Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 21.09.23 00:12
« Re: GT3 touring
Známej ji nedávno pořídil, dneska jsme spolu mluvili po telefonu Na jaře s ním dám srazík a porovnáme nastavení. Prý není moc ideální na delší cesty. Před tím měl 911 992 Turbo S (přes 600 koní), tohle je nyní sice pomalejší, ale větší zábava řídit (ale záda více trpí). Před tím měl Huracána. 14.10. bude možná na srazu Porsche na Kuksu. Taky bys mohl dorazit a SpyderFred to má kousek ;-) Pokud nepojedu do Alp, tak bych tam rád dojel. A o tyden pozdeji v neděli bude velký sraz na Ecce Homo. Ale to je tajné ;-) Tak pšššt. -
Thomasino 20.09.23 19:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
iudex - Fredův Spyder (nebo Cayman GT4) má stejný motor jako GTS 4.0 od roku 2020 (i průběh výkonu a krouťáku, i stejný výfuck), jediný rozdíl je ten, že omezovač u GTS končí o 500 otáček níže, aby to marketingově odlišili a posadili kousek pod GT4/Spyder (420 koní versus 400 koní). A upřímně, jak často to točíš až úúúúplně nahoru ?? Každopádně se to dá v případě potřeby "otevřít" (posunout zásah omezovače), ale nemyslím že to bude potřeba. Ten Cayman GTS co jsem řídil to měl otevřený, měl tam mapu právě z GT4 (dělali v GT Sports Praha), plus ale ještě drobné navýšení, prý kolem 430-440 koní.
A jak jsi psal a píše SpyderFred, hlavní kouzlo je ta okamžitá reakce na plyn. Nevím koho všechno museli lidi od Porsche podmáznout, že tohle jim skrz emise stále prochází, navíc se stále pěkným zvukem včetně OPF >:-[] >:-[] A ta zpětná vazba v řízení je taky jinde proti M2.
Za mě by ale nebyl moc velký posun k nové 911 GTS nebo Carrera T s turbem, jen to bude rychlejší, ale ne větší zážitek to řídit. To by musela být 991.1 GTS bez turba. Za mě by další krok výrazně vpřed byla až 911 GT3 (991,2) nebo nová GT3 992. Ale to je moc tvrdý, myslím že C-GTS40 bude pro mě a moje záda a skorodůchodce ideální kompromis. A jak správně psal Fred, na brzdách díky výrazně nižší váze a motoru uprostřed je o level jinde (proti M2c, která sice brzdila skvěle, ale ta váha +200kg je znát!). -
pradeda777 20.09.23 16:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Souhlas Freddie,.....není nad pocit, když vytočíš atmosféru do 9500rpm a pak řadíš nahoru (a přeřazení se perfektně povede ;-) ).......kde se na to hrabe "běžný" orgasmus..... ;-) >:D >:-[] -
speedfred 20.09.23 16:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
V posledných pár dňoch som presadal 718 vs QV a fakt tá odozva na plyn u atmosféry je trošku inde (rozumej fakt ale fakt lepšia). Aj keď je tam deficit 90 PS ale zase -200kg tak ten motor keď potrápiš k obmedzovaču tak ide ozaj krásne, hlavne od 6000rpm. QV ked sa nadýchne a oprie o krúťák tak je to super a ide brutalne k "redlajn" ale aj tak si myslím že 718 by zdárne sekundovala.
No a na brzdách to je 718 o triedu lepšie auto.
Akurát škoda (už sa opakujem) že nemám poriadne čas ani na jedno.
Aspoň také drahé pohladenie pre oko. -
iudex 20.09.23 13:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Ste na Toma zlí, veď jasne povedal, že toto bude posledné. Naozaj! >:D
Ale zase... je fakt, že GTS sa nemusí javiť ako úplný vrchol a koniec cesty. Fredov Spyder je ešte výkonnejší ako GTS, má 309 kW, ja som zvyknutý len na 240 a odspodu tá atmosféra pochopiteľne nemá taký mohutný záťah. Takže si viem predstaviť, že Tomovi po presadnutí zo 301 kW a 550 Nm turba sa bude javiť slabšia atmosféra (294 kW, 420 Nm) v určitých situáciách ako downgrade. ;-)
Ale nie, je to iná liga, treba s tým pracovať ako s atmosférou, t.j. točiť, pričom tie okamžité reakcie na plyn a točivosť prinášajú viac radosti, ako "zátah vocpoda".
