super, ale je to hodně drahá zábava, tyto TrackDays ;-\
Pokud bych ale zase po letech volil nějaké univerzálnější auto, musí být schopné zvládnout 2x až 3x ročně návštěvu okruhu nebo Nordschleife a nebýt tam úplně pomalé ;-) Takže samozřejmě jsou v hledáčku auta typu Golf Clubsport, Leon Cupra (či jestli bude Cupra R), Focus RS, nebo ostřejší Type R (mimochodem několikrát mu změřili seriový výkon 290-300 koní místo udávaných 310 :-( ), nebo ještě lépe BMW M235i/240i (možná by stačilo na Alpy i 2,0T a 228i/230i ). Je mi jasné, že WL bude mít zase prupovídky, že zase měním své priority, ale člověk a jeho choutky se mění, vyvíjí :-) :-) Já si chtěl zkusit pár let blbnout na okruzích a jsem rád že jsem se díky RenaultSportu dostal 2x do SPA, na Hungaroring a na podzim se asi podívám na RedBull Ring, a výraznou ztrátu hodnoty na MRS budu mít vykoupenou spooouuustou pěkných zážitků! -
Covenant 07.06.16 14:52
« GTI Clubsport S
Tak nevím co všechno upravovali na clubsport S, ale ten koncernový základ je prostě dobrý....tady je týpek co zajíždí s Leonem čas na NS 7:32 a cil při perfektním kole je někde kolem 7:20.
Když vezmu že z mech. částí vyměníl jen kw podvozek a přifouknul motor u ABT na 340 koní, tak ta investice proti tomu co by stála Honda nebo limitka Mégane RS 275 Trophy R. je zajímavá. [odkaz] -
white label 07.06.16 13:49
« Re: OT: GTI Clubsport S
Jak jsem už psal, základní Clubsport se měl jmenovat Edition 40 a Cubsport měl být až ten Clubsport S.
A ty zadní sedačky, to není jen čistá úspora hmotnosti, ale taky možnost naladit auto/podvozek jako ryze dvoumístné. I proto může být ve dvou "poddajnější", než pětimístné obsazené pouze dvěma osobami. -
iudex 07.06.16 10:15
« OT: GTI Clubsport S
Autoexpress testoval Clubsport S a na rozdiel od štandardného Clubsportu, o ktorom sa vyjadrili s určitým sklamaním (it can’t beat hardcore hot hatch rivals in terms of driving thrills and performance, plus it’s expensive and lacks the all-round appeal of Volkswagen’s brilliant standard model), eSko naopak vychválili; okrem očakávanej rýchlosti a agility (It is mind-bendingly rapid) to bol hlavne komfort a kultivovanosť, ktorú nečakali od takto rýchleho a vypitvaného auta (The surprising aspect is how relatively civilised and, well, normal the Clubsport S feels... It feels significantly more comfortable than the Civic for ride quality... And that puts the Clubsport S in a subtly different category from previous rivals such as the Renault R26R, not to mention the latest Honda Civic Type R when it comes to usability and refinement).
Fakt škoda tých vyhádzaných zadných sedadiel.
P.S. pre Thomasina: tuto chalan na sériovom M RS Cup (bežné Bridgestony S001, aké mám aj ja) spravil čas 2:28,59 a ani sa nezdá, žeby išiel úplne na krv: [odkaz] -

Ale třeba budu nakonec rozumný a ještě rok vydržím ;-) Stávající stav se dvěma auty má něco do sebe, takže nechat pár let Meggie na okruhové hrátky vypadá rozumně, maximálně Golfíka SV vyměnit možná za ještě svižnější, ikdyž ono i těch 150 koní na tu váhu na dnešní provoz a podmínky (policajti s radarem skoro na každém rohu) stačí...
Jinak dobrý zážitek bylo 5 kol na Nordschleife za mírného deštíku, tady je jedno kolo za novou 911 GT3 RS. Na suchu jim to jezdilo jako kráva, ale na mokru díky koncepci museli mnohem opatrněji, takže s vypětím všech sil jsem se jí mohl držet (no párkrát mě to podklouzlo) :-)