Každopádne priestor pre 911ku (GTS, GT3, GT3RS) vidím celkom jasne. >:D -
white label 20.09.23 12:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Leg
:yes: ;-)
P.S. Prý je to už vrchol, ale uvidíme za týden, možná GT4 RS... >:-[]
Je to fuška, čekat na auto na kšeft 10 měsíců... -
-
iudex 20.09.23 08:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Gratulácia šťastnému oteckovi! >:D >:-[] Bol to dlhý pôrod, ale o to asi väčšia radosť. Snáď sa stihneš pred zimou trochu povoziť.
Ja sa teším aspoň z takej drobnosti, že mám opäť tichý podvozok, vymenili mi predné ramená a silentbloky. Vraj sú 3er háklivé na zlé cesty a ja denne drncám po mačacích hlavách a prepadnutých kanáloch v meste. Tak som zvedavý, kedy bude treba meniť adaptívne tlmiče. :-| -
Thomasino 19.09.23 20:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
SLÁVA !! Tak konečně se nám to v Zuffenhausenu ve Stuttgartu narodilo :-)
Už mám potvrzeno, že máme vyrobeno a čekáme na dopravu do ČR. Takže snad za nějaké 2 týdny převzetí. Možná stihnu i nějaký prodloužený víkend v Alpách v půlce října! Kurňa, já se tak těším !! To je dlouhé čekání, těch 10 měsíců a ke všemu sezóna bez auta na zábavu... -
white label 18.09.23 18:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
sf
K tomu tvému skvělému odstínu temně zelené, ta zlatá kola sedí, kdyby to byl nějaký světlejší/třpytivější odstín, už by to tak dobře neladilo.
Stříbrná kola by tomu modrému (s červenou kapucí) škodila méně, ale ani tak by z toho žádný krasavec nebyl. -
white label 18.09.23 17:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Th
Já přece neřeším rozdíl mezi obecnějším cabrio a přesnějším roadster, ale to, že uvádět k Boxsteru "cabrio" ("bez střechy") je zbytečné, protože každý Boxster je automaticky "cabrio"/roadster/spyder. -
speedfred 18.09.23 15:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Leg: Nie. Na živo ten modrý nevypadá dobre (nie že by som si prihrieval svoju polievočku), Tam by sa viac hodili strieborné kolá.
Ja musím držať líniu, bo aj na moto mám zlaťáky. -
Thomasino 18.09.23 15:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
WL - Boxster je kabrio i roadster. Kabrio je dle mě (i wikipedie) auto bez střechy, klidně 4-místné. Roadster je 2-místné kabrio :-) -
white label 18.09.23 15:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
pd7
I když k němu časem začali nabízet i kupátko (Cayman), tak Boxster byl/je dál výhradně "bez střechy". Prostě BOX(er)/(road)STER. -
Leg 18.09.23 14:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Vidím že u kolies platí gold is new black. Takto sa pomály dostaneme oklukou ku klasickej striebornej ja ja budem zasa spokojný. :yes:
Poršáky parádne, dúfam, že majiteľ Dakaru tomu bude riadne nakladať mimo cesty a nie ho oprasovat v garáži. (Podobne GT3RS na okruhoch)
A modrý spyder so zlatými kolesami a červenou kapucou z fotiek vyzerá ako dosť fail. Hádam je to naživo lepšie, ale pochybujem.

Edit: tak som spravil kuk do konfigurátoru a ihneď ho aj zatvoril. Áno len sen.
Tom : ten víkend 14.10 u mňa asi neprejde ale to Ecce....uvidim